תגובה לתגובה לתגובה וכו וכו
אני לא רואה הרבה טעם בהצהרות כנגד תעשיית הבשר ודרך גידול החיות הנוראיות בפורום זה, זה נקרא לשכנע את המשוכנעים, לא במקרה לקחתי כאן עמדה נוגדת לפורום (שאני עומד מאחוריה), תקרא לזה פרובוקטור, תקרא לזה אוהב אתגרים אינטלקטואלים, אבל כזה אני, אני מבטיח לך שאמחה כנגד דרך הגידול בפורום "גידול פרות בתת-תנאים". אני חושב שהשאלה "כיצד יגודלו התרגנולות" הינה רלוונטית מאוד, מדוע אתה בוחר להתעלם ממנה? מדוע אתה כותב שלוש פיסקאות בלא תשובה? אם נלך עם הדוגמא שלך, אני אינני חושב שטרנספר מרצון לפלשתינאים הוא ישים, אבל הייתי תומך בו, לו הוא היה ישים. כל שצריך על מנת לאכול את התרנגולות הוא לגרום למותם, על מנת לספר תרנגולות בכמויות מסחריות יותר או בעלות בשר משובח יותר יש להתעלל בהן בכל מיני דרכים, אני מעולם לא תמכתי בדרכים אלו, בסה"כ לא התנגדתי לפרוצדורה של הכנסת בשר לפה של אדם. במאה ה19 הועסקו בבריטניה ובגרמניה פועלים בתנאים בלתי-אנושיים, הם עבדו במכרות במשך 18 שעות ביממה, וסבלו לעתים קרובות מנכויות ובעיות בריאותיות עקב כך, שלא לדבר על התשלום הזעום והעדר חיי הפנאי והמשפחה, כיום אין זה כך, האנושות (לפחות בעולם המערבי, צריך לעבור את אותו התהליך כשהתאגידים יבינו שגם לאנשי מדינות העולם השלישי יש זכויות עובד, אדם ואזרח) התקדמה מאז, וניצולים כאלו כמעט ולא קיימים כיום, או לפחות לא מעוגנים בחוק. גם תעשיית הבשר יכולה לשנות את פניה בעזרת מחאה מבורכת שלכם ודומיכם, אין זה אומר שיש לשלול את תעשיית הבשר, בדיוק כפי שאין זה אומר שיש לשלול את הקפיטליזם או את העבודה במכרות. מעמדו של האדם מול בעלי החיים איננו ברור, מכיוון שאני לא נוטה להאמין שאלוהים ברא אותו כעליון עליהם, כפי שמספר התנ"ך, אני לא חושב שיש דרך לשפוט אובייקטיבית, אבל בלי שום ספק, חרף היותו בעל חיים, הוא שונה מהותית גם משאר חברי משפחת היונקים. אני אוהב לדמות את זה לעמוד גדול, אליו קשורים כל בעלי החיים ברצועה, הרצועה הקצרה ביותר ניתנת ליצורים המפותחים פחות, והארוכה יותר למפותחים יותר, כשלאדם רצועה ארוכה פי כמה גם מזו של היונקים. דרך החשיבה של האדם, גם אם מקורו באותו אב קדמון של הקוף, הינה שונה מהותית מזו של חיות, היכולת שלו להיות משוחרר לרצועת האינסטינקטים, לפחות במישור הקוגנטיבי הינה גדולה בהרבה, כמו כן היכולת בבחירה מוסרית, שלדעתי היא פרמטר חשוב מאוד בהשוואת המינים. במובן הזה, אפשר להגיד שתרנגולת הינה קרובה לחרק לפחות כמו שהיא קרובה לאדם. בכל מקרה, אני מאמין שהאדם הוא במרכז, והוא ערך עליון, לא בעלי חיים מחד ולא המדינה מאידך, אינני מאמין בניסיון כלשהי ליצור אלגוריתם מוסרי לוגי כלשהי ביחסנו לחיות, עלינו לפגוע בהם כמה שפחות פגיעה שלא צריך אותה. אני חלק מקבוצת בני האדם, אל תנסו להפוך אותי לגזען, לדעתי כל בני האדם שווים על אף שאני מקבוצת היהודים/ישראלים/לבנים וכיו"ב, מעצם העובדה שאין בין שום גזע אנושי הבדל מהותי, לכל היותר מספר סיביות בדם, המצב עם החיות שונה לחלוטין. אתה מסכים שהמוסר שלך לא עקבי, זה חשוב, לא כל הצימחונים/טבעוניים מגיעים להבנה הזו, האם תפיסת המוסר שלי הינה יותר עקבית? לא, אמרתי שלא, אבל אני זה שבא לתקוף את תפיסת המוסר שלך, בעקבות גישה שלך (או לפחות של חלק מחבריך) הקוראים לי גזען, ודורשים ממני לחדול בי מדרכי הרעה, זה אמנם יראה מגוחך לנוכח העובדה שאני זה שבא להטריד את מנוחתכם בפורום זה, בך מדובר בתופעה קיימת ומעצבנת. גם אם לא היה שום הבדל מהותי (וגם כיום, אינני רואה כזה) בין חרק לתרנגולת, היינו מרחמים הרבה יותר על התרנגולות כי היא יודעת לצעוק, וכי במראה שלה היא יותר דומה לנו, אז לחרק יש אולי מערכת חישה מפותחת פחות, יש כאן גם עניין כמותי, מספר החרקים המתים הינו גדול בהרבה... במילים אחרות, אינני חושב שהעולם יהיה מוסרי יותר אם לא נאכל בשר, אני כן חושב שהוא יהיה מקום מוסרי יותר אם נגדל את הבשר שלנו בצורה סבירה, אינני רואה צורך או רצון להצטרף לבעלי האידיולוגיה הצימחונית כי לדעתי היא מלאה כשלים, זה הכל.