אתגר ראשון?

rapgamer4ever

New member
אני לא מבין איפה החיבור

מצד אחד האמריקאים ניצחו את הסינים ב-30, מצד שני הסינים עשו הארכה מול ספרד. לא נבחרת אז איך אתה מצפה מספרד להתחרות בכלל מול ארה"ב ביכולת שלה?

Orenseg

New member
אתה רציני?

ספרד לא במלכוד, היא אחת מ3 הנבחרות שלא הפסידו והבטיחו רשמית את העליה לשלב הבא. היא תסיים באחד משני המקומות הראשונים בכל מקרה (יש לה יתרון על יוון וגרמניה אחרי שניצחה אותן), וסביר להניח שתפגוש ברבע הגמר את קרואטיה, רוסיה או אוסטרליה. תיאורטית האמריקאים עדיין יכולים לסיים במקום השלישי (אם יפסידו ליוון ולגרמניה), אבל סביר להניח שזה לא יקרה. למה החלטת שספרד לא מרשימה? ראית את המשחקים שלה בקמפיין הנוכחי? אתמול היא פתחה רע ב9 בבוקר, וכבר למדנו שחוץ מאיראן (שאנחנו לא מצפים ממנה ליותר מדי בכל מקרה) אף קבוצה לא נראית בטורניר הזה חדה במשחק הראשון של היום. למרות זאת, את המחצית השניה היא פתחה בריצת 17-0 וגמרה את המשחק. ספרד יכולה לשחק מהר יותר אבל היא גם מציגה הגנה קשוחה מאוד, היא פשוט לא מקבלת עליה מספיק קרדיט. בכל אחד מהמשחקים של ספרד השבוע ראיתי אותה נועלת את היריבות בחצי מגרש (לפחות 3 פעמים בכל משחק גמרה להן שעון 24 שלם), סוגרת את הצבע ומונעת כדורים מהגבוה היריב (ביום שלישי מול יאו ואתמול מול קיימן). אולי ספרד משיגה כופה פחות איבודים בסטטיסטיקות (18.3 איבודים ליריבה במשחק מול 22.3 ליריבות של האמריקאים) אבל גם מובילה את הטורניר בספיגה למשחק (66.7 בלבד, ביחד עם ארגנטינה שהתפוצצה אתמול בהגנה על הקרואטים ונתנה להם רק 53 נקודות). מצחיק שאתה אומר שמול ליטא יש להם צ'אנס, ליטא בינתיים מרשימה בכל משחק שלה וגם היא תסיים באחד משני המקומות הראשונים אחרי שלא הפסידה. ואני שוב אחזור על זה: באליפות העולם לפני שנתיים, האמריקאים ניצחו בכל המשחקים שלהם ב25 הפרש בממוצע עד שהגיעו למשחק מול נבחרת שעשתה משהו אחר וקיבלו ממנה בראש. אוברייטד או לא אוברייטד, היוונים נתנו לה בראש. עד עכשיו הם ניצחו בכל המשחקים בדיוק ב25 הפרש בממוצע, וזה לא מבטיח להם כלום. אחרי כל ההתעסקות של התקשורת בנקמה לפני ואחרי המשחק, אני לא אתפלא אם הם ישחקו יותר כמו מול אנגולה בשני המשחקים הבאים.

rapgamer4ever

New member
הסטטיסטיקה לא מעניינת

לא מי במאזן מושלם, לא מי קלעה הכי הרבה ואיבדה הכי פחות. כדי לנצח את ארה"ב אתה תצטרך לשחק לאט והתקפות ארוכות, זה ברור לכל אחד אני מקווה. נשים את הספק שלי בצד אם גם במשחק איטי ארה"ב תוכל להפסיד, ספרד לא בנויה למשחק כזה. מובן שנצחונות העבר לא נותנים לאמריקאים להתחיל את המשחקים הבאים ביתרון 10-0, אבל אני כבר התרשמתי ממנה שהיא פשוט טובה מדי. לא כי היא ניצחה ב-X הפרש או בגלל כל נתון סטטיסטי אחר, אלא בגלל ההרגשה שהיא יכולה לקלוע 20 נקודות ב-6 דקות וזה פשוט בלתי נמנע. אני מראש לא חשבתי שקבוצה תוכל לעצור את ארה"ב, אבל חשבתי שאם תהיה כזאת היא תהיה יוון או ארגנטינה ודוקא לא ספרד. ראיתי את ההתעללות האמריקאית ביוונים, זה הספיק לי כדי להגיע למסקנה שצריך לקרות נס שהם יפסידו. אגב, כתבתי שליוון יש סיכוי מול ליטא יותר מאשר מול ארגנטינה, לא לספרד.

Orenseg

New member
ולמה ספרד לא בנויה למשחק חצי מגרש?

יש לה סגל מאוזן ומצוין - רכז ששולט בקצב (שנתן עונה מדהימה, הרגע קראתי שיחס האסיסטים-איבודים שלו העונה הוא מהטובים בהיסטוריה של הNBA), קלעי שלשות גדולים, סווינגמן מוכשר שיכול להוריד כדור לרצפה, גבוהים שעושים נקודות ויוצרים לאחרים וגם רול פליירס שנותנים הרבה hustle ומלחמה. היא כבר הוכיחה את היכולת לשחק איטי, סבלני ומסודר, לעשות סלים אחרי 24 שניות ולהרוג שעון ליריבה. לא ראיתי סטטיסטיקות שמודדות את קצב המשחק כמו בדראפטאקספרס, לכן הוספתי שהיא סופגת מעט יחסית. העליתי את עניין המאזנים כי אמרת ש"ספרד במלכוד רציני", והמשחק הזה לא באמת משנה לה יותר מדי אחרי שהבטיחה את אחד משני המקומות הראשונים. אני לא אומר שספרד תנצח מחר, אם הייתי צריך לבחור ניצחון מול האמריקאים הייתי מעדיף ניצחון בגמר. חוזה קלדרון אמר היום ש"המשחק החשוב לא יהיה מחר אלא בשלב מאוחר יותר", אבל המשחק הזה עדיין מסקרן אותי. לדעתי הנבחרת האמריקאית עלולה להכנס לשאננות אחרי הניצחון על יוון. התקשורת האמריקאית לא היתה מרוצה משני המשחקים הראשונים ואחרי ההתעסקות ב"נקמה" של האמריקאים וההתעללות ביוונים במחצית השניה אני לא חושב שהם יעלו באותה הגישה למשחקים הבאים. כמו שאמרתי, הם כבר היו במצבים נוחים בהרבה כשקרעו כל נבחרת שעמדה מולם, ומספיק שיגיעו פעם אחת לא מספיק מוכנים כדי לקבל בראש. הנרי אבוט, בלוגר מצוין של ESPN, עשה שיעורי בית על הספרדים ונתן סקירה מצוינת על הרידים טים השניה של הטורניר.

rapgamer4ever

New member
תיאורטית היא באמת בנויה

בתכלס אני בספק, כי בינתיים הנצחונות שלה באים ממשחק מהיר ולחץ הגנתי חזק, קצת בדומה לארה"ב. מובן שללכת דרך המפתחות האלה יהיה אסון, כך שהם יצטרכו לשחק איך שהם בינתיים לא הוכיחו את עצמם. הם אפילו לא הסתדרו ככה נגד סין, והצליחו לנצח רק בזכות הלחץ ההגנתי שלהם. מעבר לזה- אני לא בטוח כמה הספרדים יוכלו להתמודד נגד הלחץ האמריקאי. אני ורבים אחרים לא חשבנו שיוון עם שחקנים מנוסים ולא פראיירים תסבול מזה עד כדי כך ותאבד בלי סוף, עובדה שזה קרה. אני לא חושב שלספרדים יש יתרון מהותי בעניין הזה על פני היוונים, אולי רק קצת וגם זה אולי.

Orenseg

New member
הניצחונות לא באים רק ממשחק מהיר ולחץ חזק,

אבל זה בהחלט מה שקורה כשריקי ורודי ביחד על המגרש. רוביו ופרננדז היו הקו האחורי הפותח של אאיטו רנסס (המאמן הספרדי) בחובנטוד בדאלונה העונה, והפעילו את הקבוצה ששיחקה בקצב הכי מהיר בACB והשני הכי מהיר ביול"ב קאפ, עם הרבה לחץ על הגארדים של היריבה ובסביבות ה12 חטיפות למשחק. רוביו הוא "דוברמן" אמיתי שיוצר כאוס במשחק של היריבה ויוצר לנבחרת שלו פוזשנים נוספים, אבל בגיל 17 אני לא מצפה ממנו להיות הרכז הראשי של הנבחרת (למרות שאני כבר לא יכול לדעת, הוא מדהים אותי בכל פעם שאני רואה אותו). חוזה קלדרון כבר רגיל לשחק מול אתלטים אמריקאים ונחשב לרכז מאוד מסודר ברמות הגבוהות. העונה הוא הפיק סטטיסטיקה מדהימה לרכז בNBA: איבד רק 0.4 למשחק ממהלכים שאינם מסירות רעות, מסר 7.9 אסיסטים על כל מסירה רעה, הוביל את הליגה ביחס אסיסטים/איבודים עם 5.34 אסיסטים על כל איבוד, סיים שני במדד היעילות לרכזים ונפל רק מכריס פול (שנתן העונה שורה סטטיסטית מדהימה, מהגדולות שנתן רכז בהיסטוריה של הליגה). קלדרון אמור לתת משחק יציב ומסודר גם מול יריבות ברמות גבוהות יותר מיוון, סין וגרמניה, ואני לא חושב שיתקל בקשיים מעל ומעבר מול ארה"ב.

rapgamer4ever

New member
בוא נפסיק את הסחור סחור וניגש ישר לנקודה

מי תנצח היום ובאיזה הפרש? לדעתי ארה"ב ב-15.

אתה לא שם לב שעברו רק שלושה משחקים

כך שלהכתיר כתרים כבר עכשיו זה די מגוחך (כמה נאמר שהאמריקאים טיילו גם באליפות העולם האחרונה עד לחצי). מי תעצור את האמריקאים ? קבוצה מספיק אתלטית שתקלע את השלשות הפנויות - יוון לא הייתה ביום טוב מחוץ לקשת (האמת שגם נגד ספרד סבלה מבעיה דומה) ולכן קיבלה בראש - הספרדים בהחלט מסוגלים גם אם הסיוטים ינצחו ובקלות את כל המשחקים עד לפודיום ממש לא צריך להתלהב - עם כמות הכשרון שלהם כל דבר מלבד מדליה מוזהבת שווה כשלון קולוסאלי

z dead

New member
יוון קלעה בדיוק כמו שהיא יודעת

וזה אומר,לא יודעת. פרט לספנוליס וקצת פוטצ'יס אין שם שחקן אחד שהוא מניה בטוחה מהשלוש,גם לא דיאמנטידיס שמידי פעם קובר שלשות חופשיות,ורק כשאין לו יד בפנים ושעה לכוון. יוון נבחרת אוברייטד בטירוף כמו שהוא אמר,בלי השופטים ובלי הכח בפיב"א הם לא היה מגיעים למה שהגיעו אף פעם. נבחרת שרק שחקן אחד שם יודע ליצור לעצמו באחד על אחד(ספנוליס) והשאר הם נגרים שמרביצים וקופצים לרב' התקפה כשבין לבין יש קצת את פוטצ'יס שהוא אנדראצ'יבר ורך אבל עם יד רכה וסבירה אבל לא יותר,ופאפאלוקס שהוא אחד האוברייטד הכי גדולים שהיו אי פעם באירופה,שחקן עם אתלטיות סבירה בלי קליעה שלא מסוגל ליצור לעצמו באחד על אחד ובלי פיקים אנד רולים (שדי קלים לקריאה וארה"ב הראתה כמה קלים)לא מסוגל גם ליצור לאחרים ולפתוח את המשחק למרות שהוא "הרכז הכי חכם באירופה". ספרד מצד שני נבחרת הרבה יותר טובה מיוון בכל אספקט,והנצחון של ארה"ב על יוון(הבסה והשפלה,לא נצחון) לא אומר כלום על המשחק מול ספרד,למרות שברמת העקרון ארה"ב ב3 דרגות טובה יותר,אבל ארה"ב בכל סגל טובה יותר גם שלישי ורביעי,ובשנים האחרונות מקבלת בראש בכל זאת.

Orenseg

New member
רציתי לכתוב לך תגובה אחרי שאקרא את הכל,

אבל אני כבר לא יכול. פאפאלוקאס שחקן שלא מסוגל ליצור לאחרים ולא עושה פיקנ'רול? זה פשוט בולשיט! זה השחקן שעלה מהספסל ושרף את ארה"ב בפיקנ'רול עם 12 אסיסטים, שסידר את המשחק של הקבוצה שלו (שקלעה 101 נקודות ב62.5% מהשדה) בצורה חכמה ומבריקה. ברור שהנבחרת האמריקאית מכירה את הפיקנ'רול של פאפאלוקאס! הסרטים רצים לה בראש כבר שנתיים, והיית צריך לראות את הסיקור של התקשורת האמריקאית לפני המשחק הזה כדי להבין כמה חזק הם הושפלו. וכדי לתת חוות דעת אובייקטיבית הנה כמה מילים שנכתבו עליו בדו"ח סקאוטינג על שחקנים אירופאים בדראפטאקספרס:
A superb floor general, Papaloukas always comes off the bench to provide a huge offensive spark to his team from the point guard position. It’s a repeated situation: as soon as he on the court his team builds a solid lead in the score. Theo is a very smart playmaker that tries to takes advantage of any situation to get easy points. He’s excellent in transition, but also very effective in the offensive set. Papaloukas is an off-the-charts passer and distributor. Not only does he enjoy terrific court vision and decision making skills, but his 6-7 frame comes in very handy to easily see the floor. He particularly excels in pick-and-roll settings. In pure two-on-two plays, he’s most likely going to get the job done. He enjoys very solid ball-handling skills, being aggressive attacking the basket and pretty difficult to stop around the rim due to his size, so somebody has to step into his way, and its right at that moment when he delivers the pass to the big man, usually over his rival’s head. If any defensive help arrives, he finds the open man. His biggest weakness is his perimeter stroke, but he’s not that bad of a shooter to grant him a lot of space. Theo also uses his size in the low post, either to score himself or to pass the ball. He’s also very good with the kickout pass, feeding the weak-side, cutters or just moving the ball within the offensive flow.​

z dead

New member
בסדר בסדר הוא השחקן הכי גדול בהסטוריה

סבבה גבר? יותר מהכל הוא קלעי אדיר (בגלל זה קבוצות משאירות אותו חופשי כל הזמן). האחד על אחד שלו פשוט אדיר. ומעל הכל הפיק אנד רול שלו לא הכי צפוי בעולם. מעניין ששחורצ'י לא שחקן למרות שגם הוא חגג על ארה"ב באותו משחק נתון,אבל פאפאלוקס כן,על סמך אותו משחק,יפה יפה. וכמובן שכל מיני דוחות סקאוט הוכחו כנכונים כי הרי ליאור אליהו והלפרין התותחים באמת ברמת nba וג'ינובילי באמת ברמה של להבחר במקום זהה או נמוך יותר מזה של הלפרין וכוכבים אחרים. אה ופייזר בהחלט בחירה גבוהה בסיבוב הראשון. ומכוון שיש לך תרבות דיון וצורה כ"כ נחמדה לחפש הודעות שלא מוצאות חן בעיניך ולקחת את זה לצד האישי סיימתי את הדיון המרתק איתך. הלכתי לראות את פאפאלוקס זורק אני חייב ללמוד ממנו השלשות שלי לא נכנסות בזמן האחרון,ביוש. וכדי שתרגיש טוב עם עצמך: דנג תותח וקלעי אדיר,קיימן סנטר מצויין,גיי לא סקורר משני אפילו כי מה זה 20 נק' למשחק לשחקן של עונה שניה,ובאופן כללי אני מקבע את דעותיי כעובדות. ומכוון שכך דנג עובדתית שחקן עצום,קיימן סנטר ברמות הגבוהות,גיי לא סקורר אפילו לא משני,וכו' וכו'.

למעלה