בתור אדם דתי >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
אני מבקש להביא בפניך מה שכתבתי לאשה צעירה שבעלה התחיל "לחזור בתשובה" , והיא - ממש לא ! ______________________________________________________ • לנטע - מקוה מאוד שתקראי ... דודי 10 / חוזרים בתשובה קראתי פעמיים את מכתבך , הוא נוגע ללב , לפני שאגש לדברייך , ברצוני להעיר : 1) חבל שאת כותבת "לא תוכלו לעזור לי" - ישועת השם כהרף עין ולעולם לא תדעי מנין היא תבוא .. 2) יפה שאת כותבת שקשה לחיות בלי האמונה ... כולם יודעים ואומרים את זה , אז למה הם לא מתחילים להאמין ? כי קשה להשתנות ... קשה לאדם להזיז את עצמו, לשנות הרגלים , מוסכמות , זהות . לבעיה שהעלית : אחרי מחשבה אני חושש שהרבה מהצדק איתך , כלומר אני לא יודע מה קורה עם בעלך , מי רבותיו , ומה קורה אצלכם בבית , אך לפי מה שנראה ממכתבך אני חושב שיש לבעלך לתקן את כל הגישה . אני מבין שאת מרגישה "מאויימת" מבעלך , כיון שאת מבינה ממנו שהוא רוצה שאת "תחזרי בתשובה" - אם אכן זו הבעיה , אז הנה אני אומר לך כאן : את ממש לא צריכה לעשות את זה , אל "תחזרי בתשובה" ! תהיי מה שאת ורק מה שאת ! הבורה נתן לאדם את האפשרות לבחור בין טוב לרע , ורק האדם הוא אשר יבחר ויחליט , ולא יחליטו עבורו לא בן זוגו לא בניו ולא הוריו... בנוסף יש לדעת שכל עניין ההשתיכות לזרם מסויים לבוש מסויים מסגרת דתית כזו או אחרת - כל זה רק עניין חיצוני , העיקר והפנימיות של כל התורה והמצוות הינם קשר התחברות והתדבקות עם בורא העולם אבינו אב הרחמן , ואת זה ניתן לעשות בכל לבוש ובכל מסגרת כולל בתור מה שמכונה אדם "חילוני" . בנוסף ברצוני לציין שבטח את יודעת שאהבה = נתינה לעומת תאווה = קבלה כך שבקשר בין בני זוג חייבת להיות אהבה=נתינה הדדית ויש לטפח תמיד את האהבה הזו שמתחזקת במשך השנים על ידי נתינה לשם נתינה וללא כוונת תמורה . אשר לכן : בקשר שלך עם בעלך צריכים להמשיך לאהוב = לעזור לסייע להקשיב ו"להיות שם" כשבן\\בת זוגי צריך\\ה אותי . לא צריכים להחזיר אחד את השני בתשובה או בשאלה , לא צריכים לשנות האחד את חיי השני את זהותו את הרגליו - אלו דברים שקשה לשנות , למה שנעשה את זה לאהובנו ?! (באם האדם עצמו בוחר להשתנות ולשנות - זה נהיה הרבה יותר קל). אני חושב שאם לא תרגישי "מאויימת" מחזרה בתשובה או מהתחרדות - מהסיבה הפשוטה שאת פשוט לא צריכה לעשות את זה , תוכלי לראות שישנם ביהדות דברים רבים שאת (את !) אוהבת אותם , דברים שמדברים אלייך דברים שאת מוצאת שם את עצמך , אצל כל אדם אלו דברים שונים . את זה תעשי ושיהיה בכיף ... (חייב לציין שראיתי בארה"ב המון יהודים פשוטים שמקיימים מצוות מסוימות בכיף ובשמחה מבלי שידעו לומר על עצמם אם הם "דתיים" או "חילונים" - יש להם נס שאין אצלהם כל כך חזק את מכת הסטיגמות והחומות בין אנשים) לסיכום בקצרה : את לא צריכה להשתנות , את כן צריכה לסייע לבעלך בדרכו כמה שאת יכולה , שחררי מעצמך פחדים של "התחייבויות" "ותקדימים" - אלו החיים שלכם והם בידיך ! הבחירה תמיד היתה ותישאר בידיך ! בעלך צריך להיות מודרך על ידי רבנים בדרך של דרכי נועם ודרכי שלום שזו דרך התורה בכלל , ובפרט כפי שנתגלה בתורת החסידות ע"י רבי ישראל בעל שם טוב זי"ע . (רק אוסיף שיתכן שהבעיה הינה סטיגמה \\ סלידה מה"שחורים" , אם זו הבעיה אז זה כבר סיפור שונה , וצריך מהר מאוד להיפטר מסטיגמות , אדם חכם יודע לשלוט בדעותיו , ואת יודעת ומכירה את האיש שלך - הוא אותו אדם תחת כל צבע לבוש)