ארכיטיפים

• פותח הנושא d y s
  • פורסם בתאריך
שאלה יהיו הצרות שלנו...

d y s

New member
ראה

אני לא מחפש אמת פשטנית ולא אמת של ילד.רק מתבונן.

לא מחפש שום רוח עם.לא מעניין אותי יונג האיש אלא דבריו ההגותיים.

אין לי גיבורי תרבות וכ"ו

אינני לאומני או מרגיש יהודי או כל מיני הגדרות כאלו.

לא מחזיק רעיונות יפניים ושום קשקוש כזה ומעבר להגות וכמה מושגים אני אפילו בז למעמדות לניכור ולטיפוח האליטות היפני אז בהחלט טעית.אין שום אלמנט מוסרי בארכיטיפים! לכולם מרכיב חשוב בגוף החברתי ואין חשוב יותר או פחות.

לא פגעת הפעם.

amir_aikido

New member
ביקורת

אין לי בעיה עם ביקורת, אבל אחד הלקחים שלמדתי, בין היתר בזכות הפורום הזה, הוא להקפיד ולייחס את הביקורת שלי לדברים שאני יודע / רואה. בעיקר, לא להכליל מעבר לזה.

בכמה מקומות למדתי, שאם בוחרים לכתוב/לתת ביקורת, צריך לכתוב בה גם דברים חיוביים ולא רק שליליים. אם לא הצלחנו למצוא משהו חיובי, בדר"כ זה סימן שאנו נגררים אחרי תפיסותינו ולא רואים את האמת. גם בביקורת הכי קטלנית שכתבתי פה (ולאחר שכתבתי אותה, היו רבים שקטלו אותי על הכתיבה) היו דברים כאלה.

אני מאוד מעריך את היכולת הטכנית שלך, ושמח ללמוד ממך על המזרן. פה בפורום, הכתיבה שלך נוטה לצד פוגעני באופן עקבי.

אמשיך אח"כ
אמיר

amir_aikido

New member
להמשיך על ביקורת

DYS

כפי שכתבת, אתה מכיר אותי היטב, שנינו יודעים עד כמה אני ביקורתי, לא רק כלפי מורים אחרים, אלא גם במהלך הלימוד עצמו (רוב המורים פה כנראה היו זורקים אותי מהקבוצה מזמן, במקום לשאול מה הבעיה כשאני מעלה מבט סקפטי בסיום הדגמה ולשמוע שאלות בסגנון של "למה כך ולא כך, כפי שלימדת קודם? פעם הסברת ועוד ..."). ולמי שתוהה, אני ביקורתי לא פחות מכך, גם ביחס לעצמי, כשאת החלק הזה אני שומר לעצמי.

בהתאם, יש לי דעות עתירות ביקורת וספקות ביחס לעשיה של חלק מהמקומות האחרים שהלכתי לראות או להתאמן בהם לאורך השנים. רק למען ההגינות, מעולם לא הלכתי למקום אחר מתוך רצון להיות "מבקר מסעדות", תמיד זו היתה הליכה שעשיתי בשבילי - כדי לראות וללמוד עוד רעיונות וגישות ולפחות ללמוד מההשוואה לדרך שאני מכיר.

אפשר בהחלט למצוא כאן בהיסטוריה של הפורום הודעות סופר ביקורתיות שלי על אחרים. רובן היו בזמנים אחרים, בהם היה מי שיציג את העמדה הנגדית מתוך נסיון שקול, וכך ניתן למצוא שם דיון וויכוח. בנוסף, רוב הדעות הללו נכתבו לפני שנים, בתקופה אחרת וגיל אחר.
DYS כתב במקום אחר על הדברים שהקהילה תורמת, ובכן, הקהילה הזו בעיקר תרמה לי פרספקטיבה - את היכולת לראות כי יש יותר מדרך אחת נכונה, את היכולת לראות שלא כולם מחפשים את אותו הדבר, את ההבנה כי לאנשים שונים מתאימים דברים שונים ועוד.

וכך, למרות שאני אישית כנראה חולק את אותן דעות טכניות ברוב הנושאים (אחרי שנים של לימוד אצל אותו המורה, זה לא ממש מפתיע). אני הרבה יותר פתוח לקבל דרכים אחרות ככאלה שיכולות גם הן להיות נכונות.

אני עדיין ביקורתי ביחס לאחרים. אני עושה מאמץ להתייחס גם לחיוב וגם לשלילה כשאני בוחר לכתוב ביקורת. אני משתדל למקד את הביקורת שלי לאותם דברים / נקודות שראיתי, ולא להסיק מהאחת על האחרת (למשל: "שיווק אמריקאי / זול" לא מעיד על איכות התוכן, חוסר טכני בהיבט מסויים לא מעיד על פרקי חומר אחרים בו ועוד פחות על הגישה הכוללת, ועוד ועוד). אני משתדל גם להבליט את העובדה, כי הביקורת שלי היא רק דעה, ולא מבלבל בינה ובין אמת או עובדה.

אמיר

ביקורת היא דבר חשוב בתהליך ההתפתחות

מי שאינו מסוגל לקבל ביקורת, חיובית כשלילית
כנראה ימצא את עצמו "דורך במקום", לביקורת
באומנויות לחימה כמו כך אני מאמין בכל מקום אחר
תאפשר לנו (לי ולכל אחד/ת אחר).

ובלבד,

שתגיע ממקום של "אמת, יושר, כנות ורצון לשפר ולהתקדם" לי ולאחר.
כך אני מאמין - גם אם תהיה היא "קשה" היא תתקבל בהבנה
ברצון ואולי גם עם חיוך.

מי יתן וכולנו (במיוחד אני) נהיה מסוגלים לבקר את האחר
מתוך כוונה לסייע ולא להרוס.

לכן אמיר ידידי, אני משער שברובם של המקרים בהם (העברת? משום שע"פ ההתנהלות בפורום זה כנראה עבר בצורה טובה)
העברת ביקורת היא נתקבלה בצורה חיובית מפני שהגיעה כנראה ממקום אמיתי וישר.

שבת שלום

חיים

נ.ב: יש מי מאיתנו שאינו "סוחר"? שהרי כ"א ואחת מאיתנו מנסה "למכור" את האני מאמין שלו
כ"א מאמין באמונה שלמה שמה שהוא עושה או "המוצר שהוא כסוחר מוכר" הוא מוצר טוב
כולם כאן כולל כולם מי יותר מי פחות

למעלה