אתגר

vinney

Well-known member
בוודאי

בעדה בעזרת מאפיין TYPE, ואילו ב ++C בעזרת אופרטור typeid.

Zack DA

New member
אה, נו....

זה חיקוי של מנגנון ה- reflection ב- JAVA, שמובנה בשפה בצורה הרבה יותר מוצלחת
. אבל תודה על התיקון.

DadleFish

New member
reflection נותן הרבה יותר מזיהוי

של טיפוס האובייקטים. הוא נותן משהו שאין ב-++C, יצירת אובייקטים ON THE FLY עם טיפוסים משתנים. לא שזה כל כך מסובך לעשות את זה ב-++C, בונים FACTORY אחד פשוט, כולם נרשמים אליו וזה הכל.

Zack DA

New member
נכון. אפשר גם לעשות בדיקות

instanceof ממש ב- runtime. אמנם לא מנגנון יעיל, אבל יתרון נחמד למערכת שיש בה VM.

vinney

Well-known member
תרגע, אישון:)

ברור שבמעבר מADA ל CPP תוותר על רובוסטיות (פונקציונליות לא תפגע אפילו אם תעשה המרות לאסמבלר או VB, לך תשאל את טיורינג על המשפטים שלו). מה שכן, העניין הוא למצוא את השילוב הנכון בין הקשיחות שבשפה (המושלמת בADA) לבין נוחות המתכנת (השואפת לשלמות בVB). שום דבר לא בא בחינם, נוחות מתכנת באה על חשבון ויתורים בנושא היעילות, מתן יותר אפשרויות למתכנת לטעות וכו. עובדה שכל חברה מסחרית מעדיפה את CPP על פני ADA לפיתוחים גדולים לא אומרת שום דבר לגבי טיב השפות (כי אין דבר כזה), אלא על התאמתן למשימה. אני תיכנתתי בADA גם, מכיר את השפה, ואני יודע למה אתה מתכוון כשאתה "מתלהב" ממנה, אני אוהב אותה מאוד בזכות אותם הדברים בדיוק. אבל, כשאתה ניגש מנקודת מבט מסחרית, אתה חושב גם על יעילות זמן פיתוח, פיתוח ב ADA לוקח פשוט הרבה יותר זמן מפיתוח ב CPP. צבא אמריקאי יכול להרשות לעצמו את הזמן הזה (שזה בסך הכל כסף), אילו חברות מסחריות - לא, וזה השיקול המכריע.

DadleFish

New member
איך אמרת, ב. יקר:

"כמו כל קונספציה, המגינים עליה מוכנים להיהרג ורק לא לנטוש אותה"
תסתכל במראה.

scalla

New member
כל שפה והשימוש שלה

אם טוב לך השימוש בADA תשתמש בה אל תצעק את זה. אני משתמש ב++C לא בגלל שאני אותב אותה(אני אוהב JAVA), אלא בגלל שהיא הכי מתאימה לצרכים שלי(ולא רק בגלל המהירות). וחוץ מזה שפה ש"בולעת" את השגיעות יוצרת מתכנתים פחות טובים.

DarkSwell

New member
אז ככה,

1) לגבי ADA, אין להשוות אותה ל ++C וכדומה, ADA נועדה לטיפול במבני נתונים וזו שפה שפותחה במיוחד על מנת לעבוד מול בסיסי נתונים גדולים. בקיצור "אב טיפוס" של PL/SQL. 2) ++C זו השפה החזקה ביותר היום שניתן להשתמש בה בכל התחומים החל מבסיסי נתונים, זמן אמת, מערכות משובצות, תקשורת, גרפיקה ועוד הרבה תחומים. 3) Java זו השפה החזקה ביותר השניה. אז אנוביס, תחזור למומיה שלך, הזמן שכח אותך מאחור.

vinney

Well-known member
לא נכון

ADA זו שפה שנבנתה על בסיס מסמך דרישות מסודר של הצבא האמריקקי. הצבא הזה כידוע לא מוגבל באמצעים, לכן יכול היה להמתין את השנים בהם נעשה המחקר והפיתוח של השפה. התוצאה היא שפה שלמעשה נותנת רשת בטחון למתכנת, כך שהצבא יכול לחסוך בעלויות הכשרה, ניתוח הקוד, ובדיקות אחרי זה - הרבה מאוד באגים (חוץ מהלוגיים, למעשה, כולם) נתפשים על ידי הקומפיילר. התשלום הוא מן הסתם ביעילות הקוד, ובקושי בפותוח. זה נכון ש PLSQL מבוסס על ADA, אבל זה רק מטעמי הנוחות של ORACLE - בPLSQL מאוד נוח להשתמש בשיטת העבודה הזאת כי העבודה היא מול מבני נתונים גדולים, ופעולות לוגיות אטומיות. לבנות ככה מערכת ניהול בנק תהיה בעיה, גם אם מדובר במבני נתונים גדולים, ולא כי אי אפשר, אלא כי זה יקר, וADA פשוט לא מתאימה לזה. לצורך העניין כבר 50 שנה משתמשים ב COBOL מהסיבה הזאת בדיוק.

scalla

New member
שמע, הצחקת אותי בענין הJAVA

זה כמו script זה לא יכול להיות יותר מהיר משפה שמקמפלת כלומר VB במקרה הזה יותר חזקה(אבל נכון שJAVA יותר נוחה ומסוגלת לעבור ממערכת הפעלה למערכת הפעלה).

Zack DA

New member
script ???????????

רואים שאין לך שום ניסיון תכנותי ב- JAVA. ולהגיד ש- VB יותר חזקה מ- JAVA, זה עוד קשקוש. כמה טרולים עוברים כאן ביום אחד ?

scalla

New member
יש לי ניסיון

והסתכלתי כבר בקובציי הCLASS ומה שיש שם זה לא רחוק בכלל מSCRIPT ולפי מה שאתה אומר JAVA יותר מהירה מVB שזה ממש טיפשי להגיד. ובגלל העניין של העברה בין מערכות הפעלה אז היא הרבה יותר מוגבלת במה שהיא יכולה לעשות. אז עם שתי סיבות אלה איך אפשר להגיד שהיא יותר חזקה?

IP yuval

New member
מה איכפת לי אם VB "יותר חזקה", אם

אני לא יכול להריץ אותה על המחשב שלי? לדעתי זה טיפשי לפתח בשפות של מיקרוסופט ולעזור לה להשיאר מונופול.

scalla

New member
אני לא מפתח בVB הרבה זמן

אבל יש עובדות. חוץ מזה גם שמפתחים תוכנה ב++C לחלונות זה עוזר לה להשאר.

IP yuval

New member
אתה צודק, אבל אפשר בכל זאת לפתח

קוד תיקני של ++C לליבת התוכנה, ואח"כ לפתח את הממשק הגרפי עם מה שרוצים (עדיף wxWidgets).

DadleFish

New member
ממש לא נכון.

אם אתה מתכנן כמו שצריך את התוכנה שלך, אתה יכול להשתמש בספריות פורטביליות ב-++C ולעבוד נכון, ותישאר עם תוכנה פורטבילית לחלוטין ביד. קלי קלות.

Zack DA

New member
חזקה זה לאו דווקא מהירה.

VB זו בקושי שפה. VB זה דבר עלוב בכל מה שקשור לפיתוח רציני.

למעלה