אני אשתדל לענות לך כמיטב הבנתי
קודם כל רצוי שתקרא את תגובתי למטה תחת הכותרת "זה לא". בנוסף, ארט רוק לא קשור לפוזה או להופעה חיצונית. רוקסי מיוזיק או אלקס הארווי קוטלגו בזמנו כ"רוק קירקסי" והיום מקובל לראות בהם חלק בלתי נפרד מהפרוג. הפוסט פאנק, או למעשה מה שאנחנו מכירים כגל חדש בעשור של שנות השמונים, פיתח כיוונים שונים כמו ה"ניו רומנטיק" (הליגה האנושית, דוראן דוראן), או התת ז'אנר שנשען על אלקטרוניקה (אולטראווקס, גארי ניומן), והיה גם הנסיון לשחזר את הארט רוק. שים לב שאתה בעצמך נתת את דעתך לכך שלהקה כמו מגאזין נתנה דגש לשכלתנות ולגישה אומנותית, הן בטקסטים והן במורכבות של המבנה המוסיקאלי, ולכן נכנסו בפירוש להגדרה של הארט רוק, אבל מצד שני הם לא להקה של פרוג, כך שמה שאתה קורא היום באתרי אינטרנט או באנציקלופדיות מודרניות זה לא תמיד מדוייק. מכיוון שאני לא המצאתי את ההגדרות המילוליות של הסגנונות, וההגדרות הומצאו תמיד ע"י עיתונאי רוק או מגזנים למיניהם, אני רואה בכל הדבר הזה שנקרא רוק מיקשה אחת שמשתנה בכל פעם בהתאם לתקופה. אבל כשאני שומע את "יס" למשל ואת מגאזין, ההבדל ביניהם כל כך ברור ומשמעותי שלא ניתן בכלל לומר שפרוג וארט רוק זה אותו מושג.