אשתי חזרה בתשובה

לי לוש

New member
גם בעלי במקום של אישתך.....

לצערי?! אני הייתי במקום שלך לפני כמה שנים עד שהחלטתי..... אני מאמינה בחיה ותן לחיות! אל תתאמת איתה, תזרום, תן לה להבין שהיא חשובה עבורך ועבור ילדיך.... אל תפגע, ואל תקלקל מה שעוד ניתן לתקן. בעלי, הבין שאנחנו רוצים אותו למרות הקשיים .... בהרבה שיחות סימפטיה, אהבה אופטמיות הוא הבין שגם הדרך שלנו נכונה... שלא רק הדת נותנת מענה להכל. שהחיים יפים גם בעולם הזה.... ולא רק בעולם הבא...... אתה חי בסביבה חילונית? לאיזה זרם היא משתייכת? אל תאבד את האופטימיות!! את החיוך! תראה שברוח טובה תצליח להגיע להמון הצלחות.....

אממ אז ככה...../images/Emo101.gif

קשה לי להגיד לך מה לעשות או לתת לך עצה חיונית בנושא,כי אף פעם לא הייתי במצב שלך. אני מבינה את מצוקתך ובאמת קשה להתרגל ולהיתמודד עם מעמסה כזאת כשאתה מתמודד. אבל בתכל´ס אם חושבים על זה,אף זוג נשוי לא מאושר באמת תמיד יש משהו שעלול לשבור את אושר הנישואים. במקרה שלך אשתך החליטה לחזור בתשובה. נכון,זה לא קל,אבל אין דרך אחרת מאשר להגיד טוב שזה ככה ושלא קרה משהו יותר גרוע ונורא מזה. חבל שמעורבים בסיפור הזה גם הילדים שלך שנקרעים בין האבא לבין האמא אבל זה תלוי. אם הילדים שלך מספיק גדולים תמיד אפשר לשאול אותם מה העדפות שלהם. ואם הם קטנים תהיה חזק מספיק כדי לומר לאשתך עד כאן! את עצמך לקחת לעולם הדתי שלך,תני לילדים לגדול ולהחליט לבד מה הם ירצו! אתה באמת לא יכול לשלוט במה שאשתך רוצה ובצדק. אתה לא יכול למנוע ממנה דבר,כמובן שקשה לקבל שינוי במסגרת הנישואים אבל תן לה להינות ממה שהיא עושה אולי זה יעשה לה טוב ובשלב מאוחר יותר ייטב גם לך. תאמין לי,שאם יהיה לה רע עם הדרך שבחרה תמיד אפשר לחזור לדרך הקודמת ולהמשיך מהמקום ממנו עצרתם! תן לזמן לעשות את שלו והכול יהיה בסדר... שיהיה לך בהצלחה!

פלסטיק

New member
בקשר לילדים

המערכת היחידה הפלורליסטית שמאמינה שאדם יכול לבחור את דרכו לפי רצונו בלי לבוא אליו באיומים נוראיים היא החילונית. במערכת הדתית התפיסה אומרת שיש רק שתי אופציות: האופציה הדתית (לפי הזרם הדתי הספציפי) הנכונה האופציה הבלתי נכונה ושמובילה לגהינום (כנס בתפוז לפורום נטעים, דתיים, חוזרים בתשובה או כל פורום אחר ותבין על מה מדובר). לכן אם רוצים לתת לילדים לבחור לבד הם חייבים להתחנך במערכת החילונית. מעניין אותי אם יש חוזר בתשובה שיסכים לכך.

דודי 10

New member
בתור אדם דתי >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

אני מבקש להביא בפניך מה שכתבתי לאשה צעירה שבעלה התחיל "לחזור בתשובה" , והיא - ממש לא ! ______________________________________________________ • לנטע - מקוה מאוד שתקראי ... דודי 10 / חוזרים בתשובה קראתי פעמיים את מכתבך , הוא נוגע ללב , לפני שאגש לדברייך , ברצוני להעיר : 1) חבל שאת כותבת "לא תוכלו לעזור לי" - ישועת השם כהרף עין ולעולם לא תדעי מנין היא תבוא .. 2) יפה שאת כותבת שקשה לחיות בלי האמונה ... כולם יודעים ואומרים את זה , אז למה הם לא מתחילים להאמין ? כי קשה להשתנות ... קשה לאדם להזיז את עצמו, לשנות הרגלים , מוסכמות , זהות . לבעיה שהעלית : אחרי מחשבה אני חושש שהרבה מהצדק איתך , כלומר אני לא יודע מה קורה עם בעלך , מי רבותיו , ומה קורה אצלכם בבית , אך לפי מה שנראה ממכתבך אני חושב שיש לבעלך לתקן את כל הגישה . אני מבין שאת מרגישה "מאויימת" מבעלך , כיון שאת מבינה ממנו שהוא רוצה שאת "תחזרי בתשובה" - אם אכן זו הבעיה , אז הנה אני אומר לך כאן : את ממש לא צריכה לעשות את זה , אל "תחזרי בתשובה" ! תהיי מה שאת ורק מה שאת ! הבורה נתן לאדם את האפשרות לבחור בין טוב לרע , ורק האדם הוא אשר יבחר ויחליט , ולא יחליטו עבורו לא בן זוגו לא בניו ולא הוריו... בנוסף יש לדעת שכל עניין ההשתיכות לזרם מסויים לבוש מסויים מסגרת דתית כזו או אחרת - כל זה רק עניין חיצוני , העיקר והפנימיות של כל התורה והמצוות הינם קשר התחברות והתדבקות עם בורא העולם אבינו אב הרחמן , ואת זה ניתן לעשות בכל לבוש ובכל מסגרת כולל בתור מה שמכונה אדם "חילוני" . בנוסף ברצוני לציין שבטח את יודעת שאהבה = נתינה לעומת תאווה = קבלה כך שבקשר בין בני זוג חייבת להיות אהבה=נתינה הדדית ויש לטפח תמיד את האהבה הזו שמתחזקת במשך השנים על ידי נתינה לשם נתינה וללא כוונת תמורה . אשר לכן : בקשר שלך עם בעלך צריכים להמשיך לאהוב = לעזור לסייע להקשיב ו"להיות שם" כשבן\\בת זוגי צריך\\ה אותי . לא צריכים להחזיר אחד את השני בתשובה או בשאלה , לא צריכים לשנות האחד את חיי השני את זהותו את הרגליו - אלו דברים שקשה לשנות , למה שנעשה את זה לאהובנו ?! (באם האדם עצמו בוחר להשתנות ולשנות - זה נהיה הרבה יותר קל). אני חושב שאם לא תרגישי "מאויימת" מחזרה בתשובה או מהתחרדות - מהסיבה הפשוטה שאת פשוט לא צריכה לעשות את זה , תוכלי לראות שישנם ביהדות דברים רבים שאת (את !) אוהבת אותם , דברים שמדברים אלייך דברים שאת מוצאת שם את עצמך , אצל כל אדם אלו דברים שונים . את זה תעשי ושיהיה בכיף ... (חייב לציין שראיתי בארה"ב המון יהודים פשוטים שמקיימים מצוות מסוימות בכיף ובשמחה מבלי שידעו לומר על עצמם אם הם "דתיים" או "חילונים" - יש להם נס שאין אצלהם כל כך חזק את מכת הסטיגמות והחומות בין אנשים) לסיכום בקצרה : את לא צריכה להשתנות , את כן צריכה לסייע לבעלך בדרכו כמה שאת יכולה , שחררי מעצמך פחדים של "התחייבויות" "ותקדימים" - אלו החיים שלכם והם בידיך ! הבחירה תמיד היתה ותישאר בידיך ! בעלך צריך להיות מודרך על ידי רבנים בדרך של דרכי נועם ודרכי שלום שזו דרך התורה בכלל , ובפרט כפי שנתגלה בתורת החסידות ע"י רבי ישראל בעל שם טוב זי"ע . (רק אוסיף שיתכן שהבעיה הינה סטיגמה \\ סלידה מה"שחורים" , אם זו הבעיה אז זה כבר סיפור שונה , וצריך מהר מאוד להיפטר מסטיגמות , אדם חכם יודע לשלוט בדעותיו , ואת יודעת ומכירה את האיש שלך - הוא אותו אדם תחת כל צבע לבוש)

../images/Emo41.gif אל תתייאש ואל תיכנע ../images/Emo41.gif

חזרה בתשובה של אישתך היא לא גזירה משמיים שבאה להחריב את עולמך. שבאתם בברית הנישואים עשיתם זאת מתוך ידיעה שאתם רוצים לחיות יחד באורח חיים מסויים שבמקרה זה היה גם חילוני. זה שאישתך חזרה בתשובה זוהי שבירת כלים והפרת ההתחייבות הניתנת בנישואים. אין שום סיבה בעולם שאשתך תכפה עלייך אורח חיים שאינו מתאים לך. אם היא חפצה לחזור בתשובה שיהיה לה לבריאות אך עלייכם להיפרד שכן אין סיבה שתיענש בגלל הדרך החדשה שאשתך יצאה אליה. בנוסף - אני ממליץ לך בחום להכנס לפורום יוצאים_בשאלה ולהתייעץ שם עם אנשים בעלי ניסיון שכן במקרה של גירושים אתה עלול לסבול קשות מהמימסד הרבני בשל העדפתם הברורה והמוצהרת של החוזרת בתשובה על בעלה החילוני. אם לא תשכיל לעשות זאת בהקדם יתכן וזכויותייך יפגעו מאד.

אשתך רוצה וכבר בדרך לעולם הדתי

עזוב אותה וקח את הילדים תחת חסותך. פנה לארגון "הלל" ומקוה שימצאו עבורך עזרה וסידור לילדים. מה שאשתך רוצה שתכפה רק על עצמה ולא עליך ובוודאי שלא תגרור את הילדים לעולם החושך שלה.

אלי.מ

New member
תחזיר אותה למקורות!

היא לא לקחה אותך בחשבון,לא שיתפה אותך,לא מתחשבת בך,בגלל שזה מה שטוב לה וזה מה שחשוב. שמע, עם כל הצער מהסיפור הזה אף אחד לא יצא "חי".אל תנסה לרצות אותה ולהתחשב בה כי במשך הזמן תאלץ לוותר על החופש שלך והרצונות שלך. שלח אותה לדרכה שתתמודד לבד מול העולם,מזונות תשלם בכל מקרה,עו"ד טוב יוציא אותך מזה מהר, ואם לא, צא מהבית ותתחיל לבנות מחדש את עולמך. האשה הזאת אבודה בשבילך וחבל שתקדיש לה אפילו דקה אחת מיותרת.

למעלה