אשמח להתייעץ איתכם :)

SoulEyes

New member
אשמח להתייעץ איתכם :)

שלום לכם,
אני מעונינת ללמוד משפטים ופסיכולוגיה...
אני יודעת שהאופציה קיימת באוניברסיטאות, אבל ביום הפתוח בת"א מזכירת החוג לפסיכולוגיה אמרה לי שזה נדיר שעושים את זה
זה מאוד מאוד עמוס ודרושה תמיכה רבה מהבית.
תיסכל אותי מאוד לשמוע את זה כי אני לא בטוחה שאני יכולה לבנות על כך ש4 שנים אני אהיה עמוק בלימודים ללא עבודה ללא דירה משלי...
זה ממש לא אני, למרות שכלכלית ההורים יכולים לעזור בכיף.

בכל מקרה,
אשמח לשמוע ממכם האם יש מוסדות שבהם יש מסלול מובנה ללימודים כאלה שזה אכן אופציה הגיונית ושפויה ללמוד את זה?
והבנתי ביום הפתוח שניתן לשלב עם משפטים גם חטיבה מורחבת שזה לא ברמה של תואר שלם נוסף,
יש אפשרות באונ' ת"א לשלב חטיבה בפסיכולוגיה? ככה שזה לא יהיה ברמת תואר אבל עדין אוכל ללמוד את התחום שאני אוהבת...

תודה מראש לכל העוזרים

B L I M P

New member
באופן אישי לא מכירה מישהו שלמד את זה

ואני יכולה להבין למה זה נחשב עמוס - שני התארים הם תארים עם הרבה מאוד קריאה ובשניהם יש תחרות גבוהה.

אני לא יודעת כמה באמת העומס אבל קחי בחשבון שאם את לא מתכוונת להיות פסיכולוגית ולא שואפת לממוצע 90 כדי להתקבל לתואר שני אני משערת שהעומס יהיה נמוך יותר.

אני למדתי בעברית משפטים ומנע"ס (שהוא לדעתי לא מקצוע קשה אבל, אבל עדיין עוד חוג..) ועדיין עבדתי, כלכלתי את עצמי, גרתי לבד וממנתי את הלימודים החל משנה א'. ככה שזה אפשרי. אולי כדאי לך להתחיל בשנה א' רק עם משפטים, במיוחד כששנה א' במשפטים היא העמוסה ביותר, לראות כמה עמוס לך אם בכלל, ואז להחליט.

natilousky

New member
יש בתוכנית המשותפת

תואר ראשון במשפטים ופסיכולגיה עם מערכת שעות מובנת. את יכולה להיכנס לאתר של הפקולטה ולהתרשם.

אני לא מכיר חטיבה באת"א בפסיכולגיה ממה שאני מכיר זה בחוגים הנפוצים.כלכלה,מנהע"ס. יש בתקנון באתר שלהם את כל החטיבות המורחבות.(לא שיש הרבה כאלה) משום מה באת"א יש דחף עז לדחוף את המשפטנים שלהם ללמוד מקצועות הרוח,אין לי מושג למה...

בפנים

אני חושבת שקיים בבר אילן שילוב בין משפטים לפסיכולוגיה, החל מהשנה השניה. ממה ששמעתי (בנאדם אחד, למען האמת) השילוב מאוד מאוד עמוס, כיוון שיש הרבה מטלות קריאה בשני התחומים.
שזה לא ירפה את ידייך, הייתי מציעה לך אולי לקחת בשנה א' קורס אחד בפסיכולוגיה [במקביל ללימודי משפטים] ולבחון איך את משלבת את שניהם. אם את רואה שהכל יופי וזורם, תשלבי החל משנה ב'. תמיד אפשר לעזוב באמצע אם את רואה שלא מתאים.
בהצלחה

בעברית מערכת של שנה א' משפטים ופסיכולוגיה

נראית ככה: http://law.huji.ac.il/upload/psychology2013B.pdf
מצטרפת לממליצים מעליי להתחיל שנה א', לראות איך את מסתדרת עם זה, ולהחליט אח"כ מה בדיוק את רוצה. במיוחד לאור העובדה ששנה א' היא העמוסה בתואר.

בכל מקרה, יש גם אפשרות לחטיבה: http://law.huji.ac.il/talmidim.asp?cat=2119&in=2116

שיהיה בהצלחה

JaneLame

New member
הבעיה עם לשלב משפטים באת"א עם עוד משהו

זה שבפורמט הזה, זה היקף שעות של תואר וחצי בערך. ז"א אין הרבה הנחות בצד של המשפטים. מעט מאוד פטורים יחסית. ארבע שנים זה תרחיש אופטימי, יש שגוררים את התואר המשולב יותר מזה. הבעיה היא לא רק שזה יהיה עמוס, אלא גם שיהיה קשה לתמרן תימרונים כדי להרכיב מערכת שעות ולוח בחינות. אם מבחן של פסיכולוגיה יתנגש לך עם מבחן של משפטים, בד"כ לא תקבלי על זה מועד ג'.

יש לך כמה אופציות חלופיות:
1. להתחיל שנה א' במשפטים, לחצות את הגשר הזה ואז להחליט אם לשלב בשנה ב'. שנה א' של משפטים זה קריעה כי יש עבודה אחת בשבוע להגיש בערך. עבודה = 50-100 עמוד לקרוא ו-2 עמודים לכתוב. בשנה ב' הלחץ הזה יורד ואז יותר קל לשלב עוד חוג. יש כאלה שעושים את זה.
2. במשפטים מותר לקחת עד 10 נ"ז בחוג אחר. את יכולה ללמוד קורס או שניים מפסיכולוגיה בשביל הכיף וזהו. הציון שלהם לא נכנס לממוצע.
3. תכנית "משפט ורוח" - משפטים עם ריבוי קורסי בחירה במדעי הרוח.

אני עובדת במדור רישום ואוטוטו מסיימת תואר במשפטים באת"א. איישתי את הדוכן של משפטים באת"א ביום הפתוח, וכל מי שבא אליי - ניסיתי להניא אותו בעדינות מלשלב את זה עם עוד משהו על ההתחלה. במיוחד אנשים שאמרו לי את הציונים שלהם בבגרות-פסיכו וניכר עליהם שהם לא חרשני-עולם.

עם זאת, אני מכירה בכך שמדובר בעניין של יכולת אישית ומוטיבציה, שמשתנה מאדם לאדם. אם את הטיפוס הסופר-משקיען, בשונה ממני, את יכולה לנסות. תרחיש המקרה הכי גרוע זה שתפרשי מפסיכולוגיה, אבל כל עוד ניגשת למבחן בפסיכולוגיה - תוכלי לקבל עליו פטור במסגרת כלל ה-10 נ"ז שציינתי.

אונ' חיפה - שילוב הרבה יותר נפוץ

השילובים הכי נפוצים בחיפה עם משפטים בסדר יורד
כלכלה משפטים
תקשורת משפטים
פסיכולוגיה משפטים

אכן שילוב עמוס וקשה (לטעמי הכי מבין שלושתם) אבל בהחלט אפשרי ויש לא מעט סטודנטיות שעושות אותו (בד"כ זה סטודנטיות).

SoulEyes

New member
תודה לכל העוזרים והתייעצות נוספת...

שאלה נוספת לגבי המוסדות לימוד,
עד כה שמעתי שלכאורה את"א והעברית נחשבות לטופ מבחינת הלימודי משפטים כלומר גם בביקוש של הבוגרים אח"כ בשוק..
הענין הוא שגם שמעתי שבר אילן אונ' ממש טובה למשפטים,
ובחיפה כפי שראיתי יש את השילוב שאני רוצה עם פסיכולוגיה שזה נשמע הכי שפוי והגיוני מבין כולם..
מצד שני יש בכלל את אלה שאומרים שאין חשיבות למוסד לימוד היום וגם יש מככלות שנחשבות בדיוק כמו אוניברסיטה.

השאלה כמה באמת הענין הזה של המוסד לימוד הוא קריטי בהשתלבות אח"כ בשוק?
בכל מקרה אני הולכת לעשות מכינה קדם אקדמאית וחשוב לי אם כבר אני משקיעה שנה ובאופן כללי לעשות את התואר במקום הכי טוב..

תודה מראש

natilousky

New member
תראי...

בשוק שהוא כל כך מוצף את צריכה לחשוב ממבט של מעסיק

על כל משרה יש לו כמה מאות סטודנטים שרוצים לעבוד.

מה את היית עושה במקומו?

האוניברסטאות כבר עשו סוג של "סינון" ע"י בגרות ופסיכומטרי.השותפים שלו סביר להניח שלמדו באוניברסטאות והם מכירים את ההון האנושי מאותו מקום.לכן הסיכוי שהם "יפלו" עם בוגר העברית לצורך הדוגמא קטן משמעותי מזה שהם "יפלו" עם בוגר מכללה כלשהיא.

שוב הכל עניין אינדבדולי לכל אדם ואדם וקל וחומר למעסיק שלך.יש מעסיק שיש לו נסיון טוב עם מכללות ויש מעסיק שאין לו נסיון טוב עם מכללות. במצב שהשוק נמצא בו עדיף לך להיות בעשירון העליון...

אם את רוצה ללמוד במקום הכי טוב, מה השאלה?

השמועות לגבי העברית ות"א הן נכונות. מכללה לא נחשבת כמו אונ', בטח לא כמו 2 המובילות. לגבי ההתמחות- זה תלוי איפה את רוצה להתמחות... יש את התשובה של המנהלת בשרשור על מכללת ספיר בנושא הזה, היא די ממצה.

למעלה