אתיקה ושיפוטיות

אסתר884

New member
ועצם הסטטוס שנמצא בדף שלך מטה

הוא עדות לכך שגם לפרסם..
וזה לא נאמר כביקורת. אלא שחשוב לשים את הדברים על השולחן.. זה טוב שיראו שאתה יודע/מבין/בעל ניסיון .. אך חשוב לא פחות להבין שזה פורום.. לא תמיד זה שאנחנו יודעים/מבינים אומר שהצד השני יקלוט ויפיק מזה את המיטב.. ואם לא לשם זה אז לשם מה?

freearth10

New member
למען האחרים

היי אסתר, לפעמים אני חושבת שהצד השני בכלל לא מבין על מה אני מדברת וברור לגמרי שהוא לא יוכל להפיק עכשיו תועלת ממה שאני כותבת, אבל הדברים שנאמרו נקלטו ואולי בבא היום כאשר אותו האדם יהיה מוכן לעסוק בהם, הוא יוכל להשתמש בקלט הזה. אני יכולה לספר לך שאני חוויתי את זה על עצמי. היה כאן פעם שרשור על צמחונות. באותה תקופה חשבתי שצמחונות זו קיצוניות שאליה אני לא רוצה להגיע והאדם שכתב כאן ירד לרמות שלא יכולתי אז לקלוט ומאוד התנגדתי למה שהוא כתב, אבל המילים שלו כנראה הדהדו פנימה. שנה לאחר מכן כשמישהי שאני מאוד אוהבת שלחה לי רק תמונה - זה מה שגרם לי, לעשות שינוי גם בתזונה. חוץ מזה כשאני כותבת אני לא כותבת רק בעבור אותו האדם שפנה אלי, למרות שאני מתייחסת למה שהוא העלה. יש הרבה אנשים שלא נראים ובכל זאת קוראים. ואני לא פעם מקבלת תגובות מהבלתי נראים האלו. ובואי לא נשכח את הצורך שלנו להביע ולשתף.
מאיה

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

מצטרף לכל מילה. בהרבה הזדמנויות קיבלתי "תודות" על דברים כמו שאמרתי בשרשור הזה , אחרי שנפלו לאנשים האסימונים. בדרך כלל אחרי כמה שבועות \ חודשים , לפעמים גם אחרי דברים חריפים שכתבו לי. כך שאינני חושש. אני מבין שלהרבה מטפלים יש קושי עם "אבחון אינטרנטי" שנשען על דברים שאינם מבינים - רק שישימו לב שגם באבחון רפלקסולוגי או אבחון לפי לשון או לפי דופק או גלגל העיין או גרפולוגי , בעיני האדם הפשוט לא נראה כמעט קשר בין הסימן לבין מה שהוא מצביע עליו. אני יודע שכל מה שכתבתי כאן נכון ומדויק , בזכות קצת יותר מ12 שנים שאני מייעץ באינטרנט בדרכים ומסגרות שונות . כמו שגרפולוג מיומן כשמסתכל על כתב יד רואה דברים שאני לא רואה , כשאני קורא תגובה באינטרנט אני גם רואה דברים מסוימים שאחרים רואים פחות - אני סומך על החוש שפיתחתי לנושא הזה. כפי שכתב גרייט נוט , מי ששואל שאלה באינטרנט בפורום יעוצי , יודע שיקבל מגוון תגובות ואבחונים - ככה זה עובד. לכל אחד יש את הבחירה שלו מה לקבל מתוך מגוון הדעות , וזה היופי במסגרת הזו. שאו ברכה !

אסתר884

New member
כתבת

נכון.. אבל עדיין איננו בוראי עולם.. בוחני לב כליות.... לכן להגיד אמירה כזאת צריך כן להיות כזה..

ינוקא1

New member
ממש לא.

כאשר רפלקסולוג מסתכל על כף רגל , הוא יראה דברים רבים שאני לא אראה. הוא יגיד לי "הכתם האדום הזה שם אומר שיש חום בקיבה" - כשאני אסתכל על זה בהגיון שלי יש קשר קלוש בין הקיבה לבין כף הרגל , לבין הכתם האדום הזה ואולי זה סתם כתם אדום ("לפעמים סיגר זה רק סיגר"). אבל אם יש לו נסיון מספיק , יהיו דברים מסוימים בהם הוא לא בטוח ודברים מסוימים בהם הוא בטוח. במקרים מסוימים הוא יגיד "זה רק כתם אדום ולא מעיד על כלום" , ובמקרים אחרים הוא יגיד שזה כן מעיד על דברים אחרים. אם תבקשי ממנו להסביר "למה ?" הוא יסביר לך על כל מיני דקויות שאולי נראות שוליות בעינייך. זה בדיוק אותו רעיון. לפעמים באינטרנט יותר קל לי לאבחן מאשר במציאות - פשוט כי יש לי הרבה נסיון ביעוץ אינטרנטי.

אסתר884

New member
אבחון על פי כף הרגל

או אבחון בכלל קשור לתמונה הכוללת של האדם. לא במנותק ממנה. דווקא מתוך כך שאאפשר לאדם להגיד דברים אקבל מידע לא פחות ולעיתים אף יותר. אתה יודע כמה פעמים נתקלתי בסמנים שהוגדרו מובהקים על ידי אבות אבחוני האישיות על זרמיהם.. וכמה פעמים זה לא היה מדייק לאדם עצמו?! והרי לשם מה יש אבחון אם לא לשם להגיע לאדם עצמו? אני מאוד מעריכה נסיון ביעוץ אני חושבת שזה מה שהופך את התשובות שלך בד"כ למאוד נכונות אך עדיין תסכים שיש שטחים שאנחנו לא יכולים וכנראה גם לא נוכל לכסות.. אפילו לא בחדר הטיפולים. אז על אחת כמה וכמה בפורום אנטרנטי.. שכ"כ מעט חשוף בפנינו...

ינוקא1

New member
כל העולם שלנו זה השלכות

ובאדם הכל זה השלכות של האני הפנימי. כף הרגל היא השלכה , בגד שאדם לובש זו השלכה , מספרים זו השלכה , צורת כתיבה זו השלכה , וגם תגובות בפורומים הם השלכות. מהכל אפשר להשליך על האדם. לכן יש שיטות אבחון מכאן ועד להודעה חדשה ואפשר לאבחן לפי כל דבר. אינני עוסק ב"אבחונים" - אינני נצמד למשהו מוגדר , ואני חושב שזו טעות להיצמד למשהו כזה. גם כשמגיע אלי מטופל אני פשוט עושה טיפול במגע , לוחץ היכן שמרגיש לי נכון ושם מחטים היכן שמרגיש לי נכון. אני כבר לא מבצע "עיבוד" שכלי של נתונים , לא מכניס אנשים לתוך תבניות , והתשאול שלי הוא בדרך כלל קצר. אבל כשאני קורא תגובה ונדלקת לי "מנורה בראש" , אז אני יודע שאני צריך לכתוב את זה. זה הכל.

אסתר884

New member
נכון. השתקפות ומאידך לעיתים יש נטייה

לראות באחר מה שאנחנו רואים בעצמנו.. ומזה מאוד צריך להיזהר. ישנם דקויות שעליהם יפול ויקום דבר. ולמה זה קשור לדיוננו?! אם לחזור לתחילת הדיון או הנקודה שעוררה את "הסערה" מעיל שחור. אולי לך מעיל שחור זה כך וכך.. ולאדם אחר מעיל שחור זה אלגנטי ומתוחכם. הפירוש שהאדם עצמו נותן לדברים הוא זה שקובע. תראה אני קוראת הרבה את ההודעות שלך .. אני מרגישה שאתה מטפל מצויין אני אוהבת את האינטואציות המפותחות שלך.. גם אני כזאת... מאוד אינטואטיבית.. אבל למדתי להזהר מתיוגים.. גם כאלה שלא נראים ככאלה.. הרבה פעמים קל ליפול למקום הזה.

ינוקא1

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif

וגם אני נהנה מההודעות שלך
בואי נשאיר את כל השאר פתוח , אני חושב שמיצינו כבר את כל הטיעונים - ומחר יום חדש.

אסתר884

New member
כן

רק שיש מידע שצריך להמסר בחדר הטיפולים תחת היכולת שלך כמטפלת להעניק תמיכה לאדם... יש לי דה זה וו מפורום קיניסולוגיה עליו השלום... שם היה דיון כזה לא פעם ולא פעמיים. אחריות מקצועית זה עניין ראשון במעלה.. יותר מלהוריד לאנשים אסימונים או לגרום לאחרים לקרא את הדברים שלנו. זאת הבעייתיות של הפורום. יום טוב אסתר

freearth10

New member
גם כאן וגם בפורום רפלקסולוגיה

היו כבר דיונים שכאלה וכנראה שבעוד פורומים בהם כותבים גם מטפלים. אני לא יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת אחריות מקצועית ובכלל כאן בפורום אין יחס מטפל מטופל. נכון שאני מטפלת אבל אני גם אדם שהולך בדרך ואני כותבת מתוך כל המכלול שאני. זה נכון בפורום, לדעתי זה נכון גם בחדר שנקרא חדר טיפולים. מאיה

Besomet

New member
אני מסכים בהחלט

כפי שכתבתי קודם, זה שיש לנו היכולת לא אומר שמותר לנו (מבחינה אתית) להשתמש בה ככל העולה על רוחנו. נאמר ונגעת בעצב חשוף, אין דרך לדעת איך יגיב לכך האדם השני (שאותו את/ה לא מכיר/ה והוא לא בתוך חדר הטיפולים שלך). אז אם אדם יפגע בעצמו בעקבות משהו שנאמר, הכי פשוט זה להסיר אחריות ולומר "זו האחריות שלו, אני רק "הפלתי אסימון" זה התהליך שלו. היכן האחריות שלנו כמטפלים? אני בדיעה שמטפל זו זהות ולא עבודה. אני מטפל מעצם מהותי וזה לא משנה אם הסתיימו שעות העבודה או שאני בקאנטרי קלאב עם המשפחה. לעולם לא אזרוק למישהו פצצה ואניח לו לאסוף את הרסיסים לבד.

אסתר884

New member
מילה במילה בסלע ../images/Emo140.gif

גם בחדר הטיפולים וגם בפורום וגם בחלומות... אנחנו לא מפילים לאף אחד אסימונים.. אלה נופלים אם הגיע זמנם לפול.

freearth10

New member
וכשהוא בחדר הטיפולים

אתה יודע בדיוק מה כל מהלך שלך יגרום אצלו? ובא נאמר שגילית שהאדם נפגע במהלך הטיפול, אתה יודע בדיוק מה לעשות כדי להחזיר אותו למצבו הקודם? והשאלה היותר גדולה היא האם בכלל מותר לך להתערב כל כך בחייו והאם אתה באמת עוזר לו כשאתה עוזר לו לצאת מהמקום שאליו הוא הגיע? זה לא רק קל. אלה המשקפיים שדרכם אני רואה את החיים. ודרך המשקפיים שלי אני לא יכולה לראות את הכל. אני עושה את המקסימום שאני יכולה - וזה כל מה שאני יכולה. עכשיו אני מבינה מאיפה באה ההגבלה של: אנחנו לא יכולים לעזור בכל מצב. יש מצבים שגדולים עבורנו. לי אין את ההגבלה הזאת. בכל מצב אני עושה את כל מה שאני יכולה. לפני שנים טיפלתי באישה חולת לב שכבר לא יצאה מהבית מבלי להזמין אמבולנס. אז עוד חשבתי שאני כאן כדי להציל אותה. לאחר חודש וחצי כשהיא נפטרה לקחתי את זה מאוד קשה: לא הצלחתי לעזור לה. לא עמדתי במשימה. היום אני יודעת שהייתי אור גדול בסוף חייה וזה המון ואני כל כך שמחה היום שהייתי שם במעט שהייתי. מאיה

אסתר884

New member
אני חושבת שאנחנו מדברות על אותו דבר

מפרספקיטיבה שונה. אי אפשר לעזור לכולם.. ורצון כזה זה אגו. אין ספק שנתת מה שיכלת אבל יש דברים שהם גדולים מאיתנו.. נשגבים מאיתנו. זה לא סותר את זה שכמו שלא נפרסם פה בפורום (או שיש שכן:)) איך להפנט אדם. למרות שהיפנוזה עזרה להרבה אנשים. הסיבה מאוד פשוטה זה יכול להזיק לאדם.. אם זה לא נכון לו. לגבי השאר כנראה שאין בינינו הסכמה..

Besomet

New member
כשאדם בחדר הטיפולים שלי

אני יכול לעזור לו להכיל את מה שצף ולתת לו כלים להתמודדות. אני לא עוזר לאף אדם שלא מעוניין בעזרתי, לעומת אנשים שמנדבים אבחונים בלי שהתבקשו. כשאדם מגיע אלי לטיפול הוא מביע נכונות מילולית לקבל ממני עזרה, ואני משמש כמורה דרך ולא עושה את העבודה במקומו. כפי שכתבתי קודם, למילים יש כוח. המילים של מנקה המדרגות יכולות לגעת בנו, המילים של אמא שלנו נוגעות בנו הרבה יותר ומילים של מטפל מעולה נוגעות הכי חזק. לנדב את עזרתך מבלי שביקשו אותה (אני לא מסכים עם הקביעה השרירותית שכל אדם מן השורה שמגיע לפורום הזה נותן אוטומטית את רשותו לאבחן אותו ואת אמא שלו) זו לא עזרה-זו פגיעה. אמנם לא נדרש ממטפלים ברפואה משלימה להשבע את שבועת היפוקרטס, אך אני דוגל בעיקרון הראשי של: Do no harm. אם יש ספק שאת עלולה לפגוע בבריאותו ושלמותו הנפשית של אדם מסויים - אל תגעי בו.

למעלה