אשתי חזרה בתשובה

הוגו68

New member
אשתי חזרה בתשובה

אני זקוק נואשות לעצה. אשתי חזרה בתשובה והפכה את חיי לסיוט. לאחרונה התגברתי והשלמתי עם המצב, מכיוון שהזוגיות עם אשתי מאוד חשובה לי, אך לצערי, עתה אשתי רוצה שגם ילדינו הקטנים ילכו בדרכיה - על זה קשה לי לעבור לסדר היום ואף התחלתי לחשוב על היפרדות. אשמח לקבל עצתכם.

maof

New member
הוגו..............

קשה לענות לך הבעיה קצת קשה....... משום שגם התורה מדברת על שלום הבית והמשפחה אני קצת רחוק מהדת ובנוסף אני נגד כפיה לפי דעתי אתה צריך לדבר עם בת זוגתך ואם כל הרצון לתת לה ללכת בדרכה ובדברים שהיא מאמינה לימצוא את השביל ששניכם תוכלו לחיות וללכת בו שום רב בישראל לא יתן לה את הלגיטימציה להרוס בית ומשפחה כדי לחזור בתשובה ואם לא מצאת דרך שונה אולי כדאי לגשת ולהיתיעץ עם רב והוא אולי ימצא עבורכם את שביל הזהב קשה לי להיכנס לנעלים שלך אני לא בעד כפיה אבל לעומת זו אני אומר חייה ותן לחיות מעוף

האלי

New member
אם אתה מספיק אמיץ

שים את הקווים האדומים שלך ואל תיתן לאף אחד לעבור אותם. הרי כשאשתך חזרה בתשובה היא לקחה על עצמה עוד מגבלות והגבלות. אם שיחה איתה לא תועיל (ובדרך כלל שיחות עם חוזרים בתשובה, ולא משנה מה היתה השאלה, לא מועילות) אתה יכול להבהיר לה שאם היא לא תכבד אותך, אתה לא תכבד את דרכה החדשה. כמו שהיא רוצה שתכבד אותה היא צריכה לכבד אותך. ומה יותר פשוט עבורך מלקנות מעט בייקון לטיגון עם החביתה שלך? ולהקפיד להתבלבל כין כלים בשריים וחלביים? הרי לך זה ממש לא משנה נכון? אם שיחה לא תעזור, פשוט עשה את הדברים, לך בדרכך ושהיא תמצא לעצמה דרך לשמור תרי"ג מצוות בלי שיתוף הפעולה שלך... בהצלחה, שלך, האלי. נ. ב. אם אתה לא מספיק אמיץ, אז תהייה. נ. נ. ב. אני מקווה שאתה מבין מדברי שהפתרון הוא הידברות והסכמה, אבל זה צריך להיות הדדי.

מה זה צריך להביע????

"ובדרך כלל שיחות עם חוזרים בתשובה, ולא משנה מה היתה השאלה, לא מועילות" ???????????????????????????????????????????????????????????????????? בכזו גישה תגיע רחוק. יש כאן שני ענינים חשובים: 1. החזרה בתשובה והיחסים בניכם 2. החזרה בתשובה והילדים בשני המקרים חייבים להיות ויתורים אחרת זה פשוט לא עובד. כי יש להבדיל בין החזרה שלה בתשובה לבין ההשפעה של זה על החיים שלכם - כזוג. יכולה לשמור שבת, כשרות אבל לא להגביל אותך. אבל איסורים כגון "נידה"- צריך להיות בהסכמה של שנים. ילדים-מה החינוך שמקנים להם. מעל לכל צריך לחשוב על איך לא לבלבל אותם בכל העיסה הדביקה הזו. האלי- לא הבנתי למה צריך אומץ!?

lioriano

New member
תראה תשמע תבין תפנים

אני לא מסיכימה איתך(זה שאמר לקנות בייקון וכו´) ללכת עם הראש בקיר לא יעזור לך, לא יעזור לה ובטח שלא יעזור למערכת היחסים שלכם ולילדכם. אתה וגם היא צריכים להגיע לאיזשהי הסכמה אם תראה שהשקעת את כל המאמצים ועדיין זה לא הולך אז כנראה אין לכם סיבה להמשיך להיות יחד

adam33

New member
לחזור

אני מסכים איתך שזה קשה וזה לא הכי נוח לומר לך מה לעשות שוב אינך האדון בבית אלא יש מישהו מעליך עצתי אליך שב איתה תסביר לה שאתה רוצה ללכת איתה בזוגיות אבל לגבי הדת זה קשה לך ושהיא תצעד איתך ותבין שלך זה לא קל אל תעשה דברים בכוונה נגדה כי הם יהיו לך כמוברנג תנסה לחיות בבית ובאותה מידה לא להפריע לאורך חייה לצערי אני מודה שהחיים שלך איתה נועדו לכשלון אלא רק אם אתה תצתרף אליה במידה זו או אחרת אתה לא חייב להיות דתי אבל לשמור על דברים מסויימים למען שלום המשפחה-כן.. בהצלחה..

לחזור בתשובה../images/Emo91.gif

בסד שלום לך אני לא מסכימה אם אישתך ,גם אני חזרתי בתשובה אבל אני לא מחריכה את הילדים או הבעל ללכת בדרך שלי יש דברים שאני לא מותרת כמו כשרות .נידה,שאר דברים זה כול אחד ורצונו שלו ,כי בקפיה כלום לא הולך, גם מבחינת ההלכה אסור להחריך כול אדם ורצונו ,לנסות לשכנע כן רק בדרכי נועם,והסברים אם דרכי מוסר , אבל אם זה גורם לפרוק המשפחה צריך לחשוב טוב טוב תודה עליזה

maof

New member
סליחה אדם

אני מאוד מעריך את מה שאתה כותב חלק מהדברים אני יכול להבין ולהסכים וחלק אני לא מסכים אבל בכל מצב אני מקבל שזאת דעתך והיא לא חיבת להיות דומה לשלי מאוד מפריע לי "האדון בבית" בלי ליפגוע בך ידידי אבל לא מתאים לך........ סליחה מראש אם לא הבנתי את כוונתך מעוף

סייפיי

New member
היא התיעצה אתך לפני שהחליטה לחזור

בתשובה? עם אישה שלא היתה מתייעצת או לפחות מודיעה לי הכוונה מספיק זמן מראש, אישית לא הייתי יכול להישאר... קשה לי לייעץ כי אין לי לא אישה ולא ילדים, אבל אולי נק´ המבט שלי תעזור; אני מסכים בעצם עם כל מה שנאמר: צריכים להיות ויתורים, צריכה להיות הדדיות, צריכים להיות קווים אדומים, אחד מהקווים האלה צריך להיות הילדים, אסור לך לתת לאף אחד לכפות עליהם אורח חיים מסוים. עכשיו יבואו ויגידו (ובצדק) שבעצם השמירה שלך נגד הכפייה של אשתך אתה עצמך בעצם כופה עליהם את רצונך, זה נכון אבל לדעתי צריך לתת לילד לגדול בסביבה הכי פתוחה, וליברלית שיש ואז כאשר יגיע לגיל המתאים יחליט בשביל עצמו, אולי הוא יחזור בתשובה כמו שאשתך עשתה? אני חושב שהרבה יותר קל לחזור בתשובה מאשר בשאלה ולכן הילד צריך לגדול ולהיות מסוגל להבין את שני הצדדים ואת ההשלכות לפני שיחליט הוא לעצמו איך לחיות ולא ההורים בשבילו. שורה תחתונה: ילדים? לא בא בחשבון בשום אופן, גם במחיר של פרידה! בהצלחה,

הוגו68

New member
החלטה אסטרטגית שלקחתי על עצמי

ההחלטה האסטרטגית שלקחתי על עצמי, וזאת במיוחד עקב הפאנאטיות של אשתי כתוצאה מהחזרה בתשובה ואפילו במחיר של פירוק המשפחה, הוא לא להתנגד בכוונה, ז"א לכבד את דעתה, לכבד את רגשותיה ובמיוחד עם הילדים - לא לגרום להם לנסוע בשבת (למשל) אם אין צורך, אחרת זוהי מלחמת עולמות. הרגשתי שבכל פעם שאני עושה מהלך שכנגד, זה אכן חוזר אליי כבומרנג. מבחינתי, שלום המשפחה והילדים הם הכי חשובים לי עתה, ז"א אני שומר עליהם מכל משמר שלא "יוחזרו בתשובה".

yosi43210

New member
החלטה חכמה מאוד

כשקראתי לראשונה את הבעייה שהצגת כאן, לא ידעתי למען האמת איזו עצה לתת לך. זה מצב קשה, בו לא רק אחד מבני הזוג משתנה, אלא זהו שינוי קיצוני. "שביל הביניים" (עבורך, היא לאו דווקא רואה את זה כך לצערך) מסתבר תמיד כפתרון השפוי היחיד שנותר. לא מפתיע לאור העובדה שכמעט כל התהליכים בטבע מבוססים על אקוויליבריום (שיווי משקל בעברית), והרי בסופו של דבר כולנו "יצורים כימיים" (עם נשמה!). מקווה שאין כאן איזשהו סטייטמנט פוליטי...

seeyou

New member
מלחמה אבודה!../images/Emo124.gif

..."שלא "יוחזרו בתשובה". ..." זה תהליך ברור המתבקש מצעדי האשה! שום גורם במדינה לא תוכל לעזור לך בעיניין הזה!

למען חיים תקינים עליו להתגרש

אנחנו לא נוצרים קתוליים ובהחלט אפשר ורצוי להתגרש שיש סיבה מספיק טובה. אם אישתו שינתה את אורח חייה מן הקצה אל הקצה והוא הגדיר את המצב כסיוט הרי שברור שעדיף שלא ישארו ביחד. גרושים הם לא קללה ולא אסון, להיפך - בדרך כלל הם מוציאים את שני בני הזוג לדרך חדשה ומוצלחת יותר.

הוגו68

New member
שאלה נוספת בעניין הילדים

במקרה של גירושין, כיצד יסתדר הדבר עם הילדים החיים עם אימם הדתייה כאשר אביהם החילוני לוקח אותם במהלך השבוע ובסופי שבוע (אחת לשבועיים). האם מישהו יוכל לכפות על האב שלא להסיע את הילדים בשבת? חסר לי מידע רב על כך.

גלוח הראש, גלימה ארוכה- מה עוד?

ברור שזכותך לחנך את ילדיך לאורח חיים שאתה בוחר בו. הבעיה היא כמובן הדילמות והקונפליקטים אצל הילד. ראה את הספר מאה תפוחים+מע"מ של אורה מורג, עוסק בחזרה בתשובה של בן הזוג. בהחלט הייתי מציעה לך לקבל ייעוץ ובהחלט לא מרב. לרב יש את המגמה שלו, אורח החיים שלו ואמונתו. זו אינה כוללת בתוכה כבוד אליך או לאורח חייך,אלא איך ניתן "באמצעות" אישתך להביא אותך אל האור היהודי הקסום. אז - כל עיצה שתנתן מרב, לאור השקפת עולמו- בעיניי היא בלתי אמינה מראש. (אין כוונתי לשני אנשים דתיים שהרב לגביהם הוא שליח המסר האלוהי, אלא כלפי אדם חילוני). לגופה של התלבטות נישאת לאישה בהיות שניכם חלוניים, על בסיס שותפות רעיונית ואורח חיים מסויים. נניח שהיא הייתה בוחרת (בפאנטיות, כפי שאתה ציינת ,ואני מכירה מהחיים),להיות הארי קרישנה. לגדל תחילה צמה דקיקה, ואח"כ לגלח את הראש,אח"כ גלימה כתומה ובסוף תסתובב ברחובות עם תוף מרים. בבית, בהתחלה תמשיכו לחיות כרגיל, אח"כ תעברו לישון רק על מזרוני קש ועל הרצפה ובסוף תאכלו רק ירקות לא מבושלים. מתאים לך? כנראה שלא. מהם הגבולות שהיית מציב לה? אני מניחה אינטואיטיבית, שהיית מציב לה את הגבול האדום(שלך!!!) הרבה קודם לירידה למזרוני עשב ים, וכרסום עשבי שדה. מניסיון החיים שלי- לא רואה אותך מגיע רחוק בזוגיות שלכם, כאשר היא הולכת ומתחרדת (סליחה מתחזקת, במונחי ימים אלו) ואתה הולך ונכפה לתוך אורח חיים שמתאים לה, ולאמונתה, ואינו על פי תפיסתך. יש שתי אפשרויות: או שתבלע לתוך התהליך, בשיטת הספוח הזוחל, כמו שהרב כמובן ממליץ לה לעשות..באיטיות, לא בבת אחת, בהדרגה. או... שתתגרש. עם כל האהבה לאשתך, ואני מאמינה שאתה אוהב אותה ואת חוסר הרצון שלך לפרק את המשפחה ולהתנתק מהילדים. אין לך הרבה ברירות,הוגו. זה בסופו של דבר יוביל אותך לקווים אדומים. כמה שתנסה לברוח מכך היום ותחליט החלטות אסטרטגיות. להלן כתובות שיכולות לסייע לך במישור החוקי והייעוצי ויותר מתאימות מאשר הרב של אשתך: שווה לשמוע - ולהתייעץ. ההחלטה בסופו של דבר ,היא שלך. עמותה לחופש מדת [email protected]

גל נעים

New member
שלום הוגו-קצת מידע בשבילך.

לצערי (אני חוזר בשאלה) ברגע שיש גירושין, הרבנות מעדיפה את הצד הדתי שומר המצוות על זה שאינו שומר מצוות. חבר טוב שלי (גרוש) יצא בשאלה,את חזקת הילדים נתנו לאמא והרשו לו לבקר אותם רק אצל משפחה חרדית, כלומר:"שלא יקלקל את הילדים". בטוחני שתסבול מהרבנות מפאת אמונתם והשקפתם. עצתי לך-צור קשר במהירות איתי או עם חבר´ה בפורום יוצאים בשאלה #292. יש שם אנשים מנוסים שיוכלו לעזור לך.

אתה מתאר מצב בו אשתך חזרה בתשובה

בצורה "פנאטית". אני מניחה שאתה מתכוון שהיא "רצה מהר מידי" ולא מתחשבת בשום דבר מסביב. התופעה הזו היא תופעה מוכרת אצל חוזרים בתשובה, אבל רבנים מנסים למתן את הדרך הזו, ובמיוחד אם מדובר באדם נשוי עם / בלי ילדים. האם אשתך מתייעצת עם רב? אם כן, אולי כדאי שתפנה אל הרב שלה, דבר איתו, בקש את עצתו. אני מניחה שהוא מבין את הנושא. כך תוכל לשקול את צעדיך בצורה בהירה יותר. בהצלחה.

מצא את שביל הזהב

איתה יחד,לא להביע קיצוניות! שבו עכשיו להידברות זה חשוב מאוד ואז תציבו גבולות עד לאן להגיע,כי לדת אין סוף ואם לא תדברו היום היא יכולה להסחף עם זה רחוק, כדי להבהיר לה עד איפה אתה מוכן לבוא לקראתה וכמובן שגם אתה תשתלב,וזה בכלל לא רע תוכל גם להנות מיזה,העיקר זה להגיע לפשרה ביחד וליפות את הנושא ולא להתנגד תקיפות ולעמוד מנגד,לא להגיע לזה שכל אחד ילך לדרכו, כי בסופו של דבר אם זה יקרה הרי שהילדים יהיו בחזקתה ואז הם יתחזקו יותר בדת והם גם עלולים להתנכר אליך כיוון שיהיו הבדלים עצומים,אז פה אתה תפסיד גם את הילדים וגם את האישה, אין מה לעשות צריך למצוא את שביל הזהב ולראות זאת באהבה,שהרי הדת היא האמת רק שלא קל לישם אותה. אז שב איתה עכשיו ותבהיר לה שאתה מוכן לבוא לקראתה כדי שגם היא תבוא לקראתך,וכך תציבו לכם גבולות עד איפה יתאים לכם. לא ממליצה להיפרד.

CINDI

New member
shalom hogo

אני יודעת שזה קשה אם הזוג לא ביחד בזה זה מאוד קשה לשני הצדדים אבל תנה ללכת בכיון הזה זו כי זו הדרך הנכונה והאמיתית ואם אתם באמת אוהבים שניכם תיאלצו להתפשר ולדעת להסדר זה האתגרבשלכם החיים לא כאלה קלים וזה מה שיפה בהם אז בהצלחה ושהאל יאיר את דרככה

זו הדרך הנכונה והאמיתית?

מי את? הרבנית קוק? לא את תקבעי מהי הדרך הנכונה והאמיתית ותפעילי דמגוגיה זולה על אדם בשעת צרה וצער.

למעלה