"אש אש מדורה"

sashalola

Well-known member
לחץ היסטרי, באסה גדולה

פשוט נורא.

מתחננת לבת שלי שיברחו משם, לפני שהאש תגיע לשכונה חס וחלילה, אבל אין כל דרך לצאת מחיפה עכשיו, לא איפה שהם גרים.
לבי עם כל התושבים.
מדברים על פיגועים, כך זה נראה לפי המומחים,
ויש גם את הפירומנים שארוע כזה הוא טריגר רציני להם,
במקום צוללות אולי היה יותר טוב אם היינו קונים איזה סופר טאנקר,
מקווה שבתושיה והעבודה הנהדרת של שרותי הכיבוי יתגברו במהרה על הארוע הנורא הזה.

משה נוסבאום: תמונת המצב מלמדת על כך שרוב השריפות של היום כך

עלפי החשד הן הצתות.

אבל אני זורמת איתך....כנראה כל עשרות השריפות הן פשוט חוסר מזל שהתפרץ באותו רגע בכמה מוקדים :)
שיהיה ערב שקט

זה בדיוק כל ההבדל, ממש כך.

נוסבאום התבטא נכון, גם לדעתי סביר להניח שכנראה רוב השריפות אם לא רובן ככולן הן הצתות, אבל אצלך זו היתה אמירה החלטתית שאין לה שום בסיס.
הליגלוג שלך לא במקום.

אמממ, הבנתי, אז גם רון בן ישי שפרסם בשעה 16:12 כתבה ובה אמר

"גם מי שאינו מומחה מבין שרוב השריפות הן תוצאה של הצתה, שמבעיריה יודעים לאתר היטב את המקומות שישיגו אפקט מרבי"

למעשה אמר אמירה החלטית שאין לה שום בסיס........
---------------------------------------------------------------------------------------
ואגב, גם אם אמירה היא החלטית....זה קצת מטופש להגיד שאין לה כל בסיס אם אמרתי אותה אחרי שהשב"כ כבר התחיל לחקור, להגיד שאין לה בסיס זו אמירה פשוט לא הגיונית, כי אם אין בסיס לא חוקרים, חוקרים רק אם יש בסיס.
הבסיס לאמירה היה כמו כתובת שכתובה על קיר....
ניחא, רצית לנגח, ניגחת........קורה

לא הצלחת להבין - ואני לא מחפש להתנגח

אם לא הצלחת להבין, לא בושה לשאול.
יש הבדל גדול בין לאמר למשל :
"רוב השריפות הן הצתות",
לבין לאמר:
"סביר להניח שהשריפות רובן הצתות".
זה בדיוק ההבדל שלא הצלחת להבין , קורה.....

אם המפ"כל נזהר לא להאשים או לקבוע קביעות לפני שיש בידו חומר, גם עיתונאי יכול להיזהר (עובדה שנוסבאום נזהר) ולא לצאת בהודעה חד משמעית.

דווקא נראה לי שאתה התקשת להבין, לא נור

אז באמת אל תחוש בושה לשאול ......לאט לאטי....יד בידי
אתה לא יכול להגיד שאין לדברים בסיס....כן, אפשר להגיד שעדיף לחכות מעט עם הצהרות מסוג זה, או כמו מכבסת המילים שלך אפשר להגיד סביר ש.... ניחא יש אנשים שאוהבים להיות פוליקטלי קורקט....מקובל עלי, הייתי מקבלת את דבריך לו רק זו היתה הטענה שלך...שלא כתבתי סביר......אבל להגיד שאין בסיס להניח שרוב השריפות הן הצתות כשזה צעק בשטח? באמת? אין בסיס להניח את זה?
זה לגמרי באויר? כשבו זמנית פורצות עשרות שריפות במוקדים מרוחקים זה מזה? סרייסלי? אין בסיס? בשעה שבה כתבתי את זה כבר גדולים וחכמים ממך כמו השב"כ והמשטרה החלו כבר בחקירה וכתבים צבאיים וכתבי משטרה דיווחו על זה....נו שויין......אין בסיס....

אגב, גם אם בסוף הכל מכל וכל יתברר כרשלנות......הבסיס להנחה היה קיים, אחרת לא היתה נפתחת חקירה

חקירה נפתחה רק אחרי שכיבוי קבעו שהיתה הצתה בשריפה מסויימת.

ותחילת חקירה איננה קביעת עובדה.
ומשטרה לא תפתח בחקירה לפני שחוקר כיבוי יקבע שמדובר בהצתה.

והנסיון שלך לעלוב: "גדולים וחכמים ממך..." לא יצלח לך, אני חקרתי פשעים חמורים לפני שרובם לבשו מדים.
אף פעם אל תאמרי משהו שאת לא יודעת.
ומישהו מהחכמים הללו אמר בנחרצות שרוב השריפות הן הצתות ? לא.
כי הם יותר חכמים וגדולים ממך.....

עד כאן, כיוון שאת הופכת את הנושא להתכתשות, כשבסך הכל היית צריכה להבין את ההבדל בין הנחה לנחרצות.
אני בנושא הזה סיימתי.

מתיש, אבל נסיון אחרון, אני כתבתי את דבר אחרי שנפתחה החקירה

חקירה היא לא קביעת עובדה אבל חקירה נפתחת אם יש בסיס לחקור, היא לא נפתחת כי מאיר שפירא גאון מקומי חלם חלום נבואי.
בסיס בסיס בסיס, על זה הויכוח ואתה טענת שאין שום בסיס.....LOL

יכולת להגיד הרבה דברים חוץ מהדבר הזה...אין בסיס
לא רק שהיה בסיס, הוא היה רחב וצעק תסתכלו עלי אני פה

שתהיה לך שבת עם המון בסיס וסיום לעייפת הזו

puma141

New member
מאז אתמול

מתנגן לי בראש השיר ״הכל בוער״ של עברי לידר חחח

קטע רע אבל באמת מזל שאין נפגעים בנפש...
גם ההתגייסות של הפלסטינים אשכרה מרגשת ונעימה.
הלוואי שיהיה לזה המשך. זה שוב גורם לחשוב שאם העמים היו צריכים לחיות בשלום, אולי זה היה קורה מאליו.
אם זה לא היה בא דרך ה מנהיגויות או בעלי
האינטרס והאגו זה אולי כבר היה...
נקווה שהביורוקרטיה לא תטלטל שוב את אלו שנפגעו מכל זה.

אבל גם אנשים אשמים בהתרחשויות

למשל, אני לא מבין מי מוכן להשקיע בבית מאות אלפי שקלים כדי שיהיה לו בית בשטח ירוק ונוף מדהים, אבל לא משקיע גרוש מחורבן אחד במערכת רצינית לכיבוי (לא צינור הגינה, זה פאטתי).
ויותר מזה, מדוע חברות הביטוח לא דורשות זאת.

רק שתבינו: צינור גינה מוציא 50 ליטר מים בדקה, ברז כיבוי מוציא 450 ליטר מים בדקה, ובעוצמה. כך שאפשר לבנות מערכת מתזים סביב הבית ולמנוע את שריפתו.
אבל מצפצפים, ואחר כך מתבכיינים.

נזכרתי בסיפור: היה עבריין שהתפרנס מפריצת טלפונים ציבוריים, גניבת הקופה ופריצתה ומכירת האסימונים שבה, בזול.
יום אחד אימו חלתה מאוד והם נזקקו לאמבולנס (להזכיר לא רק שטלפון נייד לא היה קיים, אלא גם טלפון בבית היה רק באחוז קטן של הבתים), הוא רץ בכל השכונה ולא מצא טלפון ציבורי אחד תקין, ואמו לא הגיעה לבית חולים, ומתה.....

למשל: לפני עשרות שנים הוציאו את האסבסט אל מחוץ לחוק. אז מה ? אנשים ציפצפו, ואני מוכן להתערב שעוד בבתים ישנים רבים בעיקר בשיכונים ישנם תריסי אסבסט במרפסות. (ממה עשוי הגגון מעל חבלי הכביסה שלכם ?

היום בית מאיר נמצאים בסכנה חמורה עקב טונות של חלקיקי אסבסט באויר, שנוצרו משריפות של אסבסט בישוב (בעיקר גגות).

מחלות הנגרמות על ידי אזבסט
חלקיקי אזבסט בריאת אדם
רקמת ריאה אשר עברה תהליכי איכול כימי למציאת גופי אזבסט ריאתיים
סיבי אזבסט שנראים במיקרוסקופ אלקטרונים סורק
צילום רנטגן של עובד במפעל ליצור צינורות החולה במחלת אזבסטוזיס בשלב מוקדם
עוד בשנת 1898, דיווח מפקח המפעלים הראשי של בריטניה לפרלמנט הבריטי בדו"ח השנתי שלו על "השפעותיו המרושעות של אבק אזבסט". הוא דיווח גם את "טבעם החד כמו זכוכית של החלקיקים" כאשר האזבסט נישא באוויר בכל כמות שהיא, "נמצא להוות מפגע בריאותי, כמו שניתן היה לצפות". בשנת 1906, ועדה פרלמנטרית בריטית אישרה את מקרה המוות הראשון כתוצאה מחשיפה לאזבסט במפעלים בבריטניה והמליץ על אימוץ תקנים חדשים כגון איוורור יעיל וטוב יותר ואמצעי בטיחות אחרים. בשנת 1918, חברת ביטוח אמריקאית פתחה במחקר שהראה מתאם בין תוחלת חיים קצרה לבין עבודה בתעשיית האזבסט בארצות הברית. בשנת 1926, ועדת תאונות העבודה התעשייתיות של מסצ'וסטס בדקה את המקרה המוצלח הראשון של תביעת פיצויים בגין מחלת אזבסט. מספר ניכר של פציעות אזבסט נגרמו מחשיפה לאזבסט במספנות בזמן בניית אוניות למלחמה בזמן מלחמת העולם השנייה.
בעיות הבריאות הנגרמות מאזבסט מתחילות כאשר חלקיק האזבסט משתחרר מצבר האזבסט ונישא באוויר ונשאף אל תוך הריאות. בגלל הגודל המזערי של אותם סיבים, ריאות האדם אינן יכולות להוציא את הסיב וכך נוצרת הצטברות החלקיקים בריאה. .

המחלות המיוחסות לחשיפה לאזבסט כוללות את המחלות:
אזבסטוזיס - מחלת ריאה שנמצאה לראשונה בעובדי מספנה, האזבסטוזיס נגרם כתוצאה מצלקות על גבי רקמת הריאה שנגרמות בגלל ניסיון גוף האדם להפטר מחלקיק האזבסט על ידי מסיסותו בחומצה, אף שדרך פעולה זו אינה עוזרת. הרקמה המצולקת נעשית מקיפה ורבה במידה שבסופו של דבר, גורמת לנזק בלתי הפיך לריאה והפסקת פעולותיה. למחלת האזבסטוזיס לוקח בין 10-30 שנה להתפתח בגוף האדם.
מסותליאומה - הוא סוג של סרטן הנגרם ביותר מחצי מהמקרים בגלל היסטוריה של חשיפה לאזבסט. סרטן המסותליאומה מתפתח באזור חלל החזה או חלל הקרביים או באזור הלב. חוקרים מאמינים שהמסותליאומה נגרמת מספר של יוני חמצן, רדיקלים ופרוקסידים שאלו הם חומרים מחמצנים או ROSשנוצרים על ידי סיבי האזבסט. חשיפה לאזבסט קשורה ללפחות 50% מהחולים המפתחים מסותליאומה ממארת. שיא מספר מקרי המסותליאומה שמתפתחים בגוף האדם נוצרים כ35-45 שנה אחרי החשיפה לאזבסט. זמן ההישרדות הממוצע למסותליאומה ממארת הוא 11 חודשים.
סרטן - סרטן בית הקול משויך לחשיפה לאזבסט. מספר מחקרים מציעים שחשיפה לאזבסט משויך לעלייה מועטה בסיכון לסרטן הקיבה והבטן, הלוע והמעי הגס.

ארגון הסביבה האמריקאי - "הצוות הסביבתי" (Environmental Working Group), מעריך שבארצות הברית בלבד, מתים מדי שנה כ-9,000 אנשים כתוצאה ממחלות הקשורות קשר ישיר לחשיפה לאזבסט כגון אזבסטוזיס, מסותליאומה, סרטן הריאות כתוצאה מאזבסט וסרטן מערכת העיכול.

דביאן

New member
יותר פשוט לכרות את העצים שקרובים לבתים

וליצור רווחים בין החורשות כדי שהאש לא תוכל להתפשט.

superman1234

New member
הדרך שאתה מגיע למסקנות מסוימות , מדהימה אותי כל פעם מחדש.

אני מקווה שהתקנת בדירתך :

1. מערכת ספרינקלרים למניעת שרפות.
2. מערכת ססמית לדיווח מידי על רעש אדמה.
3. גלאי גז.
4. גלאי קרינה רדיואקטיבית.
5. גלאי קרינה אלקטרומגנטית מייננת.
6. מערכת לניטור איכות המים.
7. מערכת לניטור איכות האוויר.
8. חלונות מזכוכית משורינת. (למניעת חדירת כדורים חלילה....)
9. ולסיום עליך להתקין מינימום "דלת רב נחש מפלדה מגלוונת עם צילינדר ארוס ו 8 פינים מגולוונים" (קרדיט לגשש החיוור.)

ושים לב שמדובר במערכות להצלת חיי אדם להבדיל מרכוש.

דביאן

New member
המקום היחיד שבו הם חיים בשלום הוא

במדבר. בכל מקום אחר הם הורסים.

למעלה