אשם או לא אשם?

אשם או לא אשם?

יש לי וידוי קטן. יש לי חבר ילדות שאני מכיר אותו בערך 9 שנים שמתוכם לא דיברנו וחצי שנים בערך. לא דיברנו לא בגלל שרבנו או חס וחלילה ,אלא בגלל שכל אחד פנה לכוון אחר בחיים. למדנו מכיתה ה' ועד סיום כיצה ט'. אני המשכתי ללמוד בבי"ס שבו למדנו - והוא עבר לבי"ס אחר עקב ציוניו הנמוכים. במהלך שנת הלימודים של כיתה י' שמעתי מאנשים שהוא חזר בתשובה. לא האמנתי לשמועה הזו עד שראיתי זאת במו עיני. אבל כשראיתי אותו לפני 3 וחצי שנים אז הוא היה רק בתחילת החזרה בתשובה. זה לא היה ממש רציני. סוף סוף שבוע שעבר - חידשנו את הקשר בזכות ידידה שלי שמשרתת איתי בבסיס , וגם היא למדה יחד איתנו בחטיבת הביניים.היא השיגה לי את המספר שלו בבית - וככה יצרתי קשר עם אמא שלו שנתנה לי את המספר טלפון שלו בישיבה שבה הוא לומד בחיפה (אנחנו חיפאים.) בכל מקרה התקשרתי ו...מאז אנחנו בקשר די טוב. אפילו נפגשנו ביום שלישי האחרון. כשראיתי אותו - פשוט ראיתי אדם אחר , אדם שונה. עם זקן ,שפם ,כיפה שחורה - בגדים של דוס. לא האמנתי למראה עיני. פשוט רעדתי. לא יכולתי לראות אותו כך. חבר הילדות שלי , הבנאדם שהיה החבר הכי טוב שלי - דתי חרדי? ועוד.....הוא?!? הוא הבנאדם האחרון שהייתי חשוב שיחזור בתשובה (בעקבות התנהגותו בעבר). היה לי קשה לראות אותו כך. לא ידעתי אם לבכות או לצחוק. ואני די מאשים את עצמי. הוא אמר לי את המשפט " אם היינו ממשיכים ללמוד יחד באותו בי"ס ,אני לא מאמין שהייתי עכשיו מה שאני." אחרי שהוא אמר לי את זה אז נעשה לי רע - רע מאוד. אני חשוב שאם הייתי יכול להיות חבר יותר טוב בעבר , והייתי עוזר לו יותר - אז הוא היה מצליח לשפר את הציונים שלו ואז אולי הוא היה נשאר בבי"ס. אני פשוט מרגיש חבר חרא.... אם יש למישהו מה להגיד - אשמח לשמוע [email protected]

As היחידה

New member
אין פה אשמים..

ולמה אתה חושב שזה רע? הוא לא היה בוחר בדרך רעה. הוא בוחר את הדרך שלו, דרך שנראת לו טוב. אני חושבת שעם אתם הייתם חברים טובים והוא עדין חשוב לך נסה לקבל אותו כפי שהוא. אל תאשים אף אחד, כי זה בולשיט.

מסכים עם AS

אתה לא יכול לדעת אולי שתיכם הייתם חוזרים בתשובה ואל תפסול חזרה בתשובה כל עוד לא ניסית.....

E l i Y a H o O

New member
אין אשמים..ואי אפשר לחזור אחורה..

אולי כמו שהוא אמר הוא לא היה חוזר בתשובה אבל אולי כן ? בחיים לא נדע... והכל משמיים אם בשמיים היה כתוב שהוא יחזור בתשובה גם אם הוא היה ממשיך ללמוד איתך הוא היה חוזר בתשובה..אולי אתה לא מאמין בזה אבל זו המחשבה שלי.. ואתה לא צריך להרגיש אשם כי הכל לשווא לא תוכל לשנות דבר...

Aussie Girl

New member
מה רע בלהיות דתי?!

אני ממש לא מבינה מה רע בחבר דתי?! אולי תסביר את עצמך עוד קצת כי אני לא רואה את הבעיה...

sh53

New member
לא אתה ולא הוא אשמים

למה צריך לחפש אשמים כאן? למה זה טוב? "לא האמנתי למראה עיני. פשוט רעדתי." למה רעדת? אני בטוחה שראית פעם אנשים דתיים/חרדים שלובשים בדיוק את אותו לבוש, אתה יכול לתת את הסיבה שרעדת? מה גרם לך לזעזוע? אמרו לך קודם (בכתה י') שהוא חזר בתשובה, לא אדם אחד ולא שניים, מדוע לא האמנת? האם חיית באשליה (שהתנפצה אצלך כשראית את זה במציאות) שהוא לא חזר בתשובה? האם לא רצית להאמין לזה? כנראה קשה לך לראות שחבר הילדות שלך חזר בתשובה, אך מצד שני אף אחד לא אומר שחבר הילדות שלך לא יכול להיות חבר שלך רק בגלל שהוא חרדי, השאלה אם הלב והראש של שניכם "פתוחים" לקבל את השינוי שביניכם, תקבלו כל אחד כמו שהוא ולא תתחילו במלחמות לשנות אחד את השני, הרי אתם לא הולכים להתחתן יחד ולגור יחד, אז עם קצת רצון טוב מצד שניכם זה אפשרי בהחלט. "הוא אמר לי את המשפט " אם היינו ממשיכים ללמוד יחד באותו בי"ס ,אני לא מאמין שהייתי עכשיו מה שאני."" את העבר אי אפשר להחזיר. אם טוב לו להיות דתי, אז טוב לו ושלא יאשים אותך בעצם חזרתו בתשובה. אם לא טוב לו להיות דתי, אז הוא צריך לשאול את עצמו למה הוא שם, במקום שהוא לא רוצה להיות בו ואם יש לו את הכוחות לצאת מהמקום בו הוא נמצא למקום אחר. לא יודעת אם היית יכול לעזור לו בבי"ס כדי להעלות את רמת הציונים שלו - אני מניחה שגם לך היה קשה, אני מניחה שהוא גם לא ביקש עזרה אז מאיפה אתה צריך לנחש? יש משפט שאומר "לא בוכים על חלב שנשפך". אם החבר שלך רוצה לבכות, זכותו, אבל מצד שני זה לא יביא אותו למקום יותר טוב בחיים, אולי הוא זקוק לבכי כדי להוציא דברים מעיקים החוצה וזה בסדר בקטע הזה, אבל שלא יחשוב שאם הוא יבכה זה יעזור לו ויקדם אותו בחיים.

תודה רבה לכולם.

באמת תודה. וברור שאני מקבל אותו כמו שהוא - ואני אוהב אותו כמו שהוא. אני לא נוטש חברים שלי בגלל דברים או שינויים , לעולם.

נינושש

New member
לדעתי אין פה אשמים בכלל.

למה אתה מחפש אשמים.. אני מבטיחה לך שהוא היה מגיע למצב הזה גם אם הוא לא היה עובר בית ספר. זה קורה וזהו. וגם אם היית מנסה לעזור לו בלימודים מי מבטיח לך שהיית מצליח?! אם הוא באמת היה רוצה להישאר בבית הספר הוא היה משתדל קצת יותר!

למעלה