L A L I L O
New member
אפשר קצת להתייעץ?<
היי לכולם! אני לומדת משפטים באוני', שנה א'. כידוע, לא מזמן התחילה תקופת המבחנים ואני פשוט מרגישה שאני בשוק... היה לי מבחן אחד בינתיים, למדתי אליו לא מעט אבל לפני המבחן קלטתי שאני בכלל לא שולטת בחומר בצורה טובה. כנראה שהצורת למידה שלי לא הייתה טובה. ביום שישי יש לי עוד מבחן ואני פשוט מרגישה שאני לא יודעת איך לגשת לחומר, איך ללמוד. .. זה קורס של 6 נ"ז, המון חומר, המרצה גרוע ואני לא יודעת איך לההפנים את החומר ולהצליח לשנן אותו אני קוראת במחברת וזה פשוט מייאש. אני מרגישה די שוקיסטית וזה לא בא לי בטוב בכלל
ובסמסטר עצמו הכל היה תקין. ולמשל בתיכן הייתי ממש אחת שלומדת ומשקיעה וחורשת והוצאתי בגרות גבוהה ועכשיו - זה כאילו נעלם קצת, נעלמו הכוחות ההם - לא ברור לאן. אני מניחה שזה קורה וקרה לעוד סטודנטים אבל.. אוף זה מסתכל הקטע גם שבשונה מרוב האנשים, זה לא בדיוק הסמסטר הראשון שלי. למדתי בשנה שעברה משהו אחר (אחר לגמרי, ריאלי בכלל) באוני' אחרת ועזבתי לקראת סוף השנה כי לא אהבתי את זה ומעוד סיבות, והשנה החלטתי לעבור ללמוד משפטים באוני' הנוכחית. (חשוב לי לציין אני מרוצה מאוד מההחלטה כי משפטים הרבה יותר מעניין אותי ואני חושב שזה יותר מתאים לי) מה שאני באה להגיד זה - אם אני לא סטודנטית חדשה אז אני לא ממש אמורה להתרגש, לא? הרי כבר עשיתי מבחנים בשנה שעברה. למרות מצד שני, אלה היו מבחנים שונים לגמרי, אמריקאיים, שהלמידה אליהם הייתה ע"י פתירת תרגילים ושימוש בנוסחאות... אני יודעת שההודעה הזאת די מבולבלת (ממש הרגשתי צורך להשתפך), אני פשוט מרגישה בלחץ. שאני צריכה להתאפס אבל לא יודעת כ"כ איך. אני אשמח לכל עצה/תובנה/טיפים איך להתאפס או איך ללמוד (קראתי שרשור רלווונטי בטאגליינס אבל מדובר שם בעיקר על מבחנים בחומר פתוח, ואין לי כאלה הסמסטר) תודה! וכל הכבוד למי שהגיע עד הלום למרות האורך 
היי לכולם! אני לומדת משפטים באוני', שנה א'. כידוע, לא מזמן התחילה תקופת המבחנים ואני פשוט מרגישה שאני בשוק... היה לי מבחן אחד בינתיים, למדתי אליו לא מעט אבל לפני המבחן קלטתי שאני בכלל לא שולטת בחומר בצורה טובה. כנראה שהצורת למידה שלי לא הייתה טובה. ביום שישי יש לי עוד מבחן ואני פשוט מרגישה שאני לא יודעת איך לגשת לחומר, איך ללמוד. .. זה קורס של 6 נ"ז, המון חומר, המרצה גרוע ואני לא יודעת איך לההפנים את החומר ולהצליח לשנן אותו אני קוראת במחברת וזה פשוט מייאש. אני מרגישה די שוקיסטית וזה לא בא לי בטוב בכלל