מה זו אהבה?
למה לא תשאל אותי שאלות קלות, כמו למשל איך לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני לשביעות רצונם של כל הצדדים? זה מזכיר לי את הדיון על "מה זה צ'י?" שרשור עם עשרות תגובות שבסופו לא רק שלא הגענו לתשובה מוסכמת, אפילו לא הצלחנו להסכים על מה
לא צ'י...
גדול עלי, גם הצ'י וגם האהבה. אני יודע שבלי אהבה למטופלים שלי עדיף שלא אניח עליהם ידיים, אבל להגדיר את האהבה הזו אני לא יכול; אני רק מקוה שביום שאגלה שאני מטפל בלי אהבה, יהיה לי הכוח לקום ולהחליף מקצוע. בינתיים תפילת הרופא, המצורפת, עוזרת לי; שבועת הרופא דוקא לא. אני בא מרפואה סינית, כלומר (בהקשר הזה)
חמשת האלמנטים: פחד (מים) מוביל לכעס (עץ), שמוביל לשמחה (אש,
הערה למטה), שמובילה למחשבות (אדמה), שמובילות לאבל (מתכת), שמוביל שוב לפחד (מים), שמדכא שמחה, שמדכאה אבל, שמדכא כעס, שמדכא מחשבות, שמדכאות פחד.
ההערה: פחד גורם לכעס, שגורם לאדם לפעול נגד גורם הפחד; הפעולה המוצלחת מביאה לשמחה. כך גם בשאר המעברים, אבל אין כאן מקום לפרט. אני כותב על זה מאמר, אולי כשיהיה מוכן אפרסם אותו כאן. אין שם בכלל אהבה. (האם זו לא מסורת "רוחנית" בשל כך?) אבל
יש שם התייחסות לחמישה גורמים, שכל אחד מהם נפרד, כל אחד מהם משפיע על האחרים (אם ישירות ואם בעקיפין), כל אחד מהם מושפע ע"י האחרים (אם ישירות ואם בעקיפין), ואין דרך להתייחס אל אחד בלי להזכיר את האחרים - וגם אי-אפשר לטפל בשלם בלי להבין את היחסים בין מרכיביו. ההסתכלות שלי (של הרפואה הסינית, שאני מנסה להבין) היא פרקטית לגמרי - אני מריך להבין את מערכת חמשת היסודות כי זה מאפשר לי לטפל יותר טוב, להבין את הסביבה יותר טוב, לחיות יותר טוב. נכון שהסביבה היא השלם, נכון ש"הכל אחד ואחד הכל", אבל אני לא מסוגל להבין "הכל". אני חייב לפרק אותו, לבחון את היחסים בין מרכיביו, כדי להתקרב להבין את השלם. בגלל זה היה לי חשוב להבין את ההקשר של המונחים שהזכרת. דיברת על מודל שמתייחס לארבע רגשות, ועל מודל שמתייחס לשבעה - וברור שאלה מודלים שונים, שלכל אחד מהם הגיון משלו. להתייחס רק לגורם אחד מתוך המודל, בעיני, זה בעייתי. קשה להבין פיל לפי החדק. מה אני חושב על הגישות השונות שהיצגת? שאני לא יודע עליהם מספיק בשביל לענות...
|הולך לחפש באגים|