אשמח לקבל חוו"ד

Shuki Two

New member
גליה, שאלה לי אליך,

אנו מיקמנו את המטבח (בשלב התוכניות) בצדדים מזרח-דרום-מערב , כאשר יהיו חלונות בדרום ובמערב. אחת ממעצבות המטבחים עימה נפגשנו ציינה את המיקום כ"מעולה" מבחינת הפנג שוואי... האם יש דברים בגו? האם יש הסבר...?

Dfengshui

New member
תשובה

אני מנסה לחשוב לפי מה היא אמרה את מה שאמרה. אפשרות אחת היא שמעצבת המטבחים סיימה לימודי פנג שואי של שנתיים לפחות והיא בקיאה בשיטת ה"כוכבים המעופפים", היא עשתה מפת צ'י מדויקת לבית שלך ולכן יכלה לקבוע שמיקום המטבח ממוקם באזור עם צ'י חיובי שהתנועה הרבה במטבח עושה בו שימוש טוב
האפשרות השניה היא שמעצבת המטבחים לא השקיעה בלימוד פנג שואי מעבר לקריאת ספר או אולי אפילו קורס קצר של 10 מפגשים ואם כך - אין לה מושג בפנג שואי. במקרה זה , היא בטח קבעה את הקביעה הזו על סמך ההכללות הרבות שמפורסמות בכל מיני מאמרי "פנג שטות", או כפי שהאדם הפשוט מעדיף לכנות "פנג עבודה בעיניים"
בכל אופן, מטבח הוא חדר מאוד פעיל ודומיננטי ברוב הבתים ולכן חשוב למקם אותו באיזור עם סוג צ'י מתאים. רק כדי קצת להסביר, ישנם 9 סוגי צ'י בכל בית, שמשפיעים עלינו. אחד מהם כולל אנרגיה מאוד מפורסמת, שנקראת "כוח המשיכה". אבל ישנם עוד 8, שמשפיעים בדרכים שונות (חלק משפיעים על קריירה, חלק על בריאות ועוד). בכל בית, סוגי הצ'י האלו מתפרשים אחרת, כמו טביעת אצבע יחודית. כשעושים מיפוי של הבית, אז אפשר לקבוע מהו הפוטנציאל של אותו אזור. למשל, אם יש פוטנציאל להתלקחות אש באזור מסוים, אז לא נרצה שם מטבח, אבל דווקא חדר אמבטיה יהיה מצוין. בשורה התחתונה, אני לא יכולה לתת לך תשובה לשאלה שלך בלי למפות את הבית ואת זה אני יכולה לעשות רק עם תוכניות מדויקות, כולל מפת מודד.

ואוווו מעיין!!

איזה יופי! תודה רבה באמת זה נראה הרבה הרבה יותר נכון את מאוד מוכשרת

אטיוד5

Active member
נגד הזרם

פינת האוכל דחוקה כנגד הקיר, הרגשה של חוסר מקום, במיוחד לאלו שישובים עם הגב לקיר השמאלי. הסלון מקוטע. לא לפה ולא לשם. התכנית המקורית יותר טובה בעיני בקטע הזה של מיקום סלון/פינת אוכל. אם מפריע לך שמי שנכנס מסתכל ישר לתוך הסלון תבני מחיצה שם. המחיצה הזאת יכולה להיות רהיט או חצי קיר.

../images/Emo45.gifלהלחיף את פינת האוכל והסלון

כך שלסלון יהיה מקום מוגדר ותחום יותר.

פיטנגו4

New member
יופי

כל החלונות העיקריים שלך בצד דרום. אם זה ממש דרום, אז הפרגולה לא תעזור, וזוית השמש תהיה כזו שתאלצו להגיף תריסים. עץ אחד ממזרח ועוד עץ ממערב יפתרו את הבעיה, אבל אי אפשר לשתול עץ מתחת לפרגולה... חלונות דרומיים בחדר הורים ובחדר הילד יהיו מוגפים כל הזמן. לא ממש הבנתי למה צריך את הכניסה הנוספת מצד מזרח של החניה, ולמה היא תשמש אתכם? למה לא לדחוף את החניה יותר ימינה ולהרוויח עוד שטח גינה, ולחסוך גם עלות ריצוף ומדרגות? זאת בהנחה שיאשרו לכם את זה... כמו שאמרו לך, הספה חוסמת את היציאה לגינה, ויושבים עם הגב לנוף/לגינה. אין בגינה מקום מתוכנן למחסן כלי-גינה/אופניים המרפסת בקומה שניה תשמש רק את הכביסה שלא תגיע למיבש, ומהבחינה הזו זה מצויין שהיא בצד דרום.. מניסיון אישי. אצלי יש מרפסת שפונה לים ולנוף, רואים ממנה שקיעות מדהימות. אני יוצאת אליה רק כדי לנקות אבק מכסאות הנוח... פעם אחת ויחידה שתינו שם קפה של בוקר... כאשר יש גינה מבלים בגינה ולא במרפסת. שולחן/דלפק ל4 אנשים שצמוד לשולחן אוכל גדול - לפי דעתי זה בזבוז. אני הייתי מוותרת על הדלפק. באמת אתם צריכים לשבת עם האדריכלית וטוב שנותנים לך כאן הערות, כי הרבה יותר קל לתקן על הניר מאשר לחיות עם תקלות. בהצלחה!

../images/Emo207.gif

עד ההודעות שלך, סברתי שחלונות לצד דרום זה מושלם בגלל שאז יש הכי הרבה שעות אור טבעי... מסתבר שטעיתי. מה התשובה הנכונה?

פיטנגו4

New member
אין תשובה "נכונה"

צריך להיות מודע לכל מצב, כדי שלא יהיו הפתעות, ולקבל החלטות תוך שיקולים לכאן ולכאן. זה לא מדע מדויק. מה ש"נכון" לי, לא בהכרח "נכון" לך... לי יש בית מלא אור, שהחלונות העיקריים שלו הם לצפון ולמערב, וגם הגינה העיקרית. בצד דרום יש לי חצר שירות, והכביסה שלי מרוצה מאד, וגם המחסן
השכנים שלי שהכיוונים שלהם בדיוק הפוכים, מגיפים את התריסים הדרומיים כל הקיץ, כי השמש עוברת ממש מתחת לפרגולה שלהם, ישירות לחלון. הם דוקא מרוצים,
מה שמראה שוב שמה שטוב לי לא בהכרח טוב למישהו אחר.

אטיוד5

Active member
הצללה היא התשובה הנכונה.

בקיץ השמש בדרום גבוהה. לכן, אם תבנה מעל החלון הדרומי סוכך או קרניז שיוצא לפחות 70 ס"מ ממישור החלון, אתה חוסם את רוב הקרניים. בחורף השמש יותר נמוכה ולכן אותו הסוכך לא מפריע לקרני השמש לחמם לך את הבית דרך אותו חלון.

אבל מלכתחילה איך כדאי לבנות?

{לפני שאתם קופצים עליי, ברור שאני אשב עם אדריכל, אנחנו פשוט בינתיים עושים לנו סקיצות כהכנה לפגישה עם האדריכל} אם אנחנו רוצים מקסימום אור טבעי- באיזה צד יש לשים את החלונות הגדולים?

צימעס

New member
מדרום יש שמש, מצפון אין

עכשיו תחליטי אם את בונה לפי חורף או לפי קיץ.

אטיוד5

Active member
וקחי בחשבון

שאצלנו 3 חודשי חורף והשאר קיץ, פחות או יותר. באשר לשאלת ההצללה - זה לא פתרון של אחרי-בלית-ברירה, זה פתרון תכנוני של לפני.

אטיוד5

Active member
תשובה לא הכי

זה שאין שמש מצפון לא אומר שאי אפשר להכניס משם אור. להפך אפילו, האור שמגיע מהצד הזה נעים מאוד.

היי פיטנגו

לגבי ההצללה בחדרים בכל מקרה לכל חדר יהיו שני כיווני אויר (מלבד הממד) כך שניתן בכל עונה להחליט איך לתמרן עם העניין. אין כניסה נוספת מכיוון החנייה אלא ירידה של כמה מדרגות מכיוון החניה אל הצד המזרחי של הבית, שים לב שכתוב שם "מחסן" זה ממש בחלל שבפינה הכי צפון מזרחית, זהו מחסן עם כניסה מבחוץ מהקיר המזרחי כך שהאיש שלי יוכל לחנות בו את הצעצועים
שלו - טרקטורון ואופנוע... לאותו מחסן יתווסף החלל שנוצר בין שני גרמי המדרגות ותהיה אליו גישה גם מהמטבח, כך שנוכל אולי לשים שם עוד כמה דברים פחות אסטטיים כמו מטאטא דלי וכד'. גם אני צופה שהמרפסת תשמש בעיקר לכביסה. אני אבדוק עם האדריכלית את המשמעות של לדחוף את החנייה עד הקצה, זה יכול באמת להיות מוצלח יותר. תודה עבור ההערות.

avi5199

New member
תוכנית פרקטית , אהבתי.

בקשר לכוונים : צד דרום אומר הרבה שמש , רהיטים מתקלקלים, וחום בלתי נסבל בקייץ .. בארצנו צד דרום זה חסרון, החלונות האלה יהיו סגורים רוב היום חוץ מבחורף, תדאגי לאמצעי הצלה כמו תריסים טובים ועצים גבוהים נשירים, מבחוץ ( עץ נשיר מצל בקייץ ומכניס אור בחורף , תות, אזדרכת, צפצפה וכ"ד). חלונות גדולים דווקא כדאי לעשות לצד צפון (אם יש ברירה ). בארצנו הצדדים שחשוב שיהיו בהם הרבה חלונות זה מערב ומזרח , כדי שהבריזה המערבית תעבור חופשי בתוך הבית בקיץ, ואז לא צריך להפעיל מזגן.

פיטנגו4

New member
לא תות לגינה קטנה

בטח לא תות לגינה קטנה, (בהנחה שלא התכוונת לתות בכות). גם לא תות זכר שלא מלכלך. הפיקוסים שייכים למשפחת התותיים, השורשים אותו הדבר. בגינה הספציפית הזו השורשים יפגעו בקיר התומך (3 מטר!) וגם בריצןף. יש מבחר עצום של עצים נשירים ונשירים מותנים בגודל נכון שמתאימים הרבה יותר.

avi5199

New member
מה עם אזדרכת ?

אצלי יש אזדרכת צעיר אבל די גדול 4 מטר מהקיר הדרומי . זה שרצפת הבית בנויה על ארגזי קלקר או תבנית לא מונע את הבעיה ?

פיטנגו4

New member
ככה:

האיזדרכת לא מאריכה חיים, הפירות נושרים בכמויות, רגישה מאד למזיקים, מושכת עטלפי פירות, מפיצה את עצמה בצורה מסיבית בגלל הפירות. העץ הכי דומה לה שמתאים לגינות קטנות הוא הפנסית. אבל אם אתה אוהב את האזדרכת שלך - אז זה מה יש... לגבי הקלקר, הצחקת אותי, או יותר נכון את הפיקוס/התות
. ראית פעם שורש של פיקוס? הוא עבה כמו הגזע... נראה לך שקלקר יעצור אותו?? בקושי רצפת בטון עוצרת אותו...

למעלה