אצלך - או אצלי ???

עיניים

New member
אצלך - או אצלי ???

פעם - זה היה "זוג או פרט" על המקום הראשון, היום זה על "אצלך - או אצלי",,,,

עיניים

New member
"קלאסה",,,,,

וזה היה ה"קלאסה" של פעם,,,, נוסטלגיה במיטבה. כמה חיפשנו גירים, שברי אריחים או שברי שיש,,,, לראות ולהיזכר

magy

New member
ואיך דילגנו אז בקלילות

במשבצות הגדולות....... "כשהיינו ילדים"...........(שיר של יפה ירקוני)

עיניים

New member
וחמש אבנים?

היתה אז תקופה של בניה. בכל מקום בנו, או הוסיפו לחדרים לבית הקיים,,, כמעט ליד כל בית היתה ערימה אחת של זיפזיף, וערימה אחת של חצץ. שעות היינו נוברים בערימות החצץ כדי למצוא חמש אבנים תואמות, שתהיינה הכי קרובות בצורתן לריבוע,,,, עד שיצאו לשוק אותן חמש אבנים ממתכת מוזהבת. רק היה נשמע הצילצול הגואל להפסקה - ומסדרון בית הספר היה מתמלא בזוגות זוגות היושבים על הרצפות הקרות, ומשחקים באותן חמש אבנים,,,, אוי, כמה שהילדים של היום מפסידים !!!!

אטיוד5

Active member
הבן הגדול שלי ...

עדיין שיחק בגוגואים. הקטנים כבר לא. גם הם מפסידים.

גל-עמית

New member
חמש אבנים....

....בהתחלה, הן היו ממש אבנים....כאלה קטנות....מיוחדות.....שנתתי לבנות לאסוף אותן....אח"כ באו הסוחרים הממולחים ויצרו "אבנים" מבדיל....... אני הייתי "אלוף" הבנים בביה"ס......ובמקום השני בכל ביה"ס...... כשה"מקצוענים" ישבו במעגל ושחקו, היו לנו מה זה צופים וצופות....ומעודדות.....חבל שלא היו מקצוענים אז......אולי לא הייתי עוסק היום בתחום תקשורת המחשבים..... אגב, לא מזמן ניסיתי את כוחי באיזו מסיבה.....להפתעתי, אני עדיין שולט טוב במשחק ומצליח גם "לשלש" ו"לרבע".........

עיניים

New member
ועוד פיסת נוסטלגיה,,,,,,

היינו הקליינטים הכי טובים של החנויות לחמר בניין,,,,

magy

New member
רינה

רינה, אני אוהב את השמיים רינה, אני אוהב את הספסל רינה, אני אוהב את אור עינייך את תלתלייך, את ארנקך אשר נפל אל תדבר בקול דרמטי אל תהייה כל כך עדין אני מאמל´ה שמעתי לגברים ביתי אסור להאמין אלתרמן....

שקדי

New member
לא לא אני אינני גבר......../images/Emo66.gif

לא דון ז´ואן צעיר וריק אהבתי קשה מקבר זה הרגל שלי מאז משייך אברייק.........

שקדי

New member
מספיק לרדת עלי.........../images/Emo8.gif

בסוף אני עוד אחששוב שאת רוצה...... ל___ת עלי........

גל-עמית

New member
...הייתם ילדים "טובים".....

..מאתנו סבלו קבלני הבניין......... גם בעניין ה"איטונג", היינו "סוחבים את ה"בלוקים"....מפסלים בהם...את צינורות ה"ברגמן" עבור איסטלצית החשמל - כדי ליצור "קני שילוח" לחיצים מנייר...ולא אוסיף מה עשינו לערמות החול......ולקפיצה מהקומות הנבנות על הערמות...ולקרשים/לוחות, בחורף - "חסקות".....בקייץ - "מחנות" על העצים...והיה לנו בשכונה איש זקן אחד שהיה שוזר חבלים.....נו, נו....חבלים ולוחות עץ.....איזה "טרזנים" היו לנו...מהמפורסמים בעיר באותה תקופה.....

גל-עמית

New member
ו.."מחבואי קופסא".....

שה היה משחק - "שיפור" של ה"מחבואים" הרגילים......מן שילוב של "מחבואים" עם "שבע אבנים", רק ללא אבני השיש והכדור. במקומם - קופסת שימורים..... המשחק הזה זכור לי במיוחד כי הוא מזכיר לי את אחד הילדים ששחקו אתנו אז בעיר התחתית של חיפה - משה ברנד.....או בשמו המוכר יותר: ...מייק ברנט......

אטיוד5

Active member
בר"ג קראו לזה "קלאס" כמדומני

ושברי השיש שימשו גם ל"שבע אבנים".

magy

New member
נוסטלגיה אורבאנית

לא מיועד למושבניקים וחברי קיבוץ חדרי מדרגות ============ מי זוכר את המוסד הזה ששמו חדר מדרגות? כשהבנים ליוו אותנו אחרי הסרט, או אחרי הפעולה.... אחרי ערב כיתה או אחרי סתם בילוי אחר... חדר המדרגות החשוך...כשכל "הזקנים" בגיל הורינו כבר ישנים. ואנחנו מחליפות מילים תמימות של אהבה וחיזור. נשיקה על הלחי....חיבוק ....התגפפות...... חדר המדרגות...מלווה בפחד שמישהו ייכנס פתאום ויראה שלא מדליקים את האור. חדר המדרגות...שבקומה העליונה ביותר שלו, על יד הגג...אין סיכוי לראות אנשים נכנסים, והם לא רואים אותנו. אבל במקרה אחד, שמעתי עוד זוג נכנס לחדר המדרגות. האישה , דמות ידועה בארץ היום. סופרת, מנהלת בית ספר, דוברת תיאטרון ידוע..... גם היא היתה נערה, נכנסה עם החבר שלה. היו שם מילים קשות. היו גם קולות של אהבה. קולות פרידה. התכווצתי. אבל יצאה לי בת צחוק קלה...היא שמעה. עלתה למעלה. הייתה קצת יותר מבוגרת ממני . כעסה עליי מאד שבכלל שמעתי את מה ששמעתי. לא דיברה איתי שנים... נפגשנו שוב אחרי שנים רבות בשבעה על אביה.. כבר היינו נשים בוגרות. חדר המדרגות של פעם וזה של היום....... היום...........מקום מפחיד, אונס, רצח, שוד............. ואתם בטח מכירים את הבדיחה על הזוג שעמד בפתחו של בניין..... הבחור נשען על המשקוף והתחנן בפני הבחורה ......"אולי תמצצי לי"? הבחורה סירבה וסירבה......חששה שמישהו יגיע......ויראה. ושוב הבחור......מבקש, מסביר, מתרץ שאין איש בסביבה.....וכולם כבר בטח ישנים.... אחרי שעה, יורדת אחותה של הנערה ופותחת בצעקות...על הבחור.......: "אני אמצוץ לך, אבא שלי ימצוץ לך, אפילו אמא שלי מוכנה........רק תוריד כבר את היד מהאינטרקום".................

שקדי

New member
במתבן הכל היה הרבה יותר פשוט.....|י

חוץ מהקוצים בתחת......אצלי או אצלה.........

למעלה