אשתף אתכם בהתלבטות...

shimrit m

New member
אשתף אתכם בהתלבטות...

נראה כי השאלה מתאימה גם לפורום תעסוקה אבל מאחר והיא קשורה בלימודי משפטים אשאל אותה גם כאן.... אני סטודנטית שנה ג' למשפטים ומנהל עסקים. קצתי מעבודות סטודנטיאליות "רגילות" והחלטתי לפני כמה חודשים לחפש עבודה בתחום מעיין "טרום התמחות". הייתי בכמה ראיונות עבודה במשרדי עו"ד והבעיה שהתעוררה היתה ענייני זמנים - אותם משרדים דרשו מס' שעות שבועיות שממש לא תאמו את מערכת השעות שלי (ואני מאלה שאוהבים להיות בכל השיעורים.. סומכת על עצמי...) עד שהגעתי לראיון במשרד אחד, קרוב למקום מגוריי שהינו שלוחה של משרד יותר גדול. המשרד עוסק רק!!!! בדיני משפחה. וההתלבטות מתחילה כאן - א. מאחר וזו שלוחה קטנה הוחלט כי הטרום מתמחה שיעבוד 3 ימים בשבוע ימלא גם את הפונקציה הפקידותית במשרד - רמת הפעילות המשרדית הינה נמוכה , אך יש מידי פעם שיחות טלפון, צריך מידיי פעם להוציא חשבוניות ללקוחות וללכת לדואר. יש לציין כי רוב הפעילות מתנהלת במשרד "האם" (כל זאת עפ"י דבריו של העו"ד המנהל את המשרד הזה) ב. "בעיית מערכת" - בסמסטר הראשון אוכל לעבוד 3 ימים מלאים. אך בסמסטר ב' אוכל לעבוד יומיים מלאים ויום אחד החל מהצהריים. הובהר לי ע"י העו"ד כי באם מדובר בפחות מיומיים - לא שווה לו להעסיק... ג. אני לא סגורה על זה שדיני משפחה זה התחום בו אני רוצה לעסוק... זה נראה כתחום מאוד מעניין אבל אולי בטרום התמחות כדאי להכיר גם תחומים שונים? אשמח לשמוע מכם עצות.. האם להתחיל לעבוד (וזאת מכיוון שרב המשרדים מעוניינים בטרום מתמחה ל-5 ימים בשבוע) ואז בסמסטר ב' להגיד שאני יכולה רק יומיים? האם כדאי להיות כנה ולהסביר כי המערכת בסמסטר ב' היא צפופה יותר? האם בכלל כדאי לעבוד במשרד שמתמחה רק בתחום מסויים? תודה וחג שמח !!!!
שמרית.

bignono

New member
עדיין לא למדתי דיני משפחה

אבל זה נשמע לי מעניין. הבנתי שטרום התמחות זה דבר משתלם בעיקר אם את רוצה להמשיך באותו משרד- ואם אין לך כוונות שכאלה, אז אולי חבל. במיוחד אם את לא יודעת אם את רוצה בכלל לעסוק בדיני משפחה ואז בעצם היתרון שאת מפיקה מהעבודה הוא מאוד קטן (מעט מגע עם חומר משפטי, עבודה פקידותית, הבנה בסיסית של איך משרד פועל). לדעתי כדאי לך למצוא משרד שמתעסק בכמה תחומים, במיוחד כי את לא סגורה על עצמך (ובינינו, מי באמת סגור על עצמו?) ואז זה יכול לשמש אותך בעתיד. אולי תגידי מה שם המשרד הזה ואז אולי יהיו אנשים עם ניסיון בו או ששמעו עליו ויודעים איך הוא פועל ומה ה"שם" שיש לו. אגב, סגרת כבר התמחות? כי אם כן- אז אולי זה בכלל מיותר, אלא אם זה באותו משרד שבו תתמחי וכך יהיה לך יתרון אולי בהישארות להמשך עבודה במשרד. אישית, לא הייתי מטעה את המשרד לחשוב שאוכל לבצע עבודה שאני לא מסוגלת לבצע בגלל בעיית זמנים- מערכת היא דבר ידוע מראש וחבל שלא תוכלי אולי להשיג איזה מכתב המלצה משום שעורך הדין יכעס עלייך. כנות זה דבר שתמיד טוב באופן כללי בחיים. את לומדת בתל אביב?

sacrament

New member
הבעיה שאני רואה פה

זה שאת מתפשרת... האם סגרת כבר התמחות? יש מקומות שמבקשים טרום התמחות כתנאי בלעדי להתמחות- אולי תחפשי משרדים כאלה? לגבי המשרד שמצאת...אין ספק שמשפחה הוא תחום מעניין. ואין ספק שכאשר תסתובבי בביהמ"ש לענייני משפחה ותעבדי על תיקים ותכיני מוצגים וכיו"ב- תלמדי המון. אבל אני לא מבינה מה זו החוצפה הזו לבקש ממך לעשות עבודה פקידותית. אם מישהו היה אומר לי כזה דבר הייתי קמה ישר, מסתובבת וטורקת את הדלת. עם כל הכבוד לזה שהם שלוחה "קטנה" אין דבר כזה שלוחות גדולות בדיני משפחה. משרדים ענקיים של דיני משפחה מכילים בתוכם 4 עורכי דין. אז שלא יתרצו את הקמצנות שלהם. אם הם היו משרד שמכבד את עצמו..אז הייתה להם מזכירה בשביל זה. לא חסרים משרדים, גם של דיני משפחה- שבהם העבודה היא משפטית נטו. תראי, זה לא שזה לא מכבודי להרים את הטלפון וללכת לדואר. הייתי מזכירה שנתיים (-: אבל את התואר שלי אני עושה בין היתר כדי שלא אצטרך לעשות דברים כאלה יותר. אם אחפש עבודה משפטית אז ארצה כזו שתיתן לי ניסיון משפטי, ולא ניסיון בניהול משרד. לגבי המערכת- רצוי לא להטעות (-: כפי שנכתב מעליי כנות זה דבר חשוב. לגבי המשרד שמתמחה בדבר מסויים- תראי...בתור אחת שעבדה מספר ימים במשרד פלילי וממש לא רוצה פלילי- למרות שקרעו לי את התחת...אני חושבת שזה בהחלט מעשיר וטוב להיות גם בתחום שאת לא רוצה או לא בטוחה לגביו. מה שלמדתי בימים האלה לא למדתי בשנתיים שאני לומדת באוניברסיטה, ורוב הסיכויים שגם לא אלמד. את פוגשת את הבירוקרטיה פנים אל פנים, לומדת לכתוב מסמכים משפטיים, לומדת איך הכל עובד ואיך מסובבים את המערכת. הידע הזה יעזור לך בכל מקום שאליו תפני. אז נכון, דיני המשפחה לא מתרחשים בבתי משפט רגילים אלא בבתי משפט לענייני משפחה, והדברים קצת שונים ויותר "אינטימיים" שם, אבל המערכת היא אותה מערכת. אם התחום מעניין אותך, אני לא רואה סיבה לא ללכת.

shimrit m

New member
תודה על התגובות...

עדיין לא מצאתי התמחות (אני מתחילה את שנה ג' וזה כרגע באמת הדבר שהכי!! מטריד אותי... הלוואי והחיפושים האלה כבר יסתיימו) ולכן אני מעוניינת שהעבודה בתחום תהווה לי איזשהוא יתרון וכרגע אני יותר מכוונת לתחום המסחרי - תאגידים, מקרקעין, מיסים ולא חשבתי על תחום המשרד שאליו כביכול התקבלתי כתחום רצוי... העניין הפקידותי מפריע לי, אבל אולי בשל העובדה כי הוא ברמה נמוכה יש לשקול את זה?! אני שמח לקרוא עוד תגובות / הצעות ... תודה שוב!!!

Finlandia2

New member
תחום שבו תבצעי את טרום ההתמחות לא אמור לקבוע

את גורלך. את מוזמנת להתחיל כאילו מדובר על עבודה סטודנטיאלית עם אוריינטציה מקצועית כשלאחריה אם תחליטי שאת לא אוהבת את התחום אין שום בעיה, פשוט תעזבי. בינתים, תוכלי להתרשם מאופי העבודה ואם תרצי להמשיך ולעשות שם התמחות או לנסות את מזלך במקום אחר. בהצלחה,

tigris12

New member
דעה אישית

אם את מתחילה שנה ג את אמורה להיות אחרי רוב הקורסים הכבדים כמו פלילי, חוזים, קניין ומשפחה, את צריכה לבחון באיזה תחום את רוצה יותר להתעסק בעיקר לאור מה שלמדת. חוץ מזה אין מניעה לעשות טרום התמחות בתחום אחד ובהתמחות לעסוק בתחום אחר. העיסוק בתחום במסגרת טרום התמחות יכול לעזור לך לגבש דעה יותר טובה לגבי התחום של דיני משפחה והאם את תרצי לעסוק בזה בעתיד.

למעלה