אש קסם....

Yali 17

New member
אש קסם....

אומר שוב, אין הגדרה אחת למכשפה או לכישוף. כל דת ותרבות רואה אותם בצורה אחרת, ומודדת אותם בכלים אחרים, ולכן לא יהיה זה נבון לקחת את המושג מכשפה ולתבועה עליו בעלות. " הם לקחו את המושג מכשפה " ( מדבריו של tatu4tay ), מי זה הם ? אלוהים הוא זה שאומר לנו מפורשת שהעיסוק בכישוף הוא חטא ! מדוע ? כי הדרך היחידה של האדם, לשנות את מצבו ואת סדרי העולם היא : א. מעשים בפועל. ב. תפילה ותחנונים - כאשר לאדם אין כוח לפעול בכדי לעשות מעשה, הוא מתפלל לאלוהים, ומבקש ממנו שבחסדיו הרבים יענה לו, וימלא את משאלות ליבו לטובה. בעצם האדם פונה לכישוף משום, שתפילתו אינה מתקבלת ( אולי למראית עין ), אז הוא פונה לכוחות המאגיה, ובעזרתן הוא לוקח לידיו את הזכות לשנות את סדרי העולם, כנגד רצון האל. אלוהים והאדם נמצאים במערכת יחסים של אבא ובן. הבן יבקש מאביו כסף, אך האבא יסרב ( מסיבה כזו או אחרת ),אז הילד ילך מאחורי גבו של אביו, ויגנוב. בגלל שאלוהים כל כך אוהב את הבנים שלו, זכותו המלאה "להתקנא" בהם, ולאסור כל דבר שעלול לגרום לנו, בניו, לסור מדרכו ולחטוא. ועובדה שזה מה שבדיוק קורה ! מכשפים פאגאנים, או ויקאנים ושאר עובדי האלילים בישראל, הם דוגמא מצוינת ( או לחילופין אני בעבר ), לכך שהכישוף והפולחן המאגי עלולים, וגורמים לעזיבת ה' ודרך התורה. התפיסה היהודית אינה רואה במכשפה כעובדת של השטן - זה לא שהייתי מכשפה וסגדתי לשטן, וערכתי פולחני-דם והתעללות, אלא נעזרתי בשמות סוד של האל ושל צבאותיו, ובכוחות הטומאה כדי לשנות את המציאות לפי רעות עיני. כי הכישוף אינו בו ממש. אהבה, רפואה, הצלחה, התפתחות והצלה יכול רק ה' להעניק. עלינו רק לבקש, ואם הלב ישר, הכוונה טובה והאדם הולך בדרך ה', ומשאלות לבינו יתמלאו. על כישוף " לבן" ( אם אפשר לקרוא לזה ככה ) : ביהדות ישנו חוג מוצמצם מאוד של מאגיה "לבנה", כביכול. לפעמים רשאים מוקבלים ורבנים, להשתמש בסודות וברזים ובשמות קודש,כדי לשנות את המציאות, אך כל עוד הדבר נעשה בכוונה טובה ולא אנוכית, עם לב טהור ואך ורק למען קידוש השם. גם במצבים שהזכרתי, לא תמיד מותר להשתמש בקבלה המעשית, כי הגבול בינה לבין מאגיה "שחורה" דק מאוד. ( הדבר ברור שכל הדברים לעיל נכתבו באספקט יהודי בלבד ). שבוע טוב

תמיר302

New member
יפה

המשפט האחרון,שנכתב משום מה בסוגריים כלא חשוב, משנה את כל היחס אלייך,לפחות מבחינתי. כל מה שרשמת הוא מדעתך האישית (שאמורה לייצג את היהדות),ולא מצאתי בו שום השמצה. הודעות כאלה אני באופן אישי מקבל בשמחה

Yali 17

New member
tatu היקר !

קראתי את התגובה שלך, ואני מעוניינת להסביר לך כמה דברים. אלוהים אסר עלינו ( לא מדויק לאמר היהדות אסרה ) ללכת למכשפות, לעסוק בכישוף מהסיבות שצינתי כנ"ל. התורה גינת את המכשפה, לא בגלל חוסר הבנה בנושא, או מפחד. יש סיבה ברורה מדוע האדם אסור בלעסוק במאגיה. למעשה עפ"י התפיסה היהודית לאדם אין צורך במאגיה ! ואין צורך במכשפות.

Yali 17

New member
אמת ויציב....

ניצן כוהן, אתם לא מבינים את העיניין- היהדות רואה בכישוף עצמו, בעשיית מאגיה דבר רע מאוד. ולא ההפך : היהדות לא רואה את המכשפה עצמה טמאה מההתחלה, ולכן מעשיה ( כישוף ) הם דבר טמא. בגלל שהכישוף טמא אז מי שעוסק בו טמא כמו כן ! אלוהים העניק לעם ישראל חוקת עולם, ואמר מפורשות : " מכשפה לא תחייה " " לא ימצא בו מעביר בנו באש קסם... בלה בלה בלה וכ' וכ' וכ' " ונתן לנו לבחור בין רע לטוב. נשים שבחרו בעווילותם לעסוק בכישוף, ידעו שהם מסתכנות במוות, אבל בעיניהן הכישוף והעיסוק בו היו "שווים את הסיכון." ולא רק זה, המכשפות היו מכשילות את בני ישראל, וגורמות להם לעבוד עבודה זרה. ניצן כוהן, תקרא את הפרק על בעלת האוב ושאול המלך, ושים לב איך בעלת האוב מוצגת בו, לאחר שתקרא את הקטע, אני אוכל להראות לך משהו נחמד.... ( אם תרצה, כמובן ).

RainBird

New member
נכון, זו הסיבה שחלק מהמכשפות בזות ליהדות ומה שהיא מייצגת. מכשפות כמוני שרואות את הפחד והבורות מעבר לכתבים הקדושים, ומוצאות שעשוע רב במציאת אנשים שכביכול קרובים לדת *ועדיין* עוברים על עשרת הדברות. אני לא אלמד מאגיה מרב שלא מכיר את תורת המאגיה ולא הטיל כישוף אמיתי מימיו. אני לא צריך להתפלל בכלל כדי לקבל את הרצונות שלי. האלוהות לא צריכה לפעול לפי גחמותי ורצוני. אני כן. עבודה קשה מביאה תוצאות ולא תפילה כנה ככל שתהיה. לחשים הם עזר לרצונותי או שלוחה שלהם אם תרצי לדייק, אבל המצב הגופני/נפשי ההקרבה שאני צריך לערוך על מנת שאני אוכל להיות מה שאני, וזה מכשפה, דורשים ממני כלכך הרבה, עד שכבר עדיף להרוויח אותם בצורה אחרת. אבל לא, אני מכשפה כי זה קורא לי, זה היעוד שלי, ואם תרצי או לא, יהודים מכל הצבעים והצורות היו אצלי. הם קיבלו תשובות במקומות שבהם ביקשו מהם סכומי עתק עבור "תפילה" כנה על ידי רב, או כי כפשוט התפילות לא נענו. גם אם לא רצתי להטיל כישוף כל פעם שביקשו ממני והסברתי מדוע עדיף ללכת בדרכים הרגילות, עזרתי. וגם כשרק הקשבתי לצרות הזולת, בלי יכולת לעזור מאגית או אחרת, עזרתי. לפעמים הדבר הכי חשוב במאגיה זה לדעת מתי לא להשתמש בה. אבל כל אמונה שאומרת שהעזרה שלי היא טמאה לפי הגדרתה, ראויה לבוז ולא יותר מזה. ארדן.

אני לא מסכימה

אם היהדות טוענת שלאדם אין צורך במאגיה איך תסבירי את המאגיה שביהדות? ממה שאני יודעת, והאמת למדתי את זה בסופ"ש האחרון, לבגרות במשנה שיש לי ביום חמישי, היהדות אוסרת פניה למכשפים וכל היוצא בזאת, כדי שלא יבלבלו בין כח האלוהים לכח האדם, שלא יסגדו לבני אדם מכשפים/נביאים. לכן היא אוסרת כישוף ונבואה.

../images/Emo45.gif

צודקת מים כחולים. בעבר, הקשר לכישוף היה לעבודת אלילים שונים, כוחות אם תרצו. הדת נלחמה בעובדי האלילים היהודים לא רק גויים. גם שלמה המלך בזיקנתו עבד אלוהים אחרים. המכשפות הן פאן נוסף בנושא.

שלמה המלך בזקנתו

עבד אלוהים אחרים? זה חדש לי. אתה יכול להפנות אותי למקור שממנו למדת את זה? מעניין

למים כחולים בבקשה.../images/Emo24.gif

בספר מלאכים א' פרק יא' פסוק ד'. "ויהי לעת זיקנת שלמה, נשיו היטו את לבבו אחרי אלוהים אחרים, ולא היה לבבו שלם עם ה' אלוהיו כלבב דוד אביו. וילך שלמה אחרי העשתורת אלוהי הצידונים ואחרי מילכום שיקוץ העמונים". תקראי הלאה עד פסוק י' .
מיקי

יאפ

שלמה המלך אכן עבד אלוהים אחרים יחד עם עבודת יהוה.. כתוב שהנשים הרבות שהיו לו הסיטו את דרכיו... אבל- הוא חזר בתשובה כי אחרת אלוהים לא היה מזכה אותה בבנית בית המקדש.

מים כחולים מה קרה לך.../images/Emo46.gif

לאחר שבנה את בית המקדש הלך לעבוד אלהים אחרים. לכן אחרי מותו בא הפילוג בין ישראל ליהודה. זה עונשו על חטאיו, הוא לא חזר בתשובה עד מותו. תקראי את הפרק אחר-כך תגיבי. מיקי

אהההה

וואלה. נכון. טוב. אחלה רענון בבקיאות.. (את המבחן שלי עברתי בכיתה י'.) אבל למה אתה כועס? טעיתי..

"ולא שמרת בריתי...

קרוע אקרע את הממלכה מעליך.." וואלה. וואלה צודק. *תזכורת: לא לתת לאחותי לזיין לי בשכל*

Yali 17

New member
לא

שלמה חטא אחרי בניית בית המקדש ! שלמה עצמו לא חטא ישירות, הוא לא היה חלק אקטיבי בעבודת האלילים, הוא רק הירשה לנשותיו להקים במות ומזבחים בארץ, לכבוד אליליהן ולכן נענש.

Yali 17

New member
אסביר לך

" אם היהדות טוענת שלאדם אין צורך במאגיה איך תסבירי את המאגיה שבעולם " תשובה : יש גם רוע בעולם, ולאדם ניתנה הבחירה בין טוב לרע. כישוף היא הבחירה ברע. לא מדוייק, היהדות אוסרת את הכישוף מכמה סיבות, 1. חילול שמיים - השבעה בשמות קודש " לא תשא את שם ה' לשווא " 2. שינוי סדרי עולם כנגד רצון האל. 3. הליכה אחרי אלוהים אחרים. 4.גאווה.

למעלה