"אש אש מדורה"

ההתגייסות של הפלסטינים מרגשת אותך? באמת? מרגש אותך לשמוע

שכנראה (כנראה....למעשה זה די בטוח אני כותבת כנראה כדי שמאיר שפירא לא יגיד שאין בסיס לאמירה) בקבוק תבערה מכפר פלסטיני הושלך והבעיר עכשיו אש גדולה מאוד שכבר שרפה בית ומסעדה בהרי ירושלים?
מצמרר....בייחוד לבעלי הבית כנראה....

אתה בטח מתכוון להלבנת מעשיהם כששלחו לכאן רכב כיבוי אש...ולא מפסיקים להתרברב שזה המוסר המוסלמי...יד אחת שורפת והנשיה מכבה....
אני הייתי יותר מתרגשת אילו לא שרפו ולא יינו צריכים את כבאי האש שלהם( האמת שאנחנו לא ממש צריכים פשוט מנומסים)

puma141

New member
אני מספיק

חזקה כדי לקבל גם את הטוב שלהם, את יודעת.....
אי אפשר להכליל על כולם עונש קולקטיבי.
תתרגשי ממה שבא לך.

את פשוט לא מכירה בתכונות,

של אומות העולם.
&nbsp
זה ניהול פנקסים.
זה לא חסד אמיתי. במתנה גמורה. כמו שאומרים...

puma141

New member
לא משנה מתח...

אני מוכנה לקבל את הפייק שלהם בהתחלה...להראות שאני רואה אותו,
מקבלת ומכבדת...
היו כאלו בכפרים הערביים ובחיפה, שפתחו את הבית שלהם גם ליהודים שנפגעו.
צריך להתחיל מאיפה שהוא...צריך לראות גם את הטוב, למרות שמאוד קל לברוח להכללה...

לפני הכללות.

בדקי.
כי ההבדל הוא גדול בין לעשות חסד, לבין לנהל פנקס.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

puma141

New member
מישהו צריך להיות

חכם יותר. לא?
אחרת הפנקסנות הדו צדדית לא תפסיק לעולם......
גם קצוות במקרה הזה, הם משהו. לא מצפה ל"חסדים", מנסה מתי שאפשר.
ולא מעמדת חולשה.

מדוע קבעת...

כי הפנקסנות היא דו-צדדית?
בשעה שהוסבר שעם ישראל לא עושה חשבונות כאלו.
ועוד יותר מזה, לאחר שעושה חסד, עוד מחפש להמשיך לעשות חסד עם אותו אדם.
כלומר, מתחבר איתו. ודואג לשלומו ומתעניין בו. זה - חיבור אמיתי. שלם.
&nbsp
אמת, מישהו צריך להיות חכם יותר. למדו אותך, את תכונתם. כעת היזהרי!
פקחי עין. לטובתך. חבל על המילים המוקלדות - ההיסטוריה שלנו תעיד על כך...
&nbsp
משפט אחרון שלך לא היה ברור לי:
"גם קצוות במקרה הזה, הם משהו. לא מצפה ל"חסדים", מנסה מתי שאפשר.
ולא מעמדת חולשה."
קצוות - של מה? עדיין את מדברת ממקום של כלל ויוצא מהכלל?
לא מצפה לחסדים - מחזק את דבריי למעלה. זה לא חסד אמיתי.
לא מעמדת חולשה - כשמבקשים עזרה, זה מעמדה של חסר (חולשה? אולי...).
&nbsp
לסיום, בוודאי שנלמד זכות, ונסתכל על העזרה שהוגשה בעין טובה. אבל מכאן ועד לשיר שבח והלל על כך?
רק לפני מספר דקות שרפתם חצי מדינה, דקרתם חצי מדינה אחרת, פוצצתם, השמדתם, הסתתם, שיגרתם, רקדתם עם סוכריות..., מה? פתאום נהיו חסידי אומות עולם?...ברור לך שזה מעלה מיד חשד.
&nbsp
דעא"ש = די, עזבי אותי באמ'שלך.

&nbsp
בוקר טוב.

puma141

New member
בוקר אור! לא

הבנת כלום חחח

לימדו אותי את תכונתם? אז איך קרה השלום עם מצרים? לא צריכה יותר מזה.
נכון שזה לא מתקרב בכלום למקרה הנדון, אבל זו התשובה על "תכונותיהם".

קצוות לפעמים מתחברים למשהו גדול יותר. קח שני אנשים לצורך העניין-
אחד חזק מכל הבחינות, אחד פחות. זה אומר גם חזק מבחינת חכמה וראיה רחבה.שניהם שונים!
אם אתה רואה את החלש יותר עושה איזה צעד שלא תואם ל"תכונה" שלו- כחכם, לא תנצל את זה לטוב? אפילו שיש הרבה משקעים *פנקסנות שלך במקרה הזה*
ותנסה עוד? לא מעמדת חולשה, אתה לא פוחד ממנו ואתה מודע למגרעו הרבות שלו, אבל אתה מנסה שוב. לוקח את זה בשתי ידיים, מראה שאתה מכבד
את זה שאתה בא לקראת... אתה לא מזלזל ומעיף את זה ממך.
כשיש צורך או מצב- אתה מחזיר לו על פי תכונתו. לא במקרה הזה...
לא שיר שבח והלל אף אחד לא דיבר על זה בצורה הזו. איך הגעת? אלו מסקנות שלך בלבד, אין לי שמץ על פי מה :)
דקרתם, עשיתם, שרפתם- יש יותר פנקסנות מזה?ואיך מגיעים למשהו, אם לא מצעד אחד קטן.......תוך כדי מ ו ד ע ו ת?
אתה בטח מכיר את הדעות שלי קצת. הן לא שמאל,והן לא ימין, הן הגיון ורצון.....הכל בהתאם לסיטואציה.

סבאח אל נור! לה

לדעתי השלום עם מצרים היא דוגמה לא טובה, גם עם ירדן לא... - אנחנו יודעים מה קורה בשטח, מה הם רחשי הלב של האזרחים שם.

לעניין פנקסנות - הרשימה השלילית (הארוכה יש לציין), אותם "משקעים" כדברייך - אינה פנקסנות. יש לזה שם אחר. זה לא זוגיות פה, פומה. הרשימה נועדה להבהיר עניין אחד - נקיטת זהירות. היה אחד, קראו לו אחאב, הזהירו אותו, אל תעשה שלום עם מלך בני עמון. ולא שמע, ונפטר אחאב, וקם מלך בני עמון. אח', כמה נזק עשה אח"כ לעם ישראל.

הפנקסנות שאני מדבר עליה היא - "עשיתי לך טובה ואני רושם לך את זה בפנקס". על זה אני מדבר. לכן, אל תקחי את המושג הזה "פנקסנות", לרשימות של מעשים שליליים. לא על זה דברתי מתחילת שיחתנו על כך.

אמת. קבלנו עזרה, אני חושב כמוך, נכבד, נאמר: "תודה!" אבל ניזהר. ונלמד איך להתנהג בין כל ה-70 זאבים בהם אנו מוקפים.

את רואה אותם כחלש? אני רואה אותם ככח עולה, וממש לא חלש. ובוודאי שלא הייתי מנסה שוב. מדוע? כי אני חכם יותר לדעת את תכונותם. ומי כמוך יודעת שתכונות הן דבר מושרש. לעקור אותם, זו עבודה קשה ביותר.

צעד קטן - את הצעדים מדינת ישראל עשתה (בין בטפשות מודעת או לא מודעת), ועשתה צעדים ענקיים..., אך הצעדים הללו נעשו מבלי להכיר את התכונות של הצד השני. זה הביא ומביא למצב שאנו שקועים בו. כי התנהגנו איתם כמו "בת/ן-זוג" - "אני מוכנ/ה לסלוח, לשים בצד משקעים, בוא נפתח דף חדש". וזה לא עבד פעם אחר פעם.

אני חושב שבמקרה הזה את מביעה יותר רגש ורצון, שיהיה טוב יותר. וזה חלק טוב. החלק הלא טוב, הוא בהגעה לכך. כדאי ללמוד מדוד המלך קצת, על האומות הללו שאנו שוכנים בקרבם. הוא ידע בדיוק איך להביא למצב של שקט מולם. הוא גם ידע שפניהם לא יהיו לשלום (...א.א.א...ה..פומה? הוא גם הציע שלום
).

puma141

New member
מי היה לא זהיר? מי נסחף?

מה שאתה מציע לי, זה לחיות על חרבי כל חיי, כמו שהיה ויש היום.
לא רוצה! אני רוצה לקוות-תוך כדי זהירות. אני רוצה שנות את ההסטוריה, של דוד,
ושל כל מי שבא אחריו!
אני לא מוכנה לבוא מהמקום של מלחמה. ע"ח מי? איזה דם???
על חשבון המחיר הזה! בשום אופן. אני רוצה שהאנושות תתפתח למקום טוב יותר,
חזק יותר נפשית, לא פיזית מלחמתית.
וזו לא תמימות, זו תקווה. תקווה מתוך כח מתוך אותה זהירות שאתה מדבר עליה.
הרבה זהירות!
אל תיקח דברים לקצה שלהם, אל תביא לי דוגמאות-כי יש גם אחרות.
לא תשכנע אותי לקיצוניות, לא זו ולא אחרת!
אני לא רק רוצה שקט מולם, *זו גם תכונה שלהם הקרב, שכחת שכתבת?*
אז אני רוצה לתת להם תקווה אחרת גם כבני אדם...
אני לא מדברת על שאהידים וכאלה, מחבלים קיצוניים. על בני אדם. ויש שם.
אני לא מאמינה שיש כאן אנשים שראו את ילדי עזה בצוק איתן, ולא היו עצובים מזה. גם אם הם ימנים.הם גם היו קורבנות.
ולא, אני לא מותחת ביקורת על צוק איתן- כי אני יודעת שצהל עשה הכל כדי לא לפגוע בחפים מפשע, זו לא האשמה בשום אופן.
אבל בכלליות- לא מקבלת את הדברים שלך. אני רוצה לדעת שיש מי שהכי זהיר בעולם, הכי שקול בעולם, הכי אינטרסנט למדינה שלי ושלו בעולם- אבל גם הכי קשוב לכל פסיק קטן של נכונות לשינוי שיביא עולם אחר.

זה יפה פומה,
אך את מבקשת דברים שהם מעל הטבע.
&nbsp
אי"ה, ארחיב קצת יותר בהמשך.

good things come to those who wait...

ראי. עלי לתקן אותך, דוד לחם. ולחם חזק. אבל הוא לחם ממקום שהוא מעל לטבע (הוא לא יצא למלחמה אחת בלי להתייעץ עם הבורא). הוא גם רצה שלום עם אהלי קדר (מדינות ערב בשבילך...). אבל המה: "למלחמה!". אבל הוא ידע. שהוא לא יכול לוותר להם, לעמים שמסביבו שרוצים להשמיד אותו ואת העם שלו. הוא לא וויתר. והוא קודם כל ניצח והכניע אותם. ואח"כ גם לא נתן להם להרים ראש.
&nbsp
אמת, היו שם "בני-אדם" כלשונך. אבל זה מעטים. כמו היום. כן אז. כמו החכמים ורוב העם. מה היחס? אלו מעט והמון עם - רבים.
&nbsp
נו ו?..תשאלי. ו..אח"כ היה שקט 80 שנה. וקינג סולומון, אחרי בניין בית המקדש, בעצם אפשר להביא את העולם למצב של שלום - אותו את מבקשת. קידם את האנושות בצורה מבהילה. פתחי בספרים, נו. חבל על ההקלדה. הכל מאכתוב ומפורט במדוייק. זה ייתן לך מושג, קצת על מה שאני מדבר...
&nbsp
תגלי שזה רחוק מקיצוניות. אלא מודעות.
מליארדים ששים אלי קרב (בין אם מהסתה, בין אם מתכונה, וכו'), ואת תאמרי להם: "לא מוכנה לבוא ממקום של מלחמה"?

&nbsp
אני עוצר כאן. בגלל אילוצים. איתך הסליחה.

puma141

New member
משפט יפה....:)

אוקיי, אני מבינה אותך, באמת. מה שאתה כותב זה כמועוד מסמך של זהירות, שאני לא נגדו, הוא חלק.
בעניין הכמות- אני לא יודעת....אבל אני חושבת שגם מי שנלחם ומנצח-נפגע. הקורבן פה, המחיר- עצום. לכל הכיוונים ומכל הכיוונים.
ושוב אני אומרת- עם כל הזהירות, להיות עם עין פקוחה גם למצה האחר, גם לתקווה אחרת. כי אני אישית-לא חושבת ש"אין חדש תחת השמש", יש.
יחד עם כל המודעות.

אם מרגש אותך שאבו מאזן חתך קופון על הסבל של תושבי חיפה אחלה

הטוב שבהם.......נחמד

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא רוצה שתתנפלו עליי, אבל לדעתי אין מנוס מלהכריז על

מקומות המגורים שלהם כעל שטח אימונים צבאי ומי שרוצה יכול לעזוב ומי שרוצה שייטבח.
&nbsp
הם מוכיחים כל הזמן, שאין כאן אפשרות לשני עמים!

superman1234

New member
למה שנתנפל עליך ?

אני יכול לכל היותר לרחם עליך.
לצערי אתה לא היחיד.
אבל קדימה, לך תעשה מעשה .
מבטיח לך שתיזכר ל"טובה" לפחות כמו ברוך גולדשטיין או יגאל עמיר - תבחר כבר עכשו בין השניים.

דביאן

New member
הטבע שוב מפתיע

יש תופעת טבע ייחודית לישראל: אש בררנית שנדלקת לבד מהרוחות, רק ביישובים יהודים! האש לא אוהבת כפרים ערביים.

dory141

New member
אוקיי, אז שייענשו ובמלוא החומרה

הבעיה היא במערכת המשפט הרופסת, שמקלה בעונשם מסיבות אידיאולוגיות ושאין שם במקרים רבים שיפוט בעל אופי פרקטי. אם העונשים היו חמורים והחוק היה חוק, המדינה הייתה נראית אחרת. גם על יהודים מרחמים פה, במקום מאסר עולם על רצח ואונס אנשים מקבלים עונשים מגוכחים ועוד מנכים להם "שליש על התנהגות טובה". ממש בדיחה.

למעלה