אשמח לקבל חוו"ד

אטיוד5

Active member
קוים כלליים מספיקים

בתכנית ההגשה למועצת התכנון והבניה חייבים להיות משורטטים קוי הגובה של המגרש, שבילים, מדרגות חיצוניות. זה כבר נותן מושג מה יהיה שם. הדבר היחיד מעבר לזה שבאמת חשוב - לתכנן צינורות חשמל ומים שיהיו בחצר. כמו כן, בזמן הבניה לחשוב על פינוי הפסולת, התאמת גובה פני הקרקע לתכנית, ואולי, אם צריך, הבאת קרקע מתאימה לגינה. לחשוב על אפשרות גישה לבובקט.

ראשית כל,

מסכים בגדול עם מעיין - ההחלפה בין הסלון לפ. אוכל מתבקשת. שנית, ובין אם מחליפים ובין אם לא, שווה לבנות מחיצה נמוכה בין שני האלמנטים ולהתקין את ה-LCD עליה - צירפתי תמונה להמחשה. המהדרין יתקינו את ה-LCD על זרוע מסתובבת או על רהיט נמוך כך שאפשר יהיה לסובב אותו ולצפות בו גם מהמטבח. אם תרצי, אני יכול לנסות להעלות פה המחשה ב-SKETCHUP.

אטיוד5

Active member
דרך אגב

איפה המקרר? אם העליה למדרגות היא הגרם ליד המטבח, אז אין מקום לדחוף את המקרר מתחתן. לכן צריך להתחיל את העליה בגרם הקרוב לדלת. מהשרטוט גם לא ברור לי אם יש חלונות למטבח, אני מקווה שכן. באותו הקשר, המחסן חוסם אפשרות להציב חלון למטבח בצד הזה. מקווה שאת מודעת לכך.

crazyflower

New member
חלונות נראה שיש שם

השאלה אם יש שם דלת. זה כל כך מתבקש. פינת ישיבה קטנטנה ביציאה מהמטבח זה כיף אמיתי.

אטיוד5

Active member
איפה דלת?

יש דלת למחסן, וגם זה בספק כי אפשר שיהיה שם וילון. בין פינת הישיבה למדרגות לא מתבקשת דלת. יתרה מזאת, אין על מה לעגן דלת כזאת כי פינת הישיבה לא צמודה לקיר. המטבח פתוח לסלון.

crazyflower

New member
אם הבית היה שלי

הייתי עושה שמיניות באוויר בשביל הדלת הזו - משנה את מבנה המטבח ודואגת לדלת ממנו החוצה. אתה צודק בתכנון הקיים זה לא אפשרי.

אטיוד5

Active member
התכנית שלי בשבילך, מינימום שינויים.

החלפתי חניה עם שביל כניסה. שביל כניסה עדיין יכול להיות כמו שבתרשים שלך עם הרחבת החניה. הוא יתעקל ימינה אל הכניסה החדשה , כמו שהשביל שלי מתעקל שמאלה. החלפתי כניסה עם מדרגות. העליה למדרגות מליד חדר עבודה, אבל לא חייב. בכל מקרה, ארון חשמל מתחת לחלק הגבוה של המדרגות. הצבתי עמודים בחלל הענק - זה יקל על הקונסטרוקציה וגם יוזיל אותה בהמון. כמו שהיה עכשיו - אינני יודע איך האדריכלתי חשבה לגשר על החלל הענק. זה דורש פתרונות יקרים, כמו ריילסים מברזל. במיוחד מפני שלמעלה כל הקיר של חדר הורים נשען בדיוק על אמצע החלל הזה. חשבתם לעשות אותו מגבס? למעלה הייתי מחסל את ה"נישה" בין חדר הכביסה לחדר הורים ויוצא החוצה מחדר הכביסה. ישר ממכונת הכביסה לכבלים שבחוץ. זה גם יאפשר להרחיב את אחד החדרים שם ב 10 ס"מ. צופפו שם הכל ללא טעם, הכל בגלל הנישה הזאת. ואין לה שום צידוק - אפשר להכניס מספיק אור לחלל מכיוון צפון. והטיעון ש"לא יפה" לצאת למרפסת דרך חדר כביסה די חלש. בקומת קרקע, מי שנכנס עכשיו - לא רואה את המתרחש בסלון - ויטרינה או ארונצ'יק צר (30 סמ לכל היותר) בגובה 120-150 מסתיר לו.

אטיוד5

Active member
דרך אגב

לחצי הקיר הזה יש שימושים נוספים. אפשר שהוא לא יהיה בכלל ושתהיה שם ויטרינה דו צדדית. אפשר לתלות עליו מסך TV ולהקפיץ את הספה האלכסונית לקיר השמאלי. אפשר גם שיהיה קיר שלם. אפשר להזיז אותו דרומה במקצת. בענין דלת הכניסה - אפשר להזיז את הקיר שלה דרומה או צפונה, מה שבא. אני הזזתי אותה צפונה ככל שאפשר כך שעדיין הדלת נשענת על הקיר שליד גרם המדרגות. זה לא הכרחי. בקשר לאותה דלת - היא לא חייבת להיות כ"כ רחבה. אם תסתפקי בפחות רוחב תוכלי להגדיל את המטבח ולמקם את המחסן ליד המקרר! אז תוכלי לפתוח חלון לכיוון הכביש. זה מאוד נעים לדעת מי בא. באותו הקשר, איך שזה בתרשים שלי, בלי השינוי ברוחב הדלת - ממליץ לך לפעור חלון קטן בקיר מצפון למקרר כדי שתוכלי לצפות במי שנמצא מבחוץ ליד הדלת.

למעלה