ארבעת המינים

itay82

New member
ארבעת המינים

בעקבות געגועים ללחם ללא טקסטורה של ספוג וגבינה בעלת טעם החלטתי עם חברים על רשימה של ארבעת הדברים שכל ארץ שמכבדת את עצמה צריכה להתהדר בהם: לחם, גבינה, עוגות וגלידה. לרשימה הזאת אפשר להתייחס כאל מוצרי היסוד, או כאל הבסיסים עליהם בנויה החברה. אני מניח שלא כולם יסכימו עם הרשימה הזאת, ולכן אני מזמין בזאת את כולם להציע רשימות חלופיות.

odedee

New member
אתה כמובן טועה ../images/Emo6.gif

לחם וגלידה - בהחלט, חלק משמעותי מאבות המזון. אבל האחרים הם תוספות חביבות, לא יותר. מוצרי היסוד ששכחת, ואי אפשר (אי אפשר!) בלעדיהם הם האבוקדו, הקולה, וכמובן, היהלום שבכתר - חומוס.

itay82

New member
אתה מאכזב אותי

נתחיל מזה שבלי גבינה ועוגות אי אפשר לחיות. אבוקדו אני מחשיב כמותרות. מותרות זה דבר נפלא, אבל זה לא מוצר יסוד. קולה לא שתיתי מאז השלשול האחרון וחומוס אני ממש לא סובל... כן, אני יודע, bad Israeli.

ciccio

New member
או עכשיו אתה מדבר

אז ככה... הדיאט קולה האיטלקי יותר טעים מאחיו הישראלים הגרמנים ההולנדים או האמריקאים ממה שאני זוכר... וכן זה ממש מוצר יסוד, אמנם לא לאומי אבל אישי כן! חוצמזה? שמן פסטה יין קפה

ro99

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

I find it to be slightly reminiscent of battery acid

odedee

New member
רוצה לספר לנו איזה עוד דברים ניסית,

חוץ מחומצה של מצברים, כמובן? ומה הם אבות המזון דה-לה-RO?

ro99

New member
פשוט מאוד

תה (אנגלי - כל זיוף ישרף על מוקד!), ירקות (מבחר מניח את הדעת), תפוחי אדמה (יש כאלו שיאמרו שזה נכלל בירקות, אבל זה ממש לא, ואפילו אם היה אז מגיע לו קטגוריה נפרדת), שמן זית. מה? רק ארבעה מותר? אני אמות מרעב! בקושי התחלתי! נו, טוב. לפחות שיהיה ברור שירקות בלי חצילים (וקישואים) זה לא נחשב. ושבלי תה אני לא יוצאת מהמיטה בכלל כך שאפשר לשכוח את כל השאר במקרה כזה ולהסתפק באינפוזיה.

itay82

New member
לא לא לא

ירקות זה לא נחשב. ירקות זה כמו להגיד "דברי מתיקה", מה שממש לא מתקבל על הדעת. לא אמרתי שמותר רק ארבעה, אבל זה אמור להיות מאוד מאוד מצומצם. תיאלתי לבחור לכל היותר שני ירקות :)

ro99

New member
אוף, איזה רשע!

טוב, אם אתה מתקמצן אז אין לי ברירה אלא לבחור בחצילים וברוקולה/רוקט. כפי שכבר הסברתי: תפוחי אדמה זה לא ירק אלא שורש.
אני בטח אמות עכשיו מתת-תזונה וזה הכל יהיה אשמתך. אני אשאיר מכתב בכספת של עורך דין just to be on the safe side. כדאי לך להכין מסתור במעמקי יער פולני.

itay82

New member
תפוחי האדמה

התקבלו עוד מלכתחילה... אלה בכלל פחמימות, כמו לחם :) והמסתור כבר מוכן מזה כמה דורות. הזאת שבת דודה של סבתא הסתתרה אצלה בנתה אחרי המלחמה בונקר אמיתי Just in case

ro99

New member
אז מה? ../images/Emo12.gif

מותר להזכיר אבות (אמהות?) מזון כמו פחמימות אבל ירקות אסור?
ודרך אגב, נראה לי שצריך להוסיף pine nuts (צנוברים?). אני מסתדרת כמה ימים בלי, אבל אז פשוט חייבת לדפוק מנה לפני שה-cold turkey נכנס לפעולה (תרנגול הודו קר?). אין כמוהם קלויים בסלט שכולל אבוקדו (ורוקולה כמובן!), או כתוספת לקוסקוס או במיליון שילובים אחרים.

odedee

New member
הייתי יכול לסלוח על התה

אם לפחות הייתי יודע שאת לא מקלקלת אותו עם תוספת חלב
ואל תזלזלי בדרג'ילינג.

ro99

New member
Peasant! ../images/Emo3.gif

עוד תמזוג לי Earl Grey בקצב הזה. לדעתי כל מי ששותה ארל גריי עם חלב צריך לקבל עונש מאסר, אבל English Breakfast (ובני משפחתו החזקים אפילו יותר) נועד לתוספת (קטנה) של חלב.

een ogenblik

New member
זריז, לפני שהשכנים מגיעים לארוחה

לחם, מיונז, גבינות וקפה. אני יכולה להתקיים על זה שבועות. כמובן שאם יטענו כנגדי שגבינות הם כמו ירקות או דברי מתיקה אני בבעיה, אך נראה שאתה התחלת עם גבינות, נראה לי שאני יכולה להמשיך. מוצרים חשובים אחרים, אך לא מוצרי יסוד, הם (לא לפי סדר): שרימפסים, ברווז, פיתות, ענבים, מויישאלך, דים-סאם. יש עוד, אך שמני הפנוי הסתיים.

odedee

New member
תקדישי לנו עוד רגע משמנך...

קבלי
על הדים סאם, אבל מה זה מוישלאך???

Dublinoa

New member
אוי אוי אוי אוי אוי...

ברשותה של אוגן אני אגלה לכם שזה מולים

למעלה