אתגר 30 יום: יום 21

N o R i K o

New member
חח דווקא בהסטוריה הייתי שיא העצלה

חוץ מהסטוריה ב', מלחמת העולם השניה והשואה...
שיעור הסטוריה היה השיעור היחיד שבו -ממש נרדמתי-. אבל ממש. חברה שלי העירה אותי בסוף השיעור והייתי כזה... ווטפ באמת ישנתי? @_@

hollypop girl

New member
גייל\מאדג' פיטה\דלי

פיטה\דלי : כי אני מאמינה שהם יכולים להיות פשוט חברים.

גייל\מאדג' : כי אני מאמינה שהקטע עם המשכך כאבים היה יותר בשביל קטניס מאשר בשביל גייל.

N o R i K o

New member
CF מעליי

מסכימה על גייל\מאדג'... פיטה\דלי- ברור שהם יכולים להיות פשוט חברים. אבל הם גם יכולים להיות יותר

Miss Lavet

New member
אפי/היימיטץ'

פיניק/קטניס

גייל/ג'ו

ביטי/פיניק

לכל השיופים האלו אני אסביר אחר-כך... שיהיה לי יותר מצב רוח

אמא ואבא של פיטה

כי בכל אגדה יש את האמא המרשעת והאבא הטוב. אף אחד לא חושב על למה ואיך השילוב הזה נעשה.
כלומר, אני מבינה את מה שזה נותן לעלילה, אבל השאלה היא האם הזוג הזה היה קיים במציאות. ברור שיכול להיות שהאמא תהיה נחמדה בהתחלה ועם השנים תהפוך ללא נחמדה. אבל במקרה הזה, זה נראה שאבא של פיטה אהב אישה אחרת, ליבו נשבר, והוא הלך אל האישה הראשונה שהוא ראה. זה היה קורה במציאות? אולי, אבל.......

אגב, למה זאת תמיד האמא הרעה? איך זה שאף פעם אין את האבא החורג הרשע שהתחתן עם האמא הטובה?

N o R i K o

New member
רוצה סיבה הגיונית?

נשים הן קנאיות. הן אשכרה מקנאות בילדים של הבעל. הן לפעמים לא מבינות איך זה שהילד יותר חשוב לבעל מהן.
באופן מאוד מוזר, דווקא הגברים הם בעלי ההגיון שמצפים מאישה לכך שהילדים שלה יהיו מס' 1 עבורה.
מה שכן, זה לא באמת יכול לשבת על ההגדרה של אמא של פיטה. היא סתם מכשפה ביצ'ית. סרייסלי, כמה דוחה את יכולה להיות? היא אשכרה צרחה על ילדה מורעבת בת 11 להפסיק לחטט לה באשפה.

זאת בדיוק הנקודה שלי

אם אמא של פיטה היא כל כך נוראית, למה אבא שלו היה איתה? מתחילת הספר הראשון הוא מוצג כאדם נחמד. הוא נותן לנערה שעתידה להלחם בבן שלו עוגיות, מבטיח לשמור על אחותה..... הוא אדם טוב. אז גם אם הוא התחתן איתה לאחר שברון הלב שלו עם אמא של קטניס, הוא היה אמור להבין שמשהו לא בסדר אחרי שהיא הכתה את הבן שלה בגלל לחם שרוף. ושוב, גם באגדות ילדים תמיד יש את הסיפור הזה של האמא הרעה והאבא הטוב. איך זה קורה, למה שהאבא ירצה את זה?

אגב, הדמויות ההן מהסיפורים באמת כאלה קנאיות, לא חשבתי על זה. (ובחיים האמיתיים לא נראה לי שזה ככה)

N o R i K o

New member
מבחינת הקנאה? זה כן

עד כאן פינת החיים האישיים הטלנובליים להחריד של נוי

סתם

אבל כן, זה באמת זוג מופרך... לא ברור, לא ברור.

Digi Lista

New member
לאהבה חוקים משלה...

מה בעצם אנחנו יודעים ברמת העומק של היסטוריית הקשר בין אמא של פיטה לאבא שלו?...
קנאה קיימת ויותר מזה גם בחיים האמיתיים, על זה מבססים אינספור תוכניות, סרטים וכמובן ספרים מכל ז'אנר, איפה ששמים בני אדם עולים גם רגשות קנאה מתישהו, זה אפילו אחד מחטאי הנצרות הרשמיים...
דווקא לגביי אגדות הילדים באמת מעניין לבדוק למה האבא תמיד יוצא הטוב, אולי בגלל שכתבו את הסיפורים גברים ומעמד האישה לא ממש היה ובכלל רוב אגדות הילדים לא נכתבו עבור ילדים במקור (אבל מזעזע לקרוא את המקור- למדתי על זה קורס במסגרת התואר וקראתי גם מעבר על הנושא, אני בשלבי התאוששות מהטראומות) ויש בהן המון אירוניה וקריצה תוכנית בעיקר לגברים העשירים והמבוגרים שהיוו את קהל היעד הרשמי ובאופן טבעי נוכח ההשכלה הגבוהה יותר שלהם (עשירים-רכשו חינוך, אחרים עבדו כמשרתים וכו'...) הם היו גם אלה שכתבו את האגדות...מעניין לבדוק את העניין בכל מקרה

ולאמא החורגת יש גם לה חוקים משלה...

זה נשמע דווקא קורס מאד מעניין. כשחושבים על אילו סיפורים מספרים לנו כשאנחנו קטנים....אמא ששולחת את בתה ליער מפחיד ושורץ זאבים אוכלי אדם, ניתוח קיסרי לזאב.... מי מספר כאלה דברים לבן שלו לפני השינה???
הנושא של האמא החורגת יכול להיות אחלה עבודת חקר. :)
בקשר להורים של פיטה, אנחנו לא יודעים עליהם הרבה. אבל אנחנו יודעים שאמא שלו לא הייתה הבחירה הראשונה של אבא שלו. אנחנו יודעים שגם אחרי כל השנים, הוא מסתכל על הבת של האישה שהוא אהב וחושב על איך שהיא לא רצתה אותו. כלומר זה עדיין נשאר. אנחנו גם יודעים שאבא של פיטה (יש עוד מישהו שמעצבן אותו לכתוב "אבא ואמא של" במקום שמות?) הוא אדם נחמד, ואמא שלו לא ממש. לאור כל זה.... לאהבה באמת יש חוקים משלה.

noa1510

New member
וואו, לא כ"כ חשבתי על זה..

אפי\היימיטץ'

זאת אומרת, עם כל הצחוק שבעניין, איך הגעתם לזה בכלל?

N o R i K o

New member
היימיץ' השיכור מנסה לחבק את אפי ברגע פגישתם-

קאנון!@%@^$^

סתם, אני חושבת ששניהם תקועים בעבודה מאוד מתסכלת... למה לא להתנחם אחד בשני?

noa1510

New member
ובכל זאת מציגים אותם כדי שונאים

אחד של השני
ועדיין, כ"כ אדיר!

פאנגירל

New member
אני לא יכולה להבין פרים \ פיטה

יש לי חברה שממש אוהבת את זה. אני לא יודעת, לי זה סתם גורם לבחילה קלהXDD

Billy Shirs

New member
וואו, אזעקת פדופיליה

בכלל לא ידעתי שהשיפ הזה קיים. למרות שאם זה מתרחש בעוד כמה שנים אני לא ממש רואה עם זה בעיה. כשפרים בת 20 נניח ופיטה 24.

פאנגירל

New member
חחח בהחלט פדופיליה!

וגם אם זה בעתיד זה פשוט נשמע לי לא בסדר. נו, טוב, אז שקטניס תסיים עם גייל ותחיה באושר ובעושר, אבל אני פשוט לא רואה את פיטה הולך לפרים... אולי לדלי
ללכת לפרים פשוט נשמע כמו התפשרות, בגלל שהוא מאוהב בקטניס עד מעל הראש וכל זה. פלוס, זה אולי התפשרות... אבל פרים בכלל לא דומה לקטניס. דווקא מה שמעניין לדעתי במערכת היחסים פיטה\קטניס היא שיש אחד 'שולט' ואחת 'נשלט'. זה מביא איזון כלשהו. כאן אנחנו מסיימים הם שני זוגות - זוג 'כאסח' (כינוי של חברה שלי
) - קטניס וגייל - וזוג עדין נפש ופגוע וציפורים ופרחים וחדי קרן - פרים ופיטה. פשוט לא מסתדר לי

shirusheet

New member
זה בדיוק מזכיר לי איזה משהו...

שחשבתי עליו לפני כמה זמן. על איך חלק מהדמויות של קולינס מובנות בתוך איזה תבנית מאוד ברורה-
גם פיטה, וגם פרים (וגם אמא שלי קטניס) בלונדינים עם עיניים כחולות ויפי נפש עדינים כאלה (כמו שאמרת למעלה.)

גם קטניס וגם גייל (וגם אבא של קטניס) עם שיער כהה, עור כהה ("בגוון זית") ועיניים אפורות, וקשוחים בלי רגשות אעלק.

אחר כך באות עוד מלא דמויות אחרות שלא קשורות לתבנית הזאת בכלל, אבל זה תמיד הפריע לי שלכל הדמויות האלה יש אופי מאוד... מקובע. אפילו קצת לא מורכב.
(כן, קטניס וגייל ופיטה ופרים מתפתחים וזה, אבל עדיין בסופו של דבר הם נשארים פחות או יותר בתבנית הזאת.)

N o R i K o

New member
האמנם?
MJ

קטניס וגייל מתפתחים, נכון, אבל פיטה ופרים מאוד נשארים בתבנית ה"טהורה" שלהם. שניהם 'מושלמים' כאלה - עדינים, רכים, לא אוהבים מלחמות, יפי נפש, לפיטה יש את האומנות שלו ולפרים יש את הרפואה שלה שהיא גם סוג של אומנות, שניהם חזקים במילים - קטניס כל הזמן משבחת את פיטה על כך, והיא מציינת לא פעם שפרים מדברת כאילו היא בת 1000 כי היא כל כך חכמה... ובתכלס, אין משהו רע לומר על אף אחד מהם. חוץ מזה שהם אולי תמימים מדי. וכאן זה נגמר.

חוץ מזה אני לא ממש רואה כאן תבנית, פיטה הוא פשוט ילד ממרכז העיר ושם כולם בלונדיניים עם עיניים כחולות, כמו אמא של קטניס, ופרים בסופו של דבר. קטניס היא ילדת תפר, היא ירשה את המראה "המלוכלך" מאבא שלה כדי ליצור את האשלייה שהיא פחות יפה וטהורה מפרים, לעומת זאת על אף שגייל נושא מראה תפר הוא עדיין מתואר כחתיך על, וזאת בניגוד לפיטה שמתואר כ... בסדר.
בקיצור, אני לא חושבת שתבניות המראה כאן הן קבועות. אני כן חושבת שיש מטרה שפרים ופיטה ייצגו משהו מאוד עדין וטהור ויפה ונהדר.

ומאיה - בהמשך ל"זוג כאסח" וזוג "עדין נפש" - קודם כל, 'מירטל' אמרה זאת, לא אני - בכל מערכת יחסים צריך מישהו אסרטיבי, ולצערי לא פיטה ולא קטניס יושבים על ההגדרה הזו - פיטה נגרר יותר מדי אחרי קטניס, קטניס יותר מדי מבולבלת ולא החלטית. זה עצוב, אבל במערכת היחסים של פיטה ופרים דווקא פרים תהיה האסרטיבית שתוביל אותו. הסיבה היחידה לכך שאני לא חושבת שהשיפ הזה יצליח זה כי פרים לדעתי יותר מדי תשייך את פיטה כמישהו שהוא של קטניס, ובכלל זה יהיה משונה, אחותי לא אוהבת אותך אז התפשרת עליי...?
אבל זה לא שיפ שאני לא 'מבינה'. יש הגיון מאחורי זה. זה שהוא לא מוצלח זה לא משהו

למעלה