אפשר עזרה? אני אבודה!

MoraniDagan

New member
אפשר עזרה? אני אבודה!

אני לומדת משפטים במסגרת 5 יח"ל באוניברסיטה,והודיעו לנו על עבודה שעלינו להכין במשך תקופה לא קצרה (כמה חודשים טובים) במסגרת יחידה אחת. לא כ"כ הבנתי מה עלי לעשות בעבודה,אבל ממה שכן הצלחתי להבין אני יודעת שאני צריכה לבחור נושא כלשהו,ולחקור ולעבד חומר שקשור גם לישראלי,גם לעברי ואז להשוות ביניהם. אין לי מושג מאיפה להתחיל ועל איזה נושא בכלל לחשוב. מה אתם אומרים? תוכלו לעזור לי? אנחנו יכולים לבחור בכל נושא שהוא (ובמידה ומישהו בחר במשהו שאני רציתי לעשות והוא הקדים אותי-הצעתי פסולה). כמו כן בהגשת הנושא יש לכלול ראשי פרקים ראשוניים לעבודה בנושא- איך אני מחליטה על ראשי פרקים בכלל?! ואם כבר,מה הכוונה לעבד ולחקור את הנושא?... הצילו!!!

efpsycho

New member
זה במסגרת נוער שוחר משפט עברי?

סביר להניח שכן... אז דבר ראשון קחי נשימה.. שתי מיים ותרגעי :) בעבדוה שאת תצטרכי לעשות עד תחילת יב תצטרכי באמת לקחת נושא מסוים שמעניין אותך, לקרוא עליו, ולמצוא אספקטים מסוימים בנושא שהית רוצה להתמקד בהם בעבודה שלך. למשל אני עשיתי על תרומת איברים מן המת, השוותי את הדין העברי מול הדין הישראלי-חוק הפתולוגיה והבחלטת הרבנות הראשית בנושא. העבודה ממש ממש לא קשה.. אומנם יש דרישות שונות מעבודות רגילות שלך בבבהס, צאבל באמת שאין סיבה לדאגה. מעבר לזה אל תשכחי שיהיה לך חונך לעבודה.. אני אומנם לא השתמשי בו אבל עדיין הוא קיים. נושאים שאני זוכר שעשו:רשלנות ריפואית, זכויות יוצרים, המתת חסד. בהצלחה

MoraniDagan

New member
כן! מדובר במסגרת הנ"ל.

אני בלחץ מטורף כי לא הכי הבנתי מה צריך לעשות,והאמת שכל פעם מפנים אותי לאנשים אחרים שמפנים אותי לאדם אחר שלא יודע בכלל מאיפה צצתי! שאלה,דיני ירושה\משפחה\עבודה נחשב לנושא או שזה נושא מורחב שממנו אני בוחרת נושא כללי לעבודה? ואם כבר,איך לדעתך הנושאים:הפלות,גירושין(זה כולל את המזונות ואת הילדים-מי הולך לאבא\אמא?),ירושות וצוואות,דיני עבודה,בני נוער במשפט הפלילי(על מה בעצם זה עובד?),עשיית עושר שלא במשפט.... וכן,יש לי חברים שעושים על ביגמיה,זכויות יוצרים,חוזים.... יש לך רעיונות נוספים? מאיפה אני מוצאת רעיון לעזאזל?! ורשלנות רפואית זה מעניין! אגב,יש סיכוי שתעלה לכאן את העבודה (ובאמת רק כדי להתרשם ולהבין יותר את העניין?)...אני עדין לא מבינה מה הם רוצים מאיתנו,ומה זה כרטיסיות עבודה לעזאזל!

Scarlight

New member
רעיונות

זכויות אדם (השופט חיים כהן כתב ספר על זכויות האדם במקרא ובתלמוד) לשון הרע (חוק לשון הרע לעומת ההלכות התלמודיות בדבר רכילות ולשון הרע, שנובעות כמובן מהמצווה בתורה) המתת חסד (נושא שנדון רבות בפסיקה, בייחוד בפס"ד יעל שפר)

עוזאבי

New member
נצל"ש שאלה במ. עברי

ערב טוב. קיבלתי עבודה במסגרת הקורס משפט עברי על הנושא של השוואה בין המשפט כיום למשפט העברי בנושא "תפקידו של עו"ד לטעון בעד לקוחו: המותר והאסור". האם למישהו יש חומר/מאמרים/ספרים שהוא מכיר שיכולים לעזור לי לגשת לעבודה הזו? בתודה..

MoraniDagan

New member
סליחה על הבורות,

אבל מה בדיוק לעשות שם? מה לחפש? איך לבדוק? מה לשאול? ואוניברסיטת בר אילן כלכך ענקית ש....רק אתחיל לחפש וכבר אמצא עצמי אבודה בלי תחושת כיוון!

או שתחפשי בגווגל

עולם המשפט, לבר אילן יש אחלה אתר עם המון סיכומי שיעור, עבודות וכו' במשפט עברי/יהדות יש המון חומר

MoraniDagan

New member
תודה רבה רבה! .... עוד? אולי

בקשר למה שהזכרתי הודעה קודם?

Scarlight

New member
אני לא מומחה במשפט עברי

וגם לא למדתי דיני משפחה או דיני עבודה, לכן אני לא יכול לעזור בנושאים הקשורים לתחומים הללו. הצעתי נושאים שאת היחס ביניהם למשפט עברי אני מכיר באופן בסיסי.

MoraniDagan

New member
אוקי,המון תודה! ועוד משהו קטנטנן

תוכל אולי להמליץ לי על נושא אחד מובחר מההצעות שהצעת?מבחינת עניין המתת חסד הכי קורץ לי,אבל אני יודעת שזה עמוס בחומר מבלבל,לא מוחלט,לא מוגדר. זה לא יהיה בעייתי? אשמח אם תרחיב,ושוב המון תודה.

הייבי

New member
עצה-

רובנו לא יודעים מספיק על משפט עברי כדי למקד אותך ל"נושא מובחר" אם המתות חסד קורץ לך, קחי את פס"ד שScarlight הציע תתחילי לקרוא אותו. תראי על מה מדברים שם, איזו השוואה נעשית למשפט העברי- זה אמור לתת לך נקודת התחלה טובה. אם תראי שבפס"ד מתייחסים ליותר מסוגיה אחת בהקשר של המתת חסד, תוכלי לבחור את זאת שנראית לך מעניינת יותר ולהתחיל לחפש חומר בנושא שלה (היתרון של לקרוא את פס"ד ששם הם מפנים למקורות ספציפיים שאליהם הם הישוו וזה יכול לתת לך חוט להתחיל ממנו לחפש את שאר החומר).

MoraniDagan

New member
אז רגע,

הנושא הכללי של העבודה שלי במידה ואני עוסקת בהמתת חסד הוא בעצם לא המתת חסד אלא סוגייה שנידונה בעבר וקשורה להמתת חסד? עדין לא הבנתי אם העבודה עצמה היא על הנושא הגדול של דיני ______ (משפחה\ירושה\ וכ'ו) או שתת נושא בתוך הנושאים הענקיים הללו.

הייבי

New member
סביר להניח שתת נושא

קשה לדמיין איך תוכלי לכתוב עבודה בעלת איזשהו ערך בדיני משפחה במשפט הישראלי מול דיני משפחה במשפט העברי - לדוגמא. מדובר על נושא עצום בגודלו ובעל אספקטים לא מבוטלים. המתת חסד הוא נושא קטן יותר ולכן ייתכן שאפשר לכתוב עליו עבודה מלאה (הוא לא מייצג תחום משפטי שלם אלא סוגייה ספציפית). הצעתי אליך, אם מעניין אותך המתות חסד תתחילי לחפש חומר בנושא וזה ייתן לך כיוון מה אפשר לכתוב בנושא. לעומת זאת, אם מעניין אותך דיני משפחה לדוגמא, תחפשי חומר- קחי המלצות ממישהו שלמד על פסק דין או מאמר בתחום (בשביל זה הפורום יכול להיות מקום טוב), תתחילי לקרוא כדי להבין איזה מגוון נושאים קיימים בתחום ואז תבחרי אחד יותר ספציפי כמו: גירושין במשפט העברי והישראלי או תשלומי מזונות או כל נושא אחר (לצערי לא למדתי משפחה כדי לעזור לך עם זה) בכל מקרה, אם את לא בטוחה המקום לשאול הוא את המורה שאחראי על ה-5 יח"ל משפטים שלך, כי אנחנו סטודנטים למשפטים וספק אם מישהו כאן עשה את התוכנית המדוברת ויכול לתת לך תשובה מוסמכת מניסיון

למעלה