אתגר 30 יום: יום 21

shirusheet

New member
כמו שאמרתי...

כן יש איזושהי התפתחו של הדמויות, ובכל זאת, תמיד קטניס וגייל יחשבו כיותר קשוחים ופיטה ופרים יותר עדינים.

פאנגירל

New member
טוב,
MJ

אולי את מבינה את השיפ המוזר הזה... אבל אני לא! ממש לא.
בדיוק, כמו שאמרת, בכל מערכת יחסים צריך מישהו אסרטיבי - וקטניס יותר אסרטיבית מפרים. אז אם כבר זיווג לפיטה, עדיף שזו תהיה קטניס

שוב, אנחנו נחשפים לעולם הזה באופן סובייקטיבי, נגד נקודת המבט של קטניס, ובכלל כל עניין היופי הוא סובייקטיבי וע"פ טעם אישי. לא אומרים לנו שפיטה הוא 'בסדר' או 'לא משהו' או 'פחות חתיך מגייל האומיגאד מושששלם'. הוא מוצג כבלונדיני עם שיער זהוב. יש כאלו שאוהבות את זה, יש כאלו שלא. זה שזה לא הקטע של קטניס זה משהו אחר. ובכל מקרה, אנחנו יודעים שגייל 'חתיך' בגלל שנאמר לנו שהבנות מדברות עליו בבית הספר. פחחח, הן חיות במחוז 12, כל בחור מעט מעל הממוצע בוודאי נראה להם חתיך הורס! (וטוב, גם אם בספר הוא עוד איכשהו נאה, ליאם הוא ממש לא חתיך בעיני. שוב, זה עניין סובייקטיבי!)

ובכלל, קטניס מוצגת כחתיכת פייטרית! זה שאנחנו נחשפים לכל הלבטים שלה והבילבול הפנימי כי היא דמות נקודת מבט זה משהו אחר. גם גייל הוא לא בטון. מדובר פה באופן יחסי, ובמערכת היחסים של פיטה וקטניס די ברור לי שקטניס היא זאת שתוביל ולדעתי זה יוצר מצד אחד עניין ביניהם, ומצד שני הם לא נכנסים למלחמות עולם. בספר השלישי אנחנו מקבלים הצצה לאיך מערכת היחסים של גייל וקטניס יכולה הייתה להיראות, והם פשוט רבים כ-ל ה-ז-מ-ן. על כל פיפס. פיטה מרכך אותה, אפילו נכנע לה לפעמים. הוא יודע להסתדר להרגיע אותה (ע"ע הסצנה ברכבת בסיבוב הנצחון בספר השני - לגמרי האהובה עליי
), בעוד גייל רק מגדיל את כעסה. זה פשוט כי שניהם פייטרים ועקשנים ועם הראש בקיר. ובלי קשר, גם זוג כמו פיטה ופרים לא נראה לי:
"מי יחלוב את ליידי העז האהובה שלנו?"
"את יכולה לחלוב את לידיי!"
"לא זה בסדר, אתה יכול אם אתה רוצה!"
"אם את רוצה..."
"אני רוצה את מה שאתה רוצה3>"
"אני רוצה את מה שאת רוצה3>"
"אז בוא נחלוב את ליידי יחדיו!!!111"

N o R i K o

New member
איך אנחנו תמיד מגיעות לדיון הזה
MJ

קודם כל, לא הייתה לי כל כוונה לומר בדברים שלי שפיטה לא "חתיך". בסה"כ רציתי להסביר את העובדה שהתיאורים לא עובדים תבניתית, המראה של גייל וקטניס לא מצביע על זה שהם "רעים ומכוערים" או "קשוחים ואפלים" אלא סה"כ מאופיין כמראה תפר.
ותקשיבי, אני מסתמכת על עובדות
קטניס אומרת בפירוש שגייל חתיך. בנות 12 לא רואות גברים? אני בספק, כורי פחם צריכים להיות אנשים שריריים למדי, לי אישית זה נשמע סקסי
וגם קרסידה מציינת בספר השלישי שגייל נראה טוב. אני לא אומרת שהוא חתיך הורס כי אני אוהבת את הדמות שלו, היימיץ' מתואר כאדם מכוער ודוחה והוא עדיין הדמות השלישית האהובה עליי
גייל מתואר ככזה ופיטה מתואר כבחור נורמטיבי, זה שאת נמשכת לבלונדיניים עם עיניים כחולות זה בכיף שלך, אבל קטניס לא מתארת את פיטה ככזה.
עובדה.
לגבי קטניס האסרטיבית... זה שהיא קיק אס מגניבה ופייטרית לא הופך אותה לאסרטיבית. להפך, קטניס משתדלת להתחמק מהשמעת הדעה שלה ובכלל מלעמוד עליה, היא תמיד מבולבלת כשמדובר בלקיחת החלטות. גם פיטה לא ממש עומד על שלו, הוא יותר מדי נגרר אחרי קטניס, ובמה זה מועיל כשהיא עצמה לא יודעת לאן היא רוצה ללכת? כבר כתבתי כאן בעבר את המשל של גבעת ווטרשיפ- מה ההבדל בין ארנבים לבני אדם? ארנבים אמנם יכולים ללכת על 4 אז הם רצים מהר יותר, אבל בגלל זה הם לא יכולים להסתכל קדימה והם נתקעים במלכודות. בני אדם אמנם הולכים לאט יותר ועל 2, אבל הם כן יכולים ללכת קדימה ולתכנן את הצעד הבא שלהם. קטניס ארנב. גם גייל וגם פיטה, לעומת זאת, בני אדם. אבל כשזה מגיע לקטניס, פיטה יורד על 4 עבורה. גייל אמנם אוהב אותה, אבל הוא יודע לעשות את השיקול ולהישאר על 2. גם עבורה. אז הוא אומר לה שהוא לא רוצה לברוח איתה בCF, גם כשזה הדבר שיכול היה להיות הכי טוב עבורם כזוג. זאת בניגוד לפיטה שאמנם מתנגד לקטניס אבל מהנהן ואומר לה "אני לא חושב שנעשה את זה אבל אם זה מה שבא לך אז סבבה!
"
ואם כבר, אני חייבת לחלוק על כך שגייל וקטניס רבים תמיד. גייל וקטניס רבים בשלישי כי... טוב, הוא אסרטיבי והיא לא, הוא עומד על הדעות שלו כנגדה ובספר הזה שניהם מאוד מבולבלים ומאוד פגועי מלחמה, וזאת בניגוד לפיטה שעד שטיפת הראש היה כולו "אהבה, שלום ונצנצים", וכמובן שקצת אחרי השטיפה הוא שוב התאפס על גישת המושיות שלו... זה לא כי הוא רגוע, זה פשוט כי הדמות שלו לא מתקדמת לשום מקום, בניגוד לקטניס וגייל שעוברים תהפוכות. אבל בסופו של דבר, לא רק שהם תמיד משלימים, כשהם יוצאים לקרב עצמו - הם הכי מאוחדים שיש והיא גם מציינת שעליו היא הכי סומכת. אפילו אחרי המוות של פרים, אחרי שהיא רוצחת את קוין הוא הראשון שהיא קוראת בשמו. ובסופו של דבר, ברגעים של "שלום", כשלגייל וקטניס לא באמת הייתה סיבה ממשית להתחבר הם בכל זאת בחרו לעשות זאת והפכו לחברים הכי טובים וממש לא רבו על כל פיפס. זאת לעומת קטניס ופיטה שאמנם יכלו להיות חברים טובים כי הם באותה שכבה וכי הוא פאקינג האכיל אותה כשהיא גוועה ברעב, אבל במשך שנים הם בחרו להתרחק זה מזו... P:
ואם נעזוב את הדיון הלא קשור הזה ונגיע למה שהתחלנו ממנו, פיטה\פרים... לא אמרתי שאני חושבת שהם יהיו זוג טוב. אבל אפילו מהדיאלוג הפיקטיבי שלך לא נראה שיהיה להם רע ביחד... P: הם פשוט יהיו זוג משעמם, זה הכל. כמו לילי ומארשל XD

פאנגירל

New member
כי שתינו פייטריות עקשניות
MJ

היי, אולי מישהו יכתוב גם עלינו פיק וישפפ אותנו ללא היכר ~~~

אני חושבת שההבדל בתפיסה שלנו של קטניס היא בספרים. אולי בראש אני עדיין קצת מקובעת על הקטניס של הספר הראשון, שהיא אומנם ילדה אבל היא-היא האמא של המשפחה שלה, האמא של פרים, האמא של אמא שלה. היא זו שדואגת לאוכל ולבית ולבריאות ולצייד. והיא זו שנלחמת במשחקי הרעב אחרי שהיא מתנדבת במקום אחותה, והיא זאת שסובלת מראות קשים ביותר של טבח בלי שיגרם לה נזק נפשי בלתי הפיך (בינתיים). גם הקטע עם גרגרי היער מציג אותה בעמדה של מרדנית, של אחת שלא מקבלת את הגורל שלה כפי שהוא. שזו עמדה מעוררת ההערכה, אבל לא פחות מסוכנת. בכל מקרה, זו לא עמדה של חלשה.
את תופסת אותה כמו שהיא מתגלה לנו בספרים הבאים; שבורה, מפוחדת, מבולבלת, כלי משחק בידיהם של אחרים. אולי אני קצת מכחישה את השבירה הזו שלה, כי נראתה לי דמות חזקה כלכך בספר הראשון, עוצמתית ואמיצה. קטניס שעלייה אני מסתכלת - של עד אמצע הספר השני בערך - היא קטניס שאני חושבת ברצינות שתתאים ב-ד-י-ו-ק לפיטה, למישהו שיעשה קצת מה שהיא אומרת אבל בחן. שיהיה חכם וחד אבל לא עקשן ולוחמני. יכול להיות שאת צודקת, שקטניס השבורה של הספר השלישי היא כזו שתוכל להיעזר בביטחון ובגבריות האלו שגייל מציע... למרות שגם זה קצת בספק אצלי, כי קטניס עצמה מתארת פיטה כיציב, הבטוח, לעומת גייל הבלתי צפוי והקרבי יותר. אני לא בטוחה שקטניס השבורה צריכה רוח סערה כמו גייל... ממש לא. אבל זה כבר עניין אחר, וכפי שכבר אמרתי פעם... אני אומנם טים פיטה (ואנחנו צריכים מישהו שיצעק 'אבל זה לא דמדומים!!!111'), אבל אני לא תמיד פיניס\אוורלק. אני קוראת את הספר הראשון באנגלית עכשיו ולעיתים אני מתמוגגת גם מהגיילניס הסמי-אפלטוני. ואני חייבת להודות שגיילינס נשמע טוב יותר מפיניס, אבל לא יותר

ואני מתה על דיאלוגים פיקטיביים להמחשת הכוונות שלי! אני כלכך לא ברורה בלעדיהםXDDD
בכל מקרה אני לא חושבת שהם מתאימים. זה פשוט לזווג אותם כי הוא גבר והיא אישה, בלי שום תמיכה של האופי שלהם או תמיכה קאנונית. זה נשמע פשוט תלוש. בלי קשר לזה שזה יהיה פדופילי במקרים מסוימים, ומשעמם מאוד במקרים האחרים

ו... לילי ומארשל...?

N o R i K o

New member
את לא יודעת מי הם לילי ומארשל?!?!!?!?!?!?!?!

עזבי הכל. את כל הדיון. את כל החיים.
לכי לראות איך פגשתי את אמא.

והיי, גם אני מעדיפה את קטניס של הספר הראשון על הקטניס של שאר הספרים. אבל הקטניס הזו היא הקטניס שבוחרת בגייל בסופו של דבר כשהיא יוצאת מהמשחקים.

פאנגירל

New member
תספרי את זה לחברה שלי...

היא כבר שנים מנסה לשכנע אותי לראות את זה
אבל אני חתיכת עקשנית, ואין עצבים לראות עכשיו 7 עונותXDDD

Wait For It

New member
*נדחפת*

את חייבת לראות! את לא תתחרטי!
והפרקים עפים, זה סה"כ 20 פרקים לעונה X עשרים דקות לפרק

את מוכרחה להכיר את בארני

למעלה