ארכיטיפים

• פותח הנושא d y s
  • פורסם בתאריך

WaveGal

New member
סוחר ולוחם עמדו לחצות נהר

ולפתע ראו נערה מנסה לחצות את הזרם העז.
"תיקח אותה אתה על הכתפיים" אמר הלוחם "אני עוד סוחב את רורי מילר מהנהר הקודם וחוץ מזה הרי אתה הסוחר".
"אני?" תהה הסוחר "סתם הסכמתי ללכת איתך כברת דרך וכבר אתה קורא לי בשמות גנאי?"

העוג

New member

אחד מסיפורי הזן הטובים שקראתי.
מן הסתם בעוד שנתיים נראה אותו באסופה של גורו כזה או אחר כסיפור "אוטנטי" שסיפר לו המאסטר שלו שלמד מסבו של סבו בכפר קטן בהימלאיה האוקינאווים.

WaveGal

New member
אולי אפילו דת חדשה!

כמו /en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult" target="_blank" rel="nofollow">https://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult" target="_blank" rel="nofollow">דתות הקארגו של האוק' הפסיפי

d y s

New member
אולי לא הייתי ברור

וזה אך טבעי.

ארכיטיפ הינו התפקיד אלא הדרך לבצעו.

תפקיד אם אינו תואם את הדרך הוא מונחה מטרה כמו אותם גנראלים סוחרים פוליטיקאים אופורטוניסטים שתפקידית היו לוחמים ללא חת אך דרכם היתה דרך מוכוונת מטרות.

תפקיד תואם ארכיטיפ יכול להתקיים כנטול מטרה,מהנדס מחשבים לדוגמא יהיה פעיל בעבודתו כך או כך בהתאם לארכיטיפ.

פגשתי לוחמים מעולים שעשו זאת כדי לקבל תהילה כבוד תפקיד בכיר או לשם זהות חברתית.

הטובים ביותר אותם פגשתי הם פשוט לוחמים והם לא צריכים אויב ממשי על מנת להיות כאלו.

לוחם סוחר ידאג לשמו ותהילתו.

לוחם פשוט יחיה את חייו באמונתו וייתכן ואמונה זו אף תחרוץ את דינו.

כתב עדי על פסילות שיטה המבוססת על שקר.ואני טוען שכל דבר שזקוק לקידום מכירות מסחרי שאינו נאמן לאמיתות פשוטות פסול הוא וכשאני אומר פסול אני אומר זאת לגבי.
ואני איני נושא איש על כתפי ואני גם מקווה שמשקלי המועט לא מעיק על אלו שנושאים אותי.בעצם זה לא ממש משנה כי זו בחירתם שלהם.

כדי להתפרנס צריך לשווק

רק צריך לשווק אמת ולא שקרים. אני כן אקבל קצת הפרזה כדבר לגיטימי שהוא חלק מעולם הפרסום.

אישית כשאני רואה פרסום של משהו (מוצר, שירות, ידע...) אני לא פוסל אותו על הסף כי הוא מפורסם. אני כן לוקח בעירבון מוגבל את שלל הכתרים ששמים לראשו של אותו משהו כי אני מבין שזה פירסום ושיכול להיות שהמציאות פחות מושלמת מכפי שהיא מצטיירת בפרסום.

אבולוציה

מה לעשות, אנו תוצר של תהליך בו הסתגלות ושינוי מועדפים על פני קיבעון, וזה מוטמע בנו כבר כמה מליוני שנים.
גישתך מעט פשטנית, לטעמי.
לידיעתי, מעולם לא הייתה התמחות ברמה אליה אתה מכוון - אני לא מאמין שטירון, אפילו במסלול סיירת, חושב על רמטכ"לות ומכוון עצמו לשם מתחילת השירות.
אם אתה מאמין בכך, אשמח אם תציג נימוקים כלשהם.
אתה ידעת בגיל 18 לאיזו דרגה תגיע בצבא, או מה תעשה כל השירות?
"תפקיד ... הוא מונחה מטרה ... אך דרכם הייתה דרך מוכוונת מטרות" - לא מאמין שהיה אפילו גנרל אחד בצה"ל שהתחיל כך.

לא פגשתי גם מהנדס מחשבים שהמשיך לעסוק במקצוע כשהיה מובטל, בזמן שפל, ומחוסר ברירה עבד כמאבטח או סבל.
מקצוע המשמש לפרנסה - נבחר משיקולים שונים שמרכיב ההתאמה לאשיות הוא רק אחד מהם, ולא תמיד העיקרי.
איך אומר פתגם עתיק? אדם מתכנן ואלוהים צוחק..

לוחם פשוט יחיה את חייו באמונתו, עד שייתבגר מעט ותהיה לו משפחה ויגלה שאמונתו לא מספיקה.
לוחם סוחר יידאג למטרותיו. אלו יכולות להיות שם ותהילה, אלו יכולות להיות פרנסה, אלו יכולות להיות מקצועיות ועוד.
האם לוחם סוחר נלחם פחות טוב מלוחם פשוט? או אולי טוב יותר?
תלוי בנסיבות ובמזל.
האם לוחם פשוט לא יכול להתפתח לסוחר? רק אם הוא זנח את אנושיותו.
האם סוחר לא יכול להתפתח ללוחם? רק אם כבר סיים חייו...

ארכיטיפים, כמו כל דיעה קדומה, בעיקר קיימים כדי להקל עלינו לראות את סביבתנו בתבניות. זה מוריד מאיתנו עומס חשיבה, מה שמאפשר לנו להתמקד בדברים החריגים שדורשים פתרון שונה מפתרון שהחלטנו עליו כמה אלפי פעמים בעבר.
הארכיטיפ אינו מתקיים במציאות, אלא רק בתפיסת המציאות שלנו כאינדיבידואלים.
אתה יכול לטעון על עצמך שאתה מתאים לארכיטיפ כלשהו, אך האם תוכל לתת דוגמא יחידה לפלוני שמתאים באופן מוחלט לארכיטיפ כלשהו עליו חשבת?

כתבת שפגשת "פשוט לוחמים". עד כמה אתה באמת מכיר אותם? חיית את חייהם? חווית את תהליך קבלת ההחלטות שלהם - היום, לפני 10 שנים, לפני 20 שנה? בעוד 5 שנים?

, והיינליין אמר בענין דומה:

"כל בני האדם צריכים לדעת איך להחליף חיתול, לתכנן פלישה, לשחוט חזיר, לנווט ספינה, לתכנן בניין, לכתוב סונטה, לנהל חשבונות, לבנות קיר, לקבֵּע עצם, לנחם את הגוסס, לקבל פקודות, לתת פקודות, לשתף פעולה, לפעול לבד, לפתור משוואות, לנתח בעיה חדשה, לגרוף זבל, לתכנת מחשב, לבשל ארוחה טעימה, להיאבק כהלכה, למות באבירות. ההתמחות נועדה לחרקים."
(ההדגשה שלי)
https://he.wikiquote.org/wiki/די_זמן_לאהבה

העוג

New member
הטירון שחשב מראש על המסלול לרמטכ"ל

עזב לא מזמן את מגדלי אקירוב
קרוי גם "הלוחם המעוטר ביותר בתולדות ישראל"
ויש מי שחושד שאת הדרך לראשות הממשלה וראשות מש' הבטחון הוא תכנן עוד בתיכון אגב פירוק והרכבת שעון.
רק נראה שכשהגיע לסוף התכנון הוא קצת מסתבך באלתורים.

amir_aikido

New member
בעיני זה אחרת לגמרי

יש אנשים שמוגבלים לראיית עולם אחת ויחידה, בין אם כזו ובין אם אחרת והם טוטאליים בה, יש אחרים שראיית העולם שלהם מורכבת ורב מימדית יותר, בחלק מהדברים כך ובחלק אחרת.

איפוא היית ממקם למשל את הפוליטקאים שיצאו מיחידות סופר מובחרות (ברק, מופז, נתניהו, שרון ) , הם לא היו לוחמים בעבר? הם לא פוליטיקאים שסוחרים ונותנים בהווה?
איפוא אתה ממקם את היראי סנסי, מייסד קורינדו אייקידו, ששלמה סיפר שהיה סוחר מצויין?
איפוא תמקם את ג'יוג'ורו קאנו, מייסד הג'ודו, גם הוא הצטיין לא רק כלוחם וממציא שיטה, אלא גם בשיווקה?

אתה יוצא בטיעוניך כנגד כל הקונספט של קידום לוחמים לתפקידי פיקוד בכירים, שהרי בתפקידים אסטרטגיים, נדרש המפקד לסחר מכר מתמיד ולשיקולים של עדיפות. האמנם מרבית הרמטכ"לים של צה"ל נבחרו משיקולים כה שגויים?

והרשימה עוד ארוכה, ארוכה, וכוללת עוד רבים אחרים.

התיאור שלך אולי קולע ביחס אליך, ואולי גם לכמה מחבריך. זאת העתיד יגיד. אך ההכללות שאתה עושה ממנו ביחס לכל האחרים, מרחיקות אותו מעולם האמת.

ולבסוף, אישית, המסע שלך כנגד סמינר אחד ועוד סמינר שטרחה פה מישהי והתאמצה בכדי להביא מחו"ל, פוגע בכבודך ובהערכה אליך.
כשאתה לוקח אוסף טענות המבוסס על טעם אישי, והופך אותו לנושאים עקרוניים לכאורה, ומבסס הכל על סרטון בודד בלי לדעת את הקונטקסט, ובלי לחשוב על ההתאמה לאחרים, ראה תשובותי אליך למטה, זו התנהגות שאיננה מכובדת או מכבדת.
ההתנהגות שלך מזכירה יותר מישהו שחושש מההגעה של אחר, שיתפוס את מקומו מההתנהגות של מי שבטוח בעצמו ובמקומו. ולטעמי לפחות, בלי סיבה אמיתית - אם להשתמש בלשונך, אלו אמיתות עמוקות ולכן האחד אינו סותר את האחר.

אמיר

d y s

New member
עפת גבוהה מאוד ורק כי אנו

מכירים.

כבודי לא מעניין אותי וגם לא הערכה אלי אין לי פה מסעות כנגד כלום בסה"כ מביע דיעה.

כנראה למרות ההסברים לא הייתי ברור אז אני ממליץ רק אם בא לך לכפרי ולדלית לא להתייחס לחידוד שניסיתי לעשות לדברי ולקרוא את קרל גוסטב יונג-

http://he.wikipedia.org/wiki/ארכיטיפ

ואת יאנוש קורצ'אק-http://www.oranim.ac.il/sites/heb/sites/shner/yanush/children-love/pages/default.aspx

ושוב אולי אובן טוב יותר כאשר מתבוננים על ילדים טרם אנחנו מחרבנים להם לתוך הראש ורוצים שהם יגשימו את מי שאנחנו או מי שרצינו להיות אפשר בהחלט לראות נטיות אישיותית שהם קבצי תכונות ומזג ואלו הארכיטיפים ולא התפקיד בפועל(בפעם השלישית) יכול להיות חנווני בשוק האוחז בארכיטיפ הלוחם הוא אף פעם לא יימכור לך עוף פג תוקף.
לעומת זאת שר הביטחון שתפקודו כלוחם(מונע אגו) היה מוערך ואילו הוא נטש לוחמים לפחות פעמיים כאשר היה רמטכ"ל בצאלים ואת מדחת יוסף והתגלה כנושא ארכיטיפ סוחר מובהק ומאוחר יותר כפוליטיקאי המחזה הפך גרוטסקי אפילו יותר.

לא הרבה אנשים חיים תפקודית ומקצועית את הארכיטיפים שלהם וזה בסדר זו המציאות והאבולוציה אך ניתן לזהות ארכיטיפים מבעד לקליפה.

ובאשר אלי ייתכן ורק ייתכן שמה שאחרים קוראים לו לחימה או אומנות לחימה ומקבלים אותו כאמת מפי קודמייהם ולעיתים בצורה סוגסטבילית נתפס אצלי מעט אחרת ובגלל היכרותינו האישית אומר לך כי אני לא הייתי נשאר אצל שלמה דוד סנסיי לשם האומנות בלבד או מה שזה לא יהיה אני נשאר אצל מורה שיטה וכ"ו והדבר תופס לגבי סמינר כאשר מה שאני מקבל ממלא את הוויתי המקצועית והארכיטיפית.אני יודע שאם יבוא יום וארגיש אחרת לגבי איפה שאני נמצא פשוט אעזוב.ואולי בגלל שאני לוקח את הכל למקום פרקטי אמיתי יש לי לגבי עצמי ערך ליכלות ההתבוננות שלי.
נוח לך להתייפף כלפי חברייך פה אך בעבר העברת ביקורות כלפי מורי אייקידו שביקרת במועדוניהם כלפי יכולותיהם וכ"ו אגב ביקורת שמקמקה שאני לא הייתי מעלה לעולם.
אני ביקרתי קליפ ומשהו ספציפי לגביו(ולא שאין עוד ביקורת) אתה אורחת בדוג'ו כאורח צופה ולא כמבקר ומתחת ביקורת.

אז עשה לי טובה.

כבוד כמו שכתבתי כבר ואחריות הינם ראייה בהירה וככזו הם נטולי גינונים פטלטלים.

קבלת האינפוט גם היא עניין של בחירה .

יום טוב

אילו היית אתה מחכה לסמינר של מילר ואז כותב,

עוד היתה בכך מידה של הגינות - לפחות היית מתרשם בעצמך, כמו שעשה אמיר, ולא כותב על סמך חמש דקות בוידיאו.

וגם אתה אורחת ע"י אנשים ואחר-כך כתבת בפורום מה דעתך עליהם, ולא היססת לפרסם ביקורת: הפוסל, במומו פוסל.

אחרון: אמיר כותב כאן שנים והוא אחד הכותבים המוערכים כאן, בגלל התנהלותו בפורום; המקרה שציינת הוא יוצא-מן-הכלל המעיד על הכלל. לעומתו, מה שבשביל אמיר היה מעידה חד-פעמית ביותר מעשר שנות קיום הפורום, בשבילך הוא השגרה. אתה מצליח, כל פעם מחדש, לייצר סביבך אנטגוניזם. אני מניח שבשבילך זו מחמאה. וגם זה מעיד עליך.

d y s

New member
ראה

אפשר להתרשם גם מהתבוננות וקריאה.האמן לי אני מריח לוחמים ומריח סכנה ואולי לא .

אנא אל תטיף לי על הגינות או מוסר זה אינו מקומך.

כתבתי התרשמות מאנשים שהזמינו אותי לבדוק נרכולתם וידעו כי אינני בוחל במילים.לא הסתובבתי במועדונים כמו מבקר מסעדות.

מומים רבים יש לי יותר משתוכל לתאר.

אני מכיר את אמיר מעל 20 שנה ולא נראה לי שהוא זקוק להגנה מפני ובטוח שלא ממך.

זהו, ש"אולי לא".

אפשר להתרשם גם מהתבוננות וקריאה, נכון.
אפשר גם לטעות, משניהם.

אני קורא את מילר כבר שנים, הרבה לפני שיצא לחיים אזרחיים, הרבה לפני שהיה לו איזהשהו אינטרס כלכלי בפירסום עצמי. גם אני התרשמתי ממנו - הפוך מההתרשמות שלך.

לי לביא לא רק קראה אותו, גם פגשה אותו ולמדה אצלו. גם התרשמותה, הפוכה משלך.

אנחנו לא היחידים.

אבל אין ספק (זהירות סרקאזם), חוש הריח שלך טוב משל כל העולם ואתה זה שיודע את האמת, רק האמת וכל האמת, אתה ולא אף אחד אחר.

לא מקומי להטיף לך על הגינות?
האם מקומך להטיף עליה לאחרים?
פסלת אדם שמעולם לא פגשת על סמך חמש דקות של וידיאו. זו הגינות?
מעשיך מחבלים בקידום סמינר שמארגנת כותבת בפורום. זו הגינות?
אתה מבטל באופן קבוע ומזלזל כל ביקורת עליך ומטיח בלי היסוס ביקורת מזלזלת באחרים. זו הגינות?
(אני די בטוח שתגיד "כן", אבל אלה שאלות רטוריות אז אל תטרח)

האם אני זה שמעל עשרה כותבים בפורום, כולל שלושת המנהלים, העירו לו שישנה את דרך הכתיבה שלו?
האם אני זה שנחסם כאן לשלושה ימים?
האם אני זה שהבטיח (לא פעם ולא פעמיים) לחדול מלכתוב כאן, וחזר כל פעם לקבל את אותן התגובות?

לא הגיע הזמן לשנות כיוון?

העוג

New member
משורה אחת שכתבת כאן, הבנתי על 'דיס' יותר מאשר

ב1000 פוסטים:"אולי אובן טוב יותר כאשר מתבוננים על ילדים טרם אנחנו מחרבנים להם לתוך הראש"-
-אתה מחפש אמת פשטנית, "אמת של ילד". אין כזה דבר.
צר לי להגיד לך אבל אתה גם מחפש תכונות אופי קדמוניות העוברות בתורשה, "רוח עם", ויושרה, אצל פסיכיאטר ששכב עם המטופלת שלו שהפכה לתלמידתו והארכיטיפ הגדול ביותר שהוא האמין בו, הייתה האנטישמיות. [ ואגב, חלק מהמשיכה שלו למטופלת הייתה עובדת היותה יהודיה, דבר שמשך ודחה אותו בו זמנית].
טיפוס אז.. יונג וקורצ'אק בסירה אחת?
בנוסף, נראה לי ואולי אני טועה, שאתה מכניס את אל ההגות שלך רעיונות 'יפניים' מהתקופה בה יפן הסתגרה כלפי חוץ וכלפי פנים תחת שלטון טוקגאווה, בהם הלוחם הוא הנעלה ביותר והסוחר בזוי מתחת לאיכר. ותראה לאן הקבעונות האלה הביאו את יפן.
לצורך העניין, אני יכול לתת לך את יפן אחרי שהשתחררה מהקבעונות האלה, כשהאצילים הפכו לסוחרים ותעשיינים בעצמם, ואם תרצה עוד תרבות 'לוחמים' אוריינטלית, את המונגולים שקידמו את הסוחרים בקיסרות שלהם וכמובן גם את המסחר.
כתבו לך אחרים שהארכיטיפ הוא סוג של דעה קדומה,
לדעתי האישית, ציון הארכיטיפ לשלילה בבחינת "אני לא לוחם" או "אני לא סוחר" הוא הדרך של האחד לתרץ את כשלונו בתחום השני, לא יותר.

יוסי שריף כתב משהו מענין

"מה לנו ולמבנים צופני סוד על שלוחת ההר ביפן? לנו יש כוכב כלא: חוב במכולת, מילואים, ושכנים מעצבנים. לנו יש טמבל שחותך את האופנוע בצומת. לנו יש מלחמות.

נזיר שאולין לא יחזיק מעמד יותר משבועיים. יצחקו על העובד הזר הסיני, ילשינו להגירה, יגנבו לו חשמל, יפרצו לו לדירה ויאיימו עליו. ואם הוא יפעיל קונג פו, אז המפסיד בקרב יביא לו למחרת את אח שלו וכל החברים עם קרשים ובלגן. זה לא בגלל שהוא זר, זה בגלל שבמנזר לא לומדים כאן ועכשיו – לומדים שם ופעם, לא לומדים לדבר במקומית. מי שלא יודע לדבר במקומית לא יכול לתרגם את המפות העתיקות ובגלל זה הוא יתבלבל, יכנס לדיכאון, מה לעשות כשיום רודף יום ובשבוע הבא מחכה רק צו מהמילואים או קנסות חניה. מה לעשות כשבחורה מוצאת חן בעיניו? אולי בשבתו במנזר, הוא הפעיל את כל לוח המכשירים של הגוף והנפש אבל כאן ועכשיו הוא לא יוכל להרים מתג אחד של הפעלה."
http://www.akban.org/blog/article/280

מסגרות בטחוניות הן סוג של מנזר. יש שמסתדרים נהדר בתוכן אבל כושלים בעולם האמיתי.

"נחשפו פרטים ע"י קורא" ??? אני הוא שכתב אותם!

כאן בפורום או אצלי בבלוג, אני כבר לא זוכר (והוא לא טרח להביא קישור), אבלאני כתבתי אותם לעיני כל ומעולם לא העמדתי פנים שסיימתי מסלול בסיירת. אותו קורא ש"חשף", ציטט דברים שאני כתבתי ואני חתום עליהם ומעולם לא התכחשתי להם.

ועוד: כתבתי גם כשהפסקתי להתאמן, כתבתי כשהפסקתי ללמד, הכל גלוי לעיני כל וכל אחד יכול להחליט אם מה שאני כותב נראה לו נכון או שגוי.

וכך גם לגביך ולגבי כל אחד אחר - ההיררכיה בפורום שטוחה (כמעט) לגמרי.

מהכתיבה שלך (כאן בפורום) עולה חוסר-גמישות מחשבתית די קיצונית: או שחושבים כמוך, או שטועים לגמרי ואין שום גוונים של אפור, שלא לדבר על צבעים. אני עיוור-צבעים חלקי, ולמדתי שזה שאני לא רואה פרחים אדומים על רקע עשב ירוק לא אומר שאין שם פרחים. כשמתקרבים לרמזור במאה קמ"ש, חשוב לזכור שיש צבעים - גם אם אני לא מבדיל ביניהם. או סוחר או לוחם? או לוחם או משווק? בשום אופן לא גם וגם?

אפילו בסרטים האלמים היו גוונים של אפור.

ונקודה אחרונה: הכשלונות והחולשות של אחרים (שלי, של אמיר, של מי שלא יהיה) אינם מבטלים או מקטינים את שלך. אתה יכול להתקיף אותי עד מחר, אבל זה שכבר שבועות מקבל כאן משוב על דרך הכתיבה שלו זה אתה. זה שכבר נחסם בפורום זה אתה. זה שכבר הבטיח לא פעם שלא יכתוב כאן יותר זה אתה. זה שמזלזל באחרים, מבטל דעותיהם, פוגע במאמציהם - זה אתה.

לא סיימתי מסלול ואתה כן? אז זה נותן לך זכות להתנהג כבריון בפורום?

למעלה