אצלך - או אצלי ???

אטיוד5

Active member
ואני מהצד העני של אותו מקום

כן, כן, עני, לא שני ממש למרגלות הגבעה עם האנטנה ועוד 200-300 מטר רמת יצחק בכלל אני נזכר עכשיו בימים של טרום האנטנה ואיך האנטנה התרוממה לנו מול העיניים תוך כדי בנייתה. אני זוכר אפילו איזו כברת זמן שבה כנראה נגמר הכסף או שרבו עם הקבלן או שנגמרו הברזלים בארץ לך תדע אבל האנטנה עמדה שם די הרבה זמן חצי גמורה מהמרפסת של הדירה שלנו אפשר היה לצפות באנטנה בכל עת וגם ראינו את העב"מים חגים מעל הגבעה הזאת כולם באו לראות עצמים בוהקים שהיו נעים שמאלה וימינה באויר ופתאום נעלמים כלא היו ואם אמצא אביא את סחבק עם אמא יושבים בגן ממש בגן ההוא בגבעה תמונת צבע בזמן שעדיין לא היו תמונות צבע אם אני לא טועה, הצלם היה מוסיף את הצבע איכשהו לתמונת השחור-לבן. היתכן?

redredole

New member
חדרי מדרגות ומשמעת של הילדים../images/Emo39.gif

אכן נכונים הדברים והנה דוגמה לילדה ששצעה בקול אביה........

ez2

New member
הצחקתיני מגיתי. לקחתי. ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

גל-עמית

New member
חדרי מדרגות.....

מה אגיד לך מגי....."זרקת" אותי לשם....לתחילת שנות הששים...שנות הששים של האלפיון הקודם....העשור הכי הכי בכל האבולוציה המודרנית לדעתי..... היו גם היו חדרי מדרגות....עם התכווצות שרירים....
.....והיו גם עליות גג....וגגות "על אמת" בקיץ..... וספספל אחרון באוטובוס......ושורה אחרונה בבית קולנוע.....כבר אז היה פופקורן, אמנם מחוץ לאולם, אבל זה לא שנה הרבה....
......

עיניים

New member
בכל הארץ

קראו לזה "קלאס" ולא רק ברמת-גן (ראה כותרת בגוף התמונה), במשחק המילים - הקלאס - היה ה"קלאסה" של אז,,,, לא כל אחד התקבל למשחק,,,, ועם שבע אבנים - אתה צודק !

זהבוש

New member
כן עיניים גם ברחובות שיחקנו../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

בכל המשחקים האלו ואיך לא כתבת על אחד שתיים דג מלוח, וריקודי העם של " בן לוקח בת ובת לוקחת בן הרבי אמר אסור להתבייש, ו"פעם הייתי, פעם הייתי בתימן שם ראיתי, שם ראיתי ....... וכעוד לא היה רחובות עם מדרכות והרחובות היו רק כורכר ושיחקנו באולר וחלוקת האדמה עם האולר ע"י זריקת האולר לשטח האויב וכך השגנו עוד שטח וכו, בקיצור אין ספק שהילדות שלנו היתה עשירה ויצירתית יותר ממה שהיום ילדינו ונכדתי עושה היום מול המחשב והטלויזה. לא זזים מהבית.

שלום אדוני המלך ושלום בניי היקרים

איפה הייתם ומה עשיתם? והרצל אמר להרים ידיים הרצל אמר לגעת באף להוריד ידיים (פסול,כי את זה הרצל לא אמר). מערות ועטלפים שבטח יתפסו בצמה הארוכה. שלוליות ענק שהיו ים סין האגדי של מרקו פולו וחורשות , ובתים על העצים ובינהם מחצבה שהייתה מקור לא אכזב לגילוי ארצות נידחות שדות של דרדרים בקיץ ופרחי חרדל באביב שיבולים(?) מרגיזות שהיו דוחפים לתוך המכנס והיה מגרד נורא והכי אמיץ היה ללכת ליד החומות של אבו טור בירושלים להציץ על הלגיונרים הירדנים ואני יכולה להמשיך שעות.....

magy

New member
אני אנסה להסביר משהו שעשינו

עם שיבולים לקחנו שיבולית והנחנו אותה........בחיבור שבין שתי כפות הידיים....... כשפנים הכפות מופנה אליינו....... כשחיככנו והזזנו לאט את שתי הידיים והשיבולת מונחת עליה....בחיבור... היא זזה בגלל צורת הצמיחה של סיביה........והייתה ממש נוסעת בין הידיים...... כמו רכבת........ להוציא דבר כזה מהבגדים .......לא ניתן......... והיה צמח......כשהיה יבש.....היה מתחיל להסתובב כמו שעון....... איך קורעים אותו את הצמח.....?????????.
)))) משהו עם שעון....

אולי יש לו שם מדעי ביולוגי-אבל

אנחנו קראנו לו"שעון" אפילו את הילדים שלי לימדתי כך. אל תקלקלי לי "אמיתות חיים" זה שעון אלא מה? יש לו שם????

redredole

New member
מקור התסידה

בינתיים לקחתי מגדיר סרקתי תמונה והנה היא

למעלה