עדי
המחשב שלי עושה בעיות, אינ לא אהיה כאן בימים הקרובים להמשיך ולדבר על הנושא. לטובה...כרגיל

אתמול בלילה בערך ב3-4 לפנות בוקר הסערה הגיעה לקרשנדו באיזו התפרצות ברק-רעם מחריד, היה נדמה לי שהתפוצץ בניין. כל השמיים היו מוארים בלבן סטרילי וסטטי כמה שניות טובות. לא פחדתי אבל הייתי.. המממ.. mezmerized. ההכרה בעוצמה אולטמטיבית, שמבטלת את כל אמות המידה- אני חושבת שהיא משותפת לרמות המזוקקות של אהבה ויראה. אני מסכימה איתך שאהבה אינה רגש.אולי אפשר לומר שהיא כוח קיומי. מה שעניין ומעניין אותי לגבי עניין הכבוד\ הוא להבין אם הוא גם קיומי. אם הוא חלק נחוץ ומוטמע בקיום עצמו. אני מניחה, שאם כן, אפשר יהיה למצוא את הדינמיקה שלו בהרבה צורות שונות- גם ביחסים בין אנשים וגם בטבע וגם בכלל, באיך שהדברים עבדו ויעבדו ועובדים. אז זו היתה השאלה שלי, האם כבוד הוא מופע תרבותי או שהוא תשתית לתרבות. אני לא חושבת שאפשר לפתור פחד ויראה וכבוד כקונספירציה לשליטה בהמונים, גם אם ככה משתמשים בהם בפועל. באינטואציה, בתגובה לדיון על דברי המהרל.. הייתי אומרת שיראה היא זיכוך, או "הרגש האנושי האחרון" אל הקיום, והרמז שנתן שמעון לגבי פחד המוות, הפחד מחוסר קיום, הוא שהוביל אותי למחשבה הזו. אבל רגע אח"כ, בספירה שאולי קשה לקרוא לה אנושית...נותרת רק אהבה. כרגע נראה לי שכבוד הוא עניין מאוד מאוד יסודי בהתנהגות אנושית, וכתמיד- יכול להיות מופעל ע"י מוטיבציות שונות, או לממטרות שליטה ורכושנות ופוליטיקה לסוגיה, או למטרת קיומו של סדר. דיון מעניין, בשבילי הוא גם חשוב

תודה נ.ב. אין לי מושג מי אמר על מה ולמה, רצונו של אדם כבודו. אבל אם יש בזה אמת (וזה מדד הכבוד הראשון שלי) יש בזה לומר שכבוד הוא אלמנטרי ומיסתורי כמו רצון. ואם כך, כפי שוו ווי אינו אי עשייה אלא עשייה "ריקה". כך אולי ייתכן כבוד "ריק". ובכל מקרה מתחזק הקשר בין עשייה (קרמה) ומה שלא מסתתר שם מאחורי המילה "כבוד".