אתגר

erezsh

New member
זה מעניין,

איך בדיוק כאב מועיל לך? בכל מקרה, מכיוון שכאב אינו רגש זה לא משנה. תגידי, את בכלל קוראת את מה שאני כותב?! או שאת סתם כותבת ערימות בלי קשר?

למה???

New member
כן אני קוראת.

"רגשות גורמים לאנשים אומללות. רגשות מונעים מאנשים לעשות דברים שהם רוצים, או אפילו צריכים (כמו לאכול במידה טובה) מה שמזיק לבריאות." זה מה שאתה כתבת באחת ההודעות למעלה, אחת ההודעות שממנה הגענו עד הלום. גם אם נצא מנקודת ההנחה (שלך) שכאב הוא לא רגש, אתה לא יכול להפריד כאב מההשלכות שלו, הרי ידוע לך שכשבנאדם מרגיש (אוי...) כאב הוא מתחיל להרגיש עוד כל מיני דברים ולפתח את המצב בו הוא נמצא. והינה, אפילו אתה כתבת שהרגשות משפיעים על מצב הבריאות, במקרה הזה רגשות שליליים משפיעים בצורה שלילית על הבריאות (והרי בריאות לא טובה משמע גם כאבים), ז"א שאתה מודע שהמצב הוא לא רק "רגשות" אלא יש גם השלכות גופניות. ועכשיו, אני מצהירה שכשאדם חולה הוא מרגיש מבחינה נפשית <ז"א רגשית> רע! כאב גורם לך להרגיש חרא, על הפנים, בקנטים! לכאב יש השלכות רגשיות וזה כן משנה. עכשיו נחזור לשאלה הראשונה שלך- כדיי שמשהו בכלל יועיל לי, אני צריכה מטרות! אז ברור שאם המטרה שלי היא לחיות חיים בריאים, אני לא ארצה לסבול מבחינה פיזית ונפשית. אבל, תחשוב על זה, מי בד"כ מתחיל לחיות חיים בריאים? לא "סתם" אנשים... אלא אנשים שיש להם "בעיה" בריאותית כלשהי, למשל אנשים שאוכלים יותר מדיי או אנשים עם מחלות קשות... הרי חולי מוביל למאין "התפקחות", הרבה אנשים שהיו חולים במחלה קריטית (כמו סרטן) מעידים שהם החליטו הרבה החלטות לשיפור איכות חייהם ולשיפור הייחס שלהם לחיים. קראתי כל מיני מאמרים על מחלות וההשפעות הפסיכולוגיות שלהם- יש הרבה אנשים, שיש להם איידס והם מאושרים ברמה היסטרית, הם מתארים מין לידה מחדש לעולם מלא אפשרויות ועולם כ"כ יפה... וכל יום שקמים בבוקר כ"כ שמחים ומצפים ליום שיבוא. פה אתה רואה שהסבל הגופני הביא תועלת לאנשים. יש עוד הרבה דוגמאות למשל מספרים על אחד החסידים (מה שזה לא יהיה) של בודהא, שכשבודהא מת הוא בכה במשך לילה שלם (לא על בודהא אלא על עצמו) ובבוקר הגיע להארה. פה גם המוסר השכל שהסבל עזר לו. סבל זה דבר שיגרום לך לרצות להתגבר עליו להגיע למקומות שרק בעזרת הדחיפה הזאת (הרצון להתגבר על הסבל) אתה תוכל להגיע אליהם.

ל נ צ ח

New member
אמת! וכי זה רע שבא לטובה.

ועם למשיח זה לטובה אז לכולם זה לטובה. *ספר ישעיה כט* (כב) לָכֵן כֹּה אָמַר יְהֹוָה אֶל בֵּית יַעֲקֹב אֲשֶׁר פָּדָה אֶת אַבְרָהָם לֹא עַתָּה יֵבוֹשׁ יַעֲקֹב וְלֹא עַתָּה פָּנָיו יֶחֱוָרוּ: (כג) כִּי בִרְאֹתוֹ יְלָדָיו מַעֲשֵׂה יָדַי בְּקִרְבּוֹ יַקְדִּישׁוּ שְׁמִי וְהִקְדִּישׁוּ אֶת קְדוֹשׁ יַעֲקֹב וְאֶת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל יַעֲרִיצוּ ~ * ~ ולמי שלא הבין הבהיר מפסוק (כג) שמעשי ה' בקרבו = הברכה שדרך הייסורים-הנוראיים הם מעשי אלוהים בקרבו(בו) והם כולם לטובתו. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למה???

New member
ומאיפה את חושב שהרצונות באים?

"חיובי/שלילי = מועיל או לא בהתאם לרצונות ולצרכים שלך"

למה???

New member
זה כל היופי באהבה (התאהבותית)

שושנה לא קיפחה את עצמה! שושנה חצתה את גבולות האגו!!! ששונה נהנתה מה"קיפוח" (שבעצם בכלל לא היה קיפוח)! כשאדם מאוהב, לא יהיה אכפת לו שידרכו לו על הכבוד למען שאהובו יהיה מאושר. אם נמש מאושר אז גם שושנה מאושרת ואז הכבוד שלה שדרכו לה עליו במילא לא שווה ערך עבורה... ככה הורגים 2 ציפורים במכה אחת (אפילו יותר). למה זה לא מועיל לחברה? תשמע, זה עניין ערכי, שושנה למשל מעדיפה שכל היהודים והערבים ימותו ביחד העיקר לא לחיות בפחד, אם היתה לה אפשרות היא היתה לוקח את עצמה ואת נמש ואת המשפחה והחברים והם היו עפים מכאן לאיזה אי בודד ומפציצים את המזרח-התיכון. מישהו אחר יגיד שעדיף שכל הערבים ימותו<זה הרי יועיל לחברה שלנו> ומישהו אחר יגיד משהו אחר... הכוונה כאן, שבוא לא נדבר על מה מועיל לחברה. "כאב, זהו לא רגש. כשאני חולה ממש לא אכפת לי מעצם העובדה שאני חולה. מצד שני כל הסחרחורות והכאבים מפריעים לי מאוד, ובנוסף לכך החולשה הגופנית." כאב זה מאוד רגש, בדיוק בגלל שלא יהיה אכפת לך שאתה חולה שמו לך רגש, שאותו אתה מ-ר-ג-י-ש ואתה מרגיש אותו כ"כ חזק שאתה חייב לעשות משהו לטפל בו שיפסיק.

למה???

New member
לגבי הדחפים.

יש הבדל בין דחפים לצרכים, מה שציינת אלו לרוב/במהות צרכים. רוב הפעמים שאנו אוכלים או מזדיינים זה כמובן נעשה מתוך דחף ולא מתוך צורך אך בכל זאת לא נוכל לחיות מבלי 2 אלו! לא אני לא מאמינה בנזירים! חחח... טוב, אז מבלי לאכול אי אפשר לחיות, זה לא רק "דחף".

erezsh

New member
בדיוק ההפך

דחף הוא רצון שקיים מעצמו, כלומר ללא שליטתנו. כמו רעב. אפשר לחיות בלי הדחף לאכול, אם מישהו אחר מאכיל אותך, אבל זה לא רלוונטי. צורך הוא רצון שקיים מהנסיבות, לדוגמא יש צורך בחימום אם קר, או בכסף אם רוצים לקנות משהו. משניהם ניתן להתעלם (לא בהכרח קל), אבל רק את הצורך אפשר להעלים.

למה???

New member
תראה, זה לא ויכוח

באמת... הרי אנחנו לא יכולים להתווכח על עובדות. מה שקרה כאן זה שהמילון לא לקח חלק בדיון. השורש של "צורך" זה צ.ר.כ, אפשר לשחק עם השורש הזה ובסופו של דבר להגיע אל המילה "צריך"! וגםפ אתה יודע שאומרים "צרכים בסיסיים" ולא "דחפים בסיסיים" אז כשאומרים לי צורך אני ישר חושבת על משהו שאני צריכה, כמו להשתין, משהו שאי אפשר בלעדיו. זה ויכוח על הגדרות, אני לא נכנסת לזה. להתעלם?? חחחחחח... אי אפשר להתעלם מדברים כאלה ולהשאר שפויים! שניהם דברים שטבועים בנו, זה לא משחק, אם יתעלמו מהם לא יעלימו אותם פשוט ישלחו אותם למקום אחר בתודעה/בגוף ואז זה יהיה עוד יותר גרוע...

erezsh

New member
נכון. זה דיון

אי אפשר להתווכח על עובדות, אבל אני לא רואה פה עובדות. "צרכים בסיסיים" בהחלט מתאר דברים שצריך - כמו אוכל, שתייה, בית וכו' - אבל זהו ביטוי שמתאר שמות עצם - מתאר את העצמים הבסיסיים שלדעת החברה האדם צריך בחייו. דחפים זהו משהו אחר מן הסתם. "אי אפשר להתעלם מדברים כאלה ולהשאר שפויים! " - את מדברת מנסיון?

למה???

New member
בטח שמנסיון

אני יודעת על עצמי, שאין כל טעם להתעלם מדברים יש טעם לפתור דברים. לא הגעתי רחוק עד-כדי חירפון, אבל אני חושבת(או יותר נכון בטוחה) שאחד הידידים שלי כן. יכול להיות שאין לך טעם לסמוך על מה שאני אומרת, הרי אתה לא מכיר אותי... בכל מקרה, אני מאמינה שאם תחקור קצת את הנושא תסכים איתי. או שלא. הבנתי שההגדרות שלך לרגשות, דחפים, צרכים וכיו"ב שונות משלי, ובעצם משל רוב האנשים פה, אז אם אתה רוצה לקבל תשובות על שאלות כדאי שתסביר במדויק את השאלה ככה לא תצטרך להסתבך עם תשובות לא מדויקות ולא קשורות. זה ביטוי שמתאר שמות עצם? לא הבנתי... (הבנתי, אבל בערך עדיף שתגיד בדיוק על מה אתה מדבר)

erezsh

New member
אה, אני מבין

את מכירה מישהו שהצליח להתעלם את הרגשות שלו? וזה גם שיגע אותו? תעשי לי טובה. אין בעיה - רגשות זה: כעס, שמחה, עצב, אהבה, דיכאון וכו' אני לא מבין מה בדיוק לא ברור. מי יחשוב שכאב זה רגש?? או שלהמשיך לחיות זה צורך??

ל נ צ ח

New member
על רגשות נשים צעירות:

על רגשות נשים צעירות: רגשותיהן של נשים צעירות ממהרים לגדולומגיעים לשמיים בלילה אחד. (טקרי) ואמר צרפתי אחד, שיש אמיתות שלא די להבין אותן אלא שיש להרגיש אותן.
וכמה שוא צודק...
. . . . .
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
את שאלוויס גרם להן ../images/Emo14.gif

ולא הוא רק "שיגע" ת'שכל שלהן המעריצות הצעירות וחוצמיזה אתה מודע לכמה אנרגיה צבורה בהן אלה הנשים? ואני מאחל לך(וגם לי)הנאה מרובה מהאנרגיות החיובית(עבורנו)שמהן
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Philosopher

New member
מממ..לדעתי

כאשר אתה מקרין רגשות כלפי מישהו, זה עושה לו טוב, והאושר שלו מהווה אושר בשבילך. ואנשים מאושרים זה לדעתי מאוד חיובי. אבל זה ממש בגדול.

למעלה