אפשר קצת להתייעץ?<

L A L I L O

New member
אפשר קצת להתייעץ?<

היי לכולם! אני לומדת משפטים באוני', שנה א'. כידוע, לא מזמן התחילה תקופת המבחנים ואני פשוט מרגישה שאני בשוק... היה לי מבחן אחד בינתיים, למדתי אליו לא מעט אבל לפני המבחן קלטתי שאני בכלל לא שולטת בחומר בצורה טובה. כנראה שהצורת למידה שלי לא הייתה טובה. ביום שישי יש לי עוד מבחן ואני פשוט מרגישה שאני לא יודעת איך לגשת לחומר, איך ללמוד. .. זה קורס של 6 נ"ז, המון חומר, המרצה גרוע ואני לא יודעת איך לההפנים את החומר ולהצליח לשנן אותו אני קוראת במחברת וזה פשוט מייאש. אני מרגישה די שוקיסטית וזה לא בא לי בטוב בכלל :( ובסמסטר עצמו הכל היה תקין. ולמשל בתיכן הייתי ממש אחת שלומדת ומשקיעה וחורשת והוצאתי בגרות גבוהה ועכשיו - זה כאילו נעלם קצת, נעלמו הכוחות ההם - לא ברור לאן. אני מניחה שזה קורה וקרה לעוד סטודנטים אבל.. אוף זה מסתכל הקטע גם שבשונה מרוב האנשים, זה לא בדיוק הסמסטר הראשון שלי. למדתי בשנה שעברה משהו אחר (אחר לגמרי, ריאלי בכלל) באוני' אחרת ועזבתי לקראת סוף השנה כי לא אהבתי את זה ומעוד סיבות, והשנה החלטתי לעבור ללמוד משפטים באוני' הנוכחית. (חשוב לי לציין אני מרוצה מאוד מההחלטה כי משפטים הרבה יותר מעניין אותי ואני חושב שזה יותר מתאים לי) מה שאני באה להגיד זה - אם אני לא סטודנטית חדשה אז אני לא ממש אמורה להתרגש, לא? הרי כבר עשיתי מבחנים בשנה שעברה. למרות מצד שני, אלה היו מבחנים שונים לגמרי, אמריקאיים, שהלמידה אליהם הייתה ע"י פתירת תרגילים ושימוש בנוסחאות... אני יודעת שההודעה הזאת די מבולבלת (ממש הרגשתי צורך להשתפך), אני פשוט מרגישה בלחץ. שאני צריכה להתאפס אבל לא יודעת כ"כ איך. אני אשמח לכל עצה/תובנה/טיפים איך להתאפס או איך ללמוד (קראתי שרשור רלווונטי בטאגליינס אבל מדובר שם בעיקר על מבחנים בחומר פתוח, ואין לי כאלה הסמסטר) תודה! וכל הכבוד למי שהגיע עד הלום למרות האורך :)

הייבי

New member
קצת עצות קטנות

בתור מי שלמדה גם כלכלה וגם משפטים אני יכולה להגיד לך שאין קשר בין למידה למבחן אמריקאי, חומר שמבוסס על תרגול ושימוש בנוסחאות לבין משפטים. אי אפשר ללמוד להם באותו אופן, העובדה שהסתדרת עם אחד לא מעידה על האחר וכו'. ועכשיו- אחרי שמחקת מה שידעת על תרגול ופתרון בחינות כהכנה למבחן תסתכלי על למידה למבחן במשפטים כמו סטודנטית שנה א', חדשה, לחוצה וכבר תרגישי יותר לגיטימציה עם מה שאת מרגישה (לפי דעתי). ועצות: הלמידה למבחן בחומר פתוח ומבחן בחומר סגור לא שונה. קשה לשנן חומר במשפטים, מדובר על מסות של חומר וככל שההכרות שלך איתו יותר ראשונית (לא קראת פסיקה, לא נכחת בשיעורים) ככה תרגישי יותר אבודה (לפחות זו ההתרשמות שלי, למרות שיש חריגים וגם יש מרצים שאם נמצאים אצלם בשיעור אז הולכים לאיבוד יותר). לפי דעתי הדרך הכי טובה ללמוד היא לחלק את החומר לפרקים ובהתאם לכמות הזמן שיש לך ולהשקיע כל פעם יום שלם לפרק/פרקים שהקצבת לאותו יום. בשבילי עובד לקרוא את החומר ולסכם אותו מחדש במילים שלי, בקצרה. זה מאפשר לוודא שהבנת את הדברים עד הסוף, מסדר את החומר מחדש בסדר הגיוני (ולא לפי רצף הקפיצות של המרצה). אני בד"כ משתדלת לעבור על סיכומי פסיקה/טבלת הלכות ביחד עם המעבר על החומר. היינו: בכל פרק- קריאה, סיכום ומעבר על פסיקה רלוונטית. המצב האולטימטיבי הוא לעבור כל יום כ-20-30 עמודים (תלוי בהספק שלך, בהיקף הנושאים וכו') ולהשאיר יום-יום וחצי לחזרות ותרגולים. ביום האחרון תחזרי על כל הסיכומים שלך של החומר, תוסיפי הערות, מרקורים וכו' למה שאת מרגישה שחשוב יותר, למה שנראה לך שתרצי לחזור עוד פעם לפני סוף היום. מומלץ לכל הפחות לקרוא מבחנים ישנים עם פתרונות בשביל לראות את מבנה הבחינה, דגשים שהמרצה שם עליהם בפתרון. אני אישית לא פותרת בחינות ישנות אבל יש אנשים שעוזר להם גם לפרק את הקייסים ולכתוב טיוטות פתרון כדי להרגיש שליטה בחומר. עוד דברים קטנים: מומלץ לרפרף על החוק תוך כדי הלמידה. כל פעם סעיפי החוק שרלוונטים לפרק שאת לומדת באותו יום- כדי לא להתקל בחוק במבחן פעם ראשונה. מומלץ לנסות שיטות שונות ללמידה עד שתגלי מה עובד בשבילך- סיכום/מירקור/פתרון בחינות ישנות וכו'. לא מומלץ להתעלם לגמרי מהפסיקה אבל גם אין טעם לחזור אליה במקור. ההלכות המרכזיות נמצאות במחברת/טבלת הלכות טובה. אם יש לך שאלות/דברים שאת לא מבינה במהלך הלמידה- זו לא בושה לשלוח מייל למתרגלת/מרצה או להעלות בפורום של הקורס (אם יש כזה). וכוחות? זה רק את יכולה לגייס. הרבה פעמים אם מסדרים לו"ז למידה, מחלקים את המטלות ורואים שגם יש קצת זמן חופשי בערב לצאת לנשום/לראות טלוויזיה וכו' זה יותר קל ובונה מוטיבציה להשקיע.

למעלה