אשמח להתיחסות

alon114

New member
פשוט ידעתי שתכתבי את זה!!

מילה במילה! הרי היה ברור לי שאם אכתוב "אסקימואים", מיד אקבל שיעור גאוגרפיה, ועוד מאחת שלא טיילה בקנדה בכלל. הרי אם הייתי כותב "בושמנים" בתור דוגמא לעם שגר במקום חם, מיד היית כותבת שזו דוגמא לא טובה כי בעצם חם יותר באזור המדברי ולא הטרופי ובלה בלה בלה. ואם עכשיו הייתי כותב לך שאת נשמעת כמו פטיפון שבור, מיד היית כותבת שפטיפון שבור בעצם לא יכול לנגן ואולי התכוונתי לתקליט שרוט ובכלל קוראים לפטיפון גרמופון וכו' וכו'. ובניגוד אליך, אני טיילתי בקנדה הגדולה, גם "מעל טורונטו" ואת צודקת, באמת לא ראיתי איגלו אחד, אז איזה מין חוש הומור דפוק יש לי בכלל לכתוב אסקימואים?!?! אז שתעברי את החורף הראשון שלך בטורונטו (זה שלדעתך נמשך רק 3 חודשים), נדבר. סליחה, באושווה, וחס וחלילה שאכתוב שהיא כמו טורונטו...

noa0912

New member
שוב חוסר העיקביות המאפיינת אותך כל

כך... מצד אחד את אומרת שממש אי אפשר להסתובב בחוץ, שלא נעים ושכל חלק חשוף בגוף נכווה כוויות קור... מצד שני החורף לא איום! מה יותר איום מחוסר היכולת להסתובב בחוץ?!?! מישהו ביקש ממך השוואה לערים אחרות בקנדה?!?! מה, את חושבת שאני מטומטמת ולא יודעת בעצמי שטורונטו זה לא המקום הקר ביותר עלי אדמות?!?! אני בטוחה שגם אנשים מהקוטב יגידו שחם פה... לא הבנתי מה ניסית לטעון... ורק כדרך אגב, החורף בבוסטון לא משתווה לחורף פה!!! אני לא רוצה לשמוע עכשיו הסבר ללמה ומדוע פעם כתבת ככה ופעם ככה... אני כבר יודעת את התשובה, את תגידי שקור הוא דבר יחסי, ושיש להבדיל בין איום לבין נורא, שהרי הן מילים שונות לגמרי, ושכוויות קור הן בכלל דבר נעים לאנשים מסויימים, ותדאגי להוסיף דוגמה לאיזה חבר שלך בוויניפג שנוהג לשבת בקור של -50 להנאתו בחוץ, וחוזר כולו אדום, והרי בכלל הכל תלוי באיך מסתכלים על זה... ואני אגיד את זה שוב רק כי בא לי (ואני בטוחה שרבים כאן יסכימו איתי) החורף בטורונטו איום!!!

formersusan

New member
well, you said it, not I

אם את סובלת מרגשי נחיתות ומוכנה להצהיר שאת "מטומטמת", עצוב, אבל קביל. לא אמרתי מעולם שאת מטומטמת, הכול יציר דמיונך, או תת הכרתך. מעניין מה פרויד היה אומר על זה... כוויות קור הן לא כיף גדול, אבל ניתן להימנע מהן די בקלות אם מקפידים על כמה כללי בטיחות בסיסיים, וכל פעם שאני כותבת עליהן, אני מוסיפה מה צריך לעשות כדי להימנע מהן. איפה בדיוק חוסר העקביות עליו קבלת? מכיוון שישראלים רבים שוקלים הגירה לערים אחרות בקנדה דוגמת קלגרי או אדמונטון, וכן, וויניפג, רצוי ואף חובה להשוות את התנאים ביניהן...

noa0912

New member
8אינ אגיד לך מה פרויד היה אומר עליך

שאת חולת נפש מדרגה ראשונה, וש 100% שאמא שלך נצלה אותך מינית!

formersusan

New member
what a clever little girl YOU are

so very smart, obviously.... NOT! so you have nothing clever to say, eh? you know what it advisable in this case, right?

noa0912

New member
למה לתת לך תשובות אינטיליגנטיות

כמו שאני נוטה לתת בדר"כ לרוב האנשים, כשברור שהתגובה שאני אקבל עליה תהייה תת רמה??? בגלל זה אני בוחרת במכוון לענות לך בטמטום- אולי מטומטמים מבינים רק שפה כזאת, מי יודע...

formersusan

New member
את נותנת תשובות אינטליגנטיות?

באיזה יקום בדיוק? ראי תשובתך לעיל, המלאה בחרפות וגידופים היאים לילד בן 7... (בעצם, ראיתי בני 7 אינטליגנטיים מזה...) אני מציעה לך לערוך רוויזיה על האופן שבו את מגיבה לאנשים. את מצטיירת כבחורה מהירת חימה. אולי כדאי שבפעם הבאה תספרי עד 10 לפני שאת רושמת תשובת. זאת עצה ידידותית לגמרי. מבטיחה לך, אם תשקלי את תשובותייך, תצטיירי כבוגרת יותר.

noa0912

New member
שוב לא הבנת...

כשאני נותנתלך תשובות, ממש לא חשוב לי להראות אינטיליגנטית... אני יודעת שהן מכוונות אליך, ואני לא נותנת לך מספיק קרדיט שתוכלי להבין את התשובות שלי (וזה בהתבסס על דיאלוגים קודמים אתך)... אני יודעת שלא תעני לעניין, ולכן אין טעם לשאול לעניין... לעומת זאת, לאנשים אחרים אני מקפידה לענות בכבוד הראוי להם- אנשים שלוים וחביבים אשר לא נהנים מלגרום למהומות בפורום... לכן, לתת דוגמה לתשובה שנתתי לך היא אינה דוגמה טובה, עכשיו הבנת??? (ושוב, אני שואלת את עצמי למה אני טורחת... כי התשובה הידועה מראש היא שלא הבנת, וזה בטוח יתבטא בתגובתך הבאה) ממש לא מעניין אותי מה את חושבת עלי, נהפוך הוא, אם את חושבת שאני טפשה, ותשווי אותי לכמה ילדים בני 7 שאת רוצה, זה דוקא גורם לי אפילו להאמין עוד יותר שאני אינטיליגנטית...

formersusan

New member
מעולם לא אמרתי עלייך,

או על אף אחד אחר שהוא "טיפש". איני מאמינה בכך. אפילו חלק מתלמידיי, אלה שהמורים האחרים שלהם ויתרו עליהם וחושבים שהם טיפשים, וגם אומרים עליהם מאחורי הגב בישיבות מורים, לעולם לא אומר שהם "טיפשים". זוהי מילה שלא ממש קיימת בלקסיקון שלי. (במאמר מוסגר, אני מאמינה בלמידה מתקנת, ולכן אלו שתוייגו "טיפשים" על ידי אחרים, הם לרוב לקויי למידה, ודורשים סוג אחר של שיטת לימוד, שאותה אני לומדת כעת). חבל מאוד שאת יורדת לרמה של גידופים וחרפות. אבל אם את מצפה לגרור אותי לשם, צפי לאכזבה. אני לא נוטה לקלל או להשתמש בשפה בוטה. אני פשוט לא מאמינה בזה. זהו בזבוז אנרגיות בכיוון שלילי, וזה תמיד מזיק, בדרך כלל לדובר עצמו. שיהיה לך יום טוב וחמים!

formersusan

New member
and when you have nothing clever to

say, you resort to verbal abuse. as I said elswhere, you are a textbook case, my dear... (btw, it is customary when someone greets you to return the favour. I greeted you "have a nice day"... I guess you haven't heeded the meaning of common courtesy yet. You have much to learn, my dear)

noa0912

New member
לי יותר חשוב מנימוס

לא להיות צבועה... אלו הם ערכיי... אני שונאת צביעות. לעולם לא אאחל לאדם שאני לא באמת רוצה שיהייה לו יום טו, שיהייה לו יום טוב.

formersusan

New member
עצוב מאוד

מפני שכשאני מאחלת למישהו שיהיה לו יום טוב, אני מתכוונת לכך בכנות. כפי שאמרתי, או כתבתי, אין לי דבר אישי נגדך. אני לא נוטה לשמור טינות (ברצינות - זה לא בריא). אני מאחלת תמיד לאנשים שיהיה להם יום טוב ובכוונה מלאה. חבל שאת לא מסוגלת עדיין להביא את עצמך לאימוץ גישה דומה. לדעתי, שחרור מכעסים וממתחים רק יועיל לך. בכל מקרה, הרי לך חומר למחשבה. שיהיה לך יום נעים, ובעיקר - חמים.

babajos

New member
מעניין למה היא התכוונה?

כשאמרה שיחרור כעסים ומתחים? לכי להזדיין אולי? מה פתאום היא לא מקללת היא יודעת להתבטא אחותי, אבל שוב נעה לא נוותר לה ונדבר איתה ונסביר על שתבין כי אסור להפקיר אחים אבודים גם אם זה מזיק לדובר!!!

שרונה44

New member
נתוני הקבלה לאוניברסיטת טורונטו

ממוצע הציונים בבגרות בישראל הוא גבוה בהשוואה לרמת הציונים בסיום התיכון בקנדה. שמונה בישראל זה לא שמונה בקנדה. הקנדים לא מודעים מספיק לעובדה זו, ומשום כך גם תלמידים בינונים מאד מישראל מסוגלים בזכות זאת להשתחל לאוניבריסטת טורונטו ומוסדות נוספים עם רמת קבלה גבוהה. הבעיה של הבינונים הללו היא שהם בדרך כלל נופלים בהרבה ברמתם האישית לעומת חבריהם לכיתה ומשום כך מתקשים בלימודים ובהבנת החומר.

noa0912

New member
איזה קטע...

אני ישראלית מצטיינת באוניברסיטת טורונטו מה תגידי על זה שרונה?!?! רוצה לראות תעודות שמוכיחות את זה? אני מוכנה לצרף לך כאלה בשמחה ולשלוח אותם אליך במסר אישי... אפילו צירפו אותי השנה לאיזה מועדון "כבוד" של האוניברסיטה. יקירתי, למרות שרמת האנגלית שלי ירודה בהרבה משל קנדים, כל ציון שלי הוא טוב יותר מלפחות 90% משל התלמידים שלומדים איתי בתוכנית (שדרך אגב היא אחת התוכניות הקשות ביותר לקבלה אליהן), אז אני רק תוהה כמה גבוהים יותר היו ציוני אם האנגלית שלי הייתה טובה כשלהם! בקיצור, שוב את מדברת שטויות!

formersusan

New member
האפולוגטיקה, אוי, האפולוגטיקה

במבוא לפסיכולוגיה לומדים שרק מי שיש לו רגשי נחיתות יגיב בדיוק בסגנון הזה ("רוצה לראות תעודות?"). את ממש text book case!

ובמבוא למדעי החיים, אלו שלומדים

מנסיון חיים בתוספת כמה שנות לימודים לומדים שרק יצור מתנשא מעלה מעלה ברוב ססגוניות, וגודל חשיבות עצמית. הוא בעצם בלון מנופח, מלא באוויר ושום דבר אחר לא נוסף. בלון שממריא בגאווה ונסחף עם הרוח , סופו שכל חוד מחט , עלה או קוץ יפוצצו באחת את ההוד ההדר היופי והמילים הגבוהות. עד עכשיו השתדלתי לא להתערב, לא להגיב, ולראות לאן תגיעי. ראיתי , והחלטתי לא להתאפק יותר. רק יצור חסר בטחון , אך מלא אוויר, קורא לעצמו "לשעבר" חבל רק שחברי הפורום האחרים לא רואים את העובדה שאת לא שותקת, שתמיד כשיתנו לך יהיה לך מה להגיד, חבל.לדעתי ואני מקווה שיסכימו איתי, אנחנו אשמים, רק אותנו, שטורחים ועונים ומתייחסים לדבריך, ניתן להאשים.אילו אף אחד מאיתנו לא היה טורח להגיב לדבריך אולי היו נמוגים, כמו בלונים שיש להם מזל ולא פוגשים עצמים חדים בדרך. הם מרחפים להם בעולם שלהם מעל כולם. ולא מזיקים. ככה הייתי רוצה לראות אותך. או להבדיל. ואני יודעת שעכשיו אני הולכת להיות חריפה, מגעילה ואנטיפטית את יכולה לקחת חומר משחרר גזים ולחפש לך חברים חדשים. חברים ברמה שלך . חברים שיודעים הכל, שלא טועים בכותבם בעברית אנגלית או ספרדית, חברים שנהנים בקנדה משלושה חודשי חורף (לא קרים במיוחד יחסית לאסקימוסים - מה יש ? גם לי מותר - חברים שאושווה היא מרכז קנדה בשבילם ואין מקום יותר טוב יותר יפה ויותר ידידותי לסביבה ממנו. את ממש לא חייבת גם להגיב על ההודעה הזו אם כי אין לי ספק שתגיבי ממש כפי שאין לי ספק שהדברים שתגידי הם דברים שכבר שמענו קודם.

alon114

New member
תבורכי דודה ../images/Emo45.gif

באמת מאוד רציתי שתגיבי לה. אני, בניגוד אליה, לא שכחתי את העידוד שנתת לה כשהיא היתה אבודה פה בקנדה הזרה והמנוכרת. ואת צודקת, היא בטוח תגיב להודעה שלך, וגם לשלי. ואת לא צריכה להרגיש לא בנוח שאת מגיבה לה. הרי לא יתכן שבחורה אחת תשתלט על שני פורומים ותפזר מידע חסר בסיס לכל כך הרבה מהגרים.

למעלה