ארבעת המינים

odedee

New member
ועכשיו בבקשה לרשום על הלוח

100 פעמים: לא אתפרץ לשרשור בלי לקרוא אותו קודם עד תומו. תודה מראש,

een ogenblik

New member
מזל שמישהו מקשיב לי

כבר שנים אני כותבת בפורומים שונים מויישאלך, וכל פעם שואלים אותי מחדש. חזרתי עכשיו הביתה. נכון שהשכנים באו אלינו לארוחה דקותיים אחרי שסיימתי לכתוב, אבל התנור שלנו החליט להפסיק לעבוד בדיוק אז. אכלנו את המרק, והעברנו עצמנו, עם המנה הבשרית, הסלט, האספרגוסים, הפרושוטו, הלחם והעוגיות לשכנים. הבנות נשלחו כחיל חלוץ לחמם את התנור ולערוך שולחן, ואנו התנהלנו בעקבותיהם. שתינו יין כפרי מדרום איטליה, כזה שבא בבקבוקי פלסטיק שהאיכר ממלא בחווה עצמה. היה בסדר. לשבוע הבא הובטחה ארוחת מויישלאך, אז התגברתי על מרק העגבניות בעל תחושת עגבניות טריות מדי, ואני מחכה לארוחה. אי לכך בהתאם לזאת (הארוחה, כלומר) נזכרתי בעוד פרטי מזון שאינם מצרכי יסוד, אך חשובים ביותר: אספרגוס, יין אדום, שוקולד מריר, פרושוטו. ובואו נאמר שסוכר בטעם אמרטו ממש לא שייך לרשימת המזון החשוב בחיי.

ro99

New member
Still none the wiser

את מתכוונת לספר לנו מה זה או שאת מצפה שנחרוש פורומים לאחור עד שנת 2000 בתקווה שנמצא עוד הודעה קשורה לאוכל המסתורי הנ"ל שלך?

een ogenblik

New member
את קוראת הודעות בשירשור הזה?

האיש הקטן לא רק הסביר, הוא גם כתב בכותרת. וכדי שיהיה וידוא מלא גם בהולנדית מוסלן (MOSSELEN), ולא רק בצרפתית ואנגלית.

ro99

New member
סלחי לי, רגע קט! ../images/Emo9.gif

לא קישרתי בין הא לבין דא פה. המוח שלי כנראה התעצל לגשר בין מרחקים עצומים כאלו...

een ogenblik

New member
ואחרי שסיימנו אי הבנה זו בהצלחה

נעבור לשלב השאלות החשובות בחיים: האם מגורייך ליד הים מספקים לך מויישלאך טריים טריים מהים? האם את יוצאת לאחר גאות לאסוף את ארוחת הערב מצדפות? |אוחנבליק מתגעגעת לאב הבית במחלקת האיש שהיה יוצא למסעות איסוף מויישלאך, ומחלק את שללו בנדיבות|

מויישלאך זה שם חיבה שנתנה להם אוחן

Mussels באנגלית, Moules בצרפתית, מולים בעברית. מכיר את המסעדה מול-ים? מין משחק מילים שכזה...

chti

New member
גם אני בזריזות מסכים

עם אוחן- לחם, מיונז, גבינות וקפה אולם נאלץ להוסיף ריבות. בייחוד ריבת סיגליות (בתמונה, יאמי
) וריבת ורדים- הלחם והחמאה של ארוחות הבקר אצלנו.

marik

New member
מה מרוח שם על הקרקר הזה??

זה נראה כמו ריבת ג'וקים... יאקקקקקקקק

אבא גאה

New member
עכשיו התחלתם לדבר

דים סאם, אוכל תאילנדי, מרק ויאטנמי אלו דברים שאי אפשר לחיות בלעדיהם!

odedee

New member
לא בטוח.

הנה, אני לדוגמה חייתי עד היום יופי בלי מרק ויאטנמי. בכלל אוכל ויאטנמי הוא הצלחה מאד קטנה לטעמי האישי.

אבא גאה

New member
יקירי - מיליוני אנשים בעולם

חיים ללא חומוס. וכנראה לא אכלת מרק ויאטנמי במקום הנכון. כשתבוא אני מזמין אותך למרק.

itay82

New member
אוף... לכן פשוט סטיתם מהנושא

שניכם! כן, גם אני, הדבר האהוב עלי בעולם זה Confit de canard aux cepes, אבל אני לא באמת יכול להתחיל לקרוא לזה מוצר יסוד בסיסי. וכאן צריך לחזור להגדרות. מוצר יסוד הוא בכל אופן דבר די רחב. עוגות, גבינה, תפוחי אדמה, גלידה, לחם, פסטה, שמן וכו'. אחת התכונות של מוצר בסיסי היא גם שאפשר להשתמש בו בהרבה אופנים, בהרבה שימושים ובהרבה וריאציות, והוא צריך להיות קצת יותר ממוצר המוגדר ככזה רק על ידי תרבות אחת. אלה דברים שצריכים למצוא במקומות שונים ברחבי הגלובוס, מה שמגדיר את החומוס כמוצר בסיס (מיותר לגמרי אמנם, אבל כולנו גרים במדינות חופשיות וכל דיעה היא לגיטימית), אבל משאיר מרק ויאטנמי קצת... הממ... בחוץ. אתה יכול להגדיר מרק בצורה כללית ככזה, אבל חבר השופטים מודיע בזאת שמרק ויאטנמי באמת, אבל באמת, לא מתקבל.

een ogenblik

New member
אכן, מזונות חשובים מאוד

(במיוחד עם מוסיפים להם ברווז פקין), אבל לא אבות מזון. אני כמעט לא מכירה את בריסל, אבל מסעדה ויאטנמית בבריסל אני דווקא כן מכירה. מסעדת פועלים מעוצבת כמו פאב זול משנות החמישים (כנראה ככה הם קנו את המסעדה), שמי שאינו מכיר לא יחשוד בהיותה מסעדה ויאטנמית. הגירסא שלהם לברווז אמנם אינה משתווה לגירסא הפקינית, אבל זה טעים! במיוחד מנת המרק שלהם עם ברווז.

Noile

New member
אבות המזון באוסטרליה

אז ככה, כמובן שבירה, vegemite שזה ממרח שחור, תוצר לואי של בירה, שאמור להיות נורא בריא כי הוא מלא בויטמין כלשהוא ועוד לא הכרתי אף אחד שלא נולד פה שמסוגל לאכול את זה, meat pie, ו-tim tam, שזה מין ביסקויט מצופה בשוקולד. נהוג לעשות ביס משני הצדדים שלו ואז לשתות קפה דרכו... באופן אישי אבות המזון שלי הם תה ג'ינג'ר ושוקולד מריר 85% של Lindt.

CANADA1979

New member
as for my basics

what i like: cheese, bread, red wine, sushi.... however, here in Canada except for sushi and red wine I can't say that we have much to be proud about as for food... the cheese is processed and the bread is in a bag.... If u want real cheese and real bread u have to go to special stores and that's kinda far... remind me what i'm doing here exactly!!!!​

למעלה