אתה הוא לא החושב

RamiSun

New member
חשבתי יותר בכיוון של בן זמננו .

אבל מחיפוש בגוגל , הדבר הראשון שמצאתי על הקואין זה הציטוט הזה: מורה הזן הקואין(לא אני...) רואה חשיבות ל"ספק הגדול". תבחני את הדברים. תמשיכי ללמוד. תמשיכי להעלות ספקות - הן יראו לך את הדרך. אירוניה ....

שום אירוניה

כבר כתבתי שקרישנהמורטי היה בכיוון הנכון אלא שרק השיג את ההיפך. וה"ספק הגדול" שמורה הזן הקואין מצביע עליו, על אף הדמיון בינו לבין זה של קרישנהמורטי, הוא גם שונה מאוד: בעוד שהספקות שמעלה קרישנהמורטי נשארים אך ורק על פני שטח התודעה ומייצרים עוד ועוד מבנים מנטאליים ללא סוף, המתודה של הקואין חודרת דרך כולם וחותכת אותם כחרבו של אלכסנדר הגדול שחדרה וחתכה את הקשר של גורדיוס.

אני מנסה לאסוף אמיתות

בינתים ממך קיבלתי את "האמת המוחלטת היא התובנה שאי אפשר לאמת שום תובנה" מהצופה קיבלתי את "זו אמת ואיך לה הפך, איני יודע על מה תחשוב" ופה נראה לי שיש פוטנציאל לעוד אחת "דווקא ה"קישקושים של קרישנמורטי" הם אלו שיקעקעו את הזוכר" האם זו האמת? אתה מכיר מישהו שהקשקושים של ק' עשו לו כדבר הזה? בלאו הכי אי אפשר לאמת את המשפט הזה, בגלל החוק הראשון של התובנות "אי אפשר לאמת שום תובנה". משהו כמו חוקי הרובוטים של אסימוב. קידה מסטר רמיסאן..

RamiSun

New member
כל מה שקרישנמורטי אומר

כל מה שהוא אומר בקשקושים שלו כפי שאוהבים כל הדתיים בפורום כאן לקרוא לזה כי הם מאוד מוארים וכ וכו
וכל מי שהם מכירים הגיעו להארה בדרך שהם הולכים בה,
עד שאפילו אליעד נראה כאן העניו באדם (ובשקט בסוד בינינו : הם לא , ואף אחד אחר מהם לא) כל מה שקרישנמורטי אומר בקשקושים שלו, בסופו של דבר זה דבר אחד האמת המוחלטת היא התובנה שאי אפשר לאמת שום תובנה כך שאין סתירה. בדיוק בגלל העובדה הזו לגבי האמת הזוכר מאבד מתקפותו. ובכלל אם חושבים על זה.... אני די חדש בפורום ויש לי תחושה שהפורום הזה הוא ממש דוגמא למציאות הרוחנית בעולמנו. הפורום הזה כפורום מדיטציה מאוד מאוד לא פורום מדיטציה הוא פורום רוחניות שמופנה לכיוונים מאוד ספציפים ומאוד מאוד דתי בכיוונים הללו. וכפי שקרישנמורטי אמר אמונה ודת תמיד מובילים לאלימות. אולי אני טועה.....אבל זאת תחושתי מהפורום. קידה קטורת ופרח

אני ממש סליחה גדולה שהפורום, חבריו והדברים הכתובים בו לא לרוחך. גם אבקש את סליחתך על כך שציפיותיך לא נענות. אבל אם כבר הצבעת על פגמינו המרובים, אולי לפחות היה מדיטטיבי אתה כדי להציע את עצותיך המועילות והאופרטיביות לתיקונם? כמו כן לפני שאתה מפשיל את צווארך כדי לבחון את האבק שעל מפתן דלתותיהם של אחרים, אציע לך גם לבחון את האבק שעל מפתן דלתך שלך: האם, רק בגלל שדעותיהם של מי מאיתנו אינן עולות בקנה אחד עם ציפיותיך בהתאם להשקפותיך מזכות אותנו בתיאורים חריפים של *אמונה ודת שמובילים לאלימות*? האם (למשל במקרה שלי) זכותי האנושית, הדמוקרטית והסוציאליסטית על פי כל ערכי הפלורליזם, וההומניזם לאחוז ואפילו לדבוק באמונותיי, השקפותיי ודעותיי הופכות אותי אד-הוק לפנאט דתי ואלים? האם ראית אותי מגרש מהפורום מישהו בשל דעותיו? או באמת ובתמים מנהל פה מסע הכפשות מתמיד של התנכלות, כפי שניסה לטעון פה חבר יקר אחר עליי? או חופר בנבכי האגו'אים השונים של חברי הפורום פה? כמוך וכמו אחרים כאן אני מחווה את דעותיי, ועל אף (אולי) חריפותן של כמה מהן אין בהם שום דבר אישי באמת כלפי וכנגד אף אחד. כמנהל הפורום, אני רק מנסה לשמור על הרמוניה מינימלית כדי שכולם יוכלו פה 'לריב בשקט' כפי שביקש פה אחד החברים, ואולי, מדי פעם, אף להועיל במשהו אם רק אוכל
כפי שאני רואה את מצב העניינים כרגע, אפילו את מעט התועלת שחשבתי להביא לכאן אינני מצליח להביא, ובנוסף, על פי דבריך, אני מבין שגם כמנהל הפורום איני מביא תועלת רבה ואולי אף מזיק. שאשקול התפטרות? מה אתה אומר? (אני מתייעץ איתך). אולי תרצה להחליף אותי? אם אתה רוצה, תוך יום-יומיים יסודר העניין ואתה תהפוך למנהל הפורום החדש. אז אולי תצליח לנהל אותו על פי השקפותיך שלך ש'אינן דת ואמונה שמובילות לאלימות' ואילו אני פשוט איעלם באופן כללי ורק לעיתים נדירות, (אולי) אחזור לכאן להקליד כמה הודעות ריקות מתוכן או להחליף ברכות עם חבר וותיק כזה או אחר. מה דעתך?

בדיוק! איך ידעת?

אני אוסף בזהירות רבה את הביצים היוצאות מאחורי התרנגולות המקשקשות. כל תרנגולת בטוחה שהיא מטילה ביצי זהב, יש אף אלה המשוכנעות שהשמש זורחת להן מהתחת. אבל אני רק אוסף את הביצים בזהירות שלא ישברו ואז מכין אומלט. אומלט אמיתות. צריך לאכול משהו בפיקניק.

lightflake

New member
תקשיב

גם הייאוש שאתה חווה (רגש) גם הסבל שאתה חווה (תחושה) וגם חוסר המוצא שאתה מתאר (מחשבה) כל הדברים האלו הם תחושות והרגשות ורעיונות שמתערבבים וסוערים ואתה מרגיש אבוד בלב המערבולת כל עוד אתה מזוהה עם המערבולת המערבולת הזו קמה לחיים כמו שד "אני מערבולת" אם היית מצליח באמת להיות המערבולת הזו במאה אחוז המערבולת הייתה מתגלה במערומיה זה כמו מכסחי השדים באמצעות פנס המודעות כל שד נעלם אל תתן לשד הזה כל אחיזה לא מודעת בך לשם כך עליך להיות מודע במאת האחוזים לכל הדבר הזה ביחד ואז הוא יחזור להיות עשוי ממרכיבים פשוטים.. צורות משתנות, אובייקטים שבאים וחולפים בתודעה יש משהו אצלך שלא מאמין שתצליח להתעורר ספק הספק הזה הוא חוסר קבלה אתה לא אוהב את עצמך מספיק בשביל לחשוב שאתה ראוי לחיקו של אלוהים התרבויות והדתות לימדו אותנו להאמין שאנו חוטאים כדי ליצור תלות בהם, כנותני אישורי כניסה לגן העדן המזוייף שלהם אבל בלי קבלה מלאה של עצמך איך תוכל להכנס בשערי גן העדן האמיתי? כל עוד אתה לא רואה עצמך כראוי כל עוד אתה מאמין שיש בך חטא הרי התמונה שיש לך בראש על אלוהים היא כל כך מושלמת והתמונה שיש לך בראש על עצמך היא כל כך לא מושלמת... אז איך אתה יכול לראות שאתה זה בעצם אלוהים? איך תראה שאתה כן מושלם ועכשיו? רק באמצעות קבלה מלאה של עצמך כאן ועכשיו על זה כל העניין שישוע עשה ממחילה אבל איך תמחל לאחר לפני שמחלת לעצמך? Do not judge, and you will not be judged. Do not condemn, and you will not be condemned. Forgive, and you will be forgiven (לוקאס)

EliadEIP

New member
הצופה, שחושב שלא צופים בו... עד שלא...

והנה עכשיו תגיב, שאתה כן חושב שצופים בך.... בכל מקרה, עד שהשכל שלך לא יפסיק לעבוד לגמרי, עד שלא תבדיל בין מה שישנו לבין מה שאיננו, עד שלא תדע להבדיל בין שום דבר לשום דבר, עד שלא תדע שאתה עצמך קיים וכמובן, עד שבו זמנית לא תהיה גם ההפך הגמור של הנ"ל. דהיינו, עד שלא גם *רק* תדע וגם *רק* לא תדע שום דבר בו זמנית... עד אז, לא באמת הבנת אותי - עד אז, אתה רק טועם טעמים, שמצטיירים אצלך לפי המוכר לך... וכל ההבנה שלך אותי, היא דרך השכל שלך... אצלי עצמי... זה עניין אחר לגמרי לגמרי ... זה הדבר המקורי עצמו ממש...

"איך לא להיות אלוהים" .. שנטי - לאימרות הפורם

אני מחכה לספר בכליון עיניים כי באמת נמאס לי להיות אחראי על הכול

מחשבות לא עולות במילים

את המילים מלביש המיינד על המחשבות, שלהבנתי, מגיעות בסוגשל תדר, מחשבה, דימוי. זה ש"מיטה" היא "מיטה", בעברית, זה לא אומר שמחשבה על מיטה מגיעה עם המילה שלה. אלא אם המחשבות שלך מגיעות כתובות, או שמישהו מקריא לך את המחשבות שלך...

neophile

New member
באותה מידה אתה גם לא החש

עם זאת מי שכתב את המשפט הזה הוא חש ומרגיש וחושב ..האם זה אפשרי שזה שלא חושב ולא חש ולא מרגיש הוא זה שכתב את המלים האלה ? זה אפשרי רק אם הוא עובד דרך מה שמרגיש וחש וחושב ... אולי בעצם , האבן הדוממת היא יותר מוארת ממך ? האם זה נראה לך סביר ? נראה לי טיפשי מאוד לא להבין שרק דרך האורגניזם\מכונה שחושב ומרגיש וחש - אתה יכול לגלות שאתה הוא לא החושב או המרגיש או החש . בוא נבחן רגע את נושא הדואליות ביחס לאבולוציה של הייקום דרך דרגות דומם , צומח חי ומדבר - האם מה שדומם מבחין בדואליות או בכלל מבחין בדבר כלשהוא ? אין לו שום הבחנה ולכן הוא בבורות הגדולה ביותר . בדרגות הצומח והחי כבר יש הבחנות מרובות יותר - ובדרגת המדבר או החושב - כבר יש יכולת תפיסה מופשטת יותר , כלומר בורות מועטה יותר . אני לא מבין את האנשים שלא מבחינים בכך שדרגת ההארה או הערות היא פונקציה של הבורות , כלומר ככל שאתה בור פחות כך אתה ער יותר - עם זאת עדיין קיימת הדואליות ה"יקומית" שכל דבר שהוא בור פחות או יותר - הוא לא נטול בורות באופן מוחלט ולכן לא מואר באופן מוחלט לכאורה . הבסיס שלנו הוא שילוש הגונות - אם תבטל אחת מהן (את הטאמס) אתה מבטל את כולן . במלים אחרות אם תבטל את החומר לא יהיה לך שום דבר שיוכל להתעורר - ובאותה מידה שאתה יכול לקרוא למצב כזה "הארה מוחלטת" ניתן גם לקרוא לו בורות מוחלטת . אז האם אתה מאלה ששואפים להארה\בורות מוחלטים או להארה יחסית ?

למעלה