אשמח להתיחסות

שרונה44

New member
מקצוע הלימוד

איני יודעת מהו המקצוע אותו את לומדת אבל אני בטוחה שזה לא מקצוע שדורש יכולת ניסוח ויכולת חשיבה מורכבת של הדברים. האופן בו את כותבת בפורום הוא תמיד חד-מימדי ובשחור לבן. יכול להיות שיש לך כישרון בכתיבת מבחנים בשיטה האמריקנית, אך אני חושבת שתתקשי להתמודד עם כתיבת עבודות ומאמרים בשלבים המאוחרים יותר של הלימוד, אלא אם כן... יש לך איזו 'אני' אחר מורכב ובוגר יותר שלא בא לידי ביטוי באופן כתיבתך בפורום.

noa0912

New member
אין בעייה

איזה מקצוע אני לומדת??? ובשבילך: ציוני הESSAY האחרונים שלי: 95,93.5 אני בטוחה שאלו מספרים שאת לא מכירה בכלל! ואני אשמח לעדכן אותך על אחד נוסף שהגשתי לפני כמה ימים! ויש לי כשרון נקודה. לא רק במבחנים אמריקאים... ואני בטח שלא צריכה אותך שתעידי על זה...

שרונה44

New member
כמה מילים על פרויד

אני מצטערת מראש אם הרושם שלי לגביך הוא לא נכון, אבל ההערה שלך לגבי פרויד והקשר בין מחלת נפש לניצול מיני מעידה על חוסר הבנה מוחלט של מישנתו של פרויד. התהליכים הליבנדליים שפרויד הרחיב עליהם את הדבור בספרו 'פירוש החלומות' אינם קשורים לנטיות פרטיקולריות של האוייבקט אלא להשלכות שהסובייקט מפנים בתוך תהליך האינבדולאילציה שכל פעוט עובר. השימוש שלך ודרכי הניתוח של פרויד היו איפוא מוטעות לחלוטין, ודוקא מסטודנטית לפסיכולוגיה (כנראה) היה ניתן לצפות ליותר.

formersusan

New member
היא סטודנטית לפסיכולוגיה?

לא נראה לי. אגב, רבים טועים בפרשנות הפופוליסטית לפרויד, וחושבים שמדובר בגילוי עריות או משהו מסוג זה, כאשר התיאוריה שלו הולכת לכיוון אחר לגמרי, זה שרמזת עליו. ישבתי בקורס (משמים וצפוי להחריד) וקראנו בפרויד, וזה היה בלתי ייאמן. מרבית האנשים שם עשו את אותה הטעות. המרצה ואני החלפנו מבטי יאוש...

tricia

New member
עוד כמה מילים על פרויד

עוד כמה מילים על פרויד ועל הקישקושים האינסופיים שלך פורמרסוסן אני בטוחה ששמעת על מנגנוני הגנה: אבל לאלו שלא, מנגנוני הגנה מוגדרים כרגשות, מחשבות או התנהגויות בלתי רצוניים המתעוררים בתגובה לתחושת סכנה פנימית. הם מיועדים להסתיר, או להעלות, קונפליקטים המעוררים חרדה. אחד מהם הוא מנגנון הגנה הנקרה INTELECTUALIZATION. בעברית שכלתנות - האדם עוסק בחשיבה אבסטרקטית ואינטלקטואלית מרובה על מנת להימנע, להתרחק או להתנתק מלהרגיש רגשות כואבים. זה מה שאת עושה כאן כל היום!!! דרך אגב : הוא מנגנון מאוד נפוץ אצל חולים סכיזופרנים!

babajos

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אל תדאגי טריסיה, היא תענה בזה שהיא עשתה עבודה על סכיזופרנים ובכלל המושג שכלתנות הוא בעייתי והוא בטח לא בלקסיקון שלה, והיא גם לא תעליב אותך אלא תגיד שאת ברמה של ילד בן שבע ואז היא תספר לנו איך היא יוצאת לעזור לילדים בהפסקה ויושבת איתם, ובטח בערב גם מורידה איתם כמה " באנגים " כי מאמינה שצריך לעזור לתלמידים המסכנים שלא רואים את העולם דרך עיניה השכלתניות של המורה, סליחה המלכה, לא לא בעצם סליחה ונוס, ונסכם שוב שמאחר והמנלכוליה פוגעת בתפוצת הקונקורציה הטבעית, ומאידך בגלל שנרקוזה משפיעה על איכות השרברבים, לא יתכן שבתור עידוד מחתרתי יבולמו פה אמוציות חסרות קונסטרוקיציה אלמנטרית, אשר תאפשר איבוד קיבצוצי למראית עין בלבד, וכל אשר יוותר באמתחתנו יהיה לא אחר מאשר אווזה תת קבוצתית מהולה היטב בריבת בצל תוצרת מטבחו של אהרוני,לכן יפה יהייה לאמר שכל עוד המערכת הגסטרונומית ניזונה מטריניטי ובמבינו לא תעלה בועת החרטטיזם על דל שפתנו ובטח ובטח לא עמבה הודית חריפה ככה על איזה לאפה מפיתה עירקית ואיזה שתי שיפוד פרגיות מהתקווה!!! :))))

noa0912

New member
שרונה

קודם כל, אני לא סטודנטית לפסיכולוגיה... שנה שעברה לקחתי קורס מבוא לפסיכולוגיה, בו למדנו אולי ארבעה שיעורים של פרויד. ואגב, ממה שכן למדתי על פרויד, הבנתי שרוב טענותיו אינן מקובלות היום בקרב פסיכולוגים... לא קראתי אף ספר של פרויד, ואת האמת, אני גם לא כל כך אוהבת פסיכולוגיה, מההתנסות המזערית שהייתה לי עם הנושא, זה לא בשבילי- זה מקצוע לא מדעי מספיק לטעמי, ואני לא רוצה לפגוע באף אחד שלומד/למד את זה כשאני אומרת את זה, אני פשוט מעדיפה מדעים קצת יותר מדוייקים ופחות עיסוק בספקולציות... (אגב, פרויד בטח שלא ניהל מדע- לפי הקריטריונים המקובלים היום, ואת זה אמר מפורשות הפרופסור שלי בקורס). כשכתבתי על פרויד, לא כתבתי זאת מתוך ידע מעמיק בנושא, אלא מתוך עצבים לדבריה של נועה, שלוקחת את דבריי ומנתחת אותם באמצעות פרוייד (ואם תעברי על השרשור, תראי שהיא ניסתה לומר שפרויד, אם היה מנתח אותי היה אומר שאני מטומטמת בעלת רגשי נחיתות). לא התיימרתי להבין את משנתו של פרויד במלואה, ואני גם לא באמת מאמינה שנועה נוצלה מינית ע"י אמה, בדיוק כמו שאני לא מאמינה שאני דוגמה מהספר כי אמרתי שאני יכולה להביא הוכחות לציוניי, שאת פקפקת בהם... למה ציפית בדיוק? שאני לא אגיב להודעתך שבמרומז מכוונת אלי, ובה כתוב שתלמידים ישראלים הם בינוניים באוניברסיטת טורונטו, ולא אענה בנתינת דוגמאות מחיי האישיים- כמו התעודות שלי, הציונים שלי וכו'. אף פעם לא התרברבתי ביכולותיי האקדמיות, עד שאת בחרת לרדת עלי בצורה שפלה ומחוכמת כזו.

formersusan

New member
שימי לב מה את עושה

אף אחד לא קרא לך "מטומטמת", ובכל זאת, מיד קפצת והצהרת "אני לא מטומטמת". שרונה לא הזכירה את שמך כשדיברה על סטודנטים ישראלים והישגיהם, ומיד קפצת ואמרת "אבל אני לא בינונית". לזה התכוונתי כשאמרתי שאת טקסטבוק קייס של אפולוגטיקה. אגב, אני לא "מנתחת" אותך באמצעות פרויד. אני לא פסיכואנליטיקנית. מה שכן, אני קוראת טקסטים ומסיקה מסקנות לגבי הכותב, לאור נימת הכתוב. אני מניחה שכולם עושים זאת ברמה זאת או אחרת. האם את חושבת שאחרים לא שמו לב לאפולוגטיקה עליה הצבעתי לעיל? מהסיבה הזאת אמרתי, שתמיד כדאי לך לחשוב היטב לפני שאת מתבטאת בכתב (או בע"פ) בפורום פומבי, כי הרושם שאת עושה הוא בלתי יימחה. למשל, הערת תוך שימוש בלשון בוטה ומגדפת הערה בלתי עניינית (שאת עצמך התייחסת אליה בגובתך האחרונה). עכשיו, חשבי, האם דבר כזה גורם לך להיראות טוב בעיני הזר המתבונן? נועה, אין לי שום דבר אישי נגדך, או נגד כל אחד אחר כאן. הרי מדובר בחבורה של אנשים זרים באינטרנט. מה גם שבחיים עצמם אין לי שום אינטרס לנטור טינה, ולא כל שכן לזרים גמורים. אני באמת מנסה לעזור לך להתבונן בעצמך. אם תביני מה אני מנסה לומר לך, אולי המסקנות יועילו לך בהמשך חייך. ואגב, לפני שאת מנסה "לסחוט" התנצלות משרונה, אולי תתנצלי בעצמך על החרפות שהטלת בי קודם. זה יהיה צעד בכיוון הנכון. בכל מקרה, שיהיה לך יום נעים.

noa0912

New member
שרונה לא הייתה מכניסה את ההודעה הזא

ת באמצע הדיאלוג בינינו אם לא התכוונה אליי(והיא תתקן אותי אם אני טועה, ולא את) כמובן שלא ציפיתי ממך להבין זאת לבד, נועה. ודבר אחרון- אני לא רוצה התנצלות משרונה, רק עניתי לה בצורה עניינית כדי להבהיר את עמדתי. מה שבטוח הוא שבפנייך אני לעולם לא אתנצל, כי מגיעים לך כל הגידופים שגידפתי! (ושימי לב שעם אף אחד אחר לא אשתמש בשפה הזאת- מעולם גם לא השתמשתי) רק בגלל ההתנשאות המכוערת והמגעילה שלך! את לא טובה יותר מכולם, אם כבר מדברים על התרשמות מכתיבה... ולא, אני לא חושבת שבגלל שאמרתי שזה אידיוטי לומר שיש מקומות קרים יותר מטורונטו, אנשים ישימו לב לאפולוגטיקה שבאופיי. רק את ניחנת ביכולת להוציא דברים מהקשרם כדי לנסות להצטייר כחכמה. ושימי לב, לא אמרתי "אני לא מטומטמת" שאלתי בשאלה רטורית: האם נראה לך שאני מטומטמת (והוספתי ?!?! לצורך הבהרה, שכן אני מודעת לבעיותיך כשזה מגיע להבנת הנקרא). מעבר לכך, זה אידיוטי לטעון שבגלל שביקרתי אותך על התגובה הלא עניינית שלך, אני קייס פרויידני מובהק! זאת סתם חמקנות שכמו שאמרת, כל מי שקורא את דברייך יכול להבחין בה....

formersusan

New member
לא, חביבתי, אני לא סבורה שאת

קייס פרוידיאני מובהק. למעשה, אמרתי לך בבירור שאני לא מנתחת אותך במונחים פרוידיאניים כי אינני פסיכואנליטיקנית. אולי כדאי שתחזרי להודעה ההיא ותקראי אותה מחדש. חבל שאת בוחרת לתקוף כפי שאת תוקפת, כי מעולם לא תקפתי אותך, וכמובן שלא אעשה זאת. לומר למישהו ש"מגיע לו" זה לא רק לא בוגר, זה דבר שלא ייעשה בחברה מתורבתת. לכן הצבעתי על אופני הניסוח שלך, כדי לסייע לך לתקו את מה שראוי לתקן. לא מתוך התנשאות, חלילה, אני הרי האחרונה שתתנשא על מישהו, אלא מתוך רצון כן לעזור. אולי זה השטיק ה"מורתי" שלי, להושיט יד לכל מי שנראה לי נזקק לסיוע וייעוץ. מרבית האנשים לא מודעים לאופן שבו הם מצטיירים בפומבי, ודווקא פידבק יכול להועיל להם בתקשורת עתידית. בכל מקרה, אני מקווה שמשהו מדבריי כן הופנם. נועה, גם אם לא הבנת את פרויד (ובינינו - מי כן מבין את פרויד לאשורו?), כולי תקווה שלפחות הפנמת את הצורך של כולנו בתקשורת לא-אלימה. במקום לתקוף מילולית, לחרף, לגדף, להטיל האשמות וכו' כלפי אדם שלא פגשת מעולם, אולי מוטב לקרוא הודעות במלואן, פעמיים או יותר, לחשוב מעט, לנשום עמוק ותמיד לענות במתינות. כבר הבאתי כאן את הלינק לאתר של תקשורת לא-אלימה, שמציע כמה אסטרטגיות פשוטות לתקשורת נוחה ויעילה יותר בין בני האדם. אני ממליצה בכל לב. ואם את זקוקה לדוגמא ממקורותייך, היזכרי בסיפורים על הילל הזקן, שהיה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות, גם אם היה גס רוח ונודניק נוראי (בניגוד לשמאי שהיה מזעיף פניו בקלות).

noa0912

New member
נועה- לתשומת ליבך- עקביות:

"כשאמרתי שאת טקסטבוק קייס של אפולוגטיקה"- אם זה לא רוצה להגיד שאני מקרה מובהק שהצביע עליו פרויד אז מה זה רוצה להגיד??? את צבועה!!! אלימות מילולית אינה קשורה רק בגידופים וקללות, ואת זה אני בטוחה שכמורה את יודעת, כל עלבון הוא אלימות מילולית- גם ההעלבות שלך, למרות שהם מסוכרות במילים יפות ונעימות...

formersusan

New member
שימי לב

בשום מקום לא הצבעתי על קשר בין פרויד לאפולוגטיקה. עכשיו אני מבינה את מקור טעותך. בהודעה אחת התבדחתי על פרויד, ובהודעה אחרת הצבעתי על האפולוגטיקה שבדברייך, ואת עשית את החיבור האסוציאטיבי. אוקיי, עכשיו טעותך נהירה ומובנת לי. אז לא, שימי לב, ההקשר שבו נאמר צמד המילים "טקסטבוק קייס" מתייחס למבוא לפסיכולוגיה שבמהלכו נלמד גם המונח אפולוגטיקה. עניין פרויד עלה בהודעה מוקדמת יותר, בהקשר אחר לגמרי. את עשית את הקישור האסוציאטיבי מפני שכשלמדת מבוא לפסיכולוגיה למדת ארבעה שיעורים על פרויד ומכאן הקשר עבורך.

babajos

New member
שימו לב

סוזן אומרת לנו שנועה היא דווקא כמו ספר פתוח כמו ילדה, ואם כך מה זה עושה את שרונה שהיא אחותה התאומה הלא זהה של פורמר וכך כתבה שרונה "הבעיה של הבינונים הללו היא שהם בדרך כלל נופלים בהרבה ברמתם האישית לעומת חבריהם לכיתה ומשום כך מתקשים בלימודים ובהבנת החומר". מי הם הבינוניים האלה, ומי יכול להבחין בהם אם לא הבינוני עצמו? אם נשפוט את נועה אחותינו הצעירה שרצתה להגיב לעוד שירשור מרושע או את שרונה שהתחילה עוד שירשור מיני שירשורים מרושעים בהם הורגלנו לאחרונה, יכול להיות ששרונה היא הצפויה כי תמיד רואה רק מהממוצע ומטה, כי אם היתה לה חוכמה שחורגת מהממוצע היתה בוחרת להציג דווקא אותה, וסוזן חביבתי את יודעת להתנסח את זה כבר אמרנו אבל חלק מהתנסחויות שלך פה באמת מעוררים מיחושי קיבה, כי לאמר לה " אני בחיים לא אמרתי לאדם שהוא טיפש ואת מצהירה זאת אגב חדשות לבקרים, ואז באותה נשימה את אומרת לנועה שהיא בת 20-21 ושראית ילדים בני שבע עם אינטילגציה גבוהה משלה, למה בדיוק התכוונת, כי לדעתי לילדה הגדולה שלי שהיא בת שלוש וחצי יש יותר אינטילגציה ממך, אמנם אוצר המילים שלה עני למדיי, אבל אפילו היא למדה איך להתייחס יפה לחברים שלה ולא מתגאה בעצמה כמו שאת בעצמך , אבל אל תדאגי את לא טיפשה, פשוט העמסת על מוחך הרבה אינפורמציה מיותרת ואת לא כל כך יודעת מה לעשות איתה, אז את קצת לומדת פה איך להשתמש בה,את לא פרויקט פשוט אבל אני החלטתי בליבי לאחד את כל הפורום הזה על מנת שנעזור לך להכניס קצת פרספקטיבה קולקטיבית לחייך ולא לחשוב שהכל מתחיל ונגמר בך ובמספר הספרים שקראת!

formersusan

New member
מקריאת מבחני סטודנטים

(במסגרת תפקידי כעוזרת הוראה באוניברסיטה), אכן הגעתי למסקנה שמרבית הסטודנטים הם בינוניים. רובם כפי שציינת נוטים לראות את הדברים בשחור ולבן, חסרי תפישה רלטיוויסטית ועוד כמה מאפיינים. אין שום דבר רע בבינוניות. הבינוניים מסיימים את התואר הראשון ונקלטים בשום העבודה. הם אף מהווים את מרבית כוח העבודה. לעומתם, המבריקים באמת, אלו שניחנו בכושר אנליטי, בתפיסה רלטיוויסטית וביכולות הפשטה, הם אלו הממשיכים הלאה אל המחקר האקדמי. אבל אלו הם מתי מעט.

weinnir

New member
ילדים ילדים... בואו נרגע רגע../images/Emo42.gif

החורף בטורונטו איום, החורף בוויניפג נורא, החורף ב- whitehorse לא ניתן לתיאור והחורף ב- victoria land (שבניגוד למה שחושבים, לא נמצאת ב- vancouver island, אלא רק 20 שעות טיסה משם, אי שם באנטקרטיקה...), ובכן. 70C- ומטה לא נראה לי הגיוני כ"כ... אבל בכל מקום, יותר קר מבמקום אחר ככה שאין סיבה להשוות ולהגיד "פה יותר קר, שם פחות קר", אם אנשים גרים בכל חור על הפלנטה, אז סימן שזה אפשרי, לא אומר שזה מומלץ, אבל אפשרי.

formersusan

New member
אני חושבת שהוכחת הפודינג היא

באכילתו. כלומר, אלו המלינים על החורף ה"איום" של טורונטו, עדיין חיים שם. לו היה החורף בטורונטו באמת הופך את האזור לבלתי ניתן לישוב הרי שהם היו בורחים ולא ממשיכים לכתוב ולהלין.

alon114

New member
בדיוק!!

ואלו שמלינים שהחורף שם לא נורא צריכים לבלות שם לפחות חורף אחד!

formersusan

New member
וכמו שכתבתי למעלה,

עברתי כבר חורף כזה או שניים. יש לך עוד טיעון "מבריק"?

babajos

New member
אני לא הבנתי משהו

עברת חורף אחד או שנים? כי אחד זה אחד ושנים זה שנים, או שגם בשביל זה נביא את פרויד או שנמשיך להיות מעבר לממוצע ונעבור למחקר אקדמאי, אני הייתי מציע לך את אותה עצה שנתת לנועה לגביי מחשבה לפניי הכתיבה כי גם את לא כל כך עוצרת לחשוב לפניי הכתיבה, ואגב לא ראיתי אחד שחיזק את דעתך פה כפי שטענת מקודם לגביי המילה ההיא, נו איך אומרים, אפללו משהו סתם סתם אפולוגטיקה אצלנו קוראים לזה " חמור קופץ בראש" ודווקא את זה כולם מבינים, את מתחילה להצתייר כמו איזו ישועית מסכנה חכמה שאף אחד לא מצליח להבין אותה, ועל זה נאמר "שאין תלמיד טיפש אלא מורה טיפש" ואם אף אחד לא מבין מה את מנסה להגיד כבר חודשים זה אולי בגלל שאת בעצמך לא מבינה מה את אומרת ואז כדי להצדיק כולם הופכים ללא נאורים או לא מבינים!!! ושוב אחותי לא נרים ממך ידיים!!!

למעלה