אש קסם....

RainBird

New member
ילי ענו לך בשרשור אחר כמדומני. הנה הלינק הוא פשוט בשרשור תחתון.

Thanos

New member
נו באמת

את לא מבינה שקת'ולהו הוא המושיע וכל היהודיזם זה בולשיט?

Yali 17

New member
לא הבנתי כלום ....סורי

מה זה שקת'לוהו ? יהודיזם זה בולשיט ?אשמח לשמוע, מכל הלב, מדוע "יהודיזם זה בולשיט " ... אולי אני אסביר לך כמה דברים, שפירשתם אותם לא נכון, אשמח לעשות זאת

Tatu4Taty

New member
להודעה ההיא שמחקו לך

עניתי וכנראה שינית כמה דברים בהודעה הנוכחית ובכל זאת את התגובה שפירסמתי אז אני אפרסם שוב למרות שהיו שינויים בדברייך. את התגובה הנוכחית כבר פירסמתי אך בסוף שרשור כלשהו והדבר כנראה לא נראה ע"י הרבה אנשים. התפיסה הנהוגה ? tatu, אין כזה דבר " תפיסה או הגדרה אחת למכשפה או לכישוף " תרבויות ועמים שונים מודדים את הנושא באור שונה ובכלים שונים. האומנם אתה יודע מה המהות של המכשפה ? אם באמת אין הגדרה אחת למכשפה, הכיצד בהמשך ההודעה את מבהירה שהתפקידים שנתתי למכשפה אינם באמת התפקידים שהיו נהוגים לה? יותר מזאת, את אומרת שהתפיסה הכללית שלי לגבי מהי מכשפה אינה נכונה ושלך כן. המתיני וראי. מעבר לכך, זה נכון שתרבויות ועמים שונים מודדים את הנושא באור שונה ובכלים שונים אבל היהדות לא מדדה - היא ביקרה. זו גם לא הייתה ביקורת בונה אלא הורסת. הביקורת שהיהדות מתחה על המכשפה היא ביקורת שוללת, ומשוחדת למען האמת. תפקיד המכשפה שהיה נהוג עד כה לא התאים ליהדות אז היא החליטה לשנות אותו ולהעביר אותו מה שרבים אוהבים לכנות "דמוניזציה" או במילים פשוטות - להפוך אותו לכינוי גנאי. לכן, אני פשוט לא אפנה ליהדות כדי לשאול מהי מכשפה משום שהדבר מנוגד לכל תפיסת עולמם והם חויבו לא ללמוד על הנושא - מסקנה: הידע שלהם בנושא יהיה מוגבל ומושפע ממה שהם למדו. כמו שלא הולכים לאדם שמתנגד להפלות לשמוע על היתרונות שבהפלה כך לא אבוא ליהדות כדי לשמוע מהן תפקידי המכשפה. זה פשוט וקל. אני יודע מהי ההגדרה שהייתה נהוגה למכשפה, עד תחילת הדתות המונותאיסטיות - זוהי ההגדרה המקורית לעניין שבאה לפני ההשפעה של דתות אלו. אם הדתות אכן היו מנסות לבחון הייתי מוכן לתת לזה צ'אנס. הבעיה התעוררה כאשר הם החליטו שזה פשוט לא מתאים להם בכל מחיר ולא הסבירו מה עד כה לא טוב אלא פשוט החליטו לשלול זאת לחלוטין וקישרו זאת לטומאה. כמובן שזוהי לא הייתה הייתה המטרה המקורית של המכשפה לפני כניסת דתות אלו. מי זה "הם רצו שתעשי ? ", יותר נכון אלוהים ציווה עלינו להישמר מכישוף בכל מחיר. מכשפה איננה בהכרח מתקשרת עם השטן. כמו שהגדרתי מכשפה - מכשפה מפעילה את כוחות העולם לרצונה, ( לרוב את כוחו הטומאה ). שוב, זוהי תפיסה יהודית. הכוונה ב"הם" היא ליוצרי היהדות, את כמובן תגידי שאין יוצר ושזהו אלוהים וזוהי בדיוק הנקודה בה איננו מסכימים - אני לא מכיר בצווים הללו ולא מאמין בהם. את זו שקישרת אגב את המכשפה לסיטרא אחרא או איך שלא קראת לו, זה לא אני ששמתי לך מילים בפה. עוד דבר, כמו שאמרתי אדגיש שוב - השטן זוהי המצאה יודאו-נוצרית ולא הייתה קשורה למכשפות עד שדתות אלו קישרו אותו. ההגדרה שנתת למכשפה קרובה מאוד להגדרה שנהוגה באנתרופולוגיה אך היא נובעת מטעות בסיסית שבהנת מקור המאגיהת מטרותיה ודרך פעולתה. הדבר פשוט היה מאוד נוח ליוצרי הדתות המונותאיסטיות לרתום למסע כיבושם: המכשפה טמאה, המכשפה מנצלת כוח וזוהי כל מטרתה. כמובן שהדבר (שוב) לא היה כך לפני דתות אלו. עפ"י היהדות, היהודי והאל הם בן ואבא. הדרך היחידה של הבן לדבר או לבקש, ולשנות דברים בחיים היא : א. מעשים. ב. או במקרה שאין לאדם יכולת לפעול, והדבר נתון בידי האל, הוא מבקש ממנו דרך התפילה, שישמע את רצונות ליבו וימלא אותם לטובה. התפילה היא הדרך הכשרה והיחידה של האדם לשנות את גזר הדין. בדרך כלל שהתפילה אינה מתקבלת, האדם פונה לכישוף. הכישוף שונה מהתפילה משום שהאדם הוא זה, שנוטל לידיו את הזכות לשנות את סדרם של דברים, כנגד רצון האל. זה כמו שהבן מבקש מאבא שלו כסף, והאבא מסרב ( מסיבה זו או אחרת ), אז הילד מתגנב מאחורי גבו של האב וגונב. חוסר הבנה בסיסית בהגדרת המאגיה מעורב בתעמולה יהודית, זה מה שרצית לשמוע? כי זה מה שזה. אני אחזור ואומר שנית, הרבי לא יודע מה זה מאגיה. הוא יודע מה שלימדו אותו. הרבה מאוד מהפאגנים בארץ, מהוויקאנים, ומשאר עובדי האלילים, העוסקים בכישוף הם דוגמה מצוינת לכך, שה' אסר את העיסוק במאגיה. אלוהים תמיד שמר אותנו, ותמיד היה "קנאי" לגבינו, וכל דבר שהיה עלולה, חלילה, להסית אותנו מההכרה בו, נאסר עלינו פן נחטא. קודם כל, אנא להימנע משימוש בביטוי "עובד אלילים" פן תפגעי ביושבי הפורום. זהו כינוי גנאי שהיהדות הדביקה לפאגאניות. אלוהים אף פעם לא היה קנאי לגבינו, הוא היה קנאי לגבי עצמו. אפילו כשאדם מת, התפילה נועדה להלל את שמו של האל כדי שהכוח שלו לא יפחת משום שאחד ממאמיניו מת. בבקשה לא להכניס את הקיק שיש לאל שלך מכוח לעניין - אם מישהו מעוניין בבלעדיות על סודות החיים וכוח לשינוי זה האל שלך. בהיותי מכשפה זה לא שעסקתי בעינייני השטן ובשאר פולחני דם והתעללות, ממש לא ! אלא השתמשתי בשמות גדולים, ובכוחות הטומאה כדי לשנות את הדברים על פי ראות עיני. בקיצור, הלכת לפי מה שהתנ"ך אמר שאסור ורע. לא השתמשת בשום מאגיה אמיתית מלבד מה שהתנ"ך אומר שבו המכשפות משתמשות. כוחות הטומאה זו הגדרה יהודית בעליל ולא היית מוצאת שום מכשפה בתקופת התנ"ך שהכריזה על המקצוע שלה כ"מומחיות בכוחות הטומאה". גם היום לא תמצאי אחת כזאת. אתם הוויקאנים והפאגנים שרואים בכישוף תחליף לתפילה, לא מסוגלים להבין, שביהדות האדם יכול לשנות את גורלו רק ע"י מצוות, מעשים טובים, ותפילה. מבינים יופי, רק מתנגדים. למכשפה אין כל תפקיד בעצם. הרי רפואה , הצלחה, עזרה וברכה כולם באים מה'. הבה נתקן: למכשפה ביהדות אין כל תפקיד בעצם. הרי רפואה, הצלחה, עזרה וברכה כולם באים מה'. שאלה לי אליך tatu4tay, אתה מאמין שכישוף ממלא את תפקיד התפילה ? אם כן, אז מה עם כל בני-האדם הרבים שאין להם את ה"סגולה הזאת " ? אנשים שהם לא מכשפים, בעצם, לא יכולים לשנות את סדרי העולם... אשמח אם תסביר לי. ( אולי גם על האמונה שלך ). אני לא חושב שכישוף בא להחליף כל דבר, אני גם לא מאמין שהוא בא כדי לכפר על חוסר כלשהו. הוא עומד בפני עצמו. אני גם לא חושב שיש אדם שאין לו את "הסגולה" הזו, כי אני לא חושב שזו סגולה. זה טמון בתוך כל אדם, ולא אלו לא כוחות הטומאה שיש לו. כל אדם הוא מכשף, הוא רק צריך להיות מודע לכך ולפתח זאת. כמו שמישהו כאן כבר אמר, המאגיה היום לא מוגבלת רק לכישוף. שינוי אמיתי מאגי יכול להתבצע בדרכים רבות, כישוף היא דרך אחת שיכולה להיות פשוטה עד מאוד ומעשית. אני גם חושב שיש לך חוסר הבנה בסיסית על מושג המאגיה, מטרת המאגיה היא לחקור ולהבין. לא לשנות סדרי עולם מתוך מלחמה בהם אלא מתוך הבנתם. מכשפה אמיתי תשתמש בחיים עצמם כדי לשנות מתוכם ולא אותם. לכן אני גם סבור ששינוי אמיתי הוא שינוי פנימי ולא חיצוני. אני רוצה לסכם ולהגיד שהרבה מהידע שהפגנת מגיע מהיהדות ואינו עונה על המאגיה והכישוף בצורה נרחבת מספיק אלא מתוך ידע מאוד משוחד שעבר הרבה סינונים. בעוד שהיהדות לא מדדה או הוסיפה דתות אחרות התייחסו בכובד ראש ומצאו היכן מקום המאגיה בעולמם. מכאן נובעות כל הצרות, כשמחלקים מידע חלקי בתוך דת כל כך נרחבה הוא בסופו של דבר נתפס כנכון וכתפיסה כלשהי של המכשפה. הבעיה טמונה בכך שזהו לא תפקיד המכשפה המקורי אלא משהו שהלבישו עליה ולכן לא יכול להוות הגדרה ממשית. זה כמו שאדם יבוא ויאמר לך שהחולצה הלבנה שאת לובשת היא כחולה אך גם החולצה הכחולה שאת לובשת היא כחולה. ברור לך שהדבר נובע מחוסר אינפורמציה, הבנאדם מערבב שני דברים משום שאינו יודע להבחין בינהם ומה הייתה ההגדרה המקורית לכחול.

אורי רז

New member
לא חסרים כישופים ביהדות

"אלוהים הוא זה שאומר לנו מפורשת שהעיסוק בכישוף הוא חטא !" אבל אלוהים לא טרח להגדיר במפורש מה הוא כישוף בתורה - אין בשום מקום הגדרה ברורה של המושג. פה ושם יש דברים שברור שהם כישוף אסור, כמו העלאה באוב, אך מצד שני יש דברים שהם מסופקים. לדוגמא במדרש תנחומא מסופר על חוני המעגל - "מעשה בחוני המעגל שהיה מתפלל שירדו גשמים, עג עוגה ועמד בתוכה, אמר לפניו רבונו של עולם בניך שמו פניהם עלי שהרי אני כבן בית לפניך, נשבע אני בשמך הגדול שאיני זז מכאן עד שתרחם על בניך, מיד ירדו גשמים" תיאור די ברור, לדעתי, של שני מעשי כישוף (ציור מעגל - "עג עוגה" - והשבעה בשם קדוש - "נשבע אני בשמך הגדול"). במגילת תענית נכתב במפורש כי מעשיו של חוני המעגל לא היו 'כשרים למהדרין' - "שלח לו שמעון בן שטח אלמא חוני המעגל אתה גוזרני עליך נדוי שאלו היו שנים כשני אליהו לא נמצא שם שמים מתחלל על ידיך מה אעשה שאתה מתחטא לפני המקום כבן שהוא מתחטא על אביו ועושה לו רצונו." ביהדות של היום לא חסרים רבנים שעוסקים במה שאי-אפשר אלא להגדירו כמאגיה - בכל חנות קודש אפשר למצוא ספרי "סגולות" לפי משקל, באתר של הרב כדורי אפשר לקנות קמיעות, ויש מהדורות של ספר תהילים שבסופן מודפס 'קונטרס שימוש תהילים' שהוא ספרון כישוף יהודי מובהק. "כי הדרך היחידה של האדם, לשנות את מצבו ואת סדרי העולם היא : א. מעשים בפועל." ואיזה מעשים נכנסים לקטגוריה של כישוף, ואיזה לא ? האם ספר תהילים קטן שמוכנס לתיק כסגולה איננו שימוש בקמיעות, ומעשה כשוף ? "בעצם האדם פונה לכישוף משום, שתפילתו אינה מתקבלת (אולי למראית עין), אז הוא פונה לכוחות המאגיה, ובעזרתן הוא לוקח לידיו את הזכות לשנות את סדרי העולם, כנגד רצון האל." שוב, השאלה היא איזה מעשה משנה את סדרי העולם ואיזה לא. האם תפילה לאלוהים שיסדר למתפלל עבודה היא כישוף ? ובקשה שיעזור למצוא עבודה ? והליכה ללשכת התעסוקה ? וחיפוש דרך העיתון ? ועמידה באמצע מעגל ואמירה 'נשבע אני בשמך הגדול שאינני יוצא מהמעגל עד שתסדר לי עבודה' ? "מכשפים פאגאנים, או ויקאנים ושאר עובדי האלילים בישראל, הם דוגמא מצוינת (או לחילופין אני בעבר), לכך שהכישוף והפולחן המאגי עלולים, וגורמים לעזיבת ה' ודרך התורה." לדעתי זאת יציאה מסריחה - כמה מהמשתתפים בפורום הלכו בדרך ה' והתורה לפני שהפכו למכשפים פאגאנים \ ויקאנים \ שאר עובדי אלילים ? כי היהדות החליטה להגדיר אותם כיהודים ולנכס אותם ואת צאצאיהם לטובת העם היהודי ? "נעזרתי בשמות סוד של האל ושל צבאותיו" שזה שונה ממה שמקובלים עושים ב... מה ? "כדי לשנות את המציאות לפי רעות עיני. כי הכישוף אינו בו ממש." לחצת נקודה ופעמיים אנטר, אז פספסת את הסתירה בין שני המשפטים ?

tall5

New member
ת'לא מבין ?

אורי רז כתבת את כל הכתבה הזאת רק כדי לפרסם את אתר הטארות שלך ??????????? אם הייתה קורא תתגובה של יעלי הייתה מבין, היא הסבירה מה זה כישוף לבן ! תגיד אתה דפוק ? תפילה זה כישוף ? רואים שלא קראת. כתוב מה ההבדל ביניהם. באחד אתה מבקש את עזרתו של אלוהים, בכישוף אתה עושה מעשים על טבעים כדי לקחת את הזכות לידיים שלך נגד רצון האל. קמעות מותרים כל עוד הדבר נעשה בשימוש של רב, ורק למטרה טובה, להגנה, להצלחה, לשמירה.... יש גם קמעות לא טובים ! אם הייתה קורא את מה שכתוב הייתה מוצא את השאלות לכל מה ששאלת.

אורי רז

New member
אני מבין יפה מאוד, מה איתך ?

"אורי רז כתבת את כל הכתבה הזאת רק כדי לפרסם את אתר הטארות שלך ???????????" מפריע לך שאני מזכיר שיש לי אתר טארוט ? "אם הייתה קורא תתגובה של יעלי הייתה מבין, היא הסבירה מה זה כישוף לבן !" אני מבין, מה איתך ? "תגיד אתה דפוק ? תפילה זה כישוף ?" יש שתי דרכים להסתכל על זה - או שתפילה היא חסרת תועלת (זאת אומרת, המציאות מתגלגלת באותה צורה בין אם מתפללים ובין אם לאו), או שהתפילה גורמת לשינוי במציאות (זאת אומרת, מתפללים לאלוהים והוא עושה משהו שלא היה קורה אחרת). אם את מאמינה שתפילה גורמת לשינוי במציאות, אז היא כישוף - זאת פניה לישות על טבעית שגוררת שינוי המציאות הטבעית. העובדה שאלוהים מחליט אם להענות לבקשה או לא, בניגוד להשבעה של ישות על טבעית אחרת וכפייה עליה לשנות את המציאות, לא משנה דבר. "באחד אתה מבקש את עזרתו של אלוהים, בכישוף אתה עושה מעשים על טבעים כדי לקחת את הזכות לידיים שלך נגד רצון האל." צר לי לאכזב אותך, אבל ביהדות אין דבר כזה לגרום למשהו לקרות כנגד רצון האל ("הכל בידי שמיים, פרט ליראת שמיים") - אם האל הכל יכול לא רוצה שמישהו יצליח להשביע מלאך \ שד \ whatever הוא יכול לגרום לכישוף להכשל. שתי שאלות בסיסיות הן - א. אם אלוהים לא רוצה שיקרה משהו, למה הוא מאפשר לו לקרות ? לדוגמא, למה שייצור שד שאפשר להשביע אותו ולגרום לו לעשות משהו שאלוהים לא רוצה שיקרה ? ב. אם אלוהים מאפשר לאנשים לעשות דברים שהוא לא רוצה שיקרו, האם את מגדירה כישוף באופן שרירותי כפעולה שאלוהים מעניש עליה ? "קמעות מותרים כל עוד הדבר נעשה בשימוש של רב, ורק למטרה טובה, להגנה, להצלחה, לשמירה...." קמיע הוא כישוף, בין אם את רוצה להכיר בזה ובין אם לאו. חלוקה של קמיעות לבעלי תו כשרות, ולכן "לא כישוף", ולחסרי תו כשרות, ולכן "כישוף", כמוה כחלוקת מכוניות לשנרכשו כדין, ולכן "כלי רכב", ולשלא נרכשו כדין, ולכן "אינם כלי רכב". "אם הייתה קורא את מה שכתוב הייתה מוצא את השאלות לכל מה ששאלת." לא שאלתי כלום, מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה לקבל שאלות בחזרה ...

RainBird

New member
מסכים. ואגב, טל5, יאלי הושעתה מהפורום בשל האמירות המעליבות שלה והשימוש שלה במילים פוגעות. אני באמת נהנה לדון בנושא של לגיטימיות הכישוף ומינוחים שונים, אבל בוא נשאיר את הדיונים הללו נקיים טוב? אני מבין שהרגשות שלך לגבי הנושא חזקים, ואני יכול להבטיח לך שגם שלי (אני מכשפה זמן רב) אבל בכל זאת, רמת דיון נאותה ושפה נקייה זה דבר חשוב על מנת שהדיון יהיה פורה. ארדן.

Yali 17

New member
אורי רז קראת את מה שכתבתי עד הסוף ?

אלוהים כן טרח להגיר לנו מה הם סוגי הכישוף, וחז"ל פירטו. כל דבר שיש בו השבעות על כוחות עליונים ( שדים, מלאכים, שמות קודש, שורשים עליונים וכ' ) לצד מעשה סימבולי, כדי לשנות סדרי העולם שלא "כדרך הטבע" הוא כישוף ! אתה נותן לדוגמה את חוני המעגל, אבל אתה עונה לעצמך אחר-כך " שלח לו שמעון בן שטח אלמא חוני המעגל אתה גוזרני עליך נדוי שאלו היו שנים כשני אליהו לא נמצא שם שמים מתחלל על ידיך מה אעשה שאתה מתחטא לפני המקום כבן שהוא מתחטא על אביו ועושה לו רצונו." תהילים הוא בשום פנים ואופן לא ספר כישוף. זה הוא ספר תפילה ותיקון בלבד. ספר תהילים שנמצא בתיק הינו אמונה תפלה. כל רצון להשאיר משהו חשוב וקדוש קרוב אליך, אך אין הדבר עונה להגדרה של הכישוף ( ראה למעלה ). למה אתה שואל שאלה שעניתי עליה ? ציינתי כבר מה ההבדל בין מאגיה לתפילה : בתפילה האדם מבקש מאלוהים תחינה כלשהיא, והדבר נמצא בהחלטת האל, לסרוב או לחיוב. בכישוף האדם הוא זה שרותם כוחות גדולים, כדי לממש את רצונותיו כנגד רצון האל. השאלות שלך אינן רלבנטיות, אתה שואל אותן רק לעצם השאלה : בקשה למצוא עבודה, הליכה ללשכת התעסוקה וחיפוש אחר העיתון הן לא מאגיה ! אין כאן שום השבעה על כוחות גדולים. זו פעולה רגילה שהיא חלק ברור ממהלך אפשרויות האדם. אם אלוהים לא רוצה שתעבוד הוא יכשיל את דרכך או יצליח אותה. שאלת : מה ההבדל בין מה שאני עושה למה שמקובל עושה. תשובה : אתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלי שוב, ולא לשאול שאלות מיותרות. הסברתי מה זו מאגיה לבנה, עשה את ההשוואה בעצמך ! אין כאן שום סתירה. הכישוף קיים, אפשר באמת לשנות דברים בעולם ובחיים הפרטים בעזרת כישוף, ובכל זאת אין בו ממש ( אין בו אמת ), זה רק "רמאות" של האדם, שחושב שהוא זה שקובע את הדברים. בגלל שאין הדבר בא מאלוהים אין בו אמת.

ToryMaster

New member
אמרי לי נא

מי את שתגדירי מה הן שאלות מיותרות? אני אישית מאוד לא מסכימה עם ההגדרה של אלוהים למאגיה. צר לי
חוצמזה, זה באמת מתחיל לחזור על עצמו ולהימאס, את כאן בשביל לשכנע אותנו שמאגיה זה רע?

Yali 17

New member
אומר לך !

שאלות שנועדות עבורי ! את ממש לא בכיוון, אין לי שום רצון להשכנע אתכם...

ToryMaster

New member
רגע

שאלות שנועדו עבורך הן שאלות מיותרות? ולא הגבת על שאר ההודעה שלי. מה את עושה כאן אם את כל כך נגד כישוף?

Yali 17

New member
תשמעי

את שאלת מאיפה יש לי הזכות, אז עניתי לך שאני קובעת איזו שאלה,שמופנת אלי נראת בעיני מטופשת ואיזו לא. אני מנסה לענות לאנשים שיש להם חוסר הבנה בנושא. להבהיר דברים שלא ידעו קדום לכן, וגם להגיב.

ToryMaster

New member
ואני מנסה להבין

מאיפה את שואבת את הידע שלך שכל כך שונה ממה שכל כך רבים מאיתנו כאן בפורום יודעים?

ToryMaster

New member
אני גם מנסה להבין

למה את כל כך מסרבת לקבל דעות אחרות, כלכך לא פתוחה לדברים אחריםץ. את יושבת מול פורום שעוסק בכישוף, ואומרת כמה שזה רע. איפה ההגיון?

Yali 17

New member
ההפך הוא הנכון

אם היית מכירה אותי, היית יודעת שאני מאוד פתוחה ואוהבת לשמוע דעות של אנשים אחרים, אבל בתנאי שהם דברים נבונים, עיניינים ולא דברים שנובעים מחוסר ידע. אני שואפת ללמוד מאחרים, אבל לצערי לא מוצאת הרבה ממי( אם בכלל ). ההגיון נמצא באמונה שלי. הפורום הזה לא נועד להלל את עולם הכישוף. הוא נודע לדון בו -לטוב או לרע. אני בוחרת לספר את החוויה האישית שלי מהעולם הזה.

ToryMaster

New member
לא

את בוחרת לפסול את עולם הכישוף באופן מוחלט, תוך סתירות עצמיות עמוקות.

Yali 17

New member
תביני

יעל, עולם הכישוף שאת מכירה הוא לא העולם לשי. סתירות עמוקות ? הצבעי על אחת !

למעלה