אשמח לקבל חוו"ד

avi5199

New member
הרצפה של הבית יצוקה על גבי ארגזי קלקר חלולים

כלומר הרצפה לא רובצת על הקרקע, אלא "תלויה" בגובה של עשרים ס"מ באוויר מעל הקרקע. תפקיד הקלקר להרים את היציקה מהקרקע וליצור חלל בין הקרקע והבטון , אחרי שהבטון מתקשה, הרצפה תלויה באויר ולקלקר אין שום תפקיד. לכן אני חושב שהשורשים לא יגיעו לריצפה גם אם הם יכנסו מתחת לבית.

avi5199

New member
ושאלה- על איזה עץ נשיר שמתאים לגינות גדולות

(רצוי שגודל מהר), ועושה צל דליל בקייץ, את ממליצה ? מעדיף עץ פרי שמתאים לזיכרון . אין לי בעיה של מקום, ואני מחפש עוד עץ גדול-בינוני (גובה עד 10 מטר) שיתן צל דליל מצד דרום מערב בקייץ. ( הוא ינטע במרחק מקירות וגדרות של 6 עד 10 מטר או יותר ) ( ו 6 -10 מטר מהאיזדרכת )

פיטנגו4

New member
השאלה הזו

היא ממש שאלה שאני לא אוהבת, כי אני שונאת לתת רשימת צמחים בלי להכיר את המקום, שכל מה שאני יודעת שיש שם איזדרכת... וזה גם לא הפורום המתאים... באים בחשבון: אלת הבוטנה Pistacia vera - פיסטוק גודגדן (לדובדבן לא מספיק קר אצלנו, לא ראיתי הוכחות מוצלחות גם לזן 'מוטקה') אפרסמון (קטן יותר אבל מקסים) אגוז מלך (גדול מאד). עץ הצימוקים שעועית הגלידה (גדול מאד) כל אחד מהם שונה מאד זה מזה בהרבה פרמטרים, וצריך להתאים אותו למיקום הנכון. יש להתחשב לא רק בקירות אלא גם בצנרת ביוב.

avi5199

New member
תודה, אני חושב שאגוז מלך יתאים.

היה לנו פעם עץ כזה שם בחצר, כשהיתי ילד, והוא התפתח יפה מאד. דובדבן ואפרסמון היו לנו פעם ולא היו מוצלחים, האפרסמון נשאר בגובה שני מטר, ולא התפתח טוב, את כל השאר אני לא מכיר. סליחה על אי התאמת הפורום וכ"ו ...

אטיוד5

Active member
אזדרכת - מכת מדינה.

ככה אמר לי מדריך ממשרד החקלאות בזמנו, וידע מה שהוא אומר.

avi5199

New member
לדעתי משרד החקלאות מכת מדינה יותר גרועה ../images/Emo3.gif

../images/Emo210.gifלבן. אני חולמת על עץ תות לבן

מה הגודל המינימלי של גינה שמתאימה לתות לבן
(חלק מנוף העץ יצל על המדרכה שליד ה
, לרווחת ההולכים ושבים).

פיטנגו4

New member
עץ גדול

תות הוא עץ גדול בעל ושורשים חזקים - לכן, יש להרחיק 10 מטר מרחק מינימאלי מביוב (כולל צנרת תת קרקעית), קירות תומכים, קירות הבית, ריצופים. אם העץ מצל על המדרכה, גם השורשים שלו שם, מתחת למדרכה.... באופן כוללני לחלוטין - השורשים הם תמונת ראי של נוף העץ יש מקרים שבהם השורשים שיפודיים יותר, ויש מקרים, כמו אצל התותיים, כולל הפיקוס, שהוא סוג במשפחה הזו, שהשורשים הם הרבה מעבר לנוף הצמח. אם עוצרים את השורשים, למשל ע"י עציץ, גם גודל הנוף מושפע. אם גוזמים בתדירות גבוהה ולא נותנים לעץ להגיע לגודלו הטבעי, גם השורשים מתאימים את עצמם. אם משקים רק ברדיוס רחוק מהגזע - למשל במדשאה -השורשים יגיעו לשם מהר יותר

קיר שתומך בגינה (לצורך מילוי אדמה)

נחשב לקיר תומך
השורשים יכולים לחדור את העובי הזה
, ואם כן- הם יגיעו לסתם אויר, אז למה שיתפתחו בכיוון הזה
(אני מנסה להבין).

פיטנגו4

New member
זה קיר תומך

ושורשים של פיקוס חודרים בקלות קירות תומכים הרחוב שלי - פיקוס בנימינה, 10 שנים. השורשים חדרו קיר תומך, ואפשר לראות אותם בעבר השני, וגם סדקים מבניים בקיר. באותה גינה השורשים גם הגיעו למרחק של 10 מטרים למסילות האלומיניום בכניסה לבית, מעבר לרחבה מרוצפת !!!! הפיקוסים נעקרו מאז, אבל הנזקים לקיר נשארו.

avi5199

New member
הבית של ההורים שלי במרחק של כ 6 מטר מהמדרכה

העץ נמצא בזיכרון יעקב, בין הבית למדרכה יש עץ תות לבן שניטע שם בתקופת הברון רוטשילד. (ועדיין חי ונותן פרי) כך שבינו לבין הבית של ההורים שלי ( בית ישן של פעם, ללא יסודות ) יש כשלשה מטר או פחות , כנ"ל מרחק מהמדרכה והגדר ... ב100 השנים האחרונות לא היו איתו שום בעיות של שורשים , אחלה עץ... אבל הוא עוד צעיר את יודעת מי יודע מה יקרה בעוד 100 שנה נוספות.

פיטנגו4

New member
אני מדברת על הכלל

לגבי נטיעת עץ חדש - לא כדאי לקחת צאנס, כי ברוב המקרים זה אחרת. לגבי העץ הספציפי שלך - אתה צודק ב 200%

avi5199

New member
אז מה כן ?

משהו שגודל מהר, ועושה צל נעים בקייץ, ונושר בחורף, ולא צריך טיפול קפדני, ולא השקייה מרובה...

צימעס

New member
עדיף לא מערב ומזרח,

כי אז הרוח יוצאת כמו שהיא נכנסת. יותר טוב מערב וצפון/דרום. ככה הרוח עושה מין מסלול-כדור-ביליאד בחדר, ועושה נעים בכולו.

אכן נידאג להצללה

ראשית תהיה פרגולה גדולה, ובהמשך נחליט על עצים, הם לא יוכלו להיות גדולים כיון שמדובר באדמת סלע, והמילוי של אדמת גן הוא בסך הכל בגובה 70-80 ס"מ, אז לא נראה לי שעץ גדול יוכל לגדול שם. ויש את העניין הנוסף שכתבו כאן - קיר התמך של 3 מטרים הוא לא מי יודע מה ולא הייתי רוצה להכביד עליו עם לחץ של שורשים. אבל... הלוואי שנגיע כבר לשלב של בחירת הצמחייה, זה נראה לי השלב הכי כייפי בבית חדש. לגבי החלונות, אנחנו משתדלים שיהיו בכל הכיוונים ואכן ניפתח אותם בשביל הבריזה...

crazyflower

New member
בחירת צמחייה באמת שלב כיפי

אבל יש כמה שלבים לפניו. תכנון גינה הוא תכנון של חלל ומרחב ואמור להכיל כל פרט הקשור בו. החלל אומנם קטן וכביכול ברור ופשוט אבל מעצב טוב יכול לעשות קסמים בפיצוח שלו. ממליצה להתחיל תהליך זה ממש עכשיו, ביחד עם תכנון הבית. גם המשטח המתוכנן כרגע, המשורטט, הוא לא מובן מאליו ומי שצריך לפתור אותו הוא אדריכל נוף.

למעלה