אתגר

hmmmmm

New member
השאלה הזאת מעבירה בי חלחלה

אני יודעת שאנחנו דנים כאן בשאלות פילוסופיות בצורה קרה ושכלתנית, אבל, פור גודס סייק, מה היתרונות של רגשות? היתרונות של רגשות הם שהם הופכים אותנו לאנושיים, בעצם קיומם מבדילים אותנו מהדומם, בחדות ובמורכבות שלהם מבדילים אותנו מכל יצור חי, ובצורה וצבע שלהם מבדילים כל אחד מאיתנו מהאחר. מה היתרונות של רגשות!? ומה היתרונות של אוויר?

erezsh

New member
והבעיה היא

שאת משתמשת ברגשות כדי להצדיק רגשות. ואגב, אלו לא הרגשות שמבדילים אותנו. תתפלאי שכלבים יכולים להיות שמחים, עצובים, עצבניים וכו'. זו יכולת המחשבה שלנו שמפרידה אותנו. אז תשתמשי בה ותני לי תשובה עניינית.

hmmmmm

New member
תקרא טוב מה שאני כותבת

"בחדות ובמורכבות שלהם מבדילים אותנו מכל יצור חי" לא אמרתי שהם לא חשים. הם לא חשים כמונו. מישהו אמר פעם, ואני לא זוכרת מי, שמה שבעצם מבדיל את האדם מבעלי החיים זה אמונה בישות עליונה ודת. היכולת להגדיר את הקיום שלנו כמשהו בעל ייעוד ומטרה - היא יכולת שהשכל משני בה. הרצון להגדיר הוא רצון רגשי- והוא שמניע את כל התהליך. אתה מחפש תשובה לוגית לשאלה שלך. אבל היתרון העיקרי ברגשות הוא שהם נותנים לנו את היכולת לחשוב באמצעותם, שזו מחשבה עמוקה הרבה יותר ממחשבה לוגית, מחשבה רגשית היא זרם תת-מודע שההשפעה שלו היא הרבה יותר מרחיקת לכת מכל לוגיקה שהיא. אז אני עונה לך באמצעות רגשות.

Lu Tze

New member
לכל רגש יש את המטרה שלו.

כשאתה סובל, תנסה לשפר את מצבך. כשאתה מפחד, אתה תיזהר יותר. כשאתה שמח, תנסה לשמור על המצב הקיים. (כאן אני מדבר מנקודת מבט מטיראליסטית לגמרי) רגשות הם שיטות עונש וגמול שהמח מפריש כדי לגרום לך לעשות משהו, או להימנע ממשהו. בני אדם הם לא דוגמא טובה, כי אנחנו כבר לא חיים בטבע, אז יותר קשה לראות את היתרונות שיש ברגשות, אבל בטבע הם יותר ברורים.

erezsh

New member
תגיד, הצבא מתעלל בך, הא? ../images/Emo3.gif

אף אחת מהדוגמאות לא תופסת.. סבל, ככאב, הוא לא רגש. אם אתה מדבר על סבל רגשי, אז זו מעגליות. פחד איננו רגש, אלא תחושה, בדיוק כמו שכאב הראש שאתם גורמים לי אינו רגש. ובקשר לשמחה - אין בה יתרונות. ברור שכל אדם שמרוצה מהמצב הנוכחי ינסה לשמור עליו - זה הגיוני לעשות זאת. אין לרגש שום יתרון פה.

Lu Tze

New member
כמו שאמרתי,

אצל בני אדם יותר קשה להבחין ביתרונות של הרגש, מכיוון שיצאנו מה"מערכת שלנו" והתחלנו להתאים את הסביבה לעצמנו. התכוונתי לסבל כרגש וזו לא מעגליות. אם נניח אתה מרגיש שרע לך בחיים (אין לך חברים, עבודה, חברה, לא-יודע-מה) אתה תחווה סבל ותנסה לשפר את המצב. בנושע לדוגמא השנייה - נניח. בנוגע לשמחה, לא בהכרח. לא כל בני האדם חושבים בצורה הגיונית.

erezsh

New member
אבל,

אתה מערבב. אנשים עובדים כי הם מבינים שהם צריכים את הכסף. בלי קשר לרגשות שלהם (בדר"כ, אבל יוצאי הדופן זה כבר נושא אחר). אנשים חיים בחברה מטבעם (ולכן ירצו חברים) - כלומר זה מעין דחף (אני עוד לא יודע מה בדיוק הקטגוריה של זה). מה שבטוח - זה לא רק רגש. בכל מקרה, אם אתה לא מרוצה, אתה תנסה לשפר את המצב. אתה לא צריך להיות מדוכא כדי לעשות את זה (ואגב, דיכאון הרבה פעמים מונע מאנשים מלעשות את זה). נכון, רוב בני האדם לא חושבים בצורה הגיונית, אבל פה מדובר על היגיון שהוא בדר"כ מוטבע - לא טוב לך - תשפר את המצב. בלי קשר לרגשות. אתה עומד להפסיד במשחק - תתאמץ יותר כדי לנצח. מצאת דרך טובה לנצח ? תמשיך בה, וכו'. ובקשר לאנשים שגם את זה אין להם - ההשלכה דומה גם כשיש להם רגשות.

Lu Tze

New member
אתה עושה כאן הפרדה בין

רגשות לדחפים שאני לא ממש מבין את טיבה. אתה יכול להסביר על סמך מה אתה מפריד בין הדברים? בוא ננסה דרך אחרת, תן דוגמא לדברים שאתה מחשיב בתור רגשות ולא דחפים.

erezsh

New member
הגדרות ודוגמאות

"רגש" הוא דומה לתחושה, אלא שהוא בכלל מצב מנטלי שמיוצר ע"י תת-המודע שלך. פה, אגב, נכלל גם ה"פחד חברתי" (ששמו חרדה), שלא כמו פחד רגיל - הוא מלאכותי (נוצר ע"י תת המודע). דחף הוא רצון שקיים מעצמו, כלומר ללא שליטתנו. הוא משהו בסיסי שקיים אצל כל אדם תמיד (כלומר, הוא רדום כשהוא מסופק, אבל הוא קיים). רגש הוא: עצב, שמחה, כעס, חרדה, דיכאון, אהבה וכו' דחף הוא: הרצון לאכול, הרצון להתפנות לצרכים, הרצון להישאר בחיים, הרצון להגיב באלימות כשאתה מותקף (לעומת כעס , שתופס בזמן שאחרי הדחף וגם במקרים אחרים) וכו'...

Lu Tze

New member
אוקי, הבנתי.

כמו שאמרתי, רגשות הם שיטות גמול ועונש שהתפתחו אצלנו על מנת לגרום לנו לבצע דברים. אולי בני אדם יכולים להסתדר בלי רגשות (למרות שזה יהיה מסובך מאוד), אבל בעלי חיים, שמהם התפתחנו, לא יכולים. מה היתרון של רגשות *אצל בני אדם*? הם מפשטים דברים כדי שלא נצטרך לחשוב עליהם (כמובן שמד פעם גם הרגשות טועים, וזה כבר תלוי בבנאדם).

erezsh

New member
Lu Tze,

(אגב, זה מוזר לנסות לפנות למישהו בשם של פילוסוף סיני עתיק) לבעלי חיים כמעט ואין באמת רגשות. לרוב הכלבים והחתולים יש רגשות כי הם לומדים זאת מהבעלים שלהם. הרגשות שיש לבעלי חיים הם בדר"כ מעין אהבה למשפחה הקרובה (אם, אב, אחים, בנים) - והרבה פעמים גם זה לא - או תחושת בדידות אצל בעלי חיים שמסתובבים בחבורות כמו זאבים - ועוד כמה מקרים בודדים, אבל זהו פחות או יותר. להוציא כמה בעלי חיים יוצאי דופן כמו קופים או דולפינים, שנדמה שמערכת הרגשות שלהם יותר מורכבת. אבל זהו גם לא הנושא. אוקיי. יש לי שאלה עבורך : אם תפתור משוואה לינארית פשוטה, תקבל 100$ אם תפתור משוואה ריבועית, תקבל 1000$ אם תפתור משוואה ממעלה שלישית (פתירה), תקבל 10000$ מה תבחר? אותו דבר לעניינו - אמנם ויתור על רגשות, במידה ואפשרי, דורש יותר מאמץ (ולא הרבה דר"א) מהאדם, התמורה גדולה בהרבה יותר. ועוד משהו - רגשות כמעט תמיד טועים. בין אם זו שנאת חינם, אהבה לאדם שברור לכל השאר שמזיק לך, דיכאון שמדכא את השאפתנות והיצירתיות שקיימת בך, או שמחה לאיד שגורמת לאדם השני לכעוס עליך ולחפש נקמה. כל אלו מזיקים מאוד לאדם. אז מתי רגשות שופטים נכון? לעתים רחוקות בעצם. ובכל זאת, כולנו תולים את רוב ההחלטות שלנו בהם. תגיד את האמת, אתה מרגיש שאני טועה?

Lu Tze

New member
למען האמת, אני לא חושב

שניתן להחליט בנושא מכיוון שאין בני אדם ללא רגשות (בעצם, כדאי להיזהר עם דברים כאלה, אני לא מודע לאנשים חסרי רגשות), לכן לא ניתן להשוות. וגם אם היו, איך היית מודד את ההבדל בין חסרי הרגשות לבעלי הרגשות? האם תבדוק מי יותר מאושר? שאלת אם יש לרגשות יתרונות, לא שאלת אם עדיף לבני אדם לחיות עם רגשות או בלי. לבעלי חיים (ליונקים לפחות) יש רגשות. קשה לראות את זה, כי הם מתבטאים בהתנהגות ולא בהבעות פנים, אבל יש להם רגשות.

erezsh

New member
בהחלט שאלתי

מהם היתרונות, ולא קיבלתי תשובה. אמנם ציינת את האושר, אבל האושר מלווה בהרבה כאב נפשי. וקשה לי להאמין שאתה לא מודע לעובדה שהכאב הנפשי גדול בהרבה. וגם ללא זה - האושר הנובע מהרגש הוא רק הרגשה, ואין לו תועלת של ממש. אני לא בודק מי יותר מאושר - אני בודק מי משלים את המטרות שלו טוב יותר. ואני חושב שזה ברור מי ינצח. בקשר לבע"ח - אף אחד מאיתנו לא באמת יודע כמה רגשות יש להם. אפשר רק לזרוק ניחוש מלומד ע"פ ההתנהגות שלהם. בכל מקרה, לסטייק כבר אין רגשות

Lu Tze

New member
בטח שאפשר לראות אם לבע"ח יש רגשות.

אפשר לבדוק אילו חלקים במח פועלים בסיטואציה מסויימת ואילו חומרים האיזורים האלה מפרישים. תראה, אתה שאלת אילו *יתרונות* יש לרגשות. על זה קל לענות: הנאה. כמובן שלצד זה יש גם חסרונות (חרדה, כאב, דיכאון וכו') אבל זה לא מוריד מערך היתרונות. אם היית שואל מה עדיף, להיות בעל רגשות או חסר רגשות, זו הייתה שאלה שונה.

erezsh

New member
|אייקון של ארז מוריד את הכובע|

נכון. זהו בהחלט יתרון. פיקששתי קצת את התשובה. (אבל עדיין מזערי יחסית לחסרונות) בקשר לבע"ח - אני לא חושב שיש לנו מספיק ידע כיום כדי לדעת זאת בבטחה. ובטח ובטח שלא לשנינו

Lu Tze

New member
מחיפוש קצר באינטרנט,

הרושם שהשגתי הוא שחוקרים עדיין לא בטוחים בוודאות אם לבעלי חיים יש רגשות, אבל רוב הסיכויים שכן.

erezsh

New member
גם אם כן

אי אפשר לדעת אם אלו רגשות ברמת המודעות שלנו. בכלל, אי אפשר לדעת מה התודעה שלהם.

למעלה