גלוח הראש, גלימה ארוכה- מה עוד?
ברור שזכותך לחנך את ילדיך לאורח חיים שאתה בוחר בו. הבעיה היא כמובן הדילמות והקונפליקטים אצל הילד. ראה את הספר מאה תפוחים+מע"מ של אורה מורג, עוסק בחזרה בתשובה של בן הזוג. בהחלט הייתי מציעה לך לקבל ייעוץ ובהחלט לא מרב. לרב יש את המגמה שלו, אורח החיים שלו ואמונתו. זו אינה כוללת בתוכה כבוד אליך או לאורח חייך,אלא איך ניתן "באמצעות" אישתך להביא אותך אל האור היהודי הקסום. אז - כל עיצה שתנתן מרב, לאור השקפת עולמו- בעיניי היא בלתי אמינה מראש. (אין כוונתי לשני אנשים דתיים שהרב לגביהם הוא שליח המסר האלוהי, אלא כלפי אדם חילוני). לגופה של התלבטות נישאת לאישה בהיות שניכם חלוניים, על בסיס שותפות רעיונית ואורח חיים מסויים. נניח שהיא הייתה בוחרת (בפאנטיות, כפי שאתה ציינת ,ואני מכירה מהחיים),להיות הארי קרישנה. לגדל תחילה צמה דקיקה, ואח"כ לגלח את הראש,אח"כ גלימה כתומה ובסוף תסתובב ברחובות עם תוף מרים. בבית, בהתחלה תמשיכו לחיות כרגיל, אח"כ תעברו לישון רק על מזרוני קש ועל הרצפה ובסוף תאכלו רק ירקות לא מבושלים. מתאים לך? כנראה שלא. מהם הגבולות שהיית מציב לה? אני מניחה אינטואיטיבית, שהיית מציב לה את הגבול האדום(שלך!!!) הרבה קודם לירידה למזרוני עשב ים, וכרסום עשבי שדה. מניסיון החיים שלי- לא רואה אותך מגיע רחוק בזוגיות שלכם, כאשר היא הולכת ומתחרדת (סליחה מתחזקת, במונחי ימים אלו) ואתה הולך ונכפה לתוך אורח חיים שמתאים לה, ולאמונתה, ואינו על פי תפיסתך. יש שתי אפשרויות: או שתבלע לתוך התהליך, בשיטת הספוח הזוחל, כמו שהרב כמובן ממליץ לה לעשות..באיטיות, לא בבת אחת, בהדרגה. או... שתתגרש. עם כל האהבה לאשתך, ואני מאמינה שאתה אוהב אותה ואת חוסר הרצון שלך לפרק את המשפחה ולהתנתק מהילדים. אין לך הרבה ברירות,הוגו. זה בסופו של דבר יוביל אותך לקווים אדומים. כמה שתנסה לברוח מכך היום ותחליט החלטות אסטרטגיות. להלן כתובות שיכולות לסייע לך במישור החוקי והייעוצי ויותר מתאימות מאשר הרב של אשתך: שווה לשמוע - ולהתייעץ. ההחלטה בסופו של דבר ,היא שלך. עמותה לחופש מדת
[email protected]