להודעה ההיא שמחקו לך
עניתי וכנראה שינית כמה דברים בהודעה הנוכחית ובכל זאת את התגובה שפירסמתי אז אני אפרסם שוב למרות שהיו שינויים בדברייך. את התגובה הנוכחית כבר פירסמתי אך בסוף שרשור כלשהו והדבר כנראה לא נראה ע"י הרבה אנשים. התפיסה הנהוגה ? tatu, אין כזה דבר " תפיסה או הגדרה אחת למכשפה או לכישוף " תרבויות ועמים שונים מודדים את הנושא באור שונה ובכלים שונים. האומנם אתה יודע מה המהות של המכשפה ? אם באמת אין הגדרה אחת למכשפה, הכיצד בהמשך ההודעה את מבהירה שהתפקידים שנתתי למכשפה אינם באמת התפקידים שהיו נהוגים לה? יותר מזאת, את אומרת שהתפיסה הכללית שלי לגבי מהי מכשפה אינה נכונה ושלך כן. המתיני וראי. מעבר לכך, זה נכון שתרבויות ועמים שונים מודדים את הנושא באור שונה ובכלים שונים אבל היהדות לא מדדה - היא ביקרה. זו גם לא הייתה ביקורת בונה אלא הורסת. הביקורת שהיהדות מתחה על המכשפה היא ביקורת שוללת, ומשוחדת למען האמת. תפקיד המכשפה שהיה נהוג עד כה לא התאים ליהדות אז היא החליטה לשנות אותו ולהעביר אותו מה שרבים אוהבים לכנות "דמוניזציה" או במילים פשוטות - להפוך אותו לכינוי גנאי. לכן, אני פשוט לא אפנה ליהדות כדי לשאול מהי מכשפה משום שהדבר מנוגד לכל תפיסת עולמם והם חויבו לא ללמוד על הנושא - מסקנה: הידע שלהם בנושא יהיה מוגבל ומושפע ממה שהם למדו. כמו שלא הולכים לאדם שמתנגד להפלות לשמוע על היתרונות שבהפלה כך לא אבוא ליהדות כדי לשמוע מהן תפקידי המכשפה. זה פשוט וקל. אני יודע מהי ההגדרה שהייתה נהוגה למכשפה, עד תחילת הדתות המונותאיסטיות - זוהי ההגדרה המקורית לעניין שבאה לפני ההשפעה של דתות אלו. אם הדתות אכן היו מנסות לבחון הייתי מוכן לתת לזה צ'אנס. הבעיה התעוררה כאשר הם החליטו שזה פשוט לא מתאים להם בכל מחיר ולא הסבירו מה עד כה לא טוב אלא פשוט החליטו לשלול זאת לחלוטין וקישרו זאת לטומאה. כמובן שזוהי לא הייתה הייתה המטרה המקורית של המכשפה לפני כניסת דתות אלו. מי זה "הם רצו שתעשי ? ", יותר נכון אלוהים ציווה עלינו להישמר מכישוף בכל מחיר. מכשפה איננה בהכרח מתקשרת עם השטן. כמו שהגדרתי מכשפה - מכשפה מפעילה את כוחות העולם לרצונה, ( לרוב את כוחו הטומאה ). שוב, זוהי תפיסה יהודית. הכוונה ב"הם" היא ליוצרי היהדות, את כמובן תגידי שאין יוצר ושזהו אלוהים וזוהי בדיוק הנקודה בה איננו מסכימים - אני לא מכיר בצווים הללו ולא מאמין בהם. את זו שקישרת אגב את המכשפה לסיטרא אחרא או איך שלא קראת לו, זה לא אני ששמתי לך מילים בפה. עוד דבר, כמו שאמרתי אדגיש שוב - השטן זוהי המצאה יודאו-נוצרית ולא הייתה קשורה למכשפות עד שדתות אלו קישרו אותו. ההגדרה שנתת למכשפה קרובה מאוד להגדרה שנהוגה באנתרופולוגיה אך היא נובעת מטעות בסיסית שבהנת מקור המאגיהת מטרותיה ודרך פעולתה. הדבר פשוט היה מאוד נוח ליוצרי הדתות המונותאיסטיות לרתום למסע כיבושם: המכשפה טמאה, המכשפה מנצלת כוח וזוהי כל מטרתה. כמובן שהדבר (שוב) לא היה כך לפני דתות אלו. עפ"י היהדות, היהודי והאל הם בן ואבא. הדרך היחידה של הבן לדבר או לבקש, ולשנות דברים בחיים היא : א. מעשים. ב. או במקרה שאין לאדם יכולת לפעול, והדבר נתון בידי האל, הוא מבקש ממנו דרך התפילה, שישמע את רצונות ליבו וימלא אותם לטובה. התפילה היא הדרך הכשרה והיחידה של האדם לשנות את גזר הדין. בדרך כלל שהתפילה אינה מתקבלת, האדם פונה לכישוף. הכישוף שונה מהתפילה משום שהאדם הוא זה, שנוטל לידיו את הזכות לשנות את סדרם של דברים, כנגד רצון האל. זה כמו שהבן מבקש מאבא שלו כסף, והאבא מסרב ( מסיבה זו או אחרת ), אז הילד מתגנב מאחורי גבו של האב וגונב. חוסר הבנה בסיסית בהגדרת המאגיה מעורב בתעמולה יהודית, זה מה שרצית לשמוע? כי זה מה שזה. אני אחזור ואומר שנית, הרבי לא יודע מה זה מאגיה. הוא יודע מה שלימדו אותו. הרבה מאוד מהפאגנים בארץ, מהוויקאנים, ומשאר עובדי האלילים, העוסקים בכישוף הם דוגמה מצוינת לכך, שה' אסר את העיסוק במאגיה. אלוהים תמיד שמר אותנו, ותמיד היה "קנאי" לגבינו, וכל דבר שהיה עלולה, חלילה, להסית אותנו מההכרה בו, נאסר עלינו פן נחטא. קודם כל, אנא להימנע משימוש בביטוי "עובד אלילים" פן תפגעי ביושבי הפורום. זהו כינוי גנאי שהיהדות הדביקה לפאגאניות. אלוהים אף פעם לא היה קנאי לגבינו, הוא היה קנאי לגבי עצמו. אפילו כשאדם מת, התפילה נועדה להלל את שמו של האל כדי שהכוח שלו לא יפחת משום שאחד ממאמיניו מת. בבקשה לא להכניס את הקיק שיש לאל שלך מכוח לעניין - אם מישהו מעוניין בבלעדיות על סודות החיים וכוח לשינוי זה האל שלך. בהיותי מכשפה זה לא שעסקתי בעינייני השטן ובשאר פולחני דם והתעללות, ממש לא ! אלא השתמשתי בשמות גדולים, ובכוחות הטומאה כדי לשנות את הדברים על פי ראות עיני. בקיצור, הלכת לפי מה שהתנ"ך אמר שאסור ורע. לא השתמשת בשום מאגיה אמיתית מלבד מה שהתנ"ך אומר שבו המכשפות משתמשות. כוחות הטומאה זו הגדרה יהודית בעליל ולא היית מוצאת שום מכשפה בתקופת התנ"ך שהכריזה על המקצוע שלה כ"מומחיות בכוחות הטומאה". גם היום לא תמצאי אחת כזאת. אתם הוויקאנים והפאגנים שרואים בכישוף תחליף לתפילה, לא מסוגלים להבין, שביהדות האדם יכול לשנות את גורלו רק ע"י מצוות, מעשים טובים, ותפילה. מבינים יופי, רק מתנגדים. למכשפה אין כל תפקיד בעצם. הרי רפואה , הצלחה, עזרה וברכה כולם באים מה'. הבה נתקן: למכשפה ביהדות אין כל תפקיד בעצם. הרי רפואה, הצלחה, עזרה וברכה כולם באים מה'. שאלה לי אליך tatu4tay, אתה מאמין שכישוף ממלא את תפקיד התפילה ? אם כן, אז מה עם כל בני-האדם הרבים שאין להם את ה"סגולה הזאת " ? אנשים שהם לא מכשפים, בעצם, לא יכולים לשנות את סדרי העולם... אשמח אם תסביר לי. ( אולי גם על האמונה שלך ). אני לא חושב שכישוף בא להחליף כל דבר, אני גם לא מאמין שהוא בא כדי לכפר על חוסר כלשהו. הוא עומד בפני עצמו. אני גם לא חושב שיש אדם שאין לו את "הסגולה" הזו, כי אני לא חושב שזו סגולה. זה טמון בתוך כל אדם, ולא אלו לא כוחות הטומאה שיש לו. כל אדם הוא מכשף, הוא רק צריך להיות מודע לכך ולפתח זאת. כמו שמישהו כאן כבר אמר, המאגיה היום לא מוגבלת רק לכישוף. שינוי אמיתי מאגי יכול להתבצע בדרכים רבות, כישוף היא דרך אחת שיכולה להיות פשוטה עד מאוד ומעשית. אני גם חושב שיש לך חוסר הבנה בסיסית על מושג המאגיה, מטרת המאגיה היא לחקור ולהבין. לא לשנות סדרי עולם מתוך מלחמה בהם אלא מתוך הבנתם. מכשפה אמיתי תשתמש בחיים עצמם כדי לשנות מתוכם ולא אותם. לכן אני גם סבור ששינוי אמיתי הוא שינוי פנימי ולא חיצוני. אני רוצה לסכם ולהגיד שהרבה מהידע שהפגנת מגיע מהיהדות ואינו עונה על המאגיה והכישוף בצורה נרחבת מספיק אלא מתוך ידע מאוד משוחד שעבר הרבה סינונים. בעוד שהיהדות לא מדדה או הוסיפה דתות אחרות התייחסו בכובד ראש ומצאו היכן מקום המאגיה בעולמם. מכאן נובעות כל הצרות, כשמחלקים מידע חלקי בתוך דת כל כך נרחבה הוא בסופו של דבר נתפס כנכון וכתפיסה כלשהי של המכשפה. הבעיה טמונה בכך שזהו לא תפקיד המכשפה המקורי אלא משהו שהלבישו עליה ולכן לא יכול להוות הגדרה ממשית. זה כמו שאדם יבוא ויאמר לך שהחולצה הלבנה שאת לובשת היא כחולה אך גם החולצה הכחולה שאת לובשת היא כחולה. ברור לך שהדבר נובע מחוסר אינפורמציה, הבנאדם מערבב שני דברים משום שאינו יודע להבחין בינהם ומה הייתה ההגדרה המקורית לכחול.