האמנם?
MJ
קטניס וגייל מתפתחים, נכון, אבל פיטה ופרים מאוד נשארים בתבנית ה"טהורה" שלהם. שניהם 'מושלמים' כאלה - עדינים, רכים, לא אוהבים מלחמות, יפי נפש, לפיטה יש את האומנות שלו ולפרים יש את הרפואה שלה שהיא גם סוג של אומנות, שניהם חזקים במילים - קטניס כל הזמן משבחת את פיטה על כך, והיא מציינת לא פעם שפרים מדברת כאילו היא בת 1000 כי היא כל כך חכמה... ובתכלס, אין משהו רע לומר על אף אחד מהם. חוץ מזה שהם אולי תמימים מדי. וכאן זה נגמר.
חוץ מזה אני לא ממש רואה כאן תבנית, פיטה הוא פשוט ילד ממרכז העיר ושם כולם בלונדיניים עם עיניים כחולות, כמו אמא של קטניס, ופרים בסופו של דבר. קטניס היא ילדת תפר, היא ירשה את המראה "המלוכלך" מאבא שלה כדי ליצור את האשלייה שהיא פחות יפה וטהורה מפרים, לעומת זאת על אף שגייל נושא מראה תפר הוא עדיין מתואר כחתיך על, וזאת בניגוד לפיטה שמתואר כ... בסדר.
בקיצור, אני לא חושבת שתבניות המראה כאן הן קבועות. אני כן חושבת שיש מטרה שפרים ופיטה ייצגו משהו מאוד עדין וטהור ויפה ונהדר.
ומאיה - בהמשך ל"זוג כאסח" וזוג "עדין נפש" - קודם כל, 'מירטל' אמרה זאת, לא אני - בכל מערכת יחסים צריך מישהו אסרטיבי, ולצערי לא פיטה ולא קטניס יושבים על ההגדרה הזו - פיטה נגרר יותר מדי אחרי קטניס, קטניס יותר מדי מבולבלת ולא החלטית. זה עצוב, אבל במערכת היחסים של פיטה ופרים דווקא פרים תהיה האסרטיבית שתוביל אותו. הסיבה היחידה לכך שאני לא חושבת שהשיפ הזה יצליח זה כי פרים לדעתי יותר מדי תשייך את פיטה כמישהו שהוא של קטניס, ובכלל זה יהיה משונה, אחותי לא אוהבת אותך אז התפשרת עליי...?
אבל זה לא שיפ שאני לא 'מבינה'. יש הגיון מאחורי זה. זה שהוא לא מוצלח זה לא משהו