איך אנחנו תמיד מגיעות לדיון הזה
MJ
קודם כל, לא הייתה לי כל כוונה לומר בדברים שלי שפיטה לא "חתיך". בסה"כ רציתי להסביר את העובדה שהתיאורים לא עובדים תבניתית, המראה של גייל וקטניס לא מצביע על זה שהם "רעים ומכוערים" או "קשוחים ואפלים" אלא סה"כ מאופיין כמראה תפר.
ותקשיבי, אני מסתמכת על עובדות
קטניס אומרת בפירוש שגייל חתיך. בנות 12 לא רואות גברים? אני בספק, כורי פחם צריכים להיות אנשים שריריים למדי, לי אישית זה נשמע סקסי
וגם קרסידה מציינת בספר השלישי שגייל נראה טוב. אני לא אומרת שהוא חתיך הורס כי אני אוהבת את הדמות שלו, היימיץ' מתואר כאדם מכוער ודוחה והוא עדיין הדמות השלישית האהובה עליי
גייל מתואר ככזה ופיטה מתואר כבחור נורמטיבי, זה שאת נמשכת לבלונדיניים עם עיניים כחולות זה בכיף שלך, אבל קטניס לא מתארת את פיטה ככזה.
עובדה.
לגבי קטניס האסרטיבית... זה שהיא קיק אס מגניבה ופייטרית לא הופך אותה לאסרטיבית. להפך, קטניס משתדלת להתחמק מהשמעת הדעה שלה ובכלל מלעמוד עליה, היא תמיד מבולבלת כשמדובר בלקיחת החלטות. גם פיטה לא ממש עומד על שלו, הוא יותר מדי נגרר אחרי קטניס, ובמה זה מועיל כשהיא עצמה לא יודעת לאן היא רוצה ללכת? כבר כתבתי כאן בעבר את המשל של גבעת ווטרשיפ- מה ההבדל בין ארנבים לבני אדם? ארנבים אמנם יכולים ללכת על 4 אז הם רצים מהר יותר, אבל בגלל זה הם לא יכולים להסתכל קדימה והם נתקעים במלכודות. בני אדם אמנם הולכים לאט יותר ועל 2, אבל הם כן יכולים ללכת קדימה ולתכנן את הצעד הבא שלהם. קטניס ארנב. גם גייל וגם פיטה, לעומת זאת, בני אדם. אבל כשזה מגיע לקטניס, פיטה יורד על 4 עבורה. גייל אמנם אוהב אותה, אבל הוא יודע לעשות את השיקול ולהישאר על 2. גם עבורה. אז הוא אומר לה שהוא לא רוצה לברוח איתה בCF, גם כשזה הדבר שיכול היה להיות הכי טוב עבורם כזוג. זאת בניגוד לפיטה שאמנם מתנגד לקטניס אבל מהנהן ואומר לה "אני לא חושב שנעשה את זה אבל אם זה מה שבא לך אז סבבה!
"
ואם כבר, אני חייבת לחלוק על כך שגייל וקטניס רבים תמיד. גייל וקטניס רבים בשלישי כי... טוב, הוא אסרטיבי והיא לא, הוא עומד על הדעות שלו כנגדה ובספר הזה שניהם מאוד מבולבלים ומאוד פגועי מלחמה, וזאת בניגוד לפיטה שעד שטיפת הראש היה כולו "אהבה, שלום ונצנצים", וכמובן שקצת אחרי השטיפה הוא שוב התאפס על גישת המושיות שלו... זה לא כי הוא רגוע, זה פשוט כי הדמות שלו לא מתקדמת לשום מקום, בניגוד לקטניס וגייל שעוברים תהפוכות. אבל בסופו של דבר, לא רק שהם תמיד משלימים, כשהם יוצאים לקרב עצמו - הם הכי מאוחדים שיש והיא גם מציינת שעליו היא הכי סומכת. אפילו אחרי המוות של פרים, אחרי שהיא רוצחת את קוין הוא הראשון שהיא קוראת בשמו. ובסופו של דבר, ברגעים של "שלום", כשלגייל וקטניס לא באמת הייתה סיבה ממשית להתחבר הם בכל זאת בחרו לעשות זאת והפכו לחברים הכי טובים וממש לא רבו על כל פיפס. זאת לעומת קטניס ופיטה שאמנם יכלו להיות חברים טובים כי הם באותה שכבה וכי הוא פאקינג האכיל אותה כשהיא גוועה ברעב, אבל במשך שנים הם בחרו להתרחק זה מזו... P:
ואם נעזוב את הדיון הלא קשור הזה ונגיע למה שהתחלנו ממנו, פיטה\פרים... לא אמרתי שאני חושבת שהם יהיו זוג טוב. אבל אפילו מהדיאלוג הפיקטיבי שלך לא נראה שיהיה להם רע ביחד... P: הם פשוט יהיו זוג משעמם, זה הכל. כמו לילי ומארשל XD