ארה"ב- סלובניה

אז מה הסיבה להפסד של הספרדים? פשוט יום גרוע ?

לא ראיתי את המשחק, מסקרן אותי לדעת איך לעזאזל הם שמו 52 נק' עם סוללת כוכבים כמו שלהם.
עם כל הכבוד להגנה של הצרפתים זה עדיין דיי תמוה

אני חושב שזה היה בעיקר באשמת המאמן

במקום לרווח את המשחק עם קלעים על הקשת ולהאכיל את פאו כדורים בפוסט היה יותר מידי מהלכי אחד על אחד שבמקרה הטוב הצליחו בחלק מהמקרים כמו אצל נבארו שהיה סביר ובמקרה הרע הובילו לשלשות גרועות בסוף שעון של פרננדז שלדעתי היה אסון.
&nbsp
הספרדים שיחקו כמעט כל המשחק עם שניים מאיבאקה-מארק-פאו. ראינו מה שכבר ידענו וזה שאיבאקה עושה נקודות מהמיד ריינג' רק אם הוא פנוי, שמארק גאסול צריך להיות יחסית קרוב לסל בשביל לעשות נזק מבחינת סקורינג ושפאו (שוב, עם כל הכבוד, עשה טורניר וגם משחק טובים מאוד) כבר אחרי השיא. קיבלנו הגנה כבדה יחסית והתקפה עומדת. לא היה אפילו קצת סמולבול למרות שאין לצרפת איך להעניש בצד השני.
&nbsp
ומגיע גם קרדיט לצרפתים. דיאו קלע את השלשות הפנויות שלו ועשה המון לריווח המשחק ובנוסף תפקד כרכז בפועל. יש כמה צרפתים שלא משחקים בNBA אז אני לא סגור על השמות שלהם אבל הסנטר גוברט נראלי היה מעולה גם בהגנה וגם בהתקפה, הרכז הרטל נכנס כמה פעמים לצבע וסיים נהדר במיוחד זכורה לי כניסה מ2 דקות לסיום המשחק כשהפער היה רק 3 והוא החזיר אותו ל5, ועוד שלשה פסיכית שזרק דקה לסיום המשחק מטווח NBA. אוון פורניה מדנבר גם היה טוב למרות שאני לא בטוח שרואים את זה בנתונים אבל ההגנה הייתה צריכה כל הזמן לשים לב אליו. באטום לא במשחק מבריק אבל הוא כמובן שחקן נהדר. ובכלל יש שם עוד כמה שחקנים שלא שמעתי עליהם שהיו די טובים.

Puskas

New member
לגמרי מאמן וזו מחלה ספרדית

אירוני שדווקא בדור הכי מוכשר שלהם אי פעם, הם נפלו על דור מאמנים איום ונורא..
יש גם בעיה של גאווה לאומית כי יש מאמן מעולה בספרד וקוראים לו חאבי פסקוואל אלא מה? הבחור קטלוני ולא מתאים להתאחדות הספרדית שקטלוני יאמן את נבחרת ספרד (לא מפריע להם אגב שקטלונים ישחקו בנבחרת כמובן כי בלעדיהם הנבחרת תהיה קקה אבל שיהיה).
אז בין אם זה פבלו לאסו העגלה מריאל מדריד או סיטו אלונסו או כמובן מאמן נבחרת ספרד אורנגה, כולם מקובעים, מיושנים, כבדים ולא יודעים לשנות קצב משחק ושיטה תוך כדי תנועה (מזכיר קצת את 80% ממאמני הNBA ואוהדי OKC יסכימו איתי).
אם היה שם מאמן נורמלי אז הוא היה מוצא דרך לפצח את ההגנה הצרפתית ואז העומק והעדיפות בכישרון היו משלימים את העבודה בשביל ספרד.

אגב.. ההיפך נכון לגבי צרפת, המאמן שלהם, קולה, נפלא! מאמן חכם שבנה נבחרת מגוונת מאוד שמסוגלת להתגבר על חסרונו של כוכב זה או אחר (ולא רק פארקר היה חסר אלא גם נואה שהוא שר ההגנה של הנבחרת לצד באטום).

כשהם מנצחים זה בזכות השחקנים וכהם מפסידים זה באשמת המאמן?

זה לא עובד ככה.
הספרדים היו צריכים לנצח את הצרפתים גם בלי מאמן.
חוץ מפאו גאסול ונבארו כולם עשו במכנסיים ולכן הם הפסידו.
אני לא אומר שאורנגה מאמן טוב, אבל יש לפחות 7 שחקנים שיותר אשמים ממנו בהפסד.

Puskas

New member
הם ניצחו למרות המאמן

והפסידו בגללו.זה לא דבר נדיר שכישרון לא מספיק בגלל מאמן רע ומצד שני זה לא נדיר שכישרון מוגבל מצליח מעל המצופה בזכות מאמן מעולה.

כל מקרה לגופו

בניגוד לפושקאש, אני לא מכיר מאמנים ספרדיים ובאמת לא יודע להגיד לך מי יותר או פחות טוב. אני יודע להגיד שבמשחק הספציפי הזה שראיתי המאמן עשה עבודה לא טובה כל כך. כן, חלק מהשחקנים היו רעים. בקבוצה עמוקה כמו ספרד היית מצפה שאותם שחקנים ייתייבשו על הספסל או יתמקדו במה שהם יודעים לעשות ולא ינסו מעבר.
&nbsp
כשהמאמן לא מוצא את ההרכבים הנכונים למרות סגל מעולה זאת אשמתו. כשהמאמן מנסה הרבה הרכבים וסגנונות שונים ובכולם השחקנים מחרבנים את המצב זאת אשמתם. לרוב האשמה מתחלקת בין שני הצדדים, כמו הפעם שהאשמתי גם את מארק ורודי במשחק איום כשגם אחרים לא הבריקו (רוביו, איבקה, נבארו וכו') אבל החלק העיקרי באשמה בעיני, כמו שכתבתי גם בהודעה המקורית, הוא של המאמן.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אי אפשר להאשים את המאמן בכל דבר

הספרדים קלעו במשחק הזה ב-32% בלבד , למעשה חוץ מפאו נתן 7 מ-12, כל השחקנים שם היו פשוט מחרידים.
בנוסף הם לקחו 28 ריב' בלבד לעומת 50 של הצרפתים.
&nbsp
השחקנים פשוט לא הגיעו למשחק הזה ואי אפשר לבוא ולהפיל את זה על המאמן.
בדיוק כמוך, גם אני לא מכיר את המאמנים הספרדים ויכול להיות שיש בנמצא מאמן טוב יותר מהמאמן הנוכחי אבל בהספד הספציפי הזה, בלתי אפשר לערוף את ראשו של המאמן ולהוציא את השחקנים נקיים.
&nbsp
&nbsp

נכון, אבל זה לא מה שעשיתי

חלקתי את האשמה בין מארק גאסול, רודי פרננדז והמאמן כאשמים העיקריים. מתוכם לדעתי למאמן היה את החלק הכי גדול.
&nbsp
לדוגמא, פאו היה טוב מאוד אבל לא נתנו לו את הכדור מספיק. מי אשם שלא שיחקו עליו יותר? טיפה פאו שלא דרש את הכדור והתפנה, חלק משמעותי לשחקנים שלא מסרו וחלק משמעותי למאמן שלא נתן להם בראש והושיב אותם על הספסל כשהם זרקו שלשות כמו חוליגנים במקום ללכת פנימה.
&nbsp
הספרדים שיחקו כל המשחק עם שני גבוהים מסורתיים ובכל מקרה הפסידו ברבאונד ולא איבקה ולא מארק תרמו נקודות בצבע. אז מה הספרדים הרוויחו בכלל בזה שהם לא ירדו לסמול בול? לא הרבה. סמול בול היה עוזר לרווח את המשחק, לאפשר לאיבקה יותר זריקות מיד ריינג' פנויות בהן הוא באנקר ולפאו מקום לפעול בצבע. מארק גאסול במילא לא תרם הרבה ולכן לא היה ערך מוסף במשחק שלו בכלל ובטח שלא לצד גבוה נוסף. אלו נקודות שהן 100% אשמת המאמן שלא התאים את עצמו.
&nbsp
כבר אמרתי פעמיים שהאשמה היא לא רק של המאמן אבל הוא האשם העיקרי, אם אתה חושב שהוא בכלל לא אשם או שחלק מהשחקנים אשמים יותר ממנו אז אלו נקודות שאשמח לשמוע אבל אחרת זה סתם הודעות הלוך חזור מיותרות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
משהו שלא כתבתי בהודעה הקודמת

לא ראיתי את המשחק במלואו ורק חלקים ממנו ולכן קשה לי מאוד לבוא ולשפוט מה בדיוק קרה שם.
אני רק אומר שבכלליות אי אפשר תמיד לכסח את המאמן ולהסתפק בזה.
אין לי מושג למה פאו לא קיבל יותר כדורים, אולי הצרפתים הבינו מהר מאוד את הפרנציפ וסגרו אותו שלא יקבל כדורים?
איכשהו לא נראה לי שדווקא המשחק כזה כשרק שחקן אחד בקבוצה שלך מתפקד, פתאום יפסיקו להגיע אליו הכדורים ואם באמת המאמן אשם בזה, כנראה שהוא לא צריך להיות מאמן.
&nbsp
ואני לא אומר שהוא לא אשם, אני פשוט אומר שכששחקן קולע 1 מ-7, האחרון שאפשר לבוא אליו בטענות זה המאמן.
&nbsp
&nbsp

שוב, לא כיסחתי רק את המאמן והסתפקתי בזה

האשמתי מספר שחקנים וגם את המאמן. קצת מוגזם לחזור על זה בפעם הרביעית.

זה שמארק גאסול קלע 1-7 מהשדה זה רע מאוד, אבל שבע זריקות זה מעט וממש לא אסון וקבוצה כמו ספרד עם עומק כזה ושחקנים איכותיים צריכה להתמודד גם כשאחד משלושת הגבוהים המדהימים שלה מחטיא 3 זריקות (אני אומר 3 כי אם הוא היה 4/7 אף אחד לא היה בכלל מזכיר אותו כנקודה לרעת ספרד. זאת התפוקה שלו לאורך כל הטורניר). שים לב ששלושת הגבוהים של ספרד דורגו אצלנו טופ 15, טופ 20 וטופ 50 בעוד דיאו הגבוה הטוב באמת היחיד בצרפת אפילו לא נכנס למיון.

כשעוברים על סגל של קבוצה בטורניר הזה מזהים אולי שחקן או שניים מה-NBA ועוד אחד או שניים כי הם באמת מהשמות הבולטים באירופה שגם אוהדי NBA כמונו מכירים. אצל ספרד זה לא המצב. סגל של 12 שחקנים שלמעט אחד שלא הכרתי לפני מדובר בתותחי NBA והשמות הכי הכי חמים באירופה בשנים האחרונות. רוביו, פרננדז, קלדרון, רודריגז, נבארו, מארק, פאו, איבקה, סרחיו יול. אפילו פליפה רייס ו-ויקטור קלאבר שיושבים בקצה הספסל יכולים ללמד דבר או שניים את רוב הצרפתים.

FrecCo

Active member
ועוד שחקן שמזמן רציתי לטנף עליו

קאזינס
https://www.youtube.com/watch?v=rVVaMEHmvAE
תראו מה דאנקן עושה לו בגיל 38..
לא יודע מה מתלהבים ממנו, לא ראיתי אותו עושה פעולה אחת טובה כל הטורניר הזה ובאופן כללי לא ראיתי ממנו שום דבר ששווה טופ 30 בליגה.
מצחיק שהוא דורג אצלנו 24 ופאריד שנראה הרבה יותר טוב ממנו לא בטופ 50

Puskas

New member
זה טים דאנקן..

זה השחקן הכי חכם בליגה והגבוה ההגנתי מהטובים ביותר שידע המשחק..
היית מסתלבט על מישהו אם ביל ראסל או האקים אולג'ואן בגיל 38 היו עושים להם בית ספר בהגנה?
קאזינס נתן עונה פסיכית והתבגר במשחק ובבחירת הזריקות שלו, תן לו קרדיט.

אגב.. אוהבים לקשקש עליו אבל פר 36 דקות הוא טופ 3 בנבחרת ארה"ב בטורניר הזה ככל הניראה..

Cade Foster

New member
בוא נגיד כזה דבר

אם קאזינס ופאריד יציגו בעונה הקרובה את אותה היכולת שהם מציגים באליפות הזאת, אני לא אופתע אם הם יחליפו ביניהם מקומות.

למעלה