אתגר

DecayCell

New member
תראה, אני לא חושב שיש בינינו ויכוח

מאחר ואני מסכים איתך. כל זה התחיל סתם מפרובוקציית "נראה אתכם גברים!"...

codec

New member
אז הכל בסדר ../images/Emo98.gif

אפשר לחזור לתכנת. לא קרה כלום. לפזר את ההפגנה... nothing to see here, move along, people

Phant0m

New member
הכל שטויות. כל הVB,JAVA,C,וואטאבר

בולשיט לחלוטין. הרי זה ברור שלא ניתן לממש כל רעיון, בעזרת OOP... למה לנסות? למה לא ללכת ב STRAIGHT FORWARD PROGRAMMING?? ולהשתמש ב ADA,COBOL,RPG?! שפות הרבה יותר נכונות מבחינת תיכנות...והרבה הרבה יותר איכותיות....גם על העצבים אגב.

Zack DA

New member
שפות יותר נכונות ?!?

מרוב פרובוקציות קשה לי להתייחס למה שאתה כותב. אגב, מעניין מדוע אף אחד כבר לא מתכנת היום בשפות שהזכרת.

MotiAd

New member
ואיך קרה שלא הזכרת את Java...

מבית SUN החברה הכי קניינית, חסרת מוסר, ואידיאולוגית? Java היא לא שפת סקריפטים? ומה עם הביצועים שלה? בטח הם הרבה יותר טובים משל C או ++C, לא? זה מה שקורה עם אנשים כמוך. חסרי מוסר. נוח להם להציג את המציאות איך שבא להם.

vinney

Well-known member
וואלה גבר

ADA זו שפה מיני רבות, ואין שום קושי לתרגם אותה ל++C (בכיוון ההפוך תהיה קצת בעיה לעומת זאת). ADA נחשבת לשפה שפתחה את עידן ה OOP רשמית (למרות שהיו גם לפניה), אבל היא בכלל לא מושלמת, ולא ממש נותנת מענה טוב לצרכים של תכנות מסחרי. עובדה שלא ממש עובדים בה :)

NobbyNobbs

New member
לכל המתקיפים בע"מ

כמו כל קונספציה, המגינים עליה מוכנים להיהרג ורק לא לנטוש אותה. אני מכיר C, C++, JAVA, ADA, Fortran, VB וכן גם אסמבלר. ADA היא השפה היחידה שמדברת בשפת העולם האמיתי. לדוגמא, ה- Typing שלה הוא היחיד המאפשר זיהוי של סוגי טיפוסים מספריים לפי עולם הבעיה (למשל, מספר תפוחים הוא סוג שונה ממספר בננות) ולכן הקומפיילר (וה-Run Time) מגינים על המתכנת בצורה מעולה משגיאות לוגיות. עד ממש לא מזמן משרד הגנה האמריקאי, שאין לחשוד בו בפיגור טכנולוגי, הכריח חברות הכותבות קוד עבורו לכתוב רק ב- ADA מאז הוא הגמיש את הקריטריונים מעט, בגלל לחץ של חברות התוכנה (לא משיקולים ענייניים). ולכל מי שאמר שקל להסב קוד ADA ל- CPP - נראה אותך עושה זאת בצורה יעילה וללא איבוד פונקציונליות או רובוסטיות - בתור מי שניסה לעשות זאת בהיקף גדול - אין סיכוי - תאלץ להתפשר ולא, אני לא מפחד, אני פשוט לא אוהב להחשף בפני מי שאני לא מכיר לשיפוטכם ב. מת"א

Zack DA

New member
אני מפספס פה משהו ?

למה שמישהו בכלל ירצה, אי פעם, להמיר קוד מ- CPP ל- ADA או מכל שפה שהיא ל- ADA ? לגבי שגיאות לוגיות, אפשר למנוע אותן בכל שפה ע"י תכנות נכון. דיזיין טוב והגדרה יפה של אובייקטים גם ככה יותר חזקים מההגנה המאוד בסיסית של עדה בכל הנוגע לטיפוסים.

NobbyNobbs

New member
פספסת

אני מדבר על המרה מ- ADA ל- CPP ולא להפך ב- ADA ה- RUNTIME תופס שגיאות של חריגה מטיפוסים, מריחת זיכרון וכדומה בצורה קלה, יעילה והכי חשוב קריאה בקוד (אני מדבר על Exceptions, מה שנלקח אח"כ כרעיון ה- try-catch ב- CPP) בוא ואתן לך אתגר - איך מחקים ב- CPP את המנגנון המאפשר לך לזהות בזמן ריצה חריגה מטיפוס, או overflow או חלוקה ב-0, לתפוס את השגיאה ולטפל בה ? ולא ע"י signal handler שהוא אחד לתהליך, אלא בכל מודול בנפרד ? אני מודה ש- ADA היא לא מודרנית, אבל עדיין משתמשים בה, כולל ענקים כמו Lockhead Martin העובדה היא שכשרוצים קוד עמיד, שלא נופל כל 3 דקות בגלל בעיית תקשרות או מריחת זכרון, לא הולכים ל- JAVA וגם לא ל- VB נו נראה אותך עכשיו נ.ב. ממתי פופולריות של משהו הוא מדד לאיכות ??? (ראה WINDOWS)

vinney

Well-known member
אפרופו אתגרים

איך אתה חושב שעדה מיישמת את זה אם לא על ידי signal handler, איפה שאפשר, או interrupt איפה שאי אפשר? גם מנגנון ה try catch ב ++C הוא פשרה כואבת למתכנת מצד קובעי הסטנדרט (עד קביעת הסטנדרט לא היה את זה בשום גרסה חוץ מ VISUAL, כמדומני), בגלל העומס הנוסף שחבוי ממתכנת. כשאתה בונה מערכת בADA במחשבי צבא החזקים אתה יכול להרשות לעצמך פגיע כזאת, כשאתה בונה משהו על PC וכל בית בזכרון קובע, אתה יורד מהדברים האלה, כותב בC, ועושה code review מפה עד מחרתיים במקום הגנות של הקומפיילר, כי זה מה שקובע אם תרוויח או תפסיד. וכן, ניתוח ואפיון נכונים מעקרים את ההגנות שADA נותנת מתוכן.

selalerer

New member
זאת לא שאלה כלכך טובה.

גם את כל התכונות של C++ אתה יכול לממש בASSEMBLER בצורה מסובכת יותר.

DadleFish

New member
../images/Emo32.gif טעות מצויה.

Exceptions, אם תיישם אותם נכון ב-++C, לא זו בלבד שלא יפגעו במהירות - הם ישפרו את המהירות.

Zack DA

New member
מה בדיוק הבעיה שלך עם JAVA ?

אם כבר הזכרת באמת את נושא ה- RUNTIME, אין ספק בכלל ש JAVA "לוקחת" את ADA. אל תשכח, ב- JAVA אני יכול ממש לבדוק טיפוסים ב- RUNTIME, מה שאני לא יכול לעשות בשפה שהיא compiled מלאה כמו ADA.

למעלה