אתגור קל

Night-Girl

New member
אתגור קל

עשיתי בדיקה לחומר אורגני נבדק על ידי מי חמצן, ולמעשה בוצעה מדידה עקיפה. הונחו 10 מ"ל מכל סוג אדמה בתוך צלחות פטרי, ונבדקה הטמפרטורה של כל אחת מהן. הוספו לכל אדמה 10 מ"ל מי חמצן. לאחר 5 דקות נבדקה שוב את הטמפרטורה. ככל שהטמפרטורה של האדמה עלתה יותר בתום הניסוי כך כמות החומר האורגני בה גדול יותר. ואני צריכה להוסיף הסבר על האנזים קטלאז, שהריאקציה פולטת חום, ואין לי מושג איך לנסח..
 

TheFinalCut

New member
רמז

האמת, שאני לא לגמרי בטוח איך לנסח רמז בלי פשוט לתת תשובה מלאה. האנזים catalase מזרז את התגובה שהופכת מי חמצן ויח' חמצן O2 למים וחמצן מולקולרי. התגובה הזו מובילה לעלייה באנטרופיה ולפיכך... היא א********! האנזים הזה נפוץ וחיוני לאורגניזמים אירוביים, ולכן בחומר אורגני הוא יהיה יותר נ***! וזו הסיבה שהוא מהווה אינדיקטור טוב לכמות החומר האורגני בדגימת אדמה.
 

Levos

New member
חומר אורגני זו לא הגדרה טובה

גם הסוכר במטבח שלך הוא חומר אורגני ואין בו שום קטאלז. במיצוי תאים אפשר לקבל את האנזים. וגם אז כמות הקטלאז שונה מאד בין יצורים שונים ובאיברים שונים.
 

TheFinalCut

New member
אתה צודק

הנחתי שבהקשר לעיל יהיה ברור למה אני מתכוון (חומר אורגני באדמה, שמקורו מאורגניזמים החיים בה באותו הרגע, או שחיו בה בעבר). אני מקבל את הערתך, אם לדעתך זה לא היה מספיק ברור - או שהיתה דרושה הבהרה לצורך הדיוק המירבי.
 
למעלה