אתגר ראשון?

the mnm factor

New member
אני נשבע לך שזו שאלה שנובעת מסקרנות נטו

למה אתה כותב בס"ד רק בהודעות שיש בהן תוכן? כלומר מהי המסורת לגביי כתיבת המילה? אני לא מתכוון להציק או משהו- חיפשתי את חוקי המילה באינטרנט ולא מצאתי כלום. תוכל להסביר לי בבקשה?

ikrmr

New member
בס"ד הוא לא חלק מהתוכן אלא מעליו

בס"ד רק בתוכן אפשר לכתוב בס"ד למעלה והתוכן מתחתיו. בכל מקרה לפי ההלכה החובה לכתוב בס"ד היא רק בכתב ממשי כמו על נייר כתיבה ולא בכתב ממוחשב.

עמית123

New member
עופר שלח הכיר את צ'ילדרס לפני המעבר לאירופה?

לדעתי לא. די נדהמתי לשמוע בשידור את עופר שלח אומר שג'וש מגיע לאולימפיאקוס כשחקן חמישיה של אטלנטה. זכרתי שהוא נהג לעלות מהספסל ולא לפתוח.. הלכתי ובדקתי.. הבחור פתח ב... 0 משחקים בעונה שעברה. ו23 משחקים ב3 העונות האחרונות. אני יודע ששלח בחור מבריק ומבין הרבה יותר ממני בכדורסל, אבל לפעמים אני מקבל את התחושה שהוא מדבר יותר מדי כשהוא מפרשן.

rapgamer4ever

New member
סיכום המשחק:

1. רבע ראשון זה עוד היה קצת קרוב כי האמריקאים היו גרועים, רבע שני זה כבר היה גמור, רבע שלישי היו עסוקים בלהשפיל את היוונים כנקמה (בלוקים לא מהעולם הזה...היוונים על סף דמעות), רבע רביעי גארבג'. 2. קובי ובוש יוצאים מהכלל, השאר גם עשו את העבודה. 3. נו, אז פרשנים גדולים ומהוללים אהבו להמר על המצ'אפ הזה כמוקש לאמריקאים. אחרי משחק שנגמר 20 ונראה 30, אני כבר בטוח שאם ארה"ב לא תיקח את הטורניר היא תתפוס יום זוועתי והיריבה יום מטורף. שום דבר פחות מזה לא יספיק, גם זה לא בטוח. האמריקאים מחזירים לאט לאט את הכבוד שלהם. היעד הבא להחזרת הכבוד: ארגנטינה, במידה והיא תגיע לחצי הגמר.

Oxycodone

New member
בוא נסכם את זה ככה

יש לאמריקאים את לברון גיימס. אף אחד לא יכול לעצור את לברון. אם לברון גיימס ניצח לבד את ההגנה של דטרויט בפלייאוף. הוא יכול לנצח כל קבוצה ספרדית , סינית יוונית רוסית וכל מה שיש להציע. גם את בוסטון לברון כמעט ניצח לבד בפלייאוף. הם פשוט הצליחו לעצור אותו קצת מידי פעם עם ההגנה של גארנט. והם השתמשו עם אותו נשק נגד הקאבס, היה להם את פירס שיפציץ חזרה. ככה שגם אם האמריקאים יכלו על טקטיקה של לתת ללברון את הכדור ולתת לו ללכת לסל הם ינצחו כל משחק. ותוסיפו לזה את וויד , כריס פול והאוורד וקובי.

bostonForever

New member
סליחה?!?!

ההגנה של גארנט?? פירס שמר על לברון ועשה עבודה ענקית. גארנט ושאר החברים נתנו עזרה גדולה אבל הקרדיט כאן כולו של פירס.

ikrmr

New member
קליבלנד לא התמודדה נגד דטרויט בפלייאוף

בס"ד בסיבוב השני בוסטון ניצחה את קליבלנד, ובגמר המזרח בוסטון ניצחה את דטרוי, לכן קליבלנד ודטרוי לא יכולים היו להתמודד ביניהן בפלייאוף.

Orenseg

New member
היוונים ביום ממש עלוב.

ראיתי רק את המחצית הראשונה, והיוונים באמת לא שיחקו את המשחק שלהם. אף אחד מהגבוהים היוונים לא באמת תפקד במחצית הראשונה (אפילו לשחורצי לא חזר הברק בעיניים כשרכב על בוש בפוסט-אפ, ופוטסיס הסריח בשני הצדדים של המגרש) ואחוזי הקליעה שלהם היו נוראיים. הרבע הראשון היה ממש בקצב של ינאקיס אבל אף אחד מהשחקנים שלו לא נתן את התפוקה הרגילה כדי לפתוח פער רציני. היה ממש מוזר לראות את היוונים מאבדים את הראש (11 איבודים בערך ב8 דקות ברבע השני) בדיוק כשהאמריקאים מפסיקים ללחוץ על כל המגרש. אני באמת לא מבין מה הסיפור של יוון הקיץ. בטורניר ההזדמנות האחרונה היא ריסקה כל יריבה באיזור, הגיעה למשחק הראשון במומנטום ואז נרמסה על ידי ספרד (שנה שלישית ברצף, אחרי גמר המונדובאסקט וחצי גמר היורובאסקט). מול גרמניה נראה שהיא התאוששה עם משחק מאוד דומיננטי וחיסול של נוביצקי-קיימן, והיום שוב התרסקה מול האמריקאים. לא ככה הם יביאו מדליה הביתה. בנוגע לאמריקאים: קובי בריאנט פשוט היה עלוב במחצית הראשונה (ורק אותה ראיתי). שוב זריקות עם יד על הפרצוף ו1 מ7 מעבר לדאנקים (גם החטיא דאנק וכמה ליי-אפים) במחצית הראשונה, שוב השחקן היריב עובר אותו כי הוא מהמר על חטיפות, שוב לא נראה כמו המנהיג החכם והבוגר שציפו ממנו להיות (עבירה בלתי ספורטיבית בדקות הראשונות של המשחק). לא מבין בשביל מה הוא שם. וייד פשוט ענק. ממש יפה לראות אותו משחק ליד פול, נע בלי כדור, מוסר, חוטף ומושך את האמריקאים לעבר הבריחה ברבע השני. כריס בוש נהדר, גם הוא משחק נהדר ליד פול. עדיין לא מבין מה כרמלו אנתוני עושה על המגרש. אם ששבסקי רוצה לקחת את הטורניר הזה, הוא צריך לפתוח בחמישיה עם פול, וייד, לברון, בוש והווארד. חמישיה אתלטית, רצה ולוחצת עם רכז שמצטיין בניהול משחק בחצי מגרש וכלים נהדרים מסביבו. מן הסתם קובי ואנתוני לא יעלו מהספסל, אז זו החמישיה שצריכה להיות על המגרש כשהאמריקאים ירצו לרוץ. עדיין מקווה שבשבת בצהריים נראה את ריקי, רודי, קלדרון וגאסולינה יורדים מהמגרש עם חיוך

seturni

New member
כמה טראש

"קובי בריאנט פשוט היה עלוב במחצית הראשונה" - בן כמה אתה? "שוב זריקות עם יד על הפרצוף ו1 מ7 מעבר לדאנקים (גם החטיא דאנק וכמה ליי-אפים)" - 30-41 Kobe Bryant made Three Point Jumper. Assisted by LeBron James. 0-2 Kobe Bryant made Two Point Jumper. סך הכל סיים את המחצית עם 4-9 ואת המשחק עם 7-14 "שוב השחקן היריב עובר אותו כי הוא מהמר על חטיפות, שוב לא נראה כמו המנהיג החכם והבוגר שציפו ממנו להיות (עבירה בלתי ספורטיבית בדקות הראשונות של המשחק). לא מבין בשביל מה הוא שם." שום עבירה לא מכוונת, גם וייד נתן מרפק יותר מאוחר ולא שרקו. הוא בכלל לא הימר על חטיפות היום, הוא שמר מצוין, דווקא ספאנוליס לא הפסיק לקחת את לברון עד הסל ל 2 קלות, כנראה שלא ראית. שעפר שלח אומר שקובי בריאנט השחקן הכי טוב על המגרש היום, כדאי להקשיב ולהשכיל. ההודעה שלך היא שנאה נטו.

Orenseg

New member
השחקן הכי טוב על המגרש?

יכול להיות שפספסתי קליעה אחת והוא היה 2 מ8 מעבר ל2 הדאנקים במתפרצות (אני לא מתייחס למתפרצות כי העניין הוא הקשיים של הנבחרת בהתקפות מסודרות). ברבע השלישי הוא גם הוסיף 1 מ3, ובסה"כ 3 מ11 מול יוון. ביום ראשון הוא היה 1 מ9 ובשלישי 2 מ11 - בסך הכל 6 מ31 בהתקפות חצי מגרש. הוא מתעקש לקחת זריקות קשות במהלכים של 1 על 1, וזה ממש לא מה שהנבחרת הזו צריכה. הכדור צריך להיות בידיים של פול/וויליאמס. הרכזים אמורים לחדור את ההגנה ולסדר סלים קלים וזריקות חופשיות לשאר הקבוצה. כל עוד הכדור מחוץ לידיים של הרכזים, רמת קבלת ההחלטות יורדת והנבחרת מתקשה לייצר סלים בהתקפה אמיתית. כרגע ההימורים על החטיפות עובדים והנבחרת מקבלת דאנקים חופשיים, אבל בשלבי הנוק-אאוט המשחק הרבה יותר איטי ועצבני וקבוצה צריכה לדעת לייצר סל בדקות הסיום של משחק צמוד. קובי בריאנט נחשב לשחקן ה1 על 1 הטוב בעולם אבל את ה19% מהשדה שלו גם סמוש פארקר היה יכול לתת. כמו שאמרתי קודם, ראיתי רק את המחצית הראשונה של המשחק (והשניה היתה גארבג' טיים, אז כנראה שלא הפסדתי כלום). זכרתי בודאות שבדקה הראשונה ספאנוליס עבר את קובי בדרך ללייאפ קליל וחזר על המהלך אחרי דקה וחצי (הפעם בריאנט עשה עבירה). זה אפילו הופיע בplay by play, אז לא דמיינתי כלום:
9:04 Vasileios Spanoulis made Two Point Layup. 2-2 7:35 2-4 Foul on Kobe Bryant 7:35 Vasileios Spanoulis made Free Throw. 3-4 7:35 Vasileios Spanoulis made Free Throw.​
אם בריאנט לא עשה עבירה מכוונת, למה היית צריך להזכיר גם את המרפק של וייד (לא ראיתי אותו, אז אין לי דעה בעניין)? נראה לך שמתנכלים לקובי ומעדיפים לקפח אותו בשריקות? נשמע לי מגוחך. מזל שאני לא חי את חיי לפי עופר שלח. למרות שלפעמים יש לו דברים חכמים להגיד, הוא מדבר יותר מדי ולא פעם אומר דברים הזויים ומדבר על נושאים שהוא לא מבין בהם (עמית כבר הזכיר שצ'ילדרס לא היה שחקן חמישיה בהוקס, בניגוד למה ששלח אמר בשידור היום). למזלי אני גם לא אשנה את דעתי בגלל טרול קובי שסוגד לאליל שלו ומפחד שיעירו אותו מהחלום. הודעה עלובה מצדך, במיוחד כשהכנסת קטנות ללברון ולוייד. הנה בלוגר אוהד לייקרס על ההופעות של קובי באולימפיאדה. גם הוא מציין שקובי לא מתאמץ בהגנה או בהתקפה ולא מביא את האינטנסיביות הרגילה שלו. יש לי הרגשה שכאוהד לייקרס הוא לא שונא קובי והדברים שהוא אומר לא באים מתוך שנאה: http://theassociation.blogs.com/the_association/2008/08/usa-rolls-over.html

ikrmr

New member
אתה מתכוון שהוא היה 7-2 מעבר לשני ההטבעות

בס"ד אם הוא היה 9-4 במחצית כפי שכתבו לך, אז הוא היה 7-2 חוץ משני הדאנקים. ובכל מקרה כלל המשחק קובע, ובכל המשחק הוא היה 14-7, ומה לעשות שגם הטבעות הם חלק מהמשחק והם נכללים בזריקות ובקליעות. בכל מקרה בסך הכל של המשחק הוא היה מהטובים במשחק.

Orenseg

New member
הוא לא היה 4 מ9 במחצית.

לפי הplay by play של ESPN במחצית הראשונה הוא היה 2 מ8 מהשדה (כאמור, החטיא דאנק) ועם שני הדאנקים היה 4 מ10: http://sports.espn.go.com/oly/summer08/basketball/men/playbyplay?gameId=776 הדאנקים החופשיים במתפרצת לא במוקד העניין, את זה אנחנו יודעים שהאמריקאים יכולים לעשות. הבעיה שלי עם קובי בריאנט היא בפעולות שלו בחצי מגרש - כל עוד הכדור אצלו במהלכי 1 על 1 כמו שהוא רגיל ואוהב, הוא לוקח זריקות קשות עם שומרים עליו. קובי קלע 6 מ31 בהתקפות של חצי מגרש ואתמול 2 מ8 (כשהשלשה שקלע היתה סט-שוט מאסיסט של לברון, לא ממהלך 1 על 1). 19.3% אחוזי קליעה בהתקפה מסודרת לא יספיקו לאמריקאים כשיפיקו פחות מתפרצות מול קבוצות יותר אחראיות ומוכנות. לכן הכדור צריך לצאת מהידיים של קובי, שממשיך בשלו למרות שהוא לא מצליח. למי שלא זוכר, בקיץ 2006 האמריקאים ניצחו את 7 המשחקים הראשונים שלהם בהפרש ממוצע של 25 נקודות וכפו בממוצע 19.7 איבודים על היריבה - עד שהפסידו ליוונים (שאיבדו רק 11 כדורים).

rapgamer4ever

New member
אתה לא שם לב שששבסקי בדרך לקחת את הטורניר?

30 הפרש על סין, 20 הפרש על יוון שכל הפרשנים שאוהבים להיות חכמים אמרו שתפיל את ארה"ב. מי תעצור את האמריקאים? ובאשר ליוונים- אותה יוון. היא תמיד הייתה אוברייטד, ראינו אותה כבר מפסידה לספרד הלא מרשימה. היא תעוף מול ארגנטינה, מול ליטא אולי יש לה צ'אנס. ספרד במלכוד רציני, עד עכשיו היא ניסתה לשחק מהר יותר מהיריבות כי היא יכולה, נגד ארה"ב זה מתכון לאסון.

SHITBREAK3

New member
סין לא נבחרת, יוון ביום חלש

אני עדיין חושב שספרד או ארגנטינה יקחו את ארה"ב. הם עדיין לא שיחקו מול נבחרת עם שחקן-שניים ברמת NBA גבוהה (לא מחשיב את יאו. הוא לא בכושר משחק וזה בא לידי ביטוי בשני המחזורים הראשונים...ויסלחו לי האנגולים אם אני לא ממש סופר משחק מולם) שגם מול הגנה חזקה של האמריקאים מסוגל לעשות נקודות מכלום. יוון היא נבחרת שמתבססת על הקבוצתיות שלה, ופחות על איש אחד שלוקח על עצמו את המשחק. רק ספנוליס שניסה כמה מהלכים אישיים וחוץ מזה כלום. מול ספרד לדעתי היא תיפול.

למעלה