אתה הוא לא החושב

neophile

New member
בצלם אלוהים

הכוונה לכך שהאדם הוא "מיקרוקוסמוס" אם כי זאת הפרשנות שלי בשבילך , אם כי חשוב לציין שב"אדם" הכוונה זה לא לנו ולכן אין שום חשיבות לצורה החיצונית לעומת הפנימית , אלה למה שאנחנו יכולים להיות . כלומר "אדם" זה מצב שאנחנו צריכים לרכוש . ואם אני אנסה לתת את ההבנה שלי עד כה , אז אם אותו אדם "ארכיטייפי" לא היה אוכל מעץ הדעת ונופל אז בוודאי שלנו לא היה שום דבר שהיה יכול להפוך לאדם .

אם הבנתי אותך נכון

יש לנו היכולת להיות אלוהי. אם זו התשובה, אני מסכים איתה ב-100%. לגבי התשובה השנייה, לא לגמרי ברור לי מהי כוונתך. האם טרם האכילה מפרי עץ הדעת אדם לא היה אדם?

neophile

New member
לא בדיוק , אמרתי שיש לנו היכולת להיות אדם

בתור אדם אנחנו אלוהיים אם כי זה לא אותו האלוהים ...זה צלם אלוהים . אבל אתה יודע , בלי אור אין צל ובלי צל אין שום דבר. ולגבי התשובה השניה , כמו שכתבתי לך יש מוטיב חוזר בקבלה של נפילות שבסופו של דבר מאפשר לגבוה ביותר ולנמוך ביותר להתחבר , מה שמאפשר לתופס המוגבל לתפוס את האינסוף הבלתי מוגבל - זאת דרגת הקירבה הגדולה ביותר בין העליון לתחתון .

neophile

New member
יכול להיות שאני טועה

אבל אני דיי בטוח שהאדם לא יכול ולא נועד להיות אלוהים בפני עצמו , אלה האדם יכול להפוך את הרצונות שלו לאלוהיים , ה"ספירה" של האדם היא המלכות בעיקר ולכן רוב הפעולות שלנו נועדו לשם תיקון המלכות , עד כמה שאני מבין - בלרכוש את התכונות של הספירות העליונות לה , כלומר להידמות להם . אם מתרגמים את זה למונחים פראקטים יותר , זה אומר שכל אחד צריך לרכוש בעצמו את התכונות הרוחניות , כי כל אחד מאיתנו הוא מלכות . עם זאת בלרכוש את התכונות הרוחניות יש כאן כוונה מאוד ספציפית , כלומר זה לא אומר שאתה מבטל את הטבע שלך כמלכות , כמקבל , אלה שאתה הופך את הקבלה שלך בעל מנת להשפיע .

בזה שהאדם

"...לא יכול ולא נועד להיות אלוהים..." אתה כלל לא טועה. לא מבין הרבה ב-"מלכות" או ב-"ספירות". אבל. אדם לא צריך "לרכוש" דבר. לא תכונות רוחניות או אחרות. הוא צריך לסלק את מה שמפריע לו לחיות באופן מלא את האלוהי שבו.

neophile

New member
זה גם וגם

זה מה שנקרא מצוות תעשה ואל תעשה - כלומר אתה צריך להכיר את עצמך ולדעת באיזה רמה אתה מסוגל לקבל על מנת להשפיע וברמה שאתה לא מסוגל להשפיע ושבה אתה תקבל על מנת לקבל - אתה מונע מעצמך מלקבל . גם לעשות וגם לא לעשות . אבל זה לא עשייה ואי עשייה במובנים גשמיים של מצוות ספציפיות (להבנתי) . אותם רצונות שלא ניתן לתקן כרגע (וצריך לברר אותם באופן מתמיד) נקראים "לב האבן" להבנתי כל מה שקשור לחומריות של המציאות , למאיה וכו' - זה נוגע ללב האבן . אתה בעצמך מוכרח להודות שמדיטצה לא פתאום תעלים אותך מהמישור החומרי נכון ? האם החומר לא מפריע לי לחיות באופן מלא את האלוהי שאני ?(למה אלוהי "שבי" אלוהי שאני! ...)

אני חושב שמה שאליעד התכוון אליו

יותר דומה לאחת מאמרות חכמי היהודים (בציטוט חופשי שלי) ש 'תכלית הידיעה היא שלא לדעת כלום' או משהו דומה

הצופה.

New member
לא לא לא לא לא לא

אתה לא יכול לדעת מה אליעד התכוון גם אם יגיד זאת תוכל לחזור על דבריו אך לא על כוונתו-אתה יכול לדעת מה המחשבה שעולה בך לגבי מה שאליעד אמר אבל לא את מה שאליעד התכוון אבקש לדייק זה חשוב

הצופה.

New member
אתה גם לא יכול לדעת

האם אתה יכול לדעת מה תהיה המחשבה הבאה שלך? לא! אפילו לדעת אתה לא יכול

בטח שיכול

אני יכול לדעת למה התכוונת בדבריך וזאת משום שכתבת אותם בצורה מובנת לחלוטין ושאינה משתמעת לשתי פנים. ולגבי דעתך שאינני יכול לדעת מה תהיה מחשבתי הבאה - אציע לך לוותר עליה, וזאת משום שדווקא בעניין זה של המחשבות אינך יודע למה אני יכול ולמה אני לא יכול.

הצופה.

New member
אתה יכול לדעת ורבלית את מה שאמרתי אתה לא יכול

לדעת למה התכוונתי יש הבדל בין הידיעה לכוונה שבטח לא אוכל לתאר אותה במילים ונכון אינני יכול לדעת מה את היכול ומה לא ואני משליך זאת מעצמי-אגב אשמח אם תגיד לי מה הכוונות שלי

המקסימום שתמיד תוכל לומר

הוא מה אתה יכול או לא יכול בהתאם לידיעותיך המוגבלות, ולכן לומר לי או למישהו אחר מה הוא יכול או לא יכול זה בזבוז זמן והקלדה מיותרת. מוטב שתמשיך ותעמיק במה שאתה כבר עושה ונהנה ממנו מאשר תוציא את אונך לשווא

זו אינה אמת מוחלטת

המחשבה היודעת "באופן גורף אין לנו יכולת לדעת" מתבססת על מה בדיוק? על מחשבות אחרות החושבות ותופסות מציאות בדיונית כלשהי, של אני, אחר, מהם הגבולות בינינו, ומהן היכולות שלנו והמגבלות שלהן. מה שהמחשבות חושבות על המציאות אינו המציאות עצמה. לכן האמונה הזו שלך אינה תופסת, לפחות לא יותר ולא פחות מכל אמונה אחרת. עוד מחשבה דפוקה וחלולה בה אתה נאחז כטובע הנאחז בקש בנהר הסמסרה השוצף כמו הירדן ההררי. אינך באמת יודע האם יש או אין יכולת לדעת. ולהפך. הדבר היחיד שההפך שלו הוא אותו דבר הוא חחחחחח

למעלה