ארוחות ביניים

ארוחות ביניים

איזה נשנושי ביניים אתם לוקחים איתכם למהלך היום?
אני לא אוכלת א. בוקר לפני שאני יוצאת מהבית (כי אני מעדיפה לישון
וגם לא מרגישה שאני יכולה לאכול משהו בבוקר. רק קפה), ותמיד תוקף אותי רעב סביב 10-11. זה לא רעב גדול כזה לא. צהריים אבל גם איזה פרי (ובכלל אני לא אוהבת פירות חורף) או יוגורט סויה לא מספיקים לי. בד"כ אני לוקחת לי איזה סנדוויץ' עם ממרח חומוס, אבל שמתי לב שאני אוכלת ה-מ-ו-ן לחם (4 פרוסות ביום של לחם קל) ואני מאוד מאוד רוצה להפחית, מצד שני אני לא רוצה להוציא מלא כסף על כל מיני חטיפי גרנולה כאלה, ופירות יבשים גורמים לי לחלחלה (אגוזים וכד' לא ישביעו אותי).
יש לכם הצעות?
תודה!

beltal8

New member
גם אני ככה, לא מסוגל לאכול בבוקר. אז-

אני זלזלתי בהתחלה, אבל קופסה עם שניים-שלושה ירקות זה באמת משביע בבוקר! להרצאה הראשונה בלימודים הייתי חותך גמבה אחת וקולורובי/ שומר/ גזר/ אחר, מפזר בקופסה קצת שקדים ואגוזי מלך (וברזיל אחד) וזה בד"כ מסדר אותי עד ארוחת הצהריים. בכלל, גיליתי שגמבה היא הרבה יותר גדולה משהיא נראתה לי עד שניסיתי לאכול אחת שלמה בבוקר..
עוד אפשרות, אם יש מקום להרתיח מים, היא לקחת קערונת ושקית-אוכל קטנה מלאה בקוואקר-אינסטנט (דורש גם סחיבת סילאן. ואם את יכולה להשקיע, גם טחינה).

Renee91

New member
4 פרוסות לחם קל זה המון?

הרי זה יוצא פחות מ200 קלוריות אז למה זה המון? האם את מתכוונת שזה המון בגלל שזה בנוסף לפחמימות אחרות שאת צורכת במשך היום בארוחות?
דווקא חטיפי גרנולה זה אחלה ולפעמים יש מבצעים כך שזה לא יוצא יקר. אני באופן אישי אוהבת את אלה של nature valley ללא דבש. אם אני קונה במבצע זה יוצא בערך 15 ש"ח לחבילה של חמישה חטיפים שבכל אחד מהם יש שני חטיפים שאפשר גם לאכול רק אחד מהשניים ולהשאיר את השני לאחר כך. חוץ מהחטיפים האלה יש פריכיות אורז שהן משביעות ודלות קלוריות. יש קרקרים אפויים ולגבי פירות את לא אוהבת אפילו בננות? בננות לא כל כך בשלות כלומר יחסית קשות הן מקור מצוין לעמילן שמתפרק לאט בקיבה ונותן תחושת שובע.

איפה את מוצאת חטיפי גרנולה טבעוניים?

פעם גם אני אהבתי את חטיף השוקולד-גרנולה של nature valley אבל עכשיו אני מוצאת אותו רק עם דבש. ובכלל מאוד קשה למצוא חטיפים כאלה טבעוניים.

noa555555

New member
יש חטיף טוב שנקרא פוזיטיב , שיש לו סוג טבעוני

טעים , שוקולד . ואני השגתי גם ניטשר ואלי טבעוניים עם השוקולד המריר. (ברמי לוי, ואפילו היה מבצע )

noa555555

New member
סליחה , תיקון

עכשיו ראיתי שהם לא טבעוניים , מבואסת לאללה. לא מבינה איך פספסתי את זה, לדעתי חלק מהחבילות היו בלי דבש וחלק עם . אוף על זה. הנייטשר ואלי עם השוקולד. שימו לב. יש דבש.

noa555555

New member
שימי לב לתאריך שבו עודכן הקישור

יתכן שדברים השתנו מאז ..

לא בהכרח, אבל זו אפשרות .

17.6.2009. תאריך עדכון אחרון של מוצר זה.

Renee91

New member
אה כן לא שמתי לב

אבל האמת שזה פשוט תואם (לפחות בקטע הטבעוני) לאריזה שקניתי השבע פשוט זו הייתה הדרך הכי פשוט לאפשר לכם לקרוא את מה שכתוב כי אם הייתי מצלמת ומעלה את הרכיבים של החטיף לא הייתם רואים כלום כי הכתב קטן. בקיצור זה טבעוני וטעים

בננה

אם יבקשו ממני לבחור את המאכל השנוא עליי ביותר- זה יהיה בננה (שתחלוק את המקום הראשון עם גויאבות ופירות יבשים)

noa555555

New member
זה לא נקרא המון לחם , לדעתי ,

אבל תמיד אפשר להחליף את הלחם בפריכיות מסוג מלא ובריא., עם ממרח כלשהו שמתאים לסיטואציה . סיבוב איטי בסופרמרקטים יכול לתת רעיונות שיתפסו לך את העיניים .
אני כן לוקחת חטיפי בריאות, כמו פוזיטיב (הסוגים הטבעוניים ) , או נייטשר ואלי (כנל , וקונה במבצעים ) , חופן נדיב של צימוקים בשקית , אגוזים מסוגים שונים .

מצבי רעב בכל מקרה אינם רצויים ועלולים לגרום בהמשך לעלייה במשקל . אז עדיף צריכה מתונה קטנה של נשנושים מדי פעם, מהסוג שתבחרי . בזהירות ועם מודעות למינון. אגוזים יחד עם דברים אחרים כן יתרמו לתחושת השובע (למשל חופן אגוזי מלך או שקדים ) וגם לתזונה הנכונה אם לא מגזימים בכמות . אוכל מלא שמכיל סיבים יהיה משביע הרבה יותר, אולי שתי פרוסות מתוך הארבע של הלחם הקל אבל המלא דגנים וסיבים , תנצלי לארוחת ביניים כזאת . אני דוקא מעדיפה ללכת על לחם לא קל ופחות כמות, ולדעת שהכריך יהיה באמת משביע ולא יעשה לי בכאילו .

Gidi Shemer

New member
מחזק את belta

ירקות, ירקות, ירקות

אני לא נכנס פה לויכוח הישן נושן בדבר פחמימות טוב או רע. פה את מדברת על פרוסות לחם שחוץ מסוכר (בצורת קמח) אין בהן כמעט שום דבר.

מצאי לך את הירקות החביבים עלייך ונגסי בהם בתאווה ובשקיקה.

תגובה לכולם

ותודה על הזריזות!
4 פרוסות לחם זה לא ה-מ-ו-ן, אתם צודקים, אבל אני בעיקר מרגישה שאני אוכלת ר-ק לחם ודברים כבדים ולא בריאים כל כך, ושזו בעיקר האופציה הקלה והלא יצירתית. א. הצהריים שלי בד"כ מורכבות מפסטות, פירה תפ"א, אורז וכד' וזה עוד דברים שמכבידים על הבטן. רק בערב כשאני חוזרת מהלימודים אני מכינה לי סלט גדול וצבעוני (עם שתי פרוסות לחם עם חומוס בצד ועל זה קשה לי לוותר). חטיפים למיניהם אני לא אוהבת לקנות וזה בסופו של חודש זה כן מצטבר לכדי הוצאה משמעותית שלא באמת נותנת משהו (למשל, ב-15 ש"ח ל-5 חטיפי גרנולה אני קונה את הלחם הקל שממנו אני יכולה להכין איזה 10 סנדוויצ'ים).

פעם הייתי לוקחת לי שקית עם מלפפון וגזר חתוכים- אבל זה גם הרגיש לי קצת עלוב ודיאטטי (למען ההבהרה, אני לא בדיאטה, רק מחפשת להוריד במאכלים ריקים) וגם לא הספיק לי. וגם בסופו של דבר זה תפל אז גם אם אקח 2 מלפפונים ו-2 גזרים זה פשוט לא כיף ולא נראה לי שאוכל להחזיק עם זה ליותר משבוע.

Gidi Shemer

New member
חשבתי להחרים אותך בגלל מה שכתבת על גויאבה

אבל ניחא....

אם כך, הייתי הולך על אופציית הקוואקר. יש לו נטיה להתפרק לאט ולתת הרגשת שובע. אם יש לך אפשרות של חימום, אז המסה שלו במעט מים רותחים וערבוב עם חלב שקדים (או מה שמתאים לך), בתוספת מעט ירקות ואם את בכל זאת צריכה מתוק- פירות- יעשו את העבודה.

ומבלי לנסות ולהטיף, אני לא חושב שעניין הבריאות שכתבת עליו הוא בעייתי מבחינת דברים כבדים, אלא שרוב הדברים שאת מתארת הם בעיקר פחמימות עם עומס גליקמי גבוה ובלי הרבה דברים טובים שבאים לצד זה (תפוחי אדמה ואורז זו חצי צרה, פסטות הן יותר). זה לא שאני חושב שאסור בתכלית האיסור לאכול דברים כמו פסטה, אלא שהרבה הזה ומעט מהדברים האחרים לא תורם יותר מדי לבריאות.

אני גם אשמח אם תפרוס את משנתך

אני די בורה בדברים האלה (ועוד יש לי אחות דיאטנית)

ירקות, בהחלט

אם מתאים לך לאפות, יש לי מתכון מעולה לקרקרים מלוחים מקוואקר עם זרעי דלעת וחמניה, עלות נמוכה ומתקבלים המון קרקרים. נשמר טוב בקופסא אטומה לאורך זמן. יש גם גרסא מתוקה בקישור אני לוקחת כאלה לעבודה וגם פרי.

גם לדעתי 4 פרוסות לחם קל ביום זה לא נורא. לי יותר טעים ויותר ממלא לאכול לחם מלא, לא קל.

למעלה