אפשר לשפוך קיטור?

• פותח הנושא ilgnd
  • פורסם בתאריך

ilgnd

New member
אפשר לשפוך קיטור?

בשבועות האחרונים אני מחפש עבודה. שלחתי קורות חיים, לכל מיני מקומות, ופניתי לכמה חברות השמה. בסך הכל המצב הולך לא רע: על כל שלוש חברות, אחת חוזרת אליי ומזמינה לראיון. אני עובר בערך חצי מהראיונות, וכרגע ממתין למספר ראיונות סופיים.

התלונה שלי היא על מקום אחד מסויים שהייתי בו.
הראיון התחיל בפגישה של שעה עם הסיגית שלהם, ולאחר מכן קיבלתי מבחן אמריקאי מאוד ארוך ולאחריו תרגיל במחשב.
המבחן התמקד מאוד בframework מסויים שעליו הצהרתי עוד בשיחת הטלפון שאין לי נסיון, ובמקום לנחש פשוט בחרתי לא לענות על שאלות אותן אני לא יודע.
לאחר המבחן היה תרגיל תכנותי: התרגיל היה על אקליפס בו לא נגעתי ארבע שנים ובמקינטוש בו לא נגעתי מעולם: במשך עשר דקות רק ניסיתי לעבור מעברית לאנגלית. כמובן שזה פגע ביכולת שלי לפתור את התרגיל.

היום קיבלתי אימייל מהמגייסת:
"מאוד התרשמתי ממך אישיותית אך מבחינה מקצועית, לצערי לא עברת את המבחן. הדרישה לעבודה עם XXX היא חובה, היו הרבה שאלות שלא ענית עליהן במבחן האמריקאי שמשקפות את העבודה הבסיסית של מפתח Java בחברת YYYY ולכן לצערי לא נוכל להמשיך."

אני מרגיש שיש פה חוסר הגינות כלפיי:
נכון שמפתח צריך ללמוד להתמודד עם סביבות חדשות, אבל לא בראיון עבודה בו ניתנת לו שעה להראות את היכולות שלו.
נכון שאני לא מכיר את אותו framework אבל אני מביא איתי הרבה יכולות בתחום של אלגוריתמיקה ושל ML שאותן אין בחברה ועל כך הצהרתי בראיון הטלפוני.
באופן כללי זה לא הגון בעיני שלא ראיין אותי אפילו מראיין מקצועי אחד אלא רק אשת HR, ובסופו של דבר נכשלתי בגלל חוסר מקצועיות.

תשובות כמו "מה אכפת לך? העיקר שהולך לך במקומות אחרים" תתקבלנה כמובן בברכה, אבל משום מה התשובה הספציפית הזו מאוד מאוד מציקה לי.

יבגניי34

New member
אם XXX הוא דרישה, ואפשר לבדוק XXX בלי ראיון פרונטלי

אז זה מה שצריך לעשות, וזה טוב לכל המעורבים.
רק לא מבין למה גררו אותך פיסית לחברה יכולת לשבת בבית בכיף שלך.

בהצלחה בחיפושים!

ilgnd

New member
זה לא טוגה.

אני מעדיף לא לעשות שיימינג לחברה, משום שמדובר בעיקר במרמור שלי, ואין סיבה לפגוע בהם.

ilgnd

New member
ראה תשובתו של user32

מזווית הראייה שלו החברה עשתה את הדבר הנכון.
אין ספק שאין פה שום דבר אישי, וכנראה שאני נפגעתי יותר ממה שהייתי צריך.
חבל לפרסם שם של מישהו בהקשר שלילי, אם לא הייתה כוונה רעה מלכתחילה.

Indigo121

New member
לא שופכים קיטור. זה לא נוזל.

אתה יכול לענות להם ולהסביר את הסיבות שפירטת, זה רק הוגן.
בסה"כ אם אתה מחפש עבודה רק כמה שבועות, מגיע לראיונות, לא פוסלים אותך כי עברת את גיל 40 או שאתה אישה או שקורות החיים שלך לא מושלמים לחלוטין, ואפילו מודיעים לך שלא התקבלת באימייל, מה שלא קורה תמיד, אז מצבך בסדר.
קורה שגם עוברים 4 שלבים בחברה ובסוף לא מקבלים את המשרה בגלל סיבה מטומטמת לחלוטין. שוק העבודה לא הוגן ולא הגון, אל תצפה למשהו אחר.

Astroo

New member
איפה ראית שפוסלים אישה בגלל שהיא אישה?

לדעתי להיפך, לאישה שהיא מפתחת סבירה, הרבה יותר קל למצוא עבודה מאשר לגבר באותה רמה.

יבגניי34

New member
אין ספק בכלל

Indigo121

New member
לא ראיתי אבל אני אוהב להתלונן.

זה יצא יותר מרשים ככה.

ipv6

Member
אתה לא תאהב את התגובה שלי

אבל אין פה הגון או לא הגון. זאת הדרך שלהם לסנן מועמדים מסיבות כאלה ואחרות והם לא חייבים לך שום דבר כל עוד הם לא עוברים על החוק.

הם מחפשים למצוא את הבן אדם שמתאים לקריטריונים שלהם ולא להיות הוגנים.
הם יאלצו להתיישר כשלא ימצאו אף אחד \ יצא להם שם רע ואנשים לא ירצו להתראיין.

אפשר להתפלפל אם "חכם" לראיין\לסנן ככה, אבל אני מניח שזה אזור שפחות יעניין אותך..

תרגילי מחשב הרבה פעמים נעשים על סביבה אחת מוגדרת ומי שלא עבד על הסביבה הזאת נמצא בחסרון..זה לא מאד חריג.

ilgnd

New member
תגובה עניינית לחלוטין

כפי שציינתי: מדובר בעיקר במרמור אישי שלי מפני שזו חברה שנראתה מאוד מעניינת, ואני בטוח שהייתי משתלב בה בצורה מצויינת אם הראיון היה בנסיבות אחרות.

bismark1

New member
מעצבן אבל

כנראה שאם תעשה סקר לכל אחד יהיה את הסיפור על "הזמינו אותי לתפקיד X וראינו על Y", "שאלו ציפיות שכר בהתחלה ואחרי 5 ראיונות הציעו 10K פחות" או "עברתי מקצועית מדהים וסיגי הפילה אותי כי לא עניתי טוב על איזו חיה הייתי רוצה להיות". חבל לבזבז על זה אנרגיות - לשמוע "אתה לא טוב מקצועית" זה כואב ומכעיס אבל שום דבר טוב לא יצא לך מלהתעסק בזה או להריץ את זה בראש. איך אמר מרסלוס וולאס -
The night of the fight, you may feel a slight sting. That's pride fucking with you. fuck pride. Pride only hurts, it never helps.

בלי קשר - אם אתה מתעסק באלגוריתמיקה ומחפש בצפון, פנה אלי בפרטי.

ilgnd

New member
משפט יפה. אאמץ אותו.

אני מחפש באזור דרום/שפלה/תל אביב, אבל המון תודה על ההצעה.

Astroo

New member
לפחות קיבלת פידבק על מה נפסלת

היו לי מקרים שעניתי על הכל מצויין בוודאות, ואחרי יומיים קיבלתי הודעת דחיה ללא הסברים.

user32

Well-known member
מנהל
בדרך כלל אלה המקומות הפחות איכותיים

מבחן על מק? זה ממש טפשי.

מצד שני יש כמה טיפים שכדאי ללמוד מהם לפעם הבאה. תמיד תנסה לברר את הפרטים האלו לפני שמגיעים למבחן. אם זה מבחן על מחשב, אל תתבייש לשאול באיזה IDE משתמשים אצלכם? שאלה לגיטימית לחלוטין ובדרך כלל גם תקבל תשובה.
אני תמיד מנחה עובדים שלי שאני שולח להתראיין בחברות להוריד את הIDE בבית, לפתוח פרוייקט console, ולחזור על דברים קטנים שנוטים לשלוח כמו כתיבה/קריאה מקבצים, פתיחת thread וכו' שחוזרים בהרבה מבחני קוד. אנשים שרגילים לעבוד על פרוייקט גדול שוכחים איך מתחילים פרוייקט חדש בIDE ואיך מקמפלים/מדבגים ואז מבזבזים חצי שעה רק להזכר איך פותחים פרוייקט.
לגבי הFW: שיטה מטופשת למדי לסנן מועמדים אבל אין מה לעשות, יש מקומות כאלה.

ilgnd

New member
קיבלתי מהם רושם של מקום מאוד איכותי

דווקא בגלל זה התבאסתי על הדחייה.
מדובר בחברת מומחים (כך על פיהם) שמגייסים רק אנשים עם מספר שנות ניסיון, ונותנים שירותי מומחים לסטארטאפים ולפרוייקטים בתחילת דרכם.
הציגו את זה כמשימות של מספר חודשים, שכל אחת מהן בתחום שונה לגמרי.
התלהבתי מאוד מהגיוון ומאופי העבודה.
&nbsp
דווקא בגלל זה אני מתפלא על ההתעקשות על אותו framework. נראה לי מוזר שבכל אחת מהמשימות נדרשים להטמיע אותו.

user32

Well-known member
מנהל
בתור חברה כזאת בעצמי אני דווקא מצדיק אותם

יש חברות בודדות כאלה בארץ מהתיאורים שלך אז אני יכול לנחש מיהם.

לקוחות משלמים להם תעריפים שערוריתיים כדי לקבל יועץ שיודע כמעט בעל פה את הAPI של כל מיני פרימוורקים, חלקם נחשבים לבסיסיים. זה לא שאתה יכול להגיע לפרוייקט ולהתחיל ללמוד את העקרונות או לחפש כל דבר בגוגל.
שלחתי פעם עובד ללקוח שישב מאחוריו כל זמן העבודה ואז התקשר אליי להתלונן שהוא היה צריך כל הזמן לחפש בגוגל דברים שלדעתו היו בסיסיים.

אולי היו צריכים להדגיש לך מראש שמחפשים מישהו עם ידע יסודי בFW המסויים הזה אבל באמת במקרה שלהם זה ידע דרוש מראש.

ilgnd

New member
השאלה אם זו סיבה מספיק טובה לכך שלא יהיה לי מקום בחברה?

נכון שאני לא מבין בFW הזה. אם בכל אחד מהפרוייקטים שלהם הם מטמיעים את הFW, אולי אני באמת לא מתאים.
מצד שני פתרון אחד לכל גם נראה לי משונה.

למעלה