אפשר לשפוך קיטור?

• פותח הנושא ilgnd
  • פורסם בתאריך

user32

Well-known member
מנהל
לא יודע מבלי להכיר את הפרטים

הרבה פעמים מגייסים מישהו כשיש כבר פרוייקט(ים) בקנה וצריכים ידע מסויים. נכון שהיה עדיף לעשות תיאום ציפיות לפני שבוחנים אבל יתכן ויש חשיבות לFW מסויים. כמו כן, יכול להיות שזה פרימוורק שנחשב בסיסי כמו ספרינג core (ציינת שזה בג'אווה) או servlets, JPA וכו'.
שוב, לא בא לשפוט כי אני לא בקיא בפרטים אבל הסיטואציה נשמעת הגיונית מלבד העובדה שלא טרחו לבדוק איתך את ההתאמה מראש.

choo

Active member
*מבחינתם* זו סיבה מספיק טובה

&nbsp
כל זמן שזה עובד להם מספיק טוב, הם לא ישנו את זה, ולך באמת אין שום טעם לשקוע בהתבאסות מזה לאורך זמן.
&nbsp
קח את הצד השני של המטבע - בחברת פרוייקטים מהסוג הזה אתה לא נכנס לעומקו של הדומיין של המוצר שלך, אלא בעיקר מתמחה בטכנולוגיות גנריות.
&nbsp
יש יתרונות רבים להיות דווקא בצד השני - במקום שבו חופרים לעומק בדומיין נתון. לטעמי האישי, מבחינת רמת עניין, זה הרבה יותר רציני מאשר שיטת ה"לעבור פרוייקט כל כמה חודשים". כמובן יש אנשים שמעדיפים את המעברים התכופים ונהנים מהם יותר מאשר להתעמק בדומיין. אל תהיה בטוח שאתה אחד מהם אם לא התנסת בעבודה בצורה הזו, והשתדל לוודא שזה לא האגו שמדבר עלייך ("אני רוצה לעבוד אצל לקוחות שיעריצו אותי" - לפחות על פי נסיוני, זה יכול להיות מעייף)

ilgnd

New member
אני עדיין לא יודע מה אני רוצה מעצמי

מצד אחד רוצה מאוד להתמחות במשהו, מצד שני אני לא רוצה למצוא את עצמי באזור נוחות,שבו אני מכיר תחום אחד ומאבד לגמרי את התחומים האחרים.

choo

Active member
יש הבדל בין "אזור נוחות" לבין "התמחות"

&nbsp
יש תחומים שבהם אתה מרגיש שמיצית את האתגרים די מהר ומשם העבודה פשוטה למדי. להשאר שם לאורך זמן אכן נשמע לי כמו להיות באזור הנוחות.
&nbsp
יש תחומים שבהם לוקח הרבה יותר זמן להגיע לאותו מיצוי. שבהם גם אחרי 2-3 שנים, העבודה מאתגרת אותך ואתה ממשיך ללמוד דברים חדשים. להיות שם זה ממש לא אזור נוחות.
&nbsp
אגב, בטווח הארוך, קשה להתפזר על "כל התחומים" בצורה איכותית - ראיתי אנשים שניסו לעשות את זה ו"נתקלו בקיר". בהחלט יש אנשים שמסוגלים לעשות את זה - הם פשוט יחסית נדירים, על פי נסיוני.

rontech

New member
יוזר, אני במקומך

לא הייתי מסכים שהלקוח או מי מטעמו ישב מאחורי הגב של העובד "וישגיח" עליו....
אני לא מאשים אותך, אבל אני חושב שצריך (במגבלות היכולת) לתת "גב" לעובד מטעמך....

אבל, תקן אותי אם אני טועה....

vinney

Well-known member
בתור מלצר, אתה אמור להיות רגיל לזה שהלקוחות מסתכלים עלייך

זה לא שיש לך פרטיות במטבח...

rontech

New member

אתה בטוח שאתה יכול לממן את זה?

user32

Well-known member
מנהל
האמת ששמעתי על זה רק בדיעבד

אין לי מעקב 24X7 אחרי מה שקורה אצל כל לקוח. רק כשהגיעה התלונה הבנתי את הסיטואציה.
ה"אשמה" מתחלקת בין הלקוח שהגזים עם הגישה שלו לבין המנהל, במקרה הזה אני שלא תיאם מספיק ציפיות לפני ששלח את העובד לשטח.

rontech

New member
ללכת בין הטיפות

אני מבין את הצורך לנווט בין מצבים שבהם צריך להגיד ללקוח שהעובד ישתפר או יעשה דברים באופן שונה וכדומה, לבין מצבים שבהם צריך להציב גבולות ללקוח.
ולהציב גבולות ללקוח זה החלק הפחות קל.

ipv6

Member
אין לך מה להתבאס

יש עוד מקומות שמגייסים אנשים עם ניסיון ויש עוד מקומות שבהם תוכל למצוא עבודה שתעניין אותך ותראה מגוונת.

מהצד השני מעולם לא נתקלתי בחברה שמצהירה שהיא מגייסת אנשים עם ידע מצומצם בלבד ושהעבודה בה משעממת.

למעלה