ארועים

gils33

New member
ארועים

איך אתם מרגישים עם הזמנות לארועים? בר מצווה?,חתונה?ברית? איך בשנים האחרונות אנחנו מרגישים כאילו אנחנו מקבלים קנסות,אין כבר את השמחה של בעל השמחה, שיש לו ארוע,כבר לא שמחים בשמחתו אלא חושבים על כמה לשים במעטפה? האם ללכת או לא? עם הילדים או בלי? גם הקרבה אמנם חשובה אך בכל זאת זו הוצאה קשה. הולך רק אחד מבני הזוג וכולי השבוע קיבלתי 4 הזמנות לארועים -איך מתמודדים עם זה? זו הוצאה לא מתוכננת של יותר 1500 ש"ח.

MrCheff

New member
וואלה

האמת, שבשנים האחרונות אני מקבל פחות ופחות הזמנות לאירועים. עיקר ההזמנות לחתונות אצלי היו כשהייתי אחרי צבא ובזמן לימודי האקדמאיים. כך שדווקא היום שיש לי יותר כסף, אני בהחלט מוציא פחות על אירועים. בתקופה שהקטנטונת עוד ינקה היינו הולכים איתה. מרגע שהיא כבר לא יונקת, אנחנו משתדלים להשאיר אותה עם בייביסיטר ולצאת לבד. זה בחלט הוצאה מאוד יקרה, ולכן אם יש לך כ"כ הרבה, זה בהחלט תירוץ למצוא רק אחת או שתיים מהן שבאמת חשובות ואת השאר לנפנף בתירוץ שכבר התחייבת לאירוע אחר באותו יום. הבוס שלי בכלל נוהג בשיטה של המילואים. כל פעם שהוא מקבל הזמנה לאירוע הוא מודיע שהוא במילואים באותו זמן.

gils33

New member
לזה התכוונתי

היום כשאתה הולך לחתונה אתה חושב על הזוג הזה שהשקיע מעל 100000 ש"ח לחתונה הזו ואתה מרגיש נורא לא לשים צ'ק מכובד. זה כבר לא כמו פעם שכל אחד שם מה שהוא יכול. הזוג מעדיף שלא תגיע מאשר שתגיע ותשים סכום נמוך

יוסף בא

New member
בזמנו כאשר התחתנתי

היו לי ולאשתי דיונים לא קטנים על זה אני לא הסכמתי לרשום מי בא וכמה הוא שם כאשר היא דרשה לבצע את זה וכנל הודעתי לה שבכול שלב תיכנון החתונה איננו מסתמכים על כספי המתנות או הלוואות מחרפן אותי אנשים שמוציאים על חתונות סכומים בלתי הגיוניים ואחר כך מצפים שיחזירו להם את הסכום כאשר אני מזמין חבר לאירוע אני רוצה שישמח איתי ולא יתחיל לחשוש מאיפה הוא משלם לי על המנה וכן ניתן וצריך להוריד את עלויות האירועים

gils33

New member
כן אבל המצב היום

מטורף לגמרי,אם אין לאותו זוג הורים שיתמכו בהם בחתונה הם ממש בבעיה. וכן הם מצפים לכסות את החתונה. למרות שהיום קשה מאד לכסות חתונה. ברית עדיין מכסים בר מצווה איכשהו אבל חתונה אין מה לדבר

MrCheff

New member
אז לא מתחתנים בפאר והדר

הולכים על גן אירועים קטן, מזמינים מעט אורחים וחוגגים בשמחה. אני מכיר גן אירועים קטן שעושה בדיוק כאלו אירועים. בגן יש מקום ל-200 אורחים בערך.קבלת הפנים והחופה במדשאה. הסעודה ורחבת הריקודים הצנועה באולם מקורה. אפשר בהחלט לעשות שם אירוע ל-200 איש כולל DJ (או להקה לדוסים בנינו), צלם וכל העמייאת.. בהרבה פחות מ-50k (כולל שמלת חתונה וחליפה לחתן)

gils33

New member
כנראה שמזמן

לא דיברתם עם זוג שמתחתן. במקרה יש לי כזה במשפחה אוטוטו חתונה הם הגיעו למקומות של 350 - 500 ש"ח למנה ולעומת זאת 150-250 למנה.

MrCheff

New member
לפני שנה וחצי

עשינו אירוע ערב להולדת הבת שלי באותו מקום. הם עושים חתונות באותו תעריף (פחות מ-150 ש"ח לאדם)

אז עושים ארוע צנוע - יש המון אפשרויות

להוזיל גם ארוע כמו חתונה - שמלת כלה , אפשר לקנות שמלה לבנה יפה (היום גם לא חייבים לבן)בחנות בגדים ולא שמלת מעצבת, הזמנות אפשר לשלוח במייל אחרי עיצוב יפה או לצלם את הזוג, להוסיף כיתוב ולהדפיס בחנות צילום, אפשר להספתק בקייטרינג ועים ולא יקר, לא חייבים להזמין מאות אוחרים אפשר להזמין גם פחות מ100 , תסרוקת אפשר במספרה רגילה שכונתית ומאפרת יש גם בפחות מ1200 ש"ח. צריך לברר ולמצוא, אין סיבה שחתונה תהיה הוצאה של 100000 ש"ח

gils33

New member
לדעתי

100K זה הסכום הנמוך בחתונות נכון להיום,לפחות ככה שמעתי

יוסף בא

New member
סתם נזכרתי

שאצלנו אני ציירתי את ההזמנה מה שחסך לנו לא מעט אל כול אחד והכישרון שלו

hag70

New member
לא ברור לי למה צריך לחשוב כמה שהקיע הזוג

בחתונה. מי שלא רוצה שאני אבוא כי נתתי מעט כסף במעטפה באמת לא שווה שאני אקום מהספה בשבילו. מי שהחליט להתפרע עם מסוקים בזמן החופה ויונים צחורות מנורווגיה שמופרחות כל 10 דקות במהלך קבלת הפנים באמת שלא יסמוך על האורחים שיממנו לו את ההוצאות ההזויות האלה.

martali

New member
אתה צודק בהחלת 33gils

פעם הינו נותנים שיק מה שיכולנו,היום חתונה זה עסק,אני התחתנתי לפני הרבה שניים,עשינו ברבנות מזנון, ובמסעדה שקטה עם מוזיקה שקטה,ואוכל טוב,עד היום אנשים אומרים לנו,שחתונה שלנו הייה משהו,

שיטת המעגלים - מכיר?

לא רעיון מקורי שלי אבל אימצתי אותו - מעגל ראשון - קרבה משפחתית (אחים אחיות הורים סבים סבתות דודוים דודות ובני דודים )או חברי נפש מעגל שני - בני משפחה רחוקים יותר, חברים מהעבודה, שכנים וחברים לא קרובים במיוחד מעגל שלישי - כל השאר. ואז קל לי מאוד להחליט למי אני תמיד אלך, למי אני אלך לפי המצב ולמי לא אלך רק אברך או אתן מתנה קטנה מאוד לתשומת לב.

liza26

New member
היום זה באמת הפך לקנסות

ולא כל חתונה מסתכמת ב-100K...דוקא היום כן יש מגמה לחסוך לא לכל אחד יש הורים שיממנו ויש הרבה זוגות שמממנים בעצמם מבחינת האורחים- כן , עבורי זה תמיד הוצאות גדולות ובלתי צפויות כי בשבילי גם להגיע לבד ולהוציא 250 שקלים- זו הוצאה גדולה כרגע אז עושים חושבים: משפחה- מתנה גדולה (לא כי הם עשו ארוע גדול אלא כי זה מה שאני רוצה לתת) חברים קרובים- אותו כנ"ל חברים רחוקים- מה שצריך לפי הארוע והמעגל הרחוק- הולכת לבד ושמה מינימום לפעמים אני מתבעסת שאני לא באה עם הבנות- ארועי ערב יכולים להיות בעייתים מבחינתן ארועים של המשפחה הקרובה- כמובן מצרפת אותן ובכלל אני אוהבת לקבל הזמנות וללכת לארועים כי בעיני זו ממש יציאה: מתלבשים, מתארגנים, ארוחה, ריקודים, פוגשים משפחה או חברים

gils33

New member
יציאה יקרה

אני גם אוהב ללכת עם כולם אבל זו הוצעה רצינית - לא פשוט

למעלה