אשמח להתיחסות

i g s

New member
אשמח להתיחסות

שלום לכולם אני גם חיה בהתלבטות מזה שנתיים בערך אנו משפחה צעירה עם ילד קטן חושבים המון זמן על קנדה יש לי דודים קנדים ולפי הבדיקה שעשיתי באתר של קנדה אין לנו מספיק נקודות חסר לא הרבה ההתלבטות מתחילה כמובן מהקושי להתקיים כאן מכל הבחינות שכולכם יודעים , ובמיוחד חוסר האפשרות להתקיים כלכלית . ועוברת לשאלה הגדולה אז איך מסתדרים בקנדה אם נגיעה במחייה,חברים , והגעגועים למשפחה בישראל . אני עכשיו פונה לכולכם ואשמח לשמוע כמה שיותר עצות , דעות וכל מה שבא לכם לספר : איך עושים את זה בכל זאת ,ואם זה שווה את העזיבה האם באמת אפשר להיות מאושרים יותר כמו שרשום בסטטיסטיקה שעשו , מה לגבי אנטישמיות איך אתם מרגישים שם? אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לומר תודה מראש .

blondini

New member
אי אפשר לדעת עד שלא באים לכאן

כי התשובות לשאלות ששאלת משתנות מבן-אדם אחד לבן-אדם אחר. העצה שלי היא לבוא לכאן לביקור של כמה שבועות כדי להתרשם מקנדה בעצמך, ואולי לפגוש כמה אנשים שכבר היגרו לכאן ולדבר איתם. לגבי אנטישמיות - אני לא הרגשתי או ראיתי משהו כזה בעצמי, רק קראתי על מקרים בודדים בעיתונות.

i g s

New member
...!!!???

כן אני יודעת שזה שונה מאדם לאדם אך ציפיתי קצת לסיפורים שלכם מאנשים שעברו את התהליך ושחיים שם, עצות דעות המלצות וכו אך אני רואה שאין יותר מדי נכונות לענות לי בכל מקרה תודה לך.

drz400e

New member
קודם כל ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

מה שאני ממליץ לך לעשות זה לדפדף אחורה בפורום, כיון שהשאלות ששאלת נענו עשרות פעמים בעבר, והמון חברים בפורום שיתפו אותנו בנסיונם, הצלחותיהם ואכזבותיהם. אולי בגלל זה נדמה שאין נכונות לענות לך. אני בטוח שמאמץ קטן של קריאת הפורום אחורה יניב לך מבול של סיפורים.
נשמח לשמוע את דעתך על איך דברים נראים אחרי זה. אין דבר יותר מרענן מדיעות של אדם שמסתכל על הכל מהצד.

ביקור מקדים בקנדה ?!

לחברי הפורום שלום, אנו בסיטואציה של קבלת החלטה סופית וחשבנו באמת לבוא לשבועיים-שלוש לנסות לחוש במקצת (כי זה רק מה שניתן) את המדינה - טורונטו וונקובר. היינו רוצים לבוא כמה שיותר מוקדם, אולם לפני פברואר אנו לא יכולים (עבודה...). שאלתי היא מבחינת מזג האוויר - האם ניתן לבוא בפברואר (יש לנו בגדים ונעלים מתאימים) - האם יכול להיות שניהיה תקועים בסופות שלג? יכול להיות שהכל סגור ואנשים סגורים בבית? השאלה הנוספת כמובן - מה בכלל ניתן לראות\להרגיש משבועיים? האם על בסיס זה מקבלים החלטות? אשמח לקבלת כל הערות מחברי הפורום.

formersusan

New member
בפברואר?

עצה ידידותית: בפברואר שום מקום שנמצא באותו קו רוחב כמו טורונטו לא ייראה לישראלים כמקום שניתן להתיישב בו. פברואר הוא שיאו של החורף, ואני לא מדברת במונחים ישראלים. בזמן סופת שלגים, מדובר על סביב האפס, שזה לא נורא לטעמי, אבל רוב הזמן תקבלו מזג אוויר שמשי - וכפור איום של סביבות המינוס 15 מעלות, ואם התמזל מזלכם ויש רוחות עזות, אף למעלה מזה. התוצאה: כוויות קור באיזורי הגוף החשופים. הבגדים החמים מהארץ לא יועילו אם תסתובבו בחוץ, מפני שהמעילים שלהם נזדקקו לא נמכרים בארץ. אם אני צריכה להמר: אם תבואו בתקופה זו (פברואר), תימלטו מטורונטו בצווחות אימה. ולא שטורונטו היא מקום רע, אבל לוקח זמן לגוף האדם להסתגל לשינויי האקלים, ואתם הרי לא תעברו את תהליך ההסתגלות בתקופת הביקור הקצר. המלצה שלי: תבואו באביב (מאי, יוני) או בקיץ. אפילו בתחילת הסתיו, רק לא בחורף. לא לביקור היכרות.

Or Jacob

New member
האמת היא שאותו קו רוחב עובר

דרך דרום אירופה ושם פברואר ממש לא נורא ורוב הישראלים לא יברחו משם כל כך מהר. באירופה הקור הנוראי מגיע רק בקוי רוחב הצפוניים יותר , בגלל זרם הגולף שבחורף מזרים מים חמים מאיזורים טרופיים לחופי אירופה . אפילו אדמונטון הקפואה , נמצאת על אותו קו רוחב עם לונדון , ובלונדון כמעט ואין שלג בחורף . אור.

alon114

New member
אמת ויציב

אפשר לעשות הכללה גסה ולומר שערים הקרובות לים הן בעלות טמפ' יותר נמוכות ויציבות מאשר בפנים הארץ, לדוגמא גלזגו בסקוטלנד היא הרבה יותר חמה מצ'רצ'יל במניטובה, למרות ששתיהן באותו קו רוחב. זו הסיבה שוונקובר חמה בהרבה מטורונטו, למרות שהיא צפונית ממנה. אפילו החורפים של אנקורג' באלסקה דומים לאלו בטורונטו, ואנקורג' היא כמעט בחוג הארקטי.

babajos

New member
אני דווקא חושב שפברואר זו תקופה

מצויינת לבוא לביקור, את יודעת למה, כי את הקיץ כולנו מכירים ויודעים כיצד מתמודדים איתו, למרות שבקיץ חם פה, ולפעמים יכול להיות אף גרוע מישראל למספר ימים או שבועות, מאחר וקנדה היא מדינת חורף ומצויידת היטב לכך, למעשה קנדה נחשבת למדינה המובילה בעולם בכל הקשור לפינוי שלג והתמודדות עם הקור,אך אני לא בטוח שתקבל את אותו התואר בקשר לחום, מאחר והרבה בתים שנבנו עד לפני 10 שנים אינם ממוזגים, וזה נכון לא רק לגביי בתים. הסיבה שלמעשה אני חושב שכדאי לבוא בחורף היא דווקא בגלל הקור, כי אתם חייבים לטעום מה זה לפניי שתחליטו, ואפילו נאמר פה שמי שבא בתקופה הזו בורח מהר, שזה בעצם כמו לאמר לך "תדעי שאם תרצי ללכת עם החבר החדש שלך למסעדה, תגלי שהוא קמצן ותרצי לעזוב אותו,לכן הייתי מציע לך במקום, להזמין אותו אלייך על חשבונך ולמהר להתחתן איתו, ולפני שאתם הולכים למסעדה,כי לקמצנות שלו כבר תתרגלי אחרי החתונה". ולכן על מנת שתביני לקראת מה את באה חשוב שתראי כמה רחוק זה מגיע, כי להרבה אנשים הקור בשיא החורף הופך לכמעט בלתי אפשרי, ומחייב אותך לשבת בבית חודשים ארוכים, לכן כדאי קצת לטעום אם את בכלל יכולה, שלא נדבר אם יש לך ילדים, כי ילדים ישראלים אוהבים להיות בחוץ בגינה בים בבריכה בקיצור בחוץ, וחודשים ארוכים בבית יכולים להוציא גם את הילדים וגם את ההורים מדעתם, אצל רובם הבעייה היא לא התמודדות עם הקור כי עם הקור אי אפשר להתמודד, כשמגיעים המינוסים הרציניים קשה להיות בחוץ אם אתה לא עושה סקי או רץ וגם זה לא לאורך זמן, ומה שכולם אומרים בסופו של דבר " יאללה החורף הזה לא נגמר" אגב לא בטוח אם שבועיים שלושה זה מספיק, אבל הייתי רוצה לאמר לכם שתהיו אלף אחוז בטוחים לפני הצעד, כי מצבה הכלכלי של קנדה הולך ונהייה גרוע מיום ליום והנוחיות שבה אינה תמיד זמינה בקלות למהגר החדש, אני מסתובב בין עסקים שבעליהם קנדים ושומע על השנה וחצי האחרונות רק דברים קשים וגם פה בפורום ישנם לא מעט סיפורים. בכל מקרה בהצלחה!!!

noa0912

New member
מסכימה...

סך הכל אתם לא באים כתיירים, אלא כאנשים שרוצים לחוות פה את החיים האמיתיים, לכן לא צריך לעניין אותכם אם יהייה לכם נעים או לא. בואו לטעום מקנדה בחורף... מצבים שבהם אי אפשר לזוז מהבית הם נדירים, הבעייה היא שכל כך קר עד שלא רוצים לצאת מהבית... כדי להבין (או בעצם להתחיל להבין) אם זה מתאים לכם או לא, כדאי לבוא בתקופה הקשה הזאת של השנה, ולזכור שהיא אמנם לא נמשכת כל השנה והחיים בקיץ שונים פה לגמרי (לקנדים יש אפילו ענפי ספורט נפרדים לקיץ ולחורף- נגיד- טניס וגולף לקיץ והוקי וסקי לחורף), אבל היא תקופה לא מבוטלת של הרבה שיעמום מכיוון שרוב האנשים מסתגרים להם בבתיהם. אני אישית לא סובלת יחסית מהחורף, אך אני מכירה מ"ס אנשים שלא ציפו לכזה בום של קור, קיפלו את הדברים וחזרו להם לארץ...

formersusan

New member
אז אם המצבים האלה הם נדירים,

כלומר - הם בלתי אופייניים. למה לבוא ולהיקלע למצבים שאינם אופיניים לקנדה, להיקלע לאקלים זר ובלתי נוח לטיולים, כאשר ניתן לבוא בתקופה שבא נוח יותר לטייל והיא גם אופיינית יותר לאיזור?

noa0912

New member
../images/Emo186.gif../images/Emo113.gif../images/Emo188.gif

הקיץ אופייני לקנדה??? לא נראה לי... החורף לעומת זאת אופייני מאוד לקנדה (לפחות לטורונטו... מה שקשה בחורף כאן, הוא לא כוויות הקור (שניתן בקלות להמנע מהם אם מצטיידים בכובע וצעיף כולה), לא סגירות הכבישים כתוצאה מהשלג, ולא סגירת מקומות עבודה (שאליהם כיוונתי את המושג "נדירים")... החורף כאן ארוך, אנשים סגורים בבית רוב הזמן, העיר ריקה מאנשים, היא מתגלה בכל כיעורה: אפורה, לבנה, ללא כל פיסת ירק. בזה המלצתי להתנסות. אם את באה לתייר- אז אדרבא, אני מסכימה, לבוא רק בקיץ, כך אני גם אומרת לחבריי שרוצים לבקר אותי. אבל אם באה על מנת לקבל החלטות ולהבין בצורה הטובה ביותר את הקשיים בקנדה, שאחד מהם הוא החורף האיום, אז כדאי לבוא דווקא בפברואר...

לא שאני.. אבל לא היה המשך לשרשור הז

הזה אתמול? אני יודעת בבירור שהגבתי לו. אני יודעת בבירור שלא קיללתי בו. אני יודעת בבירור שלא השמצתי בו אף אחד (מלבד את החורף הקנדי) ואני יודעת בבירור שהיו כאן עוד הודעות בנושא. מישהו מוכן להסביר לי לאן נעלמו? האם בולי איש השלג בא לאכול אותן?

drz400e

New member
אני אסביר....

מה שקרה הוא שבאחת ההודעות היה משהו אישי, שנכתב בטעות, והתבקשתי למחוק.לצערי,כשמוחקים הודעה, גם אלו המשורשרות לה נמחקות. אז עם מי שנמחקה לו הודעה הסליחה.

נרגעתי. טוב שהסברת.

חבר חששתי שאני בכלל חולמת על הפורום בלילה, והכל היה חלום. תודה על ההסבר .

formersusan

New member
"חורף איום"?

ביחס למה? בטוח שלא ביחס לוויניפג, מניטובה או רג'ינה, ססקצ'ואן, או ווייטהורס, יוקון. החורף בדרום אונטריו הוא סביר ביותר, ושווה בדרגת הקושי שלו לזה של בוסטון או שיקגו. 3 חודשים של חורף אמיתי (כזה עם שלגים וכפור) וגם זה לא נורא. מסתגלים ומתרגלים לתפקד כרגיל גם בקור של מינוס 20 (עם הwind chill factor) את מודעת לזה שתושבי צפון אונטריו מלגלגים על תושבי הGTA, שאיך שמתחיל לרדת קצת flurries, הם עוברים ל4 wheel drive... ברצינות. יש לי מכרים רבים באזור טימינס, סולט סנט מארי ועוד, והם חוזרים ואומרים שהחורף בדרום אונטריו הוא ממש בדיחה לעומת מה שהם מקבלים.

alon114

New member
שהאסקימואים יצחקו עלינו, למי אכפת?

להזכירך, רוב האנשים בפורום זה הם מהגרים מישראל, שהיא כידוע לך מדינה מאוד חמה (יחסית לקנדה, לא לערב הסעודית). למי שלא עבר חורף קנדי ההלם יכול להיות דיי רציני, וחלק לומדים לחיות עם זה וחלק לא. כשיפתח פורום הגירה מאיסלנד לקנדה, אז אולי תוכלי להגיד למהגרים שהחורף בקנדה הוא בדיחה יחסית למשהו אחר. גם הותיקים פה (אלו שעברו חורף בטורונטו, לא אלו שהגיעו בסופו) טוענים שהחורף קר.

formersusan

New member
אילו אסקימוסים על ראשך?

תלמד קצת גיאוגרפיה. לא מדובר בקוטב, אלא בצפון אונטריו, אתה יודע, "מעל" טורונטו. חיים שם אנשים "רגילים" בהחלט, שאגב, רובם נולדו במקום אחר. רובם היגרו לשם מדרום אונטריו או מחלקים אחרים של קנדה...

למעלה