אתגר

erezsh

New member
הבעיה היא

שאת משתמשת ברגשות כדי להצדיק רגשות. זו הוכחה מעגלית. למה זה חיובי שאנשים מאושרים?

Lu Tze

New member
יופי, ולמה זה חיובי שאנשים יחיו?

ולמה זה חיובי שאנשים לא יכו את עצמם עד זוב דם? להיות מאושר זה טוב כי אנשים מעדיפים להיות מאושרים.

erezsh

New member
למה באמת?

אבל אני לא מוותר על החיים שלי מסיבות אחרות, הגיוניות. מה שבטוח - החיים שלי אינם לרעתי (זו בכלל לא אמרה שאפשר להשוות). לעומת זאת, רגשות הן משהו שגורם לאנשים לסבול, להמנע מדברים שהם רוצים, ולעתים אף לקפח את חייהם. וכל זה, כדי שאולי יהיה לך אושר חצי אחוז מזמן החיים שלך? ובכל מקרה, בשביל מה אתה צריך אושר? כי אתה אוהב את זה? מעגלי!

Lu Tze

New member
טוב, אני אנסח אחרת,

מה אתה מעדיף, להיות מאושר, או לא להרגיש כלום?

erezsh

New member
נו, מן הסתם שאני אבחר

לא להרגיש כלום, אבל אני לא מבין, איך זה קשור לשאלה שלי?

Lu Tze

New member
OK then...

למה שתבחר לא להרגיש כולם, על פני להרגיש שמח? אני מנסה להראות שגם כאשר אושר לא מותנה בכלום, אנשים יבחרו להיות מאושרים.

erezsh

New member
למה לבחור באושר

כשהוא רק אשליה בכל מקרה? כמו כן כדאי שתפריד בין אושר הנובע מסיפוק רגעי או זמני (תחושה), לבין אושר שנובע מרגש. ואולי תראה שהאושר שנובע מהסיפוק, וסלח לי על משחק המילים, יכול להיות מספק מספיק.

Lu Tze

New member
שוב, אני לא מבין על סמך מה

אתה מפריד בין שני הדברים.

erezsh

New member
אוקיי,

סתם לדוגמא : כשאתה אוכל משהו טעים, אתה מאושר. האם זהו רגש? לא. אתה מאושר כתוצאה מתחושת סיפוק הרעב. זהו אושר כתוצאה מסיפוק רגעי. יש גם אושר כללי, לטווח ארוך, שנוצר מסיפוק כללי, כמו נניח תחושת שלווה שיכולה לאפוף אותך לכמה ימים. האם אושר זה נובע מרגש?

Lu Tze

New member
אבל כל אושר בסופו של דבר

לא נובע מרגש, אלא מדברים שקורים ב"עולם החיצוני". יש אנשים שהם מאושרים כאשר הם אוכלים טוב. אבל סטיתי מהנושא המקורי. למה אושר זה טוב? זה גורם לבנאדם להנאה. למה הנאה זה טוב? אקסיומה. אם אתה רוצה לערער על זה, זכותך, אבל אני לא רואה איך אפשר לנהל דיון ככה.

erezsh

New member
אין לי שום בעיה עם הנאה

אם אתה רוצה להנות , תיהנה. אבל עובדה היא, שהרגשות הם רוב הזמן של סבל ולא של הנאה, ובנוסף רגשות יכולות למנוע ממך הנאה (נניח חרדה חברתית יכולה למנוע ממך קשר מספק עם מישהי). מבחינה סטטיסטית, כשמדובר בהנאה, זה פשוט לא משתלם.

Lu Tze

New member
לא יודע אם זה משתלם מבחינה סטטיסטית

לא בדקתי ואני לא יכול להעריך את זה בצורה אינטואטיבית. אתה בדקת?

למה???

New member
איזה משמעות יש לחיים בלי רגשות?

כל דבר שאתה עושה זה למען סיפוק! וסיפוק מבחינתי זה רגש (למקרה ש...)! אם לא יהיה לך רגשות מה תעשה בחיים? בשביל מה תעשה דברים?

erezsh

New member
כשאדם חי עבור הרגשות

שלא יתפלא אם הוא גם ימות עבורם

למעלה