ארוחות ביניים

Talpa europaea

New member
איזה קראנציות פוטוגנית

שווה לגמרי

gs1234

New member
יש לך בלוג מקסים!

מתכונים מאד יפים ומקוריים. תודה.

octopussyisback

New member
אפשר תמיד לשנות אורחות חיים וטעמים

אין על ארוחת בוקר מזינה וטעימה

vegetalien

New member
שונא ארוחות בוקר.

הגוף עדיין לא התאושש מהשינה. מה לי ולאכילה עכשיו? סתם מכביד ומעייף.
שיניתי את סדר הארוחות אצלי כך שארוחת הבוקר שלי היא עכשיו הקטנה ביותר מכל ארבע הארוחות ביום.

vegetalien

New member
בעיה.

אני לא רוצה להגיע למצב של אטרופיית השריר עקב חוסר באנרגיה.

אולי אני קצת בור בנושא, אבל הבנתי שישנם אף אנשים שקמים באמצע הלילה במכוון כדי להכניס מזון.

Gidi Shemer

New member
לא הבנתי,

אתה חושש שתגיע לאטרופיית שריר אם לא תאכל עד הצהריים?

vegetalien

New member
בהתחשב בעובדה

שכבר הגעתי למצב די רע (עקב דיאטה ללא ספורט ויותר מדי CR, לא קשור לטבעונות ישירות. יירגע הקורא האלמוני) ועכשיו אני מנסה למזער נזקים.
אז זה לא שאני מצפה להתפרקות טוטאלית - ברור שזה לא קורה. אבל כיוון שאני מעוניין להגדיל את המסה, הבנתי שלא כדאי לקחת הפסקות יותר מדי ארוכות עם האוכל.
מה גם שהבנתי (לפי מאמן הכושר) כי מוטב לחלק למספר פעמים ביום את הארוחות (כלומר, 4-5 במקום 2-3). וכי איך אצליח לעשות זאת אם אדלג על ארוחת הבוקר?
יכול להיות שאני בור, אבל אני מודה - בינתיים יש ניצנים של תוצאות. העליתי 6.5 ק"ג (שישה חודשים), ואני מניח (וגם מאוד רוצה להניח) שמרביתם בשריר ולא בשומן.
אבל שום דבר לא יגרום לי להתמכר לחדר כושר. סיוט.

Gidi Shemer

New member
יכול להיות שבשלב בניית המסה כדאי ללכת

על ה״בטוח״ כדי למנוע ספק, אבל רק לעיון:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10867039

http://ajcn.nutrition.org/content/90/5/1244.full

וכמובן שאני מניח שאתה לא מתאמן על הבוקר. אם כן, ברור שכדאי לאכול אחר כך.

ולגמרי בלי קשר, לפני שתי דקות ניצחנו את דיוק. אני יודע שזה לא גורם לך לרוממות נפש, אבל דע לך שזה נצחון של הטובים על הרעים ואנחנו תמיד צריכים לשמוח כשהטובים מנצחים את הרעים

vegetalien

New member
זכרונותי מששבסקי.

היו ימים... ובכל מקרה, אני הולך בד"כ עם האנדרדוג, כך שאין לי בעיה לשמוח בשמחתך.

smaak

New member
אני גם לא אוכלת מייד עם ההתעוררות

רק שותה קפה.

אני אוכלת אחר כך לחם מלא כלשהו עם אבוקדו, חומוס, ממרח שקדיה, וכו׳, אין לי שום בעיה לאכול שני כריכים גדולים. אם אכלתי מאוחר את הכריכים, גם הצהריים שלי מתאחרים.
במהלך היום אני אוכלת הרבה ירקות חתוכים, גם אגוזים. קצת פירות.

ארבע פרוסות של לחם קל זה כלום. אני אוכלת לא מעט לחם ביום, אבל אני גם מאוד פעילה פיזית בעבודה. הדבר היחיד שאני מקפידה עליו הוא על לחם בריא- כוסמין, מלא, דגנים וכו׳.
ואני רק חייבת להעיר- לחם קל זה פשוט לא טעים, והיתרונות הקלוריים שלו ממש לא עולים על היתרונות של לחם מקמח מלא או קמח כוסמין. עדיף לאכול שתי פרוסות של לחם מקמח מלא על פני שש של לחם קל בעיניי לפחות.

דווקא הלחם מספיק לי

זה כל השאר שלא- ירקות למיניהם שגם לא משביעים וגם לא כיף לי לאכול כי זה תפל, יוגורטי סויה. הייתי נשארת עם הלחם אם לא הייתי מרגישה שכל מה שאני אוכלת כל היום עד הערב זה דברים ממש כבדים ופחמימתיים, ובנוסף אני גם ממש רוצה להפחית בגלוטן. מניחה שצריך לחכות לקיץ כדי שיחזרו פירות הקיץ הטעימים.

והלחם שאני אוכלת (הלכתי לבדוק) הוא לחם קל מחיטה מלאה- אני לא יודעת מה זה אומר מבחינת בריאות ושובע (חוץ מזה שהוא טעים לי ויש בו גרעינים וכאלה)- דווקא עשה רושם כאילו הוא בריא (מודה, לא טרחתי לוודא)

smaak

New member
אז כמה טיפים לגבי לחם

(מרשה לעצמי היות ואנחנו בעלי מאפייה).

1. כדאי להעדיף לחם כמה שיותר כהה, אבל שימי לב שלא מדובר בלחם צבוע. יש כל מיני גירסאות לבגטים ולחמים שנראים כהים, אבל זה צבע ולא הדגן עצמו.
2. כדאי לקנות לחם שנאפה בלי משפרי אפייה. במאפיות ולא בסופרמרקטים. בסופרמרקט מוסיפים ללחם כל מיני חולרות שיאריכו את חיי המדף שלו.
3. כדאי לא לפרוס את הלחם במאפייה, אלא לבקש אותו בלתי פרוס, ולפרוס את הפרוסות בעצמך, מאריך את חיי הלחם.
4. לחמים שחביבים עלי וכדאי לנסות- פומפרניקל (וזה לחם כהה מאוד), כוסמין, חיטה מלאה, שיפון באחוז כמה שיותר גבוה ובכל מקרה- לא לבן.
5. אם יש לך אפשרות להשיג לחם שהוכן עם מחמצת (ולבדוק שהמחמצת לא הומתקה בדבש אלא בסוכר או פרי)- גם טוב.

לגבי ירקות, אני מכינה לי קופסא כזו מלאה בירקות חתוכים, ונוגסת מהם במהלך היום. אני שובעת מהם לפחות לזמן קצר.
טיפ נוסף הוא גם שתייה חמה. שתייה חמה ממלאת. תה למשל.
והרבה מים. אם לא בא לך למלא את הבטן רק באוכל.. אבל את זה אני מניחה שאת יודעת.

למעלה