אפשר להחזיר אהבה?

אל תעשי ילדים בשום פנים ואופן, זה קודם כל.

בעיות כלכליות זה באמת דבר שיכול לחרב את כל האהבה שבעולם, ואני מאד מבינה אותך. לו הייתי במצבך הייתי מפרקת את החבילה. אני אישית לא הייתי מסוגלת להיות עם מי שאינני אוהבת ושאין לי משיכה אליו. אני לא מסוגלת ללעוס מסטיק שכבר איבד את כל הטעם. ממה את מפחדת??? אותי היה הרבה יותר מפחיד להישאר לחיות ככה.

אייבורי

New member
בוודאי שאפשר

ברגע שבעלך יזכה בפייס או ימצא עבודה רווחית במיוחד תחזור האהבה.

chenby

New member
השאלה היא

האם את רואה את עצמך נתרמת לעזור עם החובות.. אפילו שהם באו מהצד שלו בלבד... אני חושבת שאם אתם 8 שנים יחד, ונשואים שנתיים, זה בהחלט נושא שמשותף לשניכם. את לא חייבת להסכים איתי כמובן.ואת גם יכולה לעזוב זו בחירה שלך כמובן.. התוצאות הן גם שלך כמובן.. אבל לדעתי אם תירתמו יחד להשקיע במצבכם הכלכלי בעיקר אם את טיפוס אחראי, זה יכול להעצים את שניכם. הכל טמון בשאלה האם האהבה דעכה בגלל כסף. אם כן, אז הוא בהחלט ראוי למישהי שתעריך אותו על מי שהוא ומה שהוא נותן כי נשמע שהוא נותן לך המון ורוב הנשים שכתבו פה בשבוע האחרון זה בדיוק מה שהיה חסר להן מהבעל - יחס, אהבה ,תשומת לב ,הערכה.. כסף בא וכסף הולך.. ואנשים עושים טעויות בחיים, אין ספק. זה יכול לקרות לכל אחד. השאלה היא - מה רמת המחוייבות שלך לעצמך - להתחייבות שלך אליו.

barbark

New member
אני בכלל לא נגד לעזור לו עם החובות

אנחנו תא משפחתי אחד ואני לא רואה את הבעיות שלו כנפרדות מהבעיות שלי. אני גם חושבת שתמכתי בו רגשית לא מעט בשנים באחרונות וגיליתי הבנה אמיתית ואמפטיה למה שקורה. להערכתי הרבה נשים היו קמות ועוזבות בגלל הכסף. אצלי הכסף הוא לא הפואנטה. הנקודה היא אחרת - שינוי בתפיסה שלי את בן זוגי בגלל שהמצב נמשך הרבה זמן ולא מראה סימני שיפור. אני לא רוצה לפרק - האיש הזה יקר לי מאוד מאוד והייתי מאוד רוצה שהרגש יחזור. לפעמים אני מרגישה שהוא עוד שם אבל פחות ופחות. נראה מה יהיה...

גניפר14

New member
אל תעזבי אותו

8 שנים של זוגיות לא עוזבים בשביל חובות . עליך לטפל בחובות ביחד איתו וישנם אפשרויות רבות. לאחר שתסיימו את עניין החובות תפתחו דף חדש אבל הפעם את חייבת להיות מעורבת בכל ענייני הכספים ויש לך גם תירוץ טוב תאמרי לו אתה נכשלת עכשיו התור שלי לאחוז במושכות. לא לתת לו לנהל את הכספים לבד. ואז הכל יחזור לקדמותו. את חייבת להיות חזקה ותמיד לדעת מה נעשה.

ממש. היא תירתם לעזרתו ותתמוטט כלכלית גם כן.

אבל מה לא עושים בשם האהבה הקדושה, נכון? מה זה העצות האלה

גניפר14

New member
תשובה מגניפר 14

קדם כל כפי שציינתי יש הרבה דרכים להיפטר מחובות או לפחות לצמצם אותם או לעשות הסדרים. היא יכולה להתגרש גם פקטיבית עד שהחובות ישולמו. או יסודרו במסגרת פשיטת רגל, איחוד תיקים, הסדר עם הנושים לסכומים מופחתים וכו וכו בשביל חובות לא עוזבים בן זוג ומי שעושה זאת היא או הוא אגואיסטים. לפי דעתי כמו שהיא תעזוב אותו בזמן חובות זכותו לעזוב אותה בזמן מחלה.

אגואיזם זה לא דבר שלילי.

להזכירך, הבעל שלה הסתיר ממנה את חובותיו לפני הנישואים. רק על זה כבר מגיע לו לעוף, ובכל מקרה, אני לא מוצאת הרבה טעם להרוס את עצמך כלכלית בגלל בלגנים של מישהו אחר. אהבה זה לא הערך הכי חשוב בחיים. גם לבן זוגי חובות די כבדים, והוא יודע שלא משנה מה יהיה, בחיים אני לא אעזור לו איתם וגם לא אסכים לספוג את אי תשלום החצי שלו בשכר הדירה/חשבונות החשמל והגז בגלל החובות האישיים שלו. אבל היי, הורא היה מספיק ישרכדי לא להסתיר ממני את הצרות שלו.

גניפר14

New member
אגואיזם יכול לפעמים לחזור אליך כמו בומרנג

איך בעלה הסתיר ממנה חובות במשך שנתיים אני לא יודעת הרי אם מדובר בסכומים גדולים אז הנושים לא מוותרים הם שולחים מכתבים עושים עיקולים לעיתים באים לבית ומאיימים אז איפוה היא היתה היא לא פותחת מכתבים איך הוא מצליח לפתוח חשבון בנק אם יש לו חובות מה לה אין ביחד איתו חשבון בנק ואם כן היו צריכים כבר לעקל לו את החשבונות בנק ואז היא היתה מבחינה. כנ"ל שיחות טלפונים מה היא לא יודעת מי מתקשר אליו בקיצור ממש מוזר יכול להיות שהיא תמימה עד כדי כך שאפילו מכתבים היא לא פותחת ונותנת לו לעשות זאת ולהאכיל אותה לוקשים.אבל זה ממש מוזר. אי אפשר להחביא חובות.זה מאוד קשה האשה צריכה להיות ממש סתומה כדי לא לדעת או לחיות בהכחשה. לגבי אוגואיזם רוב האגואיסטים חושבים שכל העולם מטומטם ורק הם חכמים ואז לפעמים האגואיסטים הם גם נצלנים ובסוף הצד השני במקרה הזה בעל החובות יום אחד יתאושש ויבין שבת זוגתו היא אגואיסטית וכשהיא תחלה יום אחד חס וחלילה הוא יחליט בליבו לא לתת 100 אחוז אלא 3 אחוז או אפילו לנטוש אותה כי היא אוהבת את עצמה אז למה שהוא יאהב אותה? אנשים יודעים מתי בני הזוג שלהם אגואיסטים ומחכים בפינה לשעת כושר להחזיר להם לאגואיסטים. כי אדם הנמצא במצוקה הוא סובל גם כך ועוד בת זוגתו מכבידה עליו זה יכול להשפיע עליו בריאותית אז בסוף הבן זוג חס וחלילה ייפול מרוב מעמסה כספית כלכלית קשה הוא יחלה חס וחלילה והבת זוג האגואיסטית תמשיך לשמור על כספה ולהיות אגואיסטית אבל ללא בן זוג. בן זוג אגואיסטי לא רק שיהיה אגואיסטי לגבי חובות הוא אגואיסטי לגבי דברים אחרים ולכן לא מומלץ לצאת עם אדם אגואיסטי כי בשעת צרה הוא יברח אז מה צריך אחד כזה או אחת כזו.?

אולי הם לא גרו יחד לפני החתונה?

ולמה היא חייבת חשבון משותף איתו? לי אין חשבון משותף עם בן זוגי ואני מכירה עוד המון זוגות שאין להם. ואם היא באמת בחורה תמימה שלא הבחינה, בגלל זה מגיע לה עכשיו עונש להחריב את חייה ולהרוס את עתידה?... אני לא ביקשתי אף פעם טובות/עזרה מאף אחד. אני לא מצפה ולא רוצה שבן זוגי ייחלץ לעזרתי אם יהיו לי צרות ואני גם לא רוצה לעזור לו. כלומר, עד גבול מסויים כן, משם והלאה ממש לא. לבחורה אין ילדים, היא גם לא ממשמתה על בעלה. זה בדיוק הזמן לקום ולעזוב.

גניפר14

New member
דעותינו חלוקות וזה בסדר

יש אנשים עם נתינה אין סופית יש אנשים שלא מסוגלים לתת ולהקריב ויש כאלה באמצע אני מהסוג הראשון את מהסוג השני ולכן דעותינו חלוקות וזה בסדר. תלוי גם מה היקף החובות עם מדובר בסכומים גדולים זכותה להחליט ולחשוב אני חושבת שבשביל חובות לא עוזבים .

nowonder

New member
אפילו

אלוהים חוטף קריז מפעם לפעם ואין בו נתינה אין-סופית. יותר הגיוני שיש שני סוגי אנשים. אלו שמתלוננים על נתינה, ואלו שמתלוננים שהם לא מקבלים מספיק. השבוע מישהו הסביר לי איך משווים בין שתי קבוצות מספרים אין סופיות, ומחליטים איזו קבוצה יותר גדולה.

אייבורי

New member
וואלה

זרקת אותי לרגע להשערת הרצף השאלה האם ניתן למצוא קבוצה הגדולה מהנותנים וקטנה מהלא מקבלים.

barbark

New member
לא כתבתי שאני לא מתה על בעלי

אני מתה עליו, הוא בן זוג מעולה, חבר הכי טוב שלי, אלא מה - יש ספקות לגבי סו קולד אהבה רומנטית כלפיו. גם כשאין ילדים לא פשוט לקום וללכת ולפרק זוגיות של 8 שנים. גם אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של כשיש ילדים לא מפרקים ונשארים בכח וכשאין קמים ועוזבים. לא הכל מסתכם בילדים, יש דברים כמו מחויבות, איכות הזוגיות, החשיבות שמייחסים לקשר ולפוטנציאל העתידי שלו. למה אם היו לי ילדים הייתי צריכה לסגל מחשבה אחרת ולהסתכל על הזוגיות ואפשרויות שיקום מנקודת ראיה אחרת?

בעיניי אין שום בעיה לפרק, וזה מה שהייתי עושה.

זוגיות היא לא בשביל לאכול חרא אלא להיפך, והיא צריכה להיות משהו מדהים בשביל להצדיק את עצמה. בשביל בינוניות אני לא מוכנה להקריב קורבנות מצב רוח. לא מבינה את הקושי אבל אנחנו כנראה לא קורצנו מאותו חומר.

אייבורי

New member
מצד שני

האגואיזם שאת מציגה בגאון, הוא גם לא הערך היחידי. בכלל זוגיות אצלך נשמעת, בעושר בבריאות בסבבה ואילו בחולי, בקושי בצרות - תעוף ממני אידיוט. זה בעיקר נשמע כמו בדידות נוחה

בדידות בעיניי זה דבר נפלא

ואני מאד מאד אוהבת לחיות לבד. עד שפגשתי את בן זוגי, לגמרי במקרה, גם חייתי לבד ובנוחות באושר גדול וממש לא חיפשתי זוגיות. כך שאם לא הייתי אוהבת אותו בכל לבי תאמינו לי שלא הייתי מהססת לחזור בדילוגים לחיים לבד. זה שאני אוהבת אותו לא אומר שאני הייתי מוכנה להרוס את חיי למענו. אני בטוחה שרבים חושבים כמוני אבל מתבאסים להודות בזה כי זה 'לא יפה'. כבר עכשיו אני מקריבה למען החיים עם בן זוגי, המשלם מזונות לשלושה ילדים שזה דבר שאני בחיים לא הייתי חושבת שאסכים לחיות איתו, ולא הייתי ממליצה לאף אחת אחרת. כך שלהפריח מילים יפות ולדרוש מאחרים זה קל, מותק. לעשות זה כבר יותר מסובך.

למעלה