אש קסם....

ToryMaster

New member
אני חושבת שאורי הצביע על מספיק

ותודה

Yali 17

New member
את יכולה לרענן את זכרוני ?

מה בדיוק הוא אמר ? איך סתרתי את עצמי ? כי לפי הדברים שלו הוא זה, שהסתבך קצת....

אורי רז

New member
הצלחת לבלבל את עצמך קשות

"אלוהים כן טרח להגיר לנו מה הם סוגי הכישוף, וחז"ל פירטו." את מוזמנת להביא רשימת מקורות בהם אלוהים טרח להגיד לנו מה הם סוגי הכישוף, והיכן חז"ל פירטו. "כל דבר שיש בו השבעות על כוחות עליונים (שדים, מלאכים, שמות קודש, שורשים עליונים וכ') לצד מעשה סימבולי, כדי לשנות סדרי העולם שלא "כדרך הטבע" הוא כישוף !" זאת הגדרה מצמצמת שלך את הגדרת הכישוף להשבעות בלבד, ואחת שאת אפילו לא מודעת או מתכוונת אליה. 'אתה נותן לדוגמה את חוני המעגל, אבל אתה עונה לעצמך אחר-כך "שלח לו שמעון בן שטח אלמא חוני המעגל אתה גוזרני עליך נדוי שאלו היו שנים כשני אליהו לא נמצא שם שמים מתחלל על ידיך מה אעשה שאתה מתחטא לפני המקום כבן שהוא מתחטא על אביו ועושה לו רצונו."' דוגמא טובה לכך שאת מפספסת את הנקודה - חוני המעגל לא השביע את אלוהים, אלא כפי שציטטתי במפורש: "מעשה בחוני המעגל שהיה מתפלל שירדו גשמים" - התפילה היא כישוף. "תהילים הוא בשום פנים ואופן לא ספר כישוף" א. ברגע שמשתמשים בו בתור קמיע, הוא הופך לחלק מכישוף. ב. תקראי את ספר שמוש תהילים ותראי בצורה עוד יותר ברורה שגם אם ספר תהילים עצמו אינו ספר כישוף, הרי שאפשר להשתמש בו לשם כישוף. "זה הוא ספר תפילה ותיקון בלבד. ... אין הדבר עונה להגדרה של הכישוף (ראה למעלה)." הוא משמש לתפילה - ואם התפילה נענית, הרי שבו ברגע התפילה הפכה לכישוף שכן היא גרמה לשינוי על-טבעי בטבע, וראי למעלה. לכן או שהתפילה איננה אפקטיבית או שהיא כישוף. "ציינתי כבר מה ההבדל בין מאגיה לתפילה : בתפילה האדם מבקש מאלוהים תחינה כלשהיא, והדבר נמצא בהחלטת האל, לסרוב או לחיוב." וברגע שאלוהים נענה לתפילה, הרי שהשתנו סדרי בראשית שלא כדרך הטבע, וזה להודאתך כישוף. כתבת כי "בכישוף האדם הוא זה שרותם כוחות גדולים, כדי לממש את רצונותיו כנגד רצון האל" - והחלק המודגש הוא השגיאה שלך. חזיר הוא אוכל. העובדה שאלוהים רוצה שיהודים לא יאכלו חזיר לא מוציאה את החזיר מכלל אוכל - היא פשוט הופכת אותו לאוכל לא כשר. כך גם עם ההפרדה המלאכותית וחסרת התוקף שלך - תפילה היא כישוף בדיוק כמו העלאה באוב. שניהם עובדים, רק שהראשון הוא כישוף מותר לפי היהדות, בעוד השני הוא כישוף אסור לפי היהדות. "בקשה למצוא עבודה, הליכה ללשכת התעסוקה וחיפוש אחר העיתון הן לא מאגיה ! אין כאן שום השבעה על כוחות גדולים. זו פעולה רגילה שהיא חלק ברור ממהלך אפשרויות האדם. אם אלוהים לא רוצה שתעבוד הוא יכשיל את דרכך או יצליח אותה." וכאן את מפילה את עצמך בפח פעם נוספת. מצד אחד הגדרת כישוף כפעולה בה "האדם הוא זה שרותם כוחות גדולים, כדי לממש את רצונותיו כנגד רצון האל", אך מצד שני את טוענת שאם אלוהים לא רוצה שפעולה כלשהיא (נגיד מציאת עבודה) תצליח, אז היא תכשל. לכן אם רתימת הכוחות הגדולים מצליחה לממש את רצונותיו של האדם הרותם אותם, הרי שהיא לא כישוף - עצם ההצלחה מראה על כך שאלוהים רצה שהיא תצליח, וכמוה כתפילה. לעומת זאת אם אלוהים לא רוצה שפעולת הרתימה תצליח, הרי שהיא תכשל והאדם לא יממש את רצונותיו - ואז עצם הכשלון שוב מוציא את הפעולה מכדי הגדרת כישוף. "תשובה : אתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלי שוב, ולא לשאול שאלות מיותרות. הסברתי מה זו מאגיה לבנה, עשה את ההשוואה בעצמך !" לסיכום, את לא ענית על דבר - את כתבת הודעות ארוכות ומבולבלות המכילות סתירות פנימיות שמעידות על חוסר הבנתך את הנושא. לדוגמא, בהודעה הראשונה שלך כתבת "לפעמים רשאים מוקבלים ורבנים, להשתמש בסודות וברזים ובשמות קודש,כדי לשנות את המציאות" וכן "הכישוף קיים, אפשר באמת לשנות דברים בעולם ובחיים הפרטים בעזרת כישוף", אך מצד שני "אין בו [בכישוף] ממש ... זה רק "רמאות" של האדם, שחושב שהוא זה שקובע את הדברים. בגלל שאין הדבר בא מאלוהים אין בו אמת.' לא רק שהמשפטים סותרים זה את זה, אלא שאת חוזרת לשגיאה שהסברתי לעיל, בה את מגדירה פעולה מאגית בצורה שמרוקנת אותה מתוכן.

Yali 17

New member
מצטערת,

אני לא מסוגלת לחזור על עצמי שוב ושוב. אתה מבלבל בין כישוף לתפילה, אתה לא יודע מה ההבדל. ( אפילו מה ההבדל בין מאגיה לפעולה פשוטה ). אתה אפילו לא הבנת מה ההבדל בין מאגיה "לבנה" שנעשת ע ידי רבנים לבין מאגיה "שחורה". אם אתה מעוניין, כנס לפורום דתיים או לשאול את הרב, הם יסבירו לך מה חז"ל אמרו על כישוף. אלוהים לא תמיד מכשיל כישופים, יש הרבה דברים רעים שנעשים כנגד רצון האל, אבל בכל זאת אלוהים לא עוצר אותם. יש מקרים בהם גם כישוף לא עוזר.

אורי רז

New member
את כל כך מבולבלת שאינך יכולה לענות

"אתה מבלבל בין כישוף לתפילה, אתה לא יודע מה ההבדל. (אפילו מה ההבדל בין מאגיה לפעולה פשוטה)." הגבתי לך בצורה מפורטת ועניינית להודעה שלך, וחוסר היכולת שלך לתת התייחסות עניינית מראה שאני צודק. 'אתה אפילו לא הבנת מה ההבדל בין מאגיה "לבנה" שנעשת ע ידי רבנים לבין מאגיה "שחורה".' את זאת שלא מצליחה אפילו לתת הגדרה נאותה לכישוף - ההגדרה שלך לכישוף כוללת את המילים "כנגד רצון האל". עכשיו את צריכה להסיק אחד משני דברים - או שגם מאגיה לבנה היא פעולה כנגד רצון האל, או שהתבלבלת ונתת הגדרה קלוקלת למאגיה. בכל מקרה, נראה לי שלא חשבת על ההגדרה למאגיה. אם התייחסת לנקודה הספציפית הזאת, ספקי ציטוט וקישור להודעה הרלוונטית. אם לא, הרי שאין לך להתלונן שאת צריכה לחזור על עצמך. "אם אתה מעוניין, כנס לפורום דתיים או לשאול את הרב, הם יסבירו לך מה חז"ל אמרו על כישוף." נכנסת פה לדיון מתוך עמדה של ידענות - או שאת יכולה להסביר את עמדת חז"ל ולחילופין לתת מראה מקום להסברים שלהם, או שאת לא יודעת על מה את מדברת. לא זכור לי שהבאת מראה מקום וגם לא זכור לי שהבאת הסבר לעמדת חז"ל. "אלוהים לא תמיד מכשיל כישופים, יש הרבה דברים רעים שנעשים כנגד רצון האל, אבל בכל זאת אלוהים לא עוצר אותם." מה שמדגים את הטענה שלי שאת מבולבלת - לא הבאת הגדרה ברורה ונטולת סתירות לכישוף שמפרידה בין כישוף לפעולה פשוטה ובין מאגיה לבנה למאגיה שחורה. זה מגוכח לטעון שהיית מכשפה ושיש לך ידע ונסיון בתחום כשאת לא מסוגלת אפילו לתת הגדרה שמפרידה בין "פעולה פשוטה" ל"כישוף" או בין "מאגיה לבנה" ל"מאגיה שחורה".

Yali 17

New member
תשמע חמוד

תחשוב מה שתחשוב, את מה שאני יודעת או לא יודעת אתה לא יכול לקחת ממני. אני לא מעוניינת לענות ולנסות להסבריך שוב, מהסיבה הפשוטה שאתה לא באמת מנסה להבין, מה גם שעניתי כבר על השאלות הללו, ואיך לי הכוח לטחון מים...

אורי רז

New member
תשמעי מתוקה

בשלב הזה אני מסכים איתך - אי אפשר לקחת ממך את מה שאת לא יודעת. אני לא אכנס למניעים שלך לעזוב את הדיון מהסיבה הפשוטה שהם off topic.

Marsha Figg

New member
בלי להתערב יותר מדי בוויכוח

השתמשת בדימוי כאן כאן: "הבן יבקש מאביו כסף, אך האבא יסרב ( מסיבה כזו או אחרת ),אז הילד ילך מאחורי גבו של אביו, ויגנוב". אני פשוט רואה את זה כ"הבן יבקש מאביו כסף, אך האבא יסרב ( מסיבה כזו או אחרת ), אז הילד יחפש עבודה". סתם, הערה קטנה שלי.
רחלי

tall5

New member
תגידי יעלי ( יאלי ? ) שאלה לי אליך

אמרת שהיית מכשפה, אז איך בכלל הפכת להיות מכשפה ? מה צריך לעשות ? למה עזבת בכלל את הכישוף מה קרה ? תספרי איזה ספר טוב יש לפרש חלומות ? משהו רציני לא סתם.

Yali 17

New member
לטל

שמי ילי, דבר ראשון. כדי להיות מכשפה : שנה אחת בה אתה לומד את הבסיס. מנהל אורח חיים קצת שונה. לאחר שנה עורכים טקס ארוך, בו אותו אדם שחפץ להיות מכשפה, "חותם הסכם" עם כוחות הטומאה ובתמורה מקבל כוחות גדולים מאוד. יש הרבה דברים שמכשפה מחוייבת לעשות : לינטול ידיים. לשמור על הלשון. להתרחק מ"הבלי העולם". לצום בימים שנקבעו למועד. להמעיט בדיבור,לשתוק בזמנים מסויימים ועוד....

למעלה