אפשר להחזיר אהבה?

barbark

New member
אפשר להחזיר אהבה?

מרגישה אבודה. אולי מישהו יוכל לייעץ מניסיונו... אני בתחילת שנות ה-30, נשואה שנתיים, ביחד עם בעלי כבר 8 שנים. אין ילדים. בשנה האחרונה אני מרגישה שאני כבר לא אוהבת אותו כמו פעם (או בכלל לא). זה בא בגלים, יש ימים/שבועות שאני לא מרגישה ככה, אבל אז מגיעה תקופה של ספקות. ואז כמעט כל דבר קטן שהוא עושה מעצבן אותי, אני מסתכלת לו בעיניים ולא מרגישה רגשות שאמורים להרגיש כלפי בן זוג. אני חייבת לציין שאני מאוד אוהבת אותו כבן אדם וכחבר הכי קרוב שלי, אבל תשוקה ואהבה רומנטית כבר כמעט לא שם. מה שאני מרגישה זה חד צדדי לחלוטין. מהכיוון שלו אני מרגישה רק אהבה. הוא מאוד אוהב אותי, מפגין ומביע את זה תמיד (לאורך כל השנים שאנחנו ביחד) ותמיד מנסה לשמח אותי ולעשות לי רק טוב. עזבו את זה שאני מרגישה רע שאני לא יכולה להחזיר לו באותו מטבע.... ניסיתי לנתח מה קרה אצלי בשביל להבין אם יש לזה סיכוי או לא. מה שקרה זה שבעלי נקלע לחובות. זה קרה עוד לפני החתונה, אבל מספר חודשים אחרי הדברים התפוצצו. אני לא ידעתי על גודל החובות לפני שהתחתנו (היו לנו חשבונות נפרדים). ידעתי שיש בעיות, אבל לא ידעתי שזה כל כך חמור. מפה לשם הדברים התפוצצו ומאז הוא לא מצליח למצוא את עצמו. הוא שקוע בחובות, לא מצליח למצוא עבודה בשביל להתחיל להחזיר אותם ונמצא במצב של חוסר אונים מוחלט. חשבתי שתוך כמה חודשים הוא יתעשת ויתחיל לתקן את הבעיות, אבל זה לא קרה. חשוב לי לציין שהוא מנסה, באמת מנסה, אבל לא מצליח, וזה לא תורם להרגשה של כבוד כלפיו. אני מרגישה שהוא אכזב אותי, לא עמד בציפיות, ומכאן האהבה התחילה לדעוך. אחרי כל כך הרבה זמן שהדברים לא בשליטה, אני לא בטוחה שאני מאמינה בו וביכולות שלו לצאת מהמערבולת. אנחנו חושבים על ילדים, אבל עם כל הבלאגן שהולך אצלי בראש לא יודעת עד כמה זה חכם. הדברים ככה כבר יותר משנה ואני לא מצליחה להגיע להחלטה לגבי יחסינו לאן. מצד שני הזמן עובר ושנינו לא הופכים ליותר צעירים... עדיין לא הבשלתי לכדי החלטה להיפרד. המחשבות שם, אבל מצד שני קשה לי מאוד לפרק זוגיות של 8 שנים. הוא אדם מאוד יקר לי ואני רוצה שהכל יחזור להיות כפי שהיה קודם. וצריך להודות שיש גם פחד להישאר לבד... השאלה האם אפשרי להחיות אהבה שדעכה והאם נכון בכלל לעשות דברים בכוח.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצד אחד, אבל מצד שני

מצד אחד, זה נכון שיכולת הגבר לפרנס מהווה עבור נשים עניין כמעט ראשון במעלה במשיכה שלו. זה משהו בגנים שלנו, ואין הרבה טעם להתווכח עם זה [ואני יודע שיש גם חריגים]. כך שאם בעלך כושל כלכלית, זה בהחלט מסביר את הירידה במשיכה ובאהבה. מצד שני, בני זוג נמצאים שם כדי לעודד ולתמוך ברגעים הקשים... מצד שלישי, חיית איתו 6 שנים לפני החתונה, ולא ידעת כלום על מצבו הכלכלי. יתר על כן, הוא התחתן איתך בלי לגלות לך את הקופה שהוא סוחב.... לא מאוד יפה, ובהחלט סיבה לכעס [שכשמדחיקים אותו, הורג את האהבה]. מצד רביעי, אדם הוא יותר מסך כל החובות שלו... מצד חמישי, לא כדאי לעשות ילדים במצב של כזו אי וודאות, כלכלית ורגשית. את עוד צעירה, ויכולה אולי למצוא גבר שתאהבי באמת. כי כרגע מה שאת מתארת הוא חיבה ומחויבות, אבל לא אהבה. מצד ששי, התאהבות תמיד דועכת אחרי זמן מה, ומתחילים מאבקי הכח, והענן הוורוד ממילא יתפזר. ואז אולי תגלי שבכל זאת כן אהבת את האיש הזה. מצד שביעי... טוב, עזבי. זה מספיק. נראה לי שניתן לסכם שהדברים באמת קצת מורכבים. העצה שלי היא זאת: כשחופרים בבעיה אחת יותר מדי זמן, מאבדים את היכולת לראות אותה בצורה טבעית ופשוטה. לכן אני מציע לך שתעזבי את כל העניין לזמן מה. שלושה חודשים (האמת, רצוי ששה) אל תשאלי את עצמך שום שאלה בנושא "אוהבת לא אוהבת". תתעסקי בלעשות משהו חדש, להכניס משהו חדש לחיים שלך. טפחי את עצמך. תני לתאי המח לנוח מהשאלה הזאת. ואז תראי שוב. [וכמובן: לא להיכנס להריון!]

מריוס זכריה

Member
מנהל
ועוד משהו, בעניין של להחזיר את האהבה

אפשר להחזיר את האהבה כשמוצאים את מקור הקילקול ומסירים אותו. מצד שני [
] השעון לעולם לא חוזר אחורה, ואי אפשר לחזור למה שהיה. אפשר להגיע למשהו חדש. כלומר כשהאהבה חוזרת, אם היא חוזרת, היא אהבה חדשה וקצת שונה ממה שהיא הייתה פעם.

barbark

New member
תודה רבה על התשובה

ניתחת בצורה מדויקת את המצב. כנראה שהיכולת של הגבר לפרנס מהווה חלק חשוב במכלול המורכב הזה שנקרא אהבה. אצלי לפחות זה ככה, וזה למרות שאני עצמאית כלכלית, עובדת בעבודה מכובדת ויכולה לדאוג לצרכים הכלכליים שלי בעצמי. ויחד עם זאת אני צריכה להרגיש שהגבר שלי חזק ונותן לי תחושה של חוסן כלכלי. אולי זה נשמע מיושן וכמה שניסיתי להילחם בזה בראש שלי זה לא עבד.... אשתדל לעשות את מה שהצעת - לא לחשוב, אבל זה קשה. המצב נסחב כבר הרבה זמן והשעון הביולוגי שלי וגם שלו מתקתק. לא קל...

מיזוגן

New member
מי אמר שאת צריכה להילחם בזה?

רובן המוחלט של הנשים הן בדיוק כמוך, כולל הנאורות שמסתובבות בפורום הזה, אשר משום מה לא הגיבו לפוסט הזה במשך כל כך הרבה שעות. אם תשימי לב טוב זה הפוסט היחידי בהיסטוריית הפורום שלא זכה לתגובות נקביות בתוך שעתיים. זה נורא קשה להן לראות אישה שנשמעת אינטיליגנטית שחושבת מחשבות חשוכות כאלה. התרבות החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית לא מאפשרת לחשוב כך בקול רם פן תתוייגי לצד האפל. המציאות היא כמובן שאת פועלת ע"פ צו הטבע. נקבת האדם זקוקה לזכר חזק ודומיננטי ובעידן הנוכחי החוזק מתבטא בגודל העוש ולא בגודל השריר או האיבר. זה נכון גם לגבי נשים חזקות ואינטיליגנטיות כמוך. האמיני לי שהגברים מבינים זאת היטב ורק החלשים שבהם מתמרמרים לנוכח עובדה יסודית זו. בשל כך אין לדעתי שום סיכוי לשיפור במצב ללא שיפור במצב הכלכלי של בעלך. זו המציאות וכדאי שתתמודדי איתה כמה שיותר מהר פן השעון הביולוגי יכתיב את מהלך העניינים וייצור עוד משפחה מפורקת בישראל.

זה מעניין

והאם זה אומר שהעובדה שאני נשואה כבר 15 שנה לאיש מקסים שהוא בן זוג, אבא טוב והחבר הכי טוב שלי ושאני מרוויחה בערך פי 3 ממנו ואין לי בעיה עם זה עושה אותי לסוג של פריקית?

מיזוגן

New member
לא פריקית, אך במיעוט

וזאת תחת ההנחה שדברייך נאמרים בכנות. נשים נוטות לשקר לעצמן תכופות כאשר מדובר בתחושות קשות. זה שבעלך מקסים וכו' זה לא קשור, שכן גם בן זוגה של הכותבת כזה. הדיון פה נסוב על תחושת המשיכה של הנקבה התלויה בכושר השתכרותו. את טוענת שזה לא מפריע לך ואני מוכן להאמין לך, אבל את צריכה לזכור שפה מדובר באישה השונה ממך מבחינת הסטטוס. הכותבת היא אישה לפני ילדים וככזאת פועלת בה מסננת טבעית שונה ממך. גם משיכה של בחורה בת 20 שונה ממשיכה של אישה בוגרת המתכננת הקמת משפחה. כל מה שאני טוען זה שהמסננת הזאת היא לא חשוכה ואין מה להילחם בה או להתכחש לה. זהו אינסטינקט טבעי שהיה קיים לפני התרבות החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית וימשיך להתקיים גם אחריה.

וגברים - נוטים לעשות הכללות?

אתה כל כך מגוחך שזה מרענן כשהכרתי את בעלי הוא היה חקלאי דלפון. היום הוא למד ועובד במקצוע מכובד וגם מרוויח יפה (ועדיין אני מרוויחה הרבה יותר) זה מעולם לא הנחה אותי ולא הכתיב את המשיכה שלי אליו היה חשוב לי שהוא איש מתחשב, שיש בינינו שותפות אמיתית וכמובן שאני נמשכת אליו פיזית בסגנון עדות התרבות החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית -פמיניסטית אין אצלינו מושג כמו "הוא עוזר לי בבית" אלא ברור שאנחנו שותפים בהכל מגידול ילדים ועד שטיפת כלים וגם זה היה לי חשוב, לא הייתי יכולה לחיות אחרת. לפי הנחת היסוד שלך, אם הוא יקבל בונוס, הסקס באותו לילה יהיה יותר טוב? אם הייתי צריכה לבחור בינו לבין איזה הייטקיסט נפוח שמרוויח המון, לא נמצא כמעט בבית, ובקושי מדבר איתי נראה לך שבכלל היתה שאלה?? אנשים לא מתכננים בצורה קרה את עתידם ולמרבה ההפתעה יש בעולם יותר סוגים של אנשים משניים: גברים ונשים יש גברים שההכנסה של בת זוגם העתידית חשובה להם מאוד ויש הרבה מאוד נשים שהשיקול הזה לא מזיז להן את קצה הביצית

מיזוגן

New member
נשים נוטות להיות אמוציונליות

וזה משבש להן את ההיגיון וכפועל יוצא מכך את הבנת הנקרא. את נשמעת נבונה, יחסית לאישה כמובן, מה שלא מסתדר עם האימרה שלך שאני מכליל בעוד אני כתבתי "רוב הנשים". כלומר לא מדובר בהכללה כי אם בכימות. לפיכך כל מה שאני טוען זה שאת לא מייצגת את רוב הנשים אלא מיעוט המתכחש לאניסטינקטים הטבעיים שלו. מאידך להגיד שהייטקיסט הוא נפוח רק מעצם היותו הייטקיסט זה בהחלט עונה על ההגדרה של הכללה. קחי לתשומת ליבך הנאורה. אנשים לא מתכננים, עם זה אני מסכים איתך. אינסטינקט הוא לא תכנון ולרוב אף ההפך ממנו. כותבת הפוסט לא תיכננה לחוש את שחשה, אלא שהאינסטינקט שלה לקח פיקוד. האינסטינקט הזה הוא משהו שהתרבות החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית שלך לא מסוגלת להתנגד לו. וזו כל האמת

טוב הייתי עונה לך אבל קשה לי

פרץ הורמונים פשוט שיבש עליי את דעתי ובכלל אני מרגישה אמוציונלית כל כך כרגע שחבל שבכלל אנסה לחבר שתי מילים יחד. ובכל זאת, כשכתבתי הייטקיסט נפוח שמרוויח הרבה ולא מדבר עם אשתו זאת הייתה דוגמא לטיפוס X יש גם הייטקיסטים לא נפוחים ואני מכירה אישית אחד נפוח שמגיע הביתה מאוחר אבל דווקא מדבר עם אשתו, כך שהכללה לא היתה שם. אם הייתי כותבת שכל ההייטקיסטים נפוחים זאת היתה הכללה. אבל אני לא מצפה מגבר להבין דקויות כאלו.

נילי 26

New member
לא כולם מול המחשב כל כך הרבה

ולצערי הרב זה נכון ,גבר שלא עובד ולא עושה כלום עם עצמו אם אין לו כישורים של גיטריסט מבריק או צייר וירטואוז, הוא נשאר בלי הרבה קרדיט בתור שינקינאית נאורה ולמודת יחסים... גיליתי שגם גברים שמצבם הכלכלי לא רע.. מעדיפים נשים בעלות ממון לדעתי עדיף להפרד ולבנות קשר בריא מאשר להמשיך ולסבול, אנחנו כאן להנות מהחיים לא?

מיזוגן

New member
אני רואה שדם חדש הגיע לפורום הנאורים

ממש חזון אחרית הימים. אחרי שהכת החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית איבדה את אחיזתה במדינה, היא מאבדת גם את הפורום האיזוטרי הזה, מפלטה האחרון או לפחות אחד האחרונים. ובכן נשים יקרות ולא נאורות בעליל, יש גם צד שני למשוואה. כמו שגבר שלא מקיים את תפקידו הטבעי לא מקבל קרדיט, כך גם אישה שלא מקיימת את תפקידה הטבעי לא מקבלת קרדיט. ואישה כזאת, גבירותיי המסכימות, זו אישה שמטפלת בגבר שלה בילדים ובמשק הבית ללא נהי. גם לגברים יש את האינסטינקט הטבעי שלהם. אישה שלא מבינה את מיקומה בשרשרת ההיררכית של המשפחה, היא אישה לא מושכת ולא רצויה. המזל שלכן הוא שמערכת המשפט הישראלית עומדת כרגע לצידכן ומאפשרת לכן לתבוע את זכויותיכן הטבעיות מבלי לקיים את חובותיכן הטבעיות, אך לא לאורך זמן. כמו שהתרבות החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית איבדה אפילו את הפורום הזה, כך גם תאבד בקרוב את אחיזתה במועצת חכמי התורה החילונית, קרי בתי הדין לענייני משפחה. לברוכות הילדים שבינינו, או יותר נכון לברוכות הילדות שבינינו, כדאי שתתחילו ללמד את בנותיכן את מלאכת הבית. זאת במידה ותרצו לראות אותן נשואות למיטב בחורי ישראל לכשיגדלו. אחרת, גבירותיי הלא נאורות, הן עוד עלולות למצוא עצמן מתפשרות על תפרנים.

nowonder

New member
אתה מלא

סתירות כרימון. אם לדעתך האישה אמורה לטפל בילדים, אז למה אתה מתלונן שהחוק משאיר את הילדים ביי-דיפולט אצל האם?

מיזוגן

New member
הנאורה החביבה עלי שואלת שאלה במקום

לכאורה מדובר בסתירה אך רק לכאורה ואני כמובן אסביר כך שגם אישה תוכל להבין. קודם כל אני לא מתלונן, מכיוון שגבר אלפא אף פעם לא מתלונן. אני טוען שהחוק לא תקין ודורש שינוי לא בשל ברירת המחדל שלו, אלא בשל העובדה שהוא חד סטרי. החוק מצדד בתפקידו המסורתי של הגבר ובמקביל כופר בתפקידה המסורתי של האישה. החוק מעודד את האישה לצאת מהבית, לפתח קריירה ולזנוח בכך את ערכי המשפחה בהתאם לרוח החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית, כאשר היא מבוטחת מפני המחיר שעליה לשלם על כך (ביטול דמי המזונות המלאים במקרה של משמורת חלקית או משותפת). מוסר כפול זה המתקיים בחוק יוצר מצב שהאישה נהנית משני העולמות - גם זה המודרני הפמיניסטי הנאור וגם זה המיושן המיזוגני החשוך. ולמה זה גורם? זה גורם לכך שלאישה אין מה להפסיד וידה נעשית קלה על הדק הגירושים. במקרה של זוג הנישא מתוך צפייה הדדית ששני בני הזוג יקיימו את תפקידם הטבעי, האב עלול למצוא עצמו בכל עת ניצב בפני שוקת שבורה, כאשר האם תחפוץ לזנוח את תפקידה הטבעי והמוסכם לטובת הגשמתה העצמית. מאידך לאב אין את הלוקסוס להשתחרר מתפקידו הטבעי מבלי להיחשב עבריין. אם החוק היה הדדי כפי שהוא ביתר המדינות הנאורות, השתחררות האם מחובתה הייתה טומנת בחובה תשלום בדמות שחרור האב מחובו שלו כמפרנס היחידי. וזו בדיוק כוונת המשורר (קרי האג'נדה הפמיניסטית שמאחורי כס השופטים) - להפוך את האב לשבוי של רצון האם. את הכוונה הזו יש לסכל ואל דאגה, סכול גם יסוכל. עודני סבור שעל קפה הסתירה כביכול הייתה מיושבת בצורה הרבה יותר נאותה. אני מתחדד אל מול נשים נאורות ובעיקר מתולתלות.

nowonder

New member
אולי בגלל

שאני נרגשת מהעובדה שקראת לי חביבה (לדעתי, אולי אתה הראשון והיחיד לקרוא לי ככה) אבל עדיין לא הבנתי. איך החוק מעודד נשים לצאת לעבוד? אם החוק משאיר את הילדים אצל האם, היכולת שלה לפרנס יורדת.

I C E M A N 7

New member
נו בחייך

אם את מעוניינת בהמשך חפירה, תפגשי איתו כבר לקפה וזהו. למה אנחנו צריכים לסבול?

מיזוגן האם לקחת בחשבון

שכל הכעס הזה, אפילו אצל גבר אלפא, יכול להיות מזיק מאוד לעור הפנים? מרירות זה ממש לא סקסי - אפילו אם גבר הוא מפרנס-על.

nowonder

New member
בקיצור

לפי המשוואה שציינת כאן, את זקוקה לגבר מפרנס (איך קראת לזה, אה כן, "חוסן כלכלי") ואת לא מסוגלת לאהוב אותו, כי הגבר שלך אינו כזה. אני מקווה שאת מספיק יפה, וגם פוריה. כי אחרי שתעזבי את הגבר הזה, כי יבוא איזה גבר שלא יהיה מסוגל לאהוב אותך, אם לא תביאי ילדים, לחילופין, אם כן תביאי ילדים, אבל השדיים יפלו לך בגלל ההנקות. זה ישמע לך מיושן ומעליב, והוא באמת ילחם עם זה בראש שלו.

למעלה