אתה הוא לא החושב

RamiSun

New member
ואיך את יודעת שזאת הדרך באמת

"המנע מעשות את הרע, עשה את הטוב, וטהר את תודעתך" נו באמת.... יש מלא שהלכו בדרך זאת ובמקרה הטוב לא הגיעו לשום מקום

נתחיל בשיעור סנסקריט קצר:

לו הייתי אשה שמי היה שנטידווי ולא שנטידווה, ולכן באמת אינני "יודעת" אלא יודע
שנית, עם גישה כמו שלך גם לו הייתי מסביר לך לא היית מבין כלום אלא רק מתווכח ומתווכח. לכן אאחל לך ולכל מי שאתה מדמיין ש *הלכו בדרך הזאת* בריאות והצלחה בכל מעשיכם ובכל אשר תפנו

RamiSun

New member
מתנצל

על הטעות המגדרית, ואני לא מתווכח, אני מנסה להעביר נקודה, אבל האמת, סליחה שהפרעתי פה לפיקניק
וגם אני מאחל לכולכם בריאות והצלחה בכל מעשיכם ובכל אשר תפנו. רק טוב.

ההיפך הוא הנכון

לא רק שאינך מפריע לפיקניק אלא שאתה גם תורם לו ביד רחבה
קרא שוב את דבריך שלך, והפעם לא מנקודת מבטך שלך כמי שכתב את הדברים. אם במקרה עשית זאת, שאל את עצמך: האם הנקודה שלי באמת עוברת?

ilana541

New member
טוב ורע - אלו מושגים יחסיים

מה שטוב למישהו אחד, יכול להיות רע לאחר ולהפך. אז מה אתה אומר בכלל? מהו סבל בעיניך? האם הצלחת כבר להשתחרר ממנו? איך בדיוק תשתחרר ממנו? איך אפשר להשתחרר מהסבל אם יש תחושה ש"אני קיימת"? כול זמן שיש "אני" יש גם "לא אני" ולכן תמיד תהיה תחושת חיסרון=סבל. אלא אם האדם נעלם ואז אין אני, אבל אז האדם לא מודע לקיומו. מאחר והשתתפתי בהרבה קורסים של ויפאסאנא, הבנתי בזמנו את המסר שאם אני נקשרת אני סובלת, ולכן מאוד פחדתי מהתקשרות, למרות שאני נשואה כבר כ- 34 שנה. ועכשיו אחרי שהבנתי מה שאליעד מלמד, אני בוחרת לאהוב את בעלי בכול ליבי, ולא לפחד מהסבל של ההתקשרות או הדחייה. כאשר האדם מפחד להיקשר, ולא רוצה לסבול, הוא מגביל את החיים שלו, אבל כשיש הבנה של המציאות, כבר אין את הפחד מהסבל, ואז אפשר לאהוב וגם להיקשר - הבחירה בידך.

ביקשת בתמצות - קיבלת בתמצות

ועכשיו, במילותיו של הלל הזקן 'צאי ולמדי'. אם את רוצה ללמוד בודהיזם את יכולה להתחיל בהודעות ובמאמרים שפירסמתי כאן בפורום ובבלוג שבחתימה שלי לאורך השנים. ואם לא בא ללמוד - אין צורך בכך כלל. יחד עם זאת לא אטריח את עצמי לכתוב שוב ושוב את אותם הדברים, ובייחוד כשברת-שיחי, כך היא תחושתי הסובייקטיבית, אינה באמת רוצה ללמוד ולהשכיל אלא להתווכח ולבצר את עמדותיה שלה. אם אכן תחושתי הסובייקטיבית נכונה, אז - אאחל לך, לבעלך ולאליעד שבזכותו (כנראה) נישואיכם ניצלו, את כל האושר, השמחה והרווחה שבעולם

ilana541

New member
הי שנטידווה, אני קוראת את התגובה שלך,

וחווה שבאמת את צודק, אבל באותו זמן אני יכולה לראות גם את ההפך. ולמרות שבחוויה שלי אני יכולה לראות שכולם נמצאים במקום שהכי טוב עבורם, ובכול זאת יש כול הזמן תנועה ושינוי. כולם צודקים וכולם טועים ואפשר לחיות בחוויה הזאת בשלום. למרות שאין הבדל ביננו, בכול זאת אני רואה הבדל, שאני למשל השתתפתי בהרבה קורסים של גוואנקה ותובנה, ואהבתי מאוד את הריטריטים האלו, וחוויתי הרבה שלווה ושקט, אבל החיפוש לא עזב אותי, לא הבנתי מה קורה, ולכן המשכתי לחפש, עד שהאדם לא מבין את המציאות ומי זה שגורם לכול הבלגן, החיפוש לא יעזוב אותו. אני אתן לך דוגמא, פגשתי לפני כשבועיים ידיד, שסיפר לי שהוא כבר באי חשיבה במשך 15 שעות ביום, אני לא רוצה לנתח את החוויה שלו, אבל הוא אמר שרק אחרי שהוא יגיע ל-24 שעות ביום לאי חשיבה, רק אז הוא ירגיש שלם עם עצמו. אני רק רוצה להראות את השכל הרגיל שלנו, שמה שלא ניתן לו הוא תמיד ירצה עוד... ובחוויה שלי כיום אני מצד אחד משתתפת במשחק, אבל גם יודעת שזה רק משחק. למרות שזה רק משחק, אני יכולה לבחור לרצות לנצח, ואז אתה גם יכול לחיות בצורה שאתה רוצה, אבל בתוכך אתה מבין שזה רק משחק.

lightflake

New member
כל הזמן את מבינה שזה רק משחק?

ז"א שאת לעולם לא באמת עצבנית, עצובה, מפחדת, מוטרדת, סובלת ? בשיא הכנות, תמיד את גם מחוץ למשחק?

ilana541

New member
זה גם בתוך המשחק וגם מחוץ למשחק

אפילו שאני עצבנית, אני יכולה לראות את המשחק. אין הבדל בין בתוך למחוץ. כול מה שאגדיר, אתה לא תוכל להבין זאת, כי לכול הגדרה יש גם את ההפך שלה, וזה לא שלם. אני למשל חווה תחושת פחד, אבל זוהי רק עוד תופעה, כמו תחושה אחרת, למשל הנאה. כמו שהמחשבות באות והולכות, כך גם התחושות באות והולכות, זה רק אנחנו שמייחסים להם חשיבות מיוחדת ולכן יש סבל, למשל בגלל שאנחנו לא רוצים את תחושת הסבל, זה כשלעצמו ה"לא רוצה" הוא הסבל עצמו. ה"לא רוצה" הוא ההתנגדות שגורמת לסבל ולא מה שבאמת קורה בפועל. למשל הפקירים בהודו מכאיבים לעצמם, אבל הם לא סובלים מכך, בגלל שהם רוצים את הכאב הזה, ואדם אחר, אם יכאיבו לו את אותו הכאב, יסבול, למה? בגלל שהוא לא רוצה את הכאב.

lightflake

New member
את מחרטטת חרטוטים רוחניקיים אילנית

ואני שומע את זה בטונים שלך את מנסה להשמע חומלת כזאת... עם שמלה לבנה כזאת.. ופרחים בשיער... אבל לי יש חוש ריח מפותח מאוד שמריח שקר מקילומטרים בואי נעשה ניסיון קטן: לפי השכל האליעדי שלך אם את רואה שאת צודקת אז את גם יכולה לראות שאת טועה נכון? אם את חושבת שזו האמת את גם יודעת שזו אשליה אם כך, בואי תנסי לרגע להיות רק זה שאת יודעת שזו אשליה אז לרגע יתכן שתראי שזו אכן רק אשליה ואנחנו כאן נתמוך בך כמה שנוכל כי זה בטח הולך להיות לא קל

ilana541

New member
מצד אחד זוהי גם אשלייה

ומצד שני זה גם אמיתי. זה תמיד גם וגם. החיים זה הכול, אם אתה דוחה צד אחד, הוא תמיד יקפוץ לך כדי להרגיש שלם עם עצמך, אתה לא יכול למשל לדחות את השנאה ולהעדיף אהבה, כי אם אתה רוצה רק לאהוב, למעשה אתה שונא את השנאה, ולכן זה תמיד הכול.

בכנות, ובאמת ללא שום כוונה של התנשאות, אבל מלבד העניין, העונג והתועלת שאני מפיק מהפורום, והעניין, העונג והתועלת שאני מנסה להביא לפורום - אני כבר ממזמן לא משחק במגרשים שאתם, ביחד או לחוד, משחקים בהם. אני את דרכי מצאתי, וכבר ראיתי להיכן אני הולך.

ilana541

New member
כי כתבת

"וכבר ראיתי לאן אני הולך" אשמח אם תסביר בקצרה, מה ראית ולאן אתה הולך

הפתעות תמיד יכולות לקרות

וזאת ללא שום קשר לכך שאני יודע לאן דרכי מובילה אותי וליעדה. מה ראיתי? ראיתי את החירות המוחלטת ואליה אני הולך.

ilana541

New member
אתה כותב "ראיתי את החירות המוחלטת"

מתי האדם יודע משהו במוחלטות, כאשר הוא נעשה לחירות המוחלטת, אז הוא יכול לדעת באמת מה היא חירות מוחלטת. אך אתה כותב שראית אותה, כך שהסתכלת על החירות ממקום חיצוני, היה אותך, החירות, והראייה של החירות, אבל לא היית אתה החירות עצמה, אז איך אתה יודע שזאת האמת המוחלטת? אפילו אם תדמיין שאתה חתול, אתה לא באמת חתול, כי עשית מאמץ, והחתול לא צריך לעשות מאמץ כדי להיות חתול, הכוונה שלי שעד לא תהיה החירות מוחלטת עצמה, לא תדע מה היא.

אילנה חמש מאות ארבעים ואחת היקרה...

את כל השאלות הללו, התהיות והחיבוטים אשאיר אצלך, ואין צורך שתצמדי לשווא למילותיי, שרק מצביעות על משמעות מסויימת שאליה התכוונתי ושאין לה שום קשר באמת לדברים שכתבת את.

למעלה